arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۷۵۷۶
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۰۰ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۳

چرا قیمت نفت بالا نمی رود؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عراق درگیر بحران ؛ حماس و اسراییل در حال جنگ هستند ؛ میان روسیه و اتحادیه اروپا هم شکرآب است و هر یک از این بحران ها به تنهایی برای وارد کردن شوک به بازار نفت کافی است، اما قیمت نفت همچنان پایین می آید.

به گزارش ایرنا، دویچه وله روز پنجشنبه در گزارشی نوشت: در بازار جهانی مواد خام چه خبر است؟تروریست های داعش در عراق جنگ خونینی به راه انداخته اند ؛ اسراییل غزه را بمباران می کند ؛ ویروس ابولا غرب آفریقا را به هم ریخته و روسیه، منبع عمده تأمین انرژی اروپا، بخاطر بحران اوکراین چنگ و دندان نشان می دهد.

آتش جنگ و بحران دامن خاورمیانه، دارنده بزرگترین منابع نفت جهان را گرفته، اما بهای نفت ماه هاست که سیر نزولی دارد.

بهای نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا و سبد نفتی اوپک به زیر 100 دلار در هر بشکه (159 لیتر) رسیده است.

نفت برنت دریای شمال هم که در بازار انرژی از اهمیت ویژه ای برخودار است، با سقوط به زیر بشکه ای 100 دلار فاصله چندانی ندارد. رفتار بازار نفت در نگاه اول عجیب به نظر می رسد، اما به نوشته پایگاه اینترنتی ˈاشپیگلˈ آلمان دلایل قانع کننده ای برای روند نزولی بحران نفت وجود دارد.

اسراییل نفت صادر نمی کند، بنابراین بحران غزه تأثیری بر قیمت ها ندارد. سوریه هم در هر حال نقش عمده ای در تأمین انرژی جهان ندارد. این کشور حتی پیش از جنگ داخلی روزانه حداکثر380 هزار بشکه نفت (4/ 0 درصد از نیاز جهانی) صادر می کرد.

اخبار منتشرشده از مذاکرات هسته ای ایران و قدرت های جهانی، در آرامش بازار نفت بی تأثیر نبوده است.

از سوی دیگر، میزان صادرات نفت از روسیه با وجود بحران اوکراین تغییری نکرده است. تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا هم به صورت مستقیم بخش انرژی این کشور را هدف قرار نداده اند.

روسیه هم به احتمال زیاد در میان مدت برای جذب سرمایه یا خرید دانش فنی به مشکل برمی خورد.

کارشناسان پیش بینی می کنند که آثار محدودیت های یادشده تازه چند سال دیگر نمایان شوند.

در غرب آفریقا هم با وجود پیشروی ویروس مرگ آور ابولا، در نیجریه ی نفت خیز تنها 12 مورد از ابتلا به این ویروس ثبت شده است. در روند صادرات نفت نیجریه زمانی اخلال جدی ایجاد می شود که نیروهای خارجی شاغل در صنعت نفت به دلیل فراگیری بیماری مجبور به ترک کشور شوند.

دویچه وله فارسی توضیح داد: همزمان با توجه به دست آوردهای توافق موقت ژنو و روند جاری مذاکرات هسته ای بین جمهوری اسلامی و نمایندگان گروه موسوم به 1+5، بازار نفت به ثبات و حتی بهبود میزان صادرات نفت ایران امیدوارتر شده است.

در لیبی پس از سقوط دیکتاتوری سرهنگ ˈقذافیˈ، آتش جنگ داخلی هنوز به طور کامل خاموش نشده است. با وجود این صادرات نفت این کشور به دلیل آغاز به کار دوباره برخی میدان ها و بندرهای نفتی، اخیرا تا حدی افزایش یافته است.

فناوری جدید استخراج نفت از لایه های درونی زمین هم بر تولید نفت آمریکا و کانادا افزوده است.

اشپیگل در ادامه گزارش خود به نقل از آژانس بین المللی انرژی نوشته است که میزان کل مصرف نفت در جهان در سه ماهه سوم سال 2013 حدود 7/ 92 میلیون بشکه در روز بوده است.

این میزان در سه ماهه دوم سال 2014 یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.

این کاهش دو دلیل اصلی دارد:

1- فصل گرما.

2- بحران اقتصادی ای که هنوز بسیاری از کشورها با آن دست به گریبان هستند.

در سه ماهه دوم سال جاری (2014) اقتصاد منطقه یورو لنگ لنگان حرکت کرده است. در همین مدت در ژاپن به دلیل افزایش مالیات بر ارزش افزوده، مصرف داخلی کاهش یافت و اقتصاد کشور بدترین روزهای خود پس از سونامی سال 2011 را تجربه کرد.

اقتصاد کشورهای نوصنعتی مانند چین و برزیل هم به سرعت گذشته رشد نمی کند.

با توجه به شرایط موجود، چشم ناظران بازار انرژی تنها به عراق دوخته شده است. البته صادرات نفت این کشور فعلا ثابت است و کردها با وجود این که با دولت مرکزی بر سر مسایل حقوقی فروش نفت اختلاف نظر دارند یا هر از گاهی از تشکیل دولت مستقل دم می زنند، صادرات نفت شمال عراق از این موضوع تأثیری نپذیرفته است.

دویچه وله فارسی اضافه کرد: با وجود ناآرامی های ناشی از حضور داعش در عراق، خللی در صادرات نفت این کشور ایجاد نشده است

داعش هم گفته می شود در مناطق مرکزی تنها نزدیک به 80 هزار بشکه نفت در روز حدود

5/2 درصد از صادرات عراق مسلط شده است.

این گروه تروریستی هم مشکلی با فروش نفت ندارد؛ به هر حال حدود هشت میلیون دلار در روز رقم خردی نیست، حتی اخیرا گزارش هایی مبنی بر فروش مقادیری نفت توسط این گروه منتشر شد.

در واقع منابع نفتی عمده عراق در جنوب و تحت کنترل دولت مرکزی قرار دارند.

ˈحسین شهرستانیˈ، وزیر نفت کابینه ˈنوری مالکیˈ، برنامه های این کشور برای افزایش صادرات نفت را این گونه تشریح کرده بود که ˈدولت عراق قصد دارد ظرفیت صادرات نفت را تا سال 2012 از روزانه حدود سه میلیون بشکه در حال حاضر به 6 میلیون بشکه در روز افزایش دهد. برای سال 2035 نیز صادرات 3/ 8 میلیون بشکه در روز هدف گذاری شده است.ˈ

بنا بر پیش بینی آژانس جهانی انرژی، در سال های پیش رو مصرف جهانی نفت هر سال یک میلیون بشکه در روز افزایش می یابد.

ناظران بر این عقیده اند که دیگر تأمین کنندگان نفت جهان در درازمدت از پس اشتهای روزافزون بازار بر نخواهند آمد و عراق، کشوری که تصمیم دارد به یکی از ابرقدرت های بازار صادرات نفت تبدیل شود، باید خود را از ناآرامی برهاند. در غیر این صورت بحران در این کشور دیر یا زود بهای نفت را هم بالا خواهد برد.
نظرات بینندگان