پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بعد از 2روز نشست اضطراری، سازمان بهداشت جهانی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که ابولا حالا دیگر خطری جهانی است و ساکنان همه کره زمین را تهدید می کند.
به گزارش ایرنا از دویچه وله، سازمان بهداشت جهانی امروز جمعه(8 اوت/ 17 مرداد) با انتشار بیانیه ای خطر گسترش بیماری ابولا را یک ˈبحران بین المللیˈ خواند.
این سازمان تاکید کرد که ساکنان همه ی کشورهای جهان در معرض ابتلا به این بیماری خطرناک و به شدت واگیر هستند و ابولا دیگر ویروس خطرناک کشورهای غرب آفریقا نیست.
این بیانیه تاکید دارد:همکاری همه جانبه ی بین المللی برای توقف گسترش اپیدمی ابولا لازم است.
این بیانیه بعد از نشست 2 روزه ی اضطراری این سازمان بین المللی برای جلوگیری از گسترش بیشتر ابولا منتشر شد.
مارگارت چان رئیس سازمان بهداشت جهانی در کنفرانس خبری بعد از نشست اضطراری گفت که ویروس ابولا بسیار سریع تر از آنچه پیش بینی می شد در حال گسترش است.
چان تاکید کرد: فقط تنها وزارت خانه های بهداشت کشورها نمی توانند با این بحران نگران کننده مقابله کنند. توجه به مقابله با این اپیدمی باید در سطح رهبری کشورها باشد.
*نگرانی مردم جهان از شیوع ویروس مرگبار ابولا
گینه تا کنون بالاترین آمار مبتلایان به ابولا و درگذشتگان بر اثر آن را داشته است. اما در حال حاضر شمار مبتلایان به ابولا در گینه رو به کاهش است. هم اکنون این بیماری در کشورهای لیبریا و سیرالئون به سرعت در حال شیوع است.
سازمان بهداشت جهانی تاکید کرد که کشورهایی که ابولا در آن جا به سرعت در حال شیوع است باید اعلام وضعیت ˈاضطراریˈ کنند، اما فعلا لازم نیست محدودیت بین المللی برای سفر اعلام شود.
کایجی فوکودا، مدیر بخش ˈامنیت بهداشتˈ در سازمان بهداشت جهانی نیز تاکید کرد که اگر همکاری مستمر و جدی میان کشورها وجود داشته باشد، می توان جلوی گسترش بیشتر ابولا در جهان را گرفت.
فوکودا اضافه کرد:« ابولا یک بیماری مرموز نیست. بیماری عفونی است و می توان راه مقابله با آن را یافت.»
این مقام مسئول تاکید کرد که ضروری است هر فردی که برای او تشخیص ابولا داده می شود یا مشکوک به ویروس است، دست کم 30 روز در قرنطیه به سر برد.
او گفت: نتایج تحقیقات ما تا الان نشان می دهد که ناقل ویروس تا دست کم 30 روز می تواند ویروس را به دیگران نیز منتقل کند.
*افزایش آمار قربانیان
بنا به آمار سازمان بهداشت جهانی تا امروز دست کم 1711 نفر به بیماری مبتلا شده اند و از این میان 932 نفر جان خود را از دست داده اند.
چهل سال از کشف ویروس ابولا می گذرد و این ویروس هیچ وقت به اندازه ی زمان فعلی کشنده و واگیر نبوده است.
سازمان بهداشت جهانی می گوید یک دلیل گسترش سریع ابولا در کشورهای غرب آفریقا، کمبود امکانات بهداشتی و درمانی در این کشورها است که اپیدمی را تسریع کرده است.
سازمان بهداشت جهانی می خواهد متخصصان بیشتری را به غرب آفریقا بفرستد تا درباره ی دلایل شیوع ناگهانی ابولا تحقیق کنند.
ابولا حالا از غرب آفریقا به خاورمیانه نیز رسیده است. عربستان سعودی اعلام کرد که اولین مورد از ابتلا به ابولا در این کشور مشاهده و ثبت شد. مقامات دولت مالزی نیز به حجاج این کشور هشدار دادند که در سفر حج همه ی توصیه های بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند.