رئیس جمهور در همایش روز صنعت و معدن با تاکید بر اینکه مذاکرات برد- برد تنها با خارجی ها نیست، تصریح کرد: دولت با بخش خصوصی، تولیدگران، قانونگذاران باید مذاکرات برد- برد داشته باشد تا ببینیم مشکل از کجاست. ما نیاز به سرمایه طبیعی، سرمایه انسانی، اجتماعی داریم.
به گزارش انتخاب، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن با اشاره به امکانات و ویژگی های ممتاز ایران برای گام برداشتن در مسیر صنعتی و طرح این پرسش که چرا ایران نتوانسته به رغم همه این امکانات و ویژگی ها در عرصه صنعتی به نقطه مطلوب برسد،تصریح کرد که اگر حمایت در کنار رقابت نباشد ، حمایت مخرب است.
* ایران همه زمینههای صنعتی شدن را دارددکتر روحانی درباره زمینههای مختلف صنعتی شدن بسیاری از کشورها به فرصتهایی نظیر دارا بودن منابع گاز، در اختیار داشتن معادن غنی، قرار داشتن در کنار آبهای آزاد و ارتباط داشتن با جهان خارج، قرار داشتن در منطقه جغرافیایی خاص و توان اتصال کشورهای مختلف به یکدیگر، توسعه انسانی یا داشتن دانشگاههای بزرگ و دانشکدههای صنعتی و اساتید و محققان و تلاشگران اشاره کرد و گفت: ایران کشوری است که همه اینها را دارد.
* تأکید بر شناسایی موانع بر سر راه صنعتی شدن ایرانرییس جمهوری اظهارداشت: بیش از نیم قرن است که سابقه حرکت صنعتی در این کشور وجود دارد، چطور هنوز نمیتوانیم بگوییم ما صنعتی شدهایم؟ اشکال از کجاست، اشکال از برنامه است؟ اشکال از برنامهریزی دولت است، اشکال از قانون مجلس است؟ اشکال از سیاستهای کلی و چشمانداز بیست ساله است؟ باید ببینیم اشکال از کجاست؟
*تأکید بر مذاکرات برد – برد بین دولت، تولیدگر و قانونگذار دکتر روحانی در جمع صنعتگران گفت: بیاییم با هم گفتگو کنیم. مذاکرات برد – برد تنها با خارجیها نیست. دولت و بخش خصوصی، دولت و تولیدگر و قانونگذار و تولیدگر هم باید بنشینند و مذاکره کنند.
*کنار سرمایه طبیعی و انسانی نیازمند سرمایه اجتماعی هستیم رییس جمهوری گفت: امروز برای توسعه کشور در کنار سرمایه طبیعی و سرمایه انسانی نیاز به سرمایه اجتماعی داریم و در این راستا باید به هم اعتماد داشته باشیم و همه به قانون احترام بگذاریم و ثبات و امنیت را در آینده کشور مد نظر قرار دهیم، باید این اطمینان وجود داشته باشد که این دولت توانمند است و قادر میباشد ثبات و آرامش را در بازار حفظ کند.
*روند کاهش تورم در سال جاری ادامه خواهد یافتامروز در موضوع تورم دولت به آنچه قول داده بود عمل نموده و تورم را مهار کرده است و تورم نقطه به نقطه را از ۴۳ درصد به ۱۴.۷ درصد رسانده است و این موضوع باید برای صاحبان سرمایه و کارآفرینان اطمینانبخش باشد و دولت روند کاهش تورم را در سال جاری با قوت ادامه خواهد داد. امروز نرخ تورم ماهیانه به طور متوسط در کل حدود یک درصد است و این به معنای ثبات و حرکت کنترل شده و از طرفی اطمینان به جامعه ماست که به دنبال کار و تلاش و تولید است.
