arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۳۴۶۳
تعداد نظرات: ۴۷ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۱۶ - ۱۲ دی ۱۳۹۳
احمد توکلی:

گرفتن عکس خانم رقیب در تلویزیون توسط احمدی نژاد غیراخلاقی بود / درست ترین ایراد مهندس موسوی به احمدی نژاد، قانون شکنی او بود / هنگام تنفیذ خاتمی خیلی زور زدم که گریه نکنم

در سال 76 وقتی تقریبا همه نهادهای رسمی که در این عرصه زوری داشتند طرفدار یک طرف بودند، مردم به طرف دیگری رای دادند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
برنامه "دیروز، امروز، فردا" شب گذشته با حضور احمد توکلی و علیرضا محجوب، دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از شبکه سوم سیما پخش شد.

به گزارش «انتخاب»، توکلی در ابتدای برنامه گفت: امیرالمومنین علی(ع) می‌فرماید از مهمترین حقوق الهی حق حاکمیت بر مردم و حق مردم بر حاکمیت است و چون همیشه حاکمان پیشگام مردم هستند، قانونمداری باید از حکومت شروع شود. پیامبر (ص) اگر علما و امرا صالح باشند مرد صالح می‌شوند و اگر فاسد باشند، فاسد می‌شوند. وضع ما از این جهت خوب نیست. با اینکه پیامبران و معصومین(ع) به هرچه می‌گفتند عمل می‌کردند و از مردم اجر نمی‌خواستند، در کشور ما امتیاز طلبی و عدم عمل به حرف‌ها باعث شده بی‌احترامی  به قانون زیاد شود و مردم نیز به همین سیاق عمل کنند.

محجوب با تایید حرف‌های توکلی گفت: ما توسعه تک قطبی نداریم و نمی‌شود سیاست توسعه یابد و در دیگر حوزه‌ها توسعه نداشته باشیم. مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس بر روی فرهنگ قانون‌مداری تاکید کردند. تا فرهنگ قانونمدای جزو رفتار و سلوک ما نباشد در کلام و سخن و تعارفات قانونمداری پدید نمی‌آید. ما بیشتر با قانون با تسامح برخورد می‌کنیم و این باعث می‌شود که در عرصه‌های گوناگون رفتارهای ما قابل پیش‌بینی نباشد.

وی افزود: همین رابطه کارگری و کارفرمایی ناشی از این موضوع است که قانون را مانند یک سنت الهی نمی‌دانیم. امام خمینی(ع) قانون را مانند سنت الهی می‌بینند و عمل به آن را واجب شرعی می‌دانند و عدم پایبندی به آن را موجب آنارشیسم و هرج و مرج معرفی می‌کنند. اگر بخواهیم قدم به جلو ببریم جز این مدار که ببینم قانون اساسی چگونه از قانون صیانت کرده است، راهی نداریم. در قانون اساسی بعد از پایبندی به اسلام به استقلال و آزادی تاکید دارند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: ما اصلی درخصوص آزادی راهپیمایی داریم. این حق مسلم است. اگر همین حقوق کوچک جدی شمرده شوند و فرهنگ شوند چیز دیگری می‌بینیم. مقام معظم رهبری تاکید می‌کنند که نقطه مقابل قانون‌گرایی، دیکتاتوری است. دستگاه‌های زیادی از قانون تخلف می‌کنند اما ما آسان از آن می‌گذریم.

توکلی در ادامه گفت: قانون وقتی خوب است که حاکم باشد. بر ضعفا همیشه قانون حاکم بوده است. اگر بر صاحبان قدرت و مکنت قانون حاکم شد آنوقت است که می‌توان گفت جامعه قانونمدار شده است. اگر ثروتمندان بتوانند قانون را بخرند و قدرتمندان صاحب نفوذ قانون را متوقف کنند، نباید انتظار داشت که جامعه فکر کند قانون محترم است. وقتی کسی که در سمت معاون رئیس‌جمهور بوده است تعقیب قانونی نمی‌شود و اکنون که از این سمت کنار رفته است، تعقیب قانونی می‌شود، این پیام را به جامعه می‌رسانید که صاحبان قدرت دارای مصونیت قانونی هستند، در حالی که مصونیت ندارند. در مورد نمایندگان مجلس هم همینگونه است. وقتی در جامعه اعمال سلیقه و اعمال نظر وجود دارد، نشان از شباهت به دیکتاتوری دارد. به نظر من تبعیض در اعمال قانون بیشتر از هرچیز به قانون صدمه می‌زند.

