پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه صبح ساحل در شماره اخیر خود درقسمت صفحه حوادث گزارشی از تراژدی تلخ شترها در سیریک را منتشر کرده است.
به گزارش روزنامه صبح ساحل، شترها همچنان در شهرستان سیریک حادثه آفریدند، سریالی که همچنان شاهد وقوع آن هستیم مساله ای که هیچگاه مسوولی زیر بارمسئولیت آن نمی رود، در شش ماهه گذشته در شهرستان سیریک تصادف های زیادی براثر برخورد با شترهای ولگرد در جادهای مواصلاتی منطقه رخ داده است.
حوادثی دردناک که باعث شده همشهریانی زیادی را ازدست بدهیم و خانواده های زیادی را داغ دار جوانان خود ببینی
شاید سرعت بالا و بی احتیاطی رانندگان یکی از علل های بوجود آمدن آن باشد اما نباید از نقش شترها و حیوانات ولگرد دیگری که در سطح شهرستان هستند غافل بود. حیواناتی که هیچ یک از مسئولان شهرستان تاکنون خود را مسئول مستقیم آنان معرفی نکرده است به همین خاطر به سراغ برخی از مسئولین رفتیم تا علت را جویا شویم.
*** شترهاعامل معظل بزرگ
بخشدار مرکزی شهرستان سیریک گفت: شترهای ولگرد یک معظل بزرگ برای شهرستان هستند.
محسن حاجی پور با تاکید بر ساماندهی حیوانات اهلی ووحشی در سطح شهرستان ادامه داد: جلسات متعددی برای ساماندهی حیوانات اهلی ووحشی در سطح شهرستان سیریک گرفته شده اما تاکنون به نتیجه ای دست نیافته ایم وباتوجه به پوشش فقیر گیاهی در سطح شهرستان سیریک وشرق استان شترها دریک مکان استقرارپیدانمی کنن
وی یادآورشد: بیشتر تصادفات شهرستان با شتراست که یک آمارتکان دهنده با فوتی های که روز به روز در اوج گرفتن است که باید این مسئله مدیریت شود و تنها شتررا نباید مقصردانست بلکه نیروی انسانی هم دخیل است.
*** شترها یک فرصت هستند نه تهدید
سعدینی شهردار شهر بندر سیریک نیز با تاکید بر این که شترها برای ما چه در گذشته و چه در حال حاضر یک فرصت برای در آمدزایی و تامین مخارج زندگی بوده است نه یک تهدید، گفت: شترها برای ما یک تهدید نیستند بلکه همیشه فایده رسان ما بوده اند اما شیوه نگهداری شترها یک مسئله است که اگر توسط صاحبان به خوبی نگهداری شوند می توانند یک فرصت طلایی برای مردم باشد.
وی ادامه داد: درقبال این حوادث مرگبار همه دستگاههای اجرایی مسئول هستند وکسی نمی تواند خود را از این موضوع جداکند.
سعدینی تصریح کرد: طبیعت شهرستان سیریک توانایی این را دارد که چراهگاه های برای استفاده شترها احداث کرد و با تامیین آب آن بتوان شترها را در مکان های خاصی قراردهیم و با ساماندهی دقیق باید این امر صورت پذیرد.
شهردارسیریک خاطرنشان کرد: نواقص قوانین راهم باید برطرف کرد ویک مصوبه داده شود که شترهای بدون پلاک ونشان مشخص باشد وباید یک پاسخگو دراین رابطه باشد.
وی هچنین گفت: شهرداری تامیین کننده فضای سبز است یکی از مشکلات اصلی ما احشام ولگردی هستند که با حضور در سطح شهر مسائلی را برای ما بوجود آورده است که انتظار می رود یک کار اساسی در این خصوص انجام شود.
شهرداربندر سیریک همچنین یک پشنهاد داد و گفت: شترهای ولگردی که در سطح شهرستان هست تنها مربوط به سیریک نیست وبعضی از آنان از شهرستان جاسک است که باید یک جلسه ای با حضور مسئولان دو شهرستان گرفته شود تا این مسئله بخوبی مدیریت شود.