*اولین قدم برای شکستن رکود برداشته شده استرییس جمهوری گفت: در گفتوگو و مشورت با کارشناسان به این نتیجه رسیدهایم در زمانی که تورم بسیار فزاینده بوده و همزمان رکود هم وجود دارد، در قدم اول باید تورم را مهار کنیم و در کنار آن باید برای شکستن رکود که البته کار سخت و دشواری است گام برداریم و دولت امروز اولین قدم را برای شکستن رکود برداشته است.
*ضرورت توجه به اعمال محدودیتهای صحیح و عقلانی در کنار محدودیت ناصحیحدکتر روحانی گفت: نمیتوانیم مدام خواهش کنیم که در زمینه خودرو یک حرکت سریع کیفی رخ دهد و این اتفاق نیفتد. دولت در زمینه صنعت یکسری محدودیتها ایجاد میکند که به نفع کشور است و البته یکسری محدودیتهایی هم وجود دارد که به ضرر است و باید حذف شود و به تعبیری بعضی از محدودیتها عقلانی نبوده و ناصحیح است و بعضی از محدودیتها صحیح و عقلانی است.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: اگر در زمینه تولید پیچ و خمهای غیرضروری برای اعطای مجوز وجود دارد به معنای محدودیتهای غیرعقلانی است و باید برداشته شود و اگر در بخشهایی در سیستم اداری ما فساد وجود دارد به معنای محدودیت غلط و غیرعقلانی است و باید با آن مبارزه کرد، اما یکسری از محدودیت های عقلانی و درست است به طور مثال اگر برای صنعت محدودیتی در زمینه رعایت مسایل زیستمحیطی قائل میشویم، این محدودیت صحیح است و باید ادامه یابد.
*بانکها باید دست از بنگاه داری بردارندبانکها باید دست از بنگاهداری برداشته و امانتدار و واسطه خوبی بین مردم و بنگاه های اقتصادی باشند و ضرورت دارد که راه و روش بانک ها اصلاح شود.
*شرایط را برای ورود سرمایه خارجی مهیا میکنیمدولت شرایط را برای ورود سرمایه خارجی مهیا خواهد کرد چرا که سرمایه داخلی برای همه طرح های پیش روی کشور کافی نیست باید ایرانیهای مقیم خارج و خارجی ها را برای سرمایه گذاری در داخل کشور تشویق کنیم.
*هیچ اختلاف نظری بین دولت، مجلس و قوه قضائیه وجود نداردامروز هیچ اختلاف نظری بین دولت، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه وجود ندارد و همه با هم در اجرای سیاستهای کلی مصوب مقام معظم رهبری از جمله اقتصاد مقاومتی و چشمانداز ۲۰ ساله اتفاق نظر داریم، هدف بلند ما شکستن رکود و ایجاد رونق و صنعتی کردن کشور است.
*صنعت باید همه بخشهای کشور را فرا بگیرد صنعت باید همه بخشهای کشور را فرا بگیرد و کشور باید صنعتی شود و دولت این کار را با بازوان پرتوان، صنعتگران عزیز و مخصوصاً با استفاده از تجربیات مدیران باسابقه، سرمایهگذاران و کارآفرینانی که در این بخشها وجود دارند، انجام خواهد داد.
*امسال باید رشد اقتصادی کشور مثبت شوددکتر روحانی با تاکید بر اینکه کشور نیاز به توسعه دارد، شرایط رکود تورمی حاکم بر کشور در دو سال گذشته را مورد اشاره قرار داد و گفت: سال ۹۱ کشور با رکود تورمی مواجه بود که اخیرا بانک مرکزی با محاسبات دقیق رقم اعلام شده منفی ۵.۸ درصدی برای رشد اقتصادی در این سال را ۶.۸ درصد اعلام کرده است و سال ۹۲ نیز دولت حرکت برای رفع رکود تورمی و شکوفایی اقتصادی را آغاز کرد.
رییس جمهوری اظهار داشت: در سال ۹۳ ان شاءالله رشد اقتصادی کشور مثبت خواهد شد و همه باید دست به دست هم دهیم تا کشوری آباد و توسعه یافته برای ایرانیان عزیز بسازیم.