وی افزود: همه قوا در قبال قانون مسئولند. وقتی رسانه‌ها به اندازه کافی آزاد نباشند این مشکل پدید می‌آید. در جامعه اسلامی اوایل این موارد کمتر بود. در آن زمان قانون خیلی مهمتر بود. امام خمینی(ع) می‌گفت رعایت قانون راهنمایی و رانندگی مانند واجب شرعی است و این احساس در جامعه وجود داشت. مردم انتظار تخلف از قانون را از مسئولین نداشتند و آنها را مواخذه می‌کردند. الان به این دلیل که حاکمان درست عمل نکردند، مردم برای رسیدن به مقاصد خودشان ترجیح می‌دهند از قانون عبور کنند. کم کم هزینه قانون شکنی برای قانون شکن کم شد و تساهل و تسامح زیاد شد. 

محجوب در ادامه گفت: توکلی مصداق حرفهایی است که می‌زند، او دائما به نمایندگان نامه می‌نویسد و خارج شدن از قانون را تذکر می‌دهد البته در حدی که در حد تحمل مجلس است. آستانه تحمل مجلس ما محدود است و ما به جایی رسیدیم وقتی کسی قانون را تذکر می‌دهد می‌گوییم ممکن است حیثیت مجلس به خطر بیافتد. ما باید در جملات اولیه توکلی دقیق شویم. رفتار با مردم از حاکمیت سرچشمه می‌گیرد. اولین مشکل قانونمداری حاکمان هستند. اگر ما به مردم میدان و زبان کافی دهیم ما را به سمت درستی می‌کشند. ما حقیقتا نیاز به نقد خود داریم و باید خودمان را طرف نقد قرار دهیم. ما باید به آدمهای آزاده بها دهیم. امام خمین(ره) و مقام معظم رهبری بارها ا را به تحمل نقد توصیه کرده‌اند. این جمله ناشی از این است که تحمل کم است. ما در نقطه مطلوب نیستیم. ما باید اول از خودمان شروع کنیم.

وی افزود: در این مورد باید بگویم ما پیرو سنت و آیینی هستیم که به تذکر تاکید کرده است. این نیست که این موضوع شروع نشده باشد اما باید دائما تذکر داد. ما باید به نوعی عمل کنیم که فرهنگ عمومی به ما واکنش مثبت دهد. وقتی می‌بینیم که ما به قانون تسامح می‌کنیم اینگونه می‌شود. ما همین الان تحمل امر به معروف و نهی از منکر را نداریم. این فرهنگ تا حدی هم عمومی شده است. عموم ما را برگزیدند که آرام آرام دایره را توسعه دهیم اما ما این دایره را کاهش دادیم. سندش هم هست. فیلم‌های مجلس اول، دوم و سوم را ببینید.

توکلی در مورد موانع قانونمداری جامعه گفت: ما نظام پارلمانی را بدون وجود حزب قوی پذیرفته‌ایم در نتیجه وقتی نامزدهای مجلس  می‌خواهند رای بگیرند باید خودشان به دنبال رای باشند. به همین دلیل انها وعده می‌دهند و امیدوار می‌کنند مردم را و چون نمی‌توانند بگویند که می‌روم تا تورم را کاهش دهیم، وعده‌هایی می‌دهند که به تنهایی بتواند از عهده آن برآیند. بعد که می‌آید مجلس اگر آدم خوبی باشد می‌رود و پشت در دفتر وزرا می‌نشیند تا به وعده‌هایش عمل کند وکسی که این کار را کند دیگر نماینده نمی‌شود. اگر هم به وعده‌هایش عمل نکند که بدتر است. اما اگر حزب باشد من و محجوب و 98 نفر دیگر را می‌گذارد در لیست و می‌گوید اگر ما برنده شویم کاری می‌کنم که تورم دو درصد کاهش پیدا کند و تحصیل مجانی شود و از این دست وعده‌ها که به مسائل کلان کشوری مربوط است. ما حزب نداریم و نمایندگان اینگونه به مسائل خرد می‌نگرند و برای آنها مسائل منطقه‌ای مهمتر از مسائل ملی است. در واقع روند درستی برای اداره کشور طی نمی‌شود و کارایی مجلس می‌آید پایین.

