arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۷۱۹۶
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۴ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۳

یک موسسه تحقیقات انرژی انگلیسی: زنگنه بیش از حد خوشبین است!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک موسسه تحقیقات انرژی انگلیسی سخنان اخیر بیژن زنگنه درباره افزایش سریع تولید نفت ایران را "بیش از حد خوشبینانه" خواند.

موسسه تحقیقات انرژی "داگلاس وست وود لندن" در گزارشی سخنان اخیر بیژن زنگنه درباره افزایش روزانه 700 هزار بشکه ای تولید نفت ایران را بلندپروزانه ترسیم کرد و نوشت: زیرساخت‌های پیر برای تولید نفت در سطوحی نزدیک به رقم اعلامی از سوی ایران به یک سرمایه‌گذاری قابل توجه احتیاج دارند.

بیژن زنگنه وزیر نفت ایران به شکلی جسورانه اعلام کرد که تولید نفت این کشور ظرف دو ماه پس از لغو تحریمها روزانه 700 هزار بشکه افزایش خواهد یافت.

این در حالیست که اتفاق نظر روزافزونی وجود دارد مبنی بر اینکه این نظریه فوق‌العاده خوشبینانه است.

براساس گزارشی که توسط گروه حرفه ای تحقیقات انرژی داگلاس وست وود لندن انجام شده زیرساختهای پیر برای تولید نفت در سطوحی نزدیک به رقم اعلامی از سوی ایران به یک سرمایه‌گذاری قابل توجه احتیاج دارند.

اما این امر در عین حال می‌تواند فرصت‌های متعددی را برای شرکتهای نفتی بین‌المللی و شرکت‌های خدمات میادین نفتی ایجاد کند، اگر آنها اجازه سرمایه‌گذاری در ایران را پیدا کنند.

ایران در حال حاضر قصد دارد تغییراتی را در مدل قرار‌داد نفتی خود ایجاد کند تا شرکت‌های بین‌المللی نفتی در تمام سطوح تولید نفت در ایران حضور پیدا کنند.

این در حالیست که در نبود یک توافق جامع در زمینه‌ تحریم‌ها، تمام مذاکرات مبنی بر افزایش تولید و سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ایران هنوز عملیاتی نشده است.

در سال‌های اخیر تولید نفت و گاز در ایران تا حد زیادی به وسیله تحریم‌های بین‌المللی تعریف شده است.

ایران چهارهمین ذخایر بزرگ اثبات شده نفت جهان و دومین ذخایر بزرگ گاز جهان را در اختیار دارد اما به رغم این موضوع تولید نفت و گاز در ایران رو به کاهش گذاشته است.

تاثیر اقتصادی این مساله نیز شدید بوده است و درآمد‌های صادرات نفت و گاز به میزان حدود 53 درصد به دلیل کاهش صادرات رو به تنزل گذاشته است.

توافق‌نامه هسته‌ای موقت که در نوامبر سال گذشته به امضا رسید به عنوان یک علامت مثبت برای صنایع استخراجی نگریسته می‌شود. لغو برخی محدودیت‌ها و وعده توافق جامع امید‌هایی را برای صنعت نفت و گاز گرفتار شده ایران ایجاد کرده است.

اگر تحریمها لغو شوند و سرمایه‌گذاری خارجی اجازه بازگشت به ایران را داشته باشد، احیای این بخش می‌تواند یک معدن طلای احتمالی برای شرکت‌های نفتی خارجی و شرکت‌های خدمات میادین نفتی باشد. اما حرکت به سمت توافق نهایی در زمینه برنامه هسته‌ای ایران به شکل شدیدی کند بوده است.

ضرب‌الاجل اولیه در زمینه‌ حصول توافق جامع که برای 20 ژوییه تعیین شده بود به نتیجه نرسیده و مذاکرات تا 24 نوامبر تمدید شده است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: نفت ، بشکه ، داگلاس ، قرارداد
نظرات بینندگان