* کمک به صنعت در شرایط فعلی ضروری استرئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید کمکها به صنعت بر مبنای اولویتها تنظیم شوند، خاطرنشان کرد: اصل کمک به صنعت در شرایط فعلی ضروری است.
* آماده شدن بسته حمایتی برای رونق و شکستن رکود تا پایان تیر ماهدکتر روحانی از تأسیس کارگروه ویژه برای رونق و خروج از رکود خبر داد و گفت: موارد اختلافی را در هفتههای آینده در شورای هماهنگی اقتصادی بررسی میکنیم و تا پایان تیر ماه، بسته حمایتی را برای رونق و شکستن رکود آماده و سپس عملیاتی و اجرایی خواهیم کرد.
* تولید قدم به قدم در اختیار بخش خصوصی قرار گیردرئیس جمهور بر اعتقاد دولت مبنی بر اینکه «تولید قدم به قدم در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد» اشاره کرد و با تأکید بر گذراندن مراحل رشد و تجربه لازم برای بخش خصوصی، گفت: تولید ما با تولیدهای دنیا متفاوت است. برخی از بنگاههای کشورمان بزرگ متولد شدهاند، برخی از تولدها هم رشد نکردهاند و همانطور باقی ماندهاند. برخی مواردی هم داریم که حرکت مناسب داشتهاند. یکی از مشکلات ما در بخش خصوصی این است که از بنگاه کوچک حرکت نکردهایم تا به بنگاه بزرگ برسیم.
* تأکید بر ایجاد برند ایرانی در تمام زمینههارئیس جمهور گفت: اگر شرکتهای چند ملیتی وارد کشورمان میشوند باید حواسمان خوب جمع شود که به این شرط به کشورمان بیایند که تکنولوژی نو را وارد کنند و سپس بتوانیم آن تکنولوژی نو را بومی کنیم؛ و بعد از آن دنبال نوآوری و سپس دنبال برند ایرانی در تمام زمینهها باشیم.
* تأکید بر فعالیت دوشادوش صنعت و دانشگاهدکتر روحانی با تأکید بر دست در دست هم دادن دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و صنعت و معدن، اظهار داشت: همه باید دست در دست هم دهیم. باید پرچم عظمت صنایع ایرانی یک بار دیگر در قلههای ایران عزیزمان به اهتزار درآوریم و این کار شدنی است.
*سالهای ۸۴ تا ۹۲ گذشت و تکرار نمیشودرئیس جمهور گفت: اراده داشته باشیم و دست به دست هم دهیم و سرمایهمان را به داخل کشور بیاوریم. به والله سالهای ۸۴ تا ۹۲ گذشت و تکرار نمیشود. دولت یازدهم خود را خادم مردم میداند، هیچ تصمیم فردی اتخاذ نمیکند؛ بدون مشورت و بدون شور و با شورهای چند باره، تصمیمی را اعلام نمیکند. اگر هم اعلام کرد، برای آنها که میگویند اشتباه کرده است، هم احترام میکنیم، هم تواضع میکنیم و هم دست آنها را میبوسیم.
هزاران ساله که ما به خاطر ضعف مفرط آگاهی، در دوری گیر کرده ایم و هی تکرار می شود.
نمی دانم که مشاوران رئیس جمهور به ایشان چه گزارشاتی از نرخ ها می دهند.
انتخاب لطفا منتشرکنید
کاهش تورم به معنی ارزان شدن اجناس نیست یعنی شتاب رشد قیمت کم شده.
آیا شما حس نکردید؟!!!!!!!!!!
لطفا اول تعریف یک کلمه را بدانیم و بعد نظر دهیم.
ضمنا بنده کاهش تورم را درجامعه ای که زندگی می کنم احساس نکردم و حتی روزبروز مردم را مشاهده می کنم که اکثریتشان لاغرتر می شوند!