وی افزود: مسئله دیگر نبود آزادی کامل برای رسانه‌هاست. آزادی رسانه‌ها به این معنی نیست که هرکس هر حرفی دلش خواست می‌تواند بزند ولی معنی‌اش این است که هرکس هر حرفی که قانون به او اجازه می‌دهد باید بتواند بزند. نکته مهم دیگر این است که کشور مثل خانواده است و فقط با قانون اداره نمی‌شود. قانون کفایت نمی‌کند و این اخلاق است که نوع برخوردها را شکل می‌دهد. اگر در جامعه اخلاق نباشد حتی اگر  قانون مداری باشد نمی‌توان جواب گرفت. در واقع اخلاق مکمل قانون است. تحمل نقد دیگران یکی از این اخلاق‌هاست. در حال حاضر جناح‌ها بیش از حد به هم پنجه می‌کشند.

محجوب در مورد تبعات عدم توجه به قانون گفت: ما هرچه فساد و مشکل داریم از اینجاست. ما سال گذشته در همین ایام از یک دستگاه تحقیق و تفحص کردیم. در این تحقیق اتفاقاتی افتاده بود و ما آن را گزارش کردیم. قانون گفته بود با این موضوع 4 ماهه برخورد کنیم و به آن رای دادیم. اگر ما رای دادیم مشخص می‌شود که اگر دیگری هم بخواهد از دیوار قانون بالا برود احتیاط می‌کند. زیباترین جمله را رهبری گفتند که اگر قانونمداری نباشد دیکتاتوری پدید می‌آید. می‌شود قانون را اساس گرفت و به کسانی که آن احترام می‌گذراند بها داد. وقتی قانون اساسی ما را قانونمدار می‌کند که کلمه به کلمه اش برای ما مهم باشد و معنای کلمه‌ها برای ما جای دعوا باشد نه اصل پرداختن یا نپرداختن به آن.

وی افزود: ما همه اینها را گذاشتیم کنار. اینطور می‌شود که ما همه می‌شویم قانون و هرکس هرچه را خود می‌پندارد می‌گذارد قانون. ما اشتباهی رفتیم قانون که اشتباهی نرفته است. ما به عنوان کسانی که به قانون سوگند خوردیم به آن عمل کنیم و مردم را به عمل سوگند دهیم. ما متاسفانه گیر خود هستیم.

محجوب در ادامه در جواب به این سوال که آیا بزرگترین امتحان بی قانونی در سال 88 بود؟ گفت: ما انچه که می‌توانیم بگوییم این است که آیا امروز که ان وقایع تمام شد، ما به قانون بازگشتیم. اگر بازگردیم به قانون سطح مطالبات فرق می‌کند. اگر هرکس به زعم خود بخواهد قانون را عملیاتی کند درست نیست. این مسائل از نسبت دادن های بد به هم شروع می‌شود. من نه در مقام تحلیل هستم و نه تحلیل این مورد، موضوع ماست. در قانون پنجم نوشته شده است که باید به کارگران آزادی دهیم اما هنوز آنها نتوانسته‌اند در روز کارگر راهپیمایی کنند.

توکلی در ادامه گفت:‌ قوی ترین و درست ترین ایرادی که آقای مهندس موسوی در آن مناظره ها به آقای احمدی نژاد گرفت قانون شکنی آقای احمدی نژاد بود. او گفته بود این قانون را قبول ندارم. متاسفانه در آزمایش خودش قبول نشد، یعنی وقتی که شورای نگهبان باید طبق قانون رسیدگی می کرد ایشان این رسیدگی را نپذیرفت. اشتباه بزرگشان که بعد فتنه ای را دربرداشت این بود. به قول خدا ایشان را آزمایش کرد و شد آنچه که نباید می شد.

وی افزود: وقایع 88 شکافی در بدنه جامعه وارد کرده است که کاملا ترمیم نشده است و ما احتیاج به ترمیم این شکاف داریم ولی خوب آقای موسوی در آن ایرادی که به رقیبشان می گرفت موفق نبود وخود آن ایراد را پیدا کرد. اما جواب سوال اولی که مطرح کردید، جوابش تبعیض در اعمال قانون است.همین سخنی که از امام مطرح کردید، آقای احمدی نژاد در برابر قانونی که مجلس تصویب کرد، گفت من این قانون را قبول ندارم، ولی آیا صداو سیما در برابر این حرف بسیار نابجای رییس جمهور وقت، کاری کرد؟ خیر. ولی در مقابل کار بسیار زشت و غیرقابل قبول آقای موسوی خیلی حرف زد، که البته من هم به او حق می دهم که حرف بزند. آن کارها، فتنه ای را برانگیخت که خیلی بزرگ بود. ولی در مورد اول که حرف نزد ایراد به آن وارد است.