*** تالاب آذینی در حال نابودی
دهیار گونمردی از توابع بخش مرکزی شهرستان سیریک نیز با انتقاد به سرگردان بودن شترها گفت: چرا در فصل بهار شترها سرگردان نیستند اما در فصل تابستان شترها سرگردان هستند وصاحبی ندارند.
پیشکی ادامه داد: تالاب خور آذینی که یکی از بهترین تالاب های کشور است وبه عنوان یکی از مکان های گردشگری شهرستان محسوب می شود با چرای شترهای ولگرد وسرگردان درحال نابودی است وهیچ مسئولی در این خصوص اقدامی انجام نمی دهد.
وی خاطرنشان کرد: جنگل های دریایی دارای د وگونه مهم و ارزشمند حرا وچندل می باشند و از آنجای که چندل نادرترین گونه جنگل هاست ویکی از افتخارات شگرف خور بین المللی آذینی شهرستان سیریک وجود این درخت است که با چرای شترهای سرگردان این دختردرحال نابودیست این در حالی است که برای جایگزین کردن بذرچندل دو ماه زمان نیاز است.
وی خاطرشان کرد: با برگزاری صدها جلسه وشبرنگ کردن شترها این مسائل حل نمی شود ومسئولان باید چاره ای اساسی بیندیشند.
*** وجود چهارهزار نفر شتر در سیریک
رئیس جهاد کشاورزی سیریک گفت: جلسه در سطح شهرستان زیاد گرفته شده اما جواب نداده است زیرا هیچکس عمل نمی کند وتا عملی نباشد هیچ مصوبه ای عملی نخواهد شد.
امیر زاد افزود: با پلاک گذاری شتر کنترل نمی شود مگر ماشین های ما بی پلاک خلاف نمی کنند آیا صاحبان شترها نمی توانند پلاک ها را باز کنند.
وی ادامه داد: مسئله اصلی با شتر دارانی است که بدون ساربان هستند وشترها سرگردان در سطح شهرستان هستند که این امر باعث وجود مسائل زیادی شده است.
رئیس جهاد کشاوری سیریک با تاکید بر اینکه جهادکشاورزی تنها مسئول شترهای سرگردان نیست، گفت: هشت منطقه برای احداث جایگاه شترها انتخاب شده که احداث آنان نیاز به همکاری دیگر مسئولان دارد وجهاد کشاورزی به تنهایی قادر به انجام آن نیست.
امیر زاد تصریح کرد: ما تنها نباید شتر و شتر دار را مقصر بدانیم زیر درتصادفات تنها شتر مقصر نیست و در برخی موارد خود رانند گان با رعایت نکردن قوانین راهنمای ورانندگی وسرعت بالا باعث بوجود آمدن برخی حوادث تلخ می شوند.
*** 28 کشته و زخمی ناشی از تصادف باشتر
مسئول فوریتهای پزشکی 115 شهرستان سیریک نیز گفت: صحنه های دلخراش زیادی در سطح شهرستان در شش ماهه اول سال رخ داده و از ابتدای سال تاکنون بیش از 16 حادثه تصادف خودرو و موتورسیکلت با شتر بوده است که پنج کشته و 23 نفر زخمی شدند.
قلندری افزود: سال گذشته نیز بیش از هفت نفر در مسیر جاسک به سمت سیریک توسط شترهای سرگردان فوت شده است.
وی همچنین بااشاره به اینکه مسیر سیریک تا میناب به دلیل وجود شترهای سرگردان مسائل ومشکلات زیادی را برای فوریتهای پزشکی بوجود آورده است، گفت: وجود شترهای ولگرد وسرگردان در این مسیر باعث شده تا هنگام اعزام و یا ماموریت در این مسیر باید با سرعت پایین تردد کنیم که باعث دیر رسیدن مصدوم یا بیمار به مراکز بهداشتی ودرمانی می باشد.