هشت سال سوختيم
اصلا بیان یکی از استان های کشور هدیه بدن به امریکا ارزش دلار به صورت مقطعی شاید یک رقمی بشود
8 سال افراط برای مردم کابوس وار گذشت و شاهد بیشترین تنش ها بین ملت و نظام و سران سه قوه بودیم .
با تعقل و منطقی نظر بده
به نظر شما 8 سال دیزدی و ویرانی در یک سال اصلاح میشود ؟؟
در صنعت کشاورزی که مردم خودشان از جیب مبارک خودشان سرمایه گذاری میکنند وتولید میکنند چه خدمت کرده اید وچگونه حمایت کرده اید؟ فقط میفرمایید تولید واین هم از تولید که هیچ هزینه ای برای دولت ندارد حتی جهاد محترم کشاورزی نتوانست به ازای هر هکتار یک کیسه کود به کشاورز تحویل دهد.به اقایون بفرمایید به جای اینکه سیاسی کاری کنند و خودشان را مطرح کنند اگر به فکر قشر زحمتکش هستند اقای وزیر کشاورزی را به مجلس احضار کنند و از ایشان بخواهند در طول یکسال گذشته چکار کرده اند و چه خدماتی به کشاورزان داده اند.
ادعاي کاهش تورم با حذف امور عمراني کشور هيچ شاهکاري نيست!!!! به نظر شما چرا در افغانستان و عراق تورم کنتر از ايران است؟ تورم پايين بدون کار عمراني کار تنبل هاست.
دولت یه ساله پدرش در اومده تا ثباتن بیاره ولی بعضیا اصلا احترام سرشئون نمیشه
ادعا تا واقعیت عمل خیلی فرق میکنه !
سخنگوی محترم دولت جناب نوبخت هر از یکهفته میاد سخنرانی میکنه و هر دفعه تورم رو پایین تر میاره !!!!
بعدش هم میگه پایین آمدن تورم ربطی به ارزان شدن اجناس ندارد !!!!
یکی نیست به این آقا بگه که شما نرخ هارو ثابت نگه دارین ارزانی پیشکش.
بنده فرهنگی هستم. 16 درصد به حقوق ما افزوده شده در عوض مالیات و حق بیمه رو افزایش و خیلی مزایای دیگه رو برداشتن.
جناب آقای سیف هم که چندی پیش فرمودند که وام 4 درصدی ازدواج هم دیگه رو به پایانه.....!!!!!
بنابراین هرکس دیگه هم جای این دولت باشه و بخواد دست بکنه توی حلقوم مردم ، میتونه مثل دولت فعلی نرخ تورم رو بیاره پایین. اینکه هنر نیست.
وقتی رییس بانک کمرکزی میگه نرخ دلار نباید بیاد پایین ! شما تا تهشو بخون.
انتخاب عزیز لطفا نظرهای مخالف رو هم منتشر کنید.
من یه دانشجو هستم و میدونم که اگه به یکباره دلار 4000 تومانی بشه1000 تومن قاچاق و... و... بالا میره
در ضمن تورم و برید تو بازارهای کشور ببینید وقتی دوره قبل نون واقعا به نرخ روز بود نه الان که همه چی یه نرخ ثابت داره
خداوکیلی حق بگید
اسيب را ديدند، بسياري إز منابع ملي بدون كار كارشناسي واكذار شد مخصوصا در خصوصي سازي و أرز حاصل إز فروش نفت
کاش می شد سال های 84تا92 را از تقویم زندگیم پاک کنم. بدترین روزهای عمرم بودند...
افزایش 50 و 70% نرخ حامل های انرژی را موفقیت میدانید؟
در مذاکرات هم که کار خاصی نکرده اید؟
شما هم مثل دولت قبل فقط 8 سال ما را به عقب میبری
اين تدبير هم قصه جداگانه ايي دارد چون آنقدر نبايستي فكر كني وتدبيري بينديشي كه ضعف جسمي قواي فكري ات رانيز به يغما ببرد.
دلار 800تومنی شد 4500
طلا گرمی 10 تومن شد 150 تومن
آبرومون تو کل دنیا رفت و....