arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۳۲۲۹
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۲۱ - ۱۰ دی ۱۳۹۳

اشپیگل آنلاین: کاهش قیمت نفت ، توطئه یا جنگ بین آمریکا و عربستان

اشپیگل آنلاین در گزارشی درباره قیمت نفت در بازار های جهانی تلاش کرده تا به این پرسش که آیا این کاهش قیمت توطئه یا جنگ آمریکا و عربستان سعودی به عنوان دو تولیدکننده نفت جهان است،پاسخ دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 اشپیگل آنلاین افزود: از تابستان گذشته تاکنون قیمت نفت در بازارهای جهانی تقریبا به نصف کاهش یافته است. اواسط ژوئن 2014 قیمت هر بشکه نفت 110 دلار بود، اکنون این قیمت زیر60 دلار است.

به گزارش ایرنا در اغلب ارزیابی ها، علت این سقوط ، رقابت دو تولیدکننده بزرگ نفت، عربستان سعودی و آمریکا بوده اما واقعیت امر چیزی بیش از جنگ قیمت میان دو کشور تولیدکننده بزرگ نفت است.

بازار نفت در ماه های اخیر با تکان های شدیدی همراه بود. قیمت نفت پیوسته درحال سقوط بود و عربستان سعودی حاضر نشد با کاهش تولید از سقوط آن جلوگیری کند.

اشپیگل آنلاین در گزارش خود افزوده: واقعیت آن است که آمریکا به مدد فن آوری بحث انگیز فراکینگ (استخراج نفت و گاز از درون سنگ های زیر زمینی) نفت بی سابقه ای را استخراج می کند. میزان استخراج نفت آمریکا از سال 2008 تاکنون به دو برابر رسیده و از این طریق سهم خود در تولید جهانی را 10 درصد افزایش داده است.

بازار جهانی نفت با چنین حجمی از استخراج، به طور قابل توجهی اشباع شده است.

در اوایل ماه مه 2014 تحلیلگران بازار نفت از افزایش تقاضای آن به میزان یک میلیون و 400 هزار بشکه در روز خبر دادند.با این افزایش مجموع تقاضای جهان برای نفت حدود 93 میلیون بشکه برآورد شد. متوسط قیمت نفت در آن زمان 106 دلار بود.

تا ماه ژوئن 2014 تقاضا برای نفت به تدریج افزایش یافت، اما تولید و عرضه نفت نیز بیشتر شد تا جایی که عرضه بر تقاضا پیشی گرفت. با این حال قیمت نفت بالای صد دلار باقی ماند.

در اواخر ماه ژوئن 2014 دولت آمریکا برای نخستین بار پس از 40 سال مجوز صدور نفت به خارج را صادر کرد. دلیل این امر افزایش بی سابقه استخراج نفت در آمریکا با استفاده از فن آوری فراکینگ بود.

این کشور در سال 2008 روزانه تنها 4 میلیون و 700 هزار بشکه نفت تولید می کرد. این میزان در حال حاضر تقریبا به 9 میلیون بشکه رسیده است.

در ماه ژوئیه 2014 انقلابیون لیبی پس از یک سال کاهش در تولید نفت، دوباره تولید خود را از دو مرکز راس لانوف و السدر را افزایش دادند.این نفت از طریق مدیترانه به طور مستقیم به اروپا انتقال می یافت.

هم زمان نفت نیجریه که تاکنون بازار تقاضای اروپا را پوشش می داد، به سوی چین تغییر مسیر داد.

اوایل سپتامبر 2014 شاخص های اقتصاد جهانی به طرز قابل توجهی پایین آمد. آژانس بین المللی انرژی از کندی رشد تقاضا برای نفت سخن به میان آورد. در این ماه قیمت نفت هنوز کمی بالای 100 دلار بود.

در ماه اکتبر 2014 آژانس بین المللی انرژی پیش بینی خود برای رشد تقاضای نفت در جهان را به نصف کاهش داد.قیمت نفت در این مقطع به حدود 84 دلار رسید.

در ماه نوامبر 2014 کشورهای تولیدکننده نفت اوپک توانستند بر سر کاهش عرضه نفت برای کنترل قیمت آن به توافق برسند. اما در میان مدت تقاضای جهانی به دلیل رشد اقتصادی کشورهای درحال توسعه افزایش خواهد یافت.

بنابر برآورد کارشناسان، تا سال 2030 نیاز جهان به نفت تا 103 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

براساس این گزارش نشریه آلمانی ، بنابر ارزیابی موسسه آمریکایی گلدمن ساکس، عرضه نفت با قیمت زیر 70 دلار برای هر بشکه ،حدود 930 میلیارد دلار سرمایه گذاری در پروژه های نفتی در آمریکای شمالی را به خطر خواهد انداخت.

بنابراین، اکثر کارشناسان احتمال می دهند که عرضه نفت در سال 2015 کاهش یافته و به میزان تقاضا نزدیک خواهد شد.

برخی تحلیل گران بر این نظر هستند که چنین اتفاقی ممکن است اواسط سال 2015 رخ دهد.
نظرات بینندگان