arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۶۰۳۵
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۲۲ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۳

ايوبي: فرهنگ سينما رفتن در جامعه از بين رفته است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ايلنا: بودجه کشور بار‌ها صرف مراکز بزرگ تجاري شده است پس نمي‌توان گفت که بودجه براي سينما وجود ندارد، بنابراين اختصاص بودجه به يک هنر و يا اقتصاد و تجارت به نوع نگاه مسئول بر مي‌گردد.
حجت الله ايوبي رييس سازمان سينمايي معتقد است که نوع نگاه مسئولان به هنر سينما از تمامي مسائل و مشکلات موجود در سينما بيشتر اهميت دارد و مي‌تواند سرنوشت سينما را تغيير دهد.

حجت الله ايوبي معاون وزير و رييس سازمان سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اجلاس سراسري مديران کل استان‌ها گفت: نوع نگاه و رويکرد مسئولان به سينما مهم‌ترين اتفاق در اين هنر محسوب مي‌شود و از حمايت آن‌ها نيز بيشتر اهميت دارد. بودجه کشور بار‌ها صرف مراکز بزرگ تجاري شده است پس نمي‌توان گفت که بودجه براي سينما وجود ندارد، بنابراين اختصاص بودجه به يک هنر و يا اقتصاد و تجارت به نوع نگاه مسئول بر مي‌گردد.

ايوبي درباره نگاه مقام معظم رهبري نسبت به سينما اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامي نگاه ويژه‌اي به سينما دارند و فيلم‌هاي زيادي مي‌بينند و فيلمنامه مي‌خوانند. ايشان بر اين اعتقاد هستند که تاثيرگذاري يک فيلم گاهي از هزاران کتاب هم بيشتر است.
رييس سازمان سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد با اشاره به اينکه ما مي‌توانيم با جذب بخش خصوصي سالن‌هاي سينمايي بسازيم در اين باره توضيح داد: مشکل سينماي ايران ساخت سالن نيست زيرا مي‌توان از طريق بخش خصوصي اين مشکل برطرف کرد، ما کمبود زيرساخت داريم با اينکه کشور ما يکي از معدود کشورهايي است که صنعت سينما در آن جريان دارد.

وي سالن‌هاي اکران سينما را بسيار محدود دانست و در اين باره اضافه کرد: ما در سراسر کشور حدود ۳۰۰ سالن سينمايي داريم که اين تعداد براي اکران فيلم‌هاي ساخته شده بسيار محدود است. ما توانايي ساخت بيش از ۵۰۰ فيلم را داريم اما با وجود محدوديت سالن‌ها تنها مي‌توانيم حداکثر پنجاه فيلم در طول سال اکران کنيم.

اين مقام مسئول به ايجاد فرهنگسازي در سطح جامعه براي تماشاي فيلم اشاره کرد و افزود: متاسفانه ما مردم را رفتن به سينما تشويق نکرديم، در جامعه فرهنگ سينما رفتن از بين رفته است. ما در بعضي از شهرستان‌ها سالن‌هاي سينمايي نداريم بنابراين مردم رفتن به سينما برايشان معنايي ندارد و نياز آن را هم احساس نمي‌کنند.

ايوبي امکانات معاونت سينمايي را محدود دانست و در ادامه صحبت‌هاي خود عنوان کرد: ما بايد تمرکز زدايي و عدالت فرهنگي را به وجود آوريم و از هزينه‌هاي بي‌جهت جلوگيري کرده و آن را صرف فعاليت تاثيرگذاري کنيم. بايد در ساز وکار جشنواره‌ها بازنگري صورت گيرد. مي‌توان به جشنواره فيلم فجر اشاره کرد، اگر ما بخواهيم به اين جشنواره نگاه يک جشن را داشته باشيم بايد طور ديگري آن را برگزار کنيم و اگر بخواهيم نگاه خود را به اين جشنواره تخصصي کنيم بايد در نحوه برگزاري آن تجديد نظر کرد.
معاون وزير و رييس سازمان سينمايي درباره انجمن سينماگران جوان گفت: ما از طريق انجن سينماگران جوان مي‌توانيم با ادارات کل ارشاد استان‌ها ارتباط برقرار کنيم و اين انجمن را به عنوان يک بازوي مشورتي در نظر بگيريم اما متاسفانه بسياري از مسئولان حتي آدرس انجمن سينماگران استان خود را هم نمي‌دانند.
وي در پايان صحبت‌هاي خود تاکيد کرد: مديران کل استان‌ها بايد فرهنگ و هنر را به استانداري تحميل کنند زيرا نمي‌توان از استاندار با آن همه مشغله کاري توقع داشت نگاه ويژه‌اي هم به فرهنگ و هنر داشته باشد. بيشتر استاندار‌ها نگاه فانتزي به فرهنگ و هنر دارند و نمي‌دانند که فرهنگ تا چه اندازه مي‌تواند مشکلات سياسي و اجتماعي را تلطيف کند.
نظرات بینندگان