پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رییس دفتر رییس جمهورگفت: نتایج سیاست های موفق دولت تدبیر و امید برای خروج از رکود و کاستن از تورم، در محافل اقتصادی اعجاب انگیز است.
محمد نهاوندیان سرپرست نهاد ریاست جمهوری در گفتوگویی زنده با شبکه ۲ سیمای جمهوری اسلامی، از نیویورک مقر سازمان ملل، در پاسخ به پرسشی درباره نشست فعالان، صاحبنظران و سرمایه گذاران شرکت های بزرگ آمریکایی با رییس جمهوری در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: در این نشست تاکید بر این بود که ایران امیدبخش ترین اقتصاد در حال ظهور در دهه پیش رو است.
وی افزود: در آن جلسه تصریح شد، با سیاستهایی که دولت طی دوره کوتاه زمانی یکسال گذشته دنبال کرده ، اقتصاد کشور با وجود تداوم تحریم ها، از رکود خارج شده و تورم نیز به طور قابل توجهی کاهش یافته و این در محافل اقتصادی اعجاب انگیز است.
رییس دفتر رییس جمهوری تاکید کرد: چنین موفقیتی در عرصه اقتصاد، این ادعای برخی ها را که اشاره می کردند ایران به دلیل مشکلات اقتصادی پای میز مذاکرات آمده ، در عمل باطل کرده و تایید قاطعی بر این موضع و منطق ایران است که ما مایل به دنبال کردن رویکرد برد – برد هستیم.
دکتر نهاوندیان با اشاره به اینکه اشتیاق به شنیدن دیدگاه جمهوری اسلامی ایران و رویکردهای رییس جمهوری ایران اسلامی بسیار زیاد است، گفت: اقتصادیهای اینجا دوست دارند با اقتصاد ایران آشنا شوند و از زبان دکتر روحانی ، با رویکردهایی که تهران در حوزه اقتصادی دنبال می کند ، آشنا شوند و فرصتهای همکاری اقتصادی و سرمایه گذاری و تجاری را بررسی کنند.
وی که به سوالی درباره حاشیه های دیدارهای مقامهای ارشد کشورها با رییس جمهوری پاسخ می داد، اظهارداشت: در محافل سیاسی نیز اشتیاق فراوانی است که راه حل ایران را برای مقابله جدی و ریشهای با تروریسم بشنوند و در مسایل منطقه ای با ابتکاری که ایران در همکاری نزدیکتر با همسایگان دنبال کرده، بسیار مشتاق بودند که از جزئیات سیاست خارجی مبتنی بر تعامل ایران آگاه شوند.
رییس دفتر رییس جمهوری افزود: در گفت و گوهای دوجانبه بخصوص روی حوزه همکاریهای اقتصادی و استفاده از موقعیت ایران به عنوان قطب ترانزیت منطقه بحث شد و پروژههای پتروشیمی و نفت و گاز از جمله موضوعات مورد علاقه در این گفت و گوها بود.
نهاوندیان به موضوع تروریسم و موضع اصولی ایران در این عرصه اشاره کرد و گفت: طرفهای مذاکره، مشتاق بودند که دیدگاه ایران را در مسأله گسترش تروریسم و راههای مقابله با آن بدانند و طبعا مذاکرات دوجانبه و خصوصی میدان بهتری را برای پرداختن به مسایل اجرایی و عملی در اختیار قرار میدهد.
وی افزود: البته تقریباً در قریب به اتفاق دیدارها، ابراز امیدواری می شد که مسأله هستهای و مذاکرات مرتبط با آن ، به توافق جامع نهایی در فرصت مقرر برسد تا به این ترتیب زمینه همکاریهای گسترده با ایران خصوصاً در حوزههای اقتصادی بیش از پیش فراهم شود.
رییس دفتر رییس جمهوری همچنین در پاسخ به پرسش مجری این برنامه درباره مواضع ضد ایرانی دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا در سخنرانی اش در مجمع عمومی گفت: برای کسانی که در جلسه گفت و گو حضور داشتند، اظهارات ایشان در مجمع عمومی در بخش مربوط به ایران،مایه تعجب بود به سبب اینکه در جلسه مذاکره ، مسایل و رویکرد متفاوتی داشت.
وی افزود: در آن دیدار که نخستین دیدار مقامهای ارشد دو کشور بعد از گذشت ۳۵ سال بود، به موضوعات مختلفی در مورد مسایل منطقه و دوجانبه پرداخته شد و رییس جمهوری کشورمان هم اشارهای به گذشتههای سابقه روابط دوجانبه کردند و اینکه اشتباهات گذشته میباید کنار گذاشته شود.
نهاوندیان افزود: در رابطه با مسأله هستهای هم توجه مذاکرات به این مباحث بود که باید ما واقعبینانه دنبال راهحل باشیم و حقوق هستهای و توان علمی ایران میباید مورد توجه قرار بگیرد.
رییس دفتر رییس جمهوری اظهارداشت: البته میباید به این موضوع توجه کرد کشورهایی که در گذشته اشتباهاتی را داشتند، میباید به تدریج خودشان را با واقعیات جدید تطبیق دهند و شاید در این عرصه راه طولانی را در پیش داشته باشند.
وی افزود: اما مهم این است که الان موقعیت ایران در مرجعیت نسبت به مسایل منطقهای و حتی بینالمللی همگان را نسبت به این واقعیت متوجه کرده که هیچ اقدام اساسی را بدون حضور و مشارکت ایران نمی شود پیش برد که این حتی در نطق نخست وزیر انگلیس هم مورد اشاره قرار گرفت و بخصوص در رابطه با مبارزه با تروریسم، همه اذعان دارند آن کشوری که در صحنه به طور علنی حضور خود را اثبات کرده، جمهوری اسلامی ایران است.
نهاوندیان با اشاره به سیاست ایران در خصوص مبارزه با تروریسم گفت: منطق روشن و منطبق با معیارهای بینالمللی ایران اشاره دارد که میباید محوریت مبارزه با تروریسم را به خود ملتها و دولتهای مشروع منطقه سپرد و وقتی آنها درخواست حمایت و کمک می کنند می باید حمایت و کمک واقعی کرد.
وی تصریح کرد: این موضع ایران به صورت مستدل و منطقی مطرح و در عمل نیز به اثبات رسیده و این موضع در مقابل مواضع کسانی مطرح می شود که گاهی خیلی شعار داده اند ولی در عمل کارنامه قابل قبولی ندارند.
نهاوندیان در پاسخ به پرسش مجری برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیمای جمهوری اسلامی درباره مذاکرات هسته ای که در حاشیه اجلاس سازمان ملل برگزار می شود، گفت: همگان ابراز علاقه می کنند که این مذاکرات در موعد مقرر به توافق جامع نهایی برسد.
وی افزود: نکته بسیار مهم این است که در این آخرین مراحل مذاکرات، میباید طرف مقابل با واقعبینی، واقعیات موجود در صحنه را مورد توجه قرار دهد و به منطق خودش پایبند باشد.
رییس دفتر رییس جمهوری اظهارداشت: اگر آنچه که ۱+۵ دنبالش بوده، رفع نگرانی ها در چارچوب مقررات بین المللی است، عملکرد ایران در یک سال اخیر به خوبی با شفافیت حداکثری ثابت کرده که جمهوری اسلامی ایران هیچ واهمه ای از ادامه فعالیتهای هستهای خودش تحت نظارت بینالمللی ندارد .
وی تصریح کرد: ایران الان هم که به توانایی لازم برای پیشبرد برنامه خودش رسیده ، حاضر به همکاری بینالمللی هست و هیچ تردیدی هم برای آنها نمانده است که ایران مصمم است برنامه هستهای خودش را دنبال کند.
نهاوندیان گفت: به عبارتی در این آخرین مراحل، آخرین چانه زنیها صورت می گیرد و جزئیات موجود مورد بررسی و باید مورد توافق قرار گیرد و ایران هم اعلام کرده است که اگر طرف مقابل از زیادهطلبی های غیرواقع بینانه و توهمی دست بردارد، کاملاً زمینه حصول توافق فراهم میشود.
در ابتدای این ویدئوکنفرانس از نهاوندیان سوال شد: مهمترین موضوعاتی که دکتر روحانی در مجمع عمومی مطرح کردند که در حقیقت شاه بیت صحبتهایی بوده که دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران را بیان کرد، چه بود؟ که وی پاسخ داد: به نظرم نکته بسیار مهم در سخنرانی امسال در مجمع عمومی و تلقی و توجهی که افکار عمومی جهان داشت از این جهت بود که سال گذشته آقای دکتر روحانی به جامعه جهانی هشدار دادند و پیشنهادی را در رابطه با مقابله جهانی با خشونت و افراط گری مطرح کردند که به طرح ٌWAVE معروف شد و با اجماع در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید.
وی افزود: یک سال پس از آن، جهان شاهد آن بود که این هشدار، هشدار بسیار مهمی بوده است و در واقع رییس جمهوری اسلامی ایران امسال از یک موقعیت ممتاز در قدرت تشخیص اولویتهای بینالمللی ظاهر شدند. رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به اینکه دکتر روحانی امسال همان حرکت هشدار دهنده را ادامه دادند، گفت: همچنان که ملاحظه کردید در برخی از تحلیلهای محافل رسانهای دنیا تأکید شد که رییس جمهوری اسلامی ایران از یک موضع مقتدرانه و هشداردهنده صحبت کرد.
نهاوندیان اظهارداشت: به عبارتی امروز در صورت مسأله تردیدی نیست. سال گذشته شاید کمتر کسی به حدت و شدت موضوع توجه داشت اما الان همه دنبال حل مسأله میگردند و متأسفانه در حل مسأله نسخههایی پیچیده میشود که در آنها به ریشههای تروریسم بی توجهی شده است.
رییس دفتر رییس جمهوری گفت: در محور نخست سخنان دکتر روحانی اشارهای به این ریشهها بود و اینکه جوهر غرب ستیزی که مورد سوء استفاده برخی از گروههای تروریستی قرار میگیرد ، به تاریخ گذشته استعمار در منطقه و برخوردی که غرب با حرکتها و خیزشهای اصیل مردمی در منطقه داشته، برمیگردد.
انتهای پیام