این نماینده مجلس ادامه داد: خدمت شما گفتم که همه چیز با قانون حل نمی شود، اخلاق می خواهد. کار آقای احمدی نژاد که جلوی دوربین اینطوری کاغذ را گرفت و گفت مربوط به خانم آقای رقیبشان است غیرقانونی بود؟ خیر، اما غیراخلاقی بود. البته من نمی خواهم مثل بعضی ها بگویم هر طرف مثل هم تقصیر دارند،خیر، آن حادثه آنقدر بزرگ وتلخ و زیانبار بود که بعضی چیزهایی که از دیگران سرزد را کوچک کرد. یعنی در برابر بزرگی آن ،کوچک بود. ولی بدانید، می خواهم بگویم مردم از این کارها اگر تحلیل نداشته باشند ،حس دارند. ما را نگاه می کنند می گویند چطور توانستید نسبت به رقیب خود آنقدر سختگیر باشید اما به رفیق خودتان که برسید سهل گیر می شوید.چه جوابی بدهیم؟ از ما یاد می گیرد. بعد هم می آید جلوی نماینده می ایستند و می گوید شما برای من چکار کردید؟اول انقلاب می گفتند برای انقلاب  و اسلام و ایران چه کار کردید؟ در این شرایط فردیت رشد می کند. و بعد از آن منافع شخصی اهمیت پیدا می کند، به تبع آن رشوه گرفتن کوچک می شود. زشتی اش کم می شود. همینطور به جلو می رود.

توکلی تاکید کرد: من می خواهم از مردم خواهش کنم، برما نظارت کنند، ما را مورد بازخواست قرار بدهند از ما بخواهند، مطالباتشان را بگویند، شما هم این ها را منعکس بفرمایید. من مجلس هفتم سوار ماشین پژوی محافظ مجلس بودم که در یک روستا نزدیک ساری بود، که پژوه در میدان روستا پیچید، جمعیت زیاد بود چون حسینیه شلوغ بود جوانانی بیرون ایستاده بودند، آنها من را می شناختند، مازندرانی بودند می دانستند زندگی ام  با پیکان می چرخد، یک شخصی به بغل دستی اش گفت هنوز هیچی نشده پیکان، پژوه شده است، خواهرزاده ام در میان جمعیت ایستاده بود به سرعت این حرف را در کاغذی نوشته و به من که پشت تریبون بودم رساند من هم موقع سوال وجواب ها آن را  می خواندم،در جواب گفتم که پژوه ماشین من نیست، چون در آن زمان فاصله ی ماشین ها طوری بود که پژوه ماشین لوکسی بود.این پژوه برای محافظت سپاه است، اما شما کاربسیار خوبی کردید که این حرف را زدید. باید بلند می گفتید که من حواسم جمع باشد که مردم من را نگاه می کنند و مواخذه می کنند. من این را هم وظیفه ی مردم می دانم. مردم باید از ما بازخواست کنند و بر ما نظارت کنند و هیچ  گونه رودربایستی هم نداشته باشند.

محجوب در ادامه گفت: ببینید دریک جمله روشن است که بزرگواری آقای هاشمی رفسنجانی، مدیریت زیبای رهبری در موضوع، این ها عوامل موثری در این موضوع بود. اما ببینید ما نباید به این موارد متکی باشیم. آقای توکلی نکته ای را فرمودند ما غفلت نکنیم، عصر، عصر حکومت دسته جمعی است، عصرحکومت فردی تمام شده، اگر اینطور باشد ما باید بدانیم اداره، رسیدن به مقاصد مردم است، پیشگیری از این امور با هر دید و هر برداشتی جز از طریق این معنا اتفاق نمی افتد. این نیست که من بتوانم به یکی وعده بدهم کارکوچکی را برای شما انجام می دهم و نگویم تورم را پیوسته در این چند سال کنترل می کنم. الان ما چون این نیستیم .حتی در بالاترین سطوح هم ادعا می شود ، که عملی نمی شود چون این ابزار گسترده می خواهد. ارتباط پیوسته می خواهد.بنابراین بایستی به مردم احترام بگذاریم، و هرموقع احترام گذاشتیم نتیجه گرفتیم. هربار مردم مورد بی احترامی قراربگیرند اینگونه می‌شود که مصادیقش را گفتند من تکرارنمی کنم. قاعدتا بازگشت دیگری خواهیم داشت .من هیچ کسی را متهم نمی کنم خود را می توانم متهم کنم. برمدار قانون حرکت کردن ، به قانون احترام گذاشتن و با قانون به جلو و به عقب رفتن کار درستی است. کارگر و کارفرما وقتی می توانند روابط هم را پیش بینی کنند که برمدار قانون همدیگر را ببینند. اگر من کارفرمایم را برمدار خلاف قانون نبینم هم برای من رفتار او غیرقابل پیش بینی است و هم این  رفتار او باعث رفتار غیرقابل پیش بینی من را ایجاب می کند. تشنج زایده ی یک طرف نیست نمی توانید کارگر و کارفرما را یک طرفه متهم کنید.

توکلی در ادامه گفت: در قصه ی سال88 مشکل فرد بازنده این بود که گفت قانون را قبول ندارد، درصورتی که آن را از قبل پذیرفته بود. این کار آن بلا را سرکشور ما آورد و کاری که آقا آنجا انجام دادند، دفاع ازقانون بود حتی روش های اخلاقی را برای اینکه مسئله حل شود قبول کردند ولی نتیجه نداد ولی از رای مردم صیانت کردند. آقای خامنه ای رهبرمعظم انقلاب اخلاقی دارد که می گویند رای  ومشارکت حداکثری مهم است. مناسبات خصوص آقای هاشمی و ایشان را من می دانم که آقای هاشمی کمی مدیریت شده تر معتقد به انتخابات است. در مصاحبه ای اخیر من خاطره ای از آقا درباره گوسفند کشتن امام نقل کردم که بعد شنیدم آقا گفتند این را من نقل نکردم اما اینکه آقای هاشمی بیشتراز همه مورد اعتماد ما بود را گفتند من نقل کردم، این را تصحیح کنم. آقا از رای مردم حمایت کرد وحقش بود که این کار را بکنند. وکار زیبا و به حقی کردند. ثبات روش جمهوری اسلامی از این جهت خیلی  قابل تقدیر است .من خودم دوبار نامزد انتخابات ریاست جمهوری بودم و هربار هم نفردوم رقیب اصلی بودم ولی می دانستم تقلب ممکن نیست. آن زمان سال72که رقیب آقای هاشمی بودم طرفداران می گفتند شما برنده شدید من می گفتم مرد حسابی با6میلیون اختلاف رای که نمی شود تقلب کرد، یک وقتی در شهرکوچکی نماینده ای با25هزار تا و دیگری با28هزار تا انتخاب می‌شود، تقلب ممکن است. برای  این من جواب شما را این می دهم که رهبری نظام از رای مردم در همه انتخابات ها دفاع کرده وحق را به مردم داده چون قانون این حق را به مردم داده است. تعیین اینکه چه کسی رییس جمهور و چه کسی نماینده مجلس شود در دست مردم است.

محجوب در ادامه گفت: ما همیشه در نتیجه گیری مشکل داریم به این خاطرکه با برداشت های بی نهایت گوناگونی روبه رو هستیم به وحدت رساندن این همه برداشت آسان نیست. ما باید در این مورد به اتفاق ملی برسیم که قانون را در هرسطحی  و ترازی میثاق کنیم .به قول مقام معظم رهبری فضل الخطاب کنیم و از این مدار تکان نخوریم این با کلام وشعار نمی شود باید شعورش بکنیم. به آن عمل کنیم. ما هنوز به اندازه کافی مطیع قانون نیستیم تا مطیع نباشیم فساد و قانون گریزی وانحراف و نارضایتی مردم است.من نمی گویم جامعه به همه لحاظ قانونی است ولی به لحاظ بسیاری از مسائل است.ماحداقل نوع مسائلمان و نگاهمان و نوع مشکلاتمان بایدعوض شود. یکی از آرزوها حکومت قانون بوده یعنی شخصیت هایی آمدند با همین مدار یعنی آقای خاتمی موضوع توسعه سیاسی را براساس قانونمندی و قانون مداری مطرح کرد گویی که نتوانستند به نقطه مطلوب و مورد نظر برسند ولی این حق مطرح شد همه ازهرطرفی این سخن را گفتند یعنی این عزم سال ها است که پیداشده ولی موانع  ومشکلات ما فعلا بی شمارتر ازجواب های ما و راه های ما است.بنابراین ما باید به کوششمان در این مسیر ادامه بدهیم خسته نشویم و ادامه بدهیم و راه دیگری وجود ندارد.

مردم در نظرسنجی برنامه با 77 درصد آزا تبعیض در اجرای قانون را دلیل اصلی عدم ترویج قانونمداری در جامعه دانستند. توکلی در واکنش به نتیجه نظرسنجی مردم گفت: فکر می کنم مردم درد روزمره خود را بیان می کنند واحساس می کنم که خلاصه مردم در رکون چاق و لاغر فرق دارند.

محجوب نیز گفت: قاعدتا دعوت ماست که ازتبعیض فاصله بگیریم. این خیلی پیام روشنی دارد. یعنی تبعیض در بنای حکمرانی مان است و باید عوض شود است. نتیجه اخلاقی این قضیه این است که متاسفانه بسیار باهم فاصله داریم.

توکلی در پایان با بیان خاطره‌ای گفت: در سال 76 وقتی تقریبا همه نهادهای رسمی که در این عرصه زوری داشتند طرفدار یک طرف بودند، مردم به طرف دیگری رای دادند. در روز تنفیذ حکم ریاست جمهوری من  روبروی آقا بروی صندلی نشسته بودم (به علت کمردرد) آقای هاشمی حکم تنفیذ را خواند، من خیلی زور زدم جلوی گریه خودم را بگیرم چون درتاریخ ایران از2000سال پیش تا الان هیچ وقت یک ابرقدرتی از روی صندلی بلند نشد و یکی دیگر بجایش بنشیند فقط بخاطراین که مردم خواستند وقانون گفته بود درحالی که صاحبان قدرت نمی خواستند آن کسی که مردم خواستند روی صندلی قدرت نشست. این افتخار جمهوری اسلامی است پس وقتی اینجا می تواند پس جاهای دیگر هم می تواند انجام دهد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴۷
در انتظار بررسی: ۴۶
غیر قابل انتشار: ۸۴
سید حسین
|
United Arab Emirates
|
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
11
720
خیلی خوشحالیم انتخاب که برگشتی .تولدت مبارک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
167
58
ان شاءالله آقای توکلی زنده و سلامت باشند مردان با انصاف خیلی کم هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
البته جرا حالا معلوم چرا همان زمان نگفتید
سامان
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
18
283
چرا همون موقع اعتراض نکردید جناب توکلی؟ چرا مجلس تمام قد از احمدی نژاد حمایت کرد و سکوت کردید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
به عنوان حامی اصلاح طلبان می گویم
آقای توکلی در زمره افراد منصف و واقعا معتقد به دموکراسی است . اگر دایما سایت الف رو مطالعه کرده باشید مشی ایشان رو می شناختید .
کاش یاد بگیریم در قضاوت های خود از جانبداری های متعصبانه دست برداریم
فرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
232
25
فتنه باعث شد که بابک زنجانی میلیاردها دلار پول مملکت را حیف و میل کند. خاوری هم که یکی از طرفداران فتنه بود توانست به کانادا فرار کند. کلا اختلاس های زیادی به علت وجود فتنه گرها اتفاق افتاد. دانشمندان هسته ای به علت فتنه ترور شدند. تحریم های زیادی هم به خاطر فتنه به مملکت تحریم شد. این فتنه سر دراز دارد...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
همه اینها مقصر احمدی نژاد بود
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
اینم سناریوی جدیده! موفقیت نسبی تو مذاکرات بخاطر 8 سال مقاومته و گرونی و تحریم بخاطر ..!
بهروز
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
اقا فرزاد اینایی که گفتی جوک بود یا واقعا حرف دلت؟!!! اگر جوک بود که ای بد نبود...اگر نه واقعا حرف دلت بود دیگه این حرفا رو جایی نزنی ها اونوقت فکر میکنن خدایی نکرده سرت بجایی خورده.!! اره بابا جون یه خورده مراقب حرفات باش...معلومه تو عمرت نه روزنامه خوندی نه سایت خوندی نه مطالعه داشتی. فقط اومدی یه چیزی بگی که نگرفت.
یه کم دیگه جلو میرفتی حتما میخواستی بگی فلانی هم معاون احمدی نژاد نبود معاون فتنه بود که تو دادگاه بخاطر اختلاس تو بیمه محکوم شد. مه آفریدم که تو دادگاه فریاد زد همه کارا زیر مشایی بوده حتما اشتباه لپی بوده میخواسته بگه کار فتنه بوده. اختلاس تامین اجتماعی کار فتنه بوده نه مرتضوی که احمدی نژاد تا بگم بگم تو مجلس پشتش وایستاد.
اینا رو گفتم تا بفهمی موقع حرف زدن و طرفداری از کسی یه کم فکر کنی فرزاد جاننننننننننننننن!!!!!!!!
راستی فتنه سر دراز نداره. کاسبی و دست فروشی کردن با جنس فتنه سر دراز داره. اره بابا جون. اینجام گاف دادی.
فرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
4
177
کار آقای احمدی نژاد که جلوی دوربین اینطوری کاغذ را گرفت و گفت مربوط به خانم آقای رقیبشان است غیرقانونی بود؟ خیر، اما غیراخلاقی بود.
چندصد بورسیه در وزارت علوم غیر اخلاقی بود؟
خیر اما غیر قانونی بود. احمدی نژاد از کدام امتحانات سربلند بیرون آمد؟
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
7
167
اقای توکلی...خوب گفتی اما فکر نمیکنی خیلی دیر گفتی؟!
ناصر هشترودی
|
United States of America
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
2
136
خیلی دیر است اقای توکلی .زمانی این حرفا را میگویید که کشور دوچار بحران شدید مالی و اقتصادی است
مجتبی2
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
4
97
آخر نفهمیدیم جناب توکلی چند چنده با خودش!
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
4
64
دلمون خیلی براتون تنگ شده بود انتخابی های عزیز
اکبر
|
France
|
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
4
53
جای انتخاب خالی بود . خدا را شکر رفع فیلتر شد .
مریم
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
3
85
برای این حرفها دیر نشده اقای توکلی ؟؟
بلبل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
2
62
آن موقع که توکلی وزیر کار شد خیلی از کارگران گریه کردند
دانشجو
|
United States of America
|
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
10
50
ما باید از افرادی چون توکلی ، مطهری ، پزشکیان ، آیت اله هاشمی ، سیدمحمدخاتمی ، افروغ، آیت اله سید حسن خمینی ، آیت اله جوادی آملی ، روحانی رئیس جمهور محترم ، آیت اله موسوی تبریزی، عارف ، رضایی ، ناطق نوری ، که منطق دارند ومنطقی حرف می زنند حمایت کنیم . با تشکر
ناشناس
|
Finland
|
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
6
40
حرف های قشنگ ولی کو عمل !
داود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
2
27
جدای از صحبیت های مطرح شده در بالا . زیباتر و پرمعناتر از همه این است که انتخاب عزیز به جایگاه حقیقی خود باز گشته است . بازگشتتان مبارک ، پایدار بمانید
یوسف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
1
7
جناب فقیهی بازگشت سایت وزین شمارا تبریک میگویم .در غیبت انتخاب سایت تیک تا حدی خلا را پرکرد اما بدون رودربایستی باید عرض کنم تیک متاسفانه غالبا یکطرفه عمل میکرد ونظرات را منعکس نمیکرد .مردم ما در حدی از بلوغ فکری هستند که از صحبتهای یکطرفه استقبال نمیکنند حالا گوینده هرکس میخواهد باشد بهمین دلیل موقع پخش سخنرانیها از تلویزیون کانال را تغییر میدهند امادر هنگام صحبت آقایان قرائتی و دهنوی اینگونه نیست ومردم سراپا گوشند پس در نظر داشته باشید در دور جدید فعالیتتان مراغبت بیشر بنمایید ونظرات خوانندگان را رعایت شئونات در آن شده موافق یا مخالف چاپ کنید .یادتان باشد دفاع از مظلوم سرلوحه کارتان باشد حتی اگر باز هم به تعطیلی سایتتان بیانجامدزیرا آن چیزی که دل مردم رابدرد آورده چاپلوسی وتملق گویی وپاروی حق وحقوق مردم گذاشتن است متاسفانه در جامعه باب شده است.موفق باشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
1
25
غیر از اظهار تاسف چیز دیگه ای به آقای توکلی نمیتوان گفت چون منتشر نمیکنید!
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
0
43
بعد از چند سال تازه یادتون افتاده که احمدی نژاد بدترین بی اخلاقی را در این مورد انجام داد اما متاسفانه کسی کاری بهکارش نداره کاش احمدی نژاد زودتر بخاطر همه ندانم کاریهایش محاکمه شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
0
11
این مناظره دو طرفه بوده.پس چرا انتخاب فقط یک طرف آن را تیتر کرده؟این کار انتخاب با نتیجه گیری این خبر منافات دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
3
17
خیلی دلمون برات تنک شده بود خوش آمدی انتخاب دوست داشتنی خدا قوت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
1
13
آقای توکلی کارت درسته ولی حیف که معاندان دولت ( پایداری ها ) نمیزارند که مخالفان منصف مثل شما فعال باشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
16
7
با این که با خیلی از نظرات آقای توکلی مخالفم، اما ایشون یه انسان خیلی بزرگوار و درست هستن.
ای کاش هم اصولگراها و هم اصلاح طلب ها، سلامت نفس داشتن
قاسمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
2
15
سلام بر انتخاب، سلام بر آزادی بیان، سلام بر اعتدال
ناشناس
|
Germany
|
۰۶:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
39
3
آفرین به دکتر توکلی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
3
20
انتخاب جان دوستت داریم
نیما
|
United Arab Emirates
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
2
13
خدا قوت خسته نباشی انتخاب خوشحالم که برگشتی شدی پاینده باشی
زهرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
2
15
باور کنید از وقتی که توقیف شدید، دپرس شدم تا.... مبارکه انشاءا... موفق باشید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
2
33
سلام.اين صحبت هاي درست وخوب وراهگشا چرابموقع وبه جا وقبل از طوفان سياسي ويروزشكاف بين ملت ودولت زده نشد؟چرا اين مطالب ومسائل وموضوعاتي كه بايد آن موقع مطرح،باز وپيگيري مي شد،نشد؟!به خاطر چه چيز؟براي چه هدفي؟باكدام فكر وتوجيهي؟حيف وصدحيف وهزاران حيف كه چه فرصت ها وامكانات وشرايط طلايي را نابودكرديم. متاسفانه به جاي خاموش كردن آتش آن را به زيرخاكستر برديم وبه جاي حل مساله،سعي كرديم روز روشن مقابل همه جهان ودرهزاره سوم ميلادي صورت مساله را پاك كنيم وفكركرديم وهنوز هم باورداريم كه به ايران،اسلام وانقلاب كمك كرديم!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
2
60
حق داشتي گريه كني . چون در زمان خاتمي امكان اختلاسهاي زنجاني و 3 هزار مياياردي وجو نداشت !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
2
14
نفهمیدیم گریه ایشون از شوق بوده یا از ناراحتی؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
1
7
ولی آقای محجوب حزب دارد وخانه کارگر در اختیار دوستان اوست واغلب هم وزارت کار دست دوستان ایشان بوده است وهمیشه هم نماینده بوده اند به زعم بنده این طور بوده است . حالا این حزب خانه کارگر برای کارگران چه کار کرده است ؟ اینهمه می گویند ما حزب نداریم حزب اسلامی کار ، خانه کارگر ، شوراهای اسلامی وحزب ویا جناه اصول گرا ویا اصلاح طلب پس اینها حزب نیستند . چی هستند ؟
عزیز محمود علیلو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
1
7
خیلی خوشحالم از بازگشت سابت وزین و منصف انتخاب وبه اقای فقیهی هم تبریک می گوییم از بابت مدیریت موفق این سایت ، به همکاران عزیز شان هم خدا قوت عرض می کنم
رحمان
|
Azerbaijan
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
1
33
8سال نشستيد ونابودي كشور را تما شا كرديد حالا كي بودكي بود من نبودم را ه انداختيد!!!!!!!!!!!
امیر
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
1
15
دولت با فیلتر کردن سایت هاو.... ما رو از رایی که دادیم و اعتمادی که به آقای خاتمی و هاشمی کردیم پشیمان نکنه - آقای توکلی هم مثله همه نماینده ها (بجزمطهری) نزدیک انتخابات یادش میفته به رای مردم نیاز داره و کردار و رفتار چند سال گذشته اش کاملا مخالف نظر مردم بوده واسه همین از این حرفا میزنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
1
23
آن بنده خدا حرفهای درست زیاد زد. منتهی خیلی ها دیر فهمیدند و عده ای هم خودشان را به نفهمی زده اند
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
2
10
بازگشت انتخاب که سایت واقعا مردمی است را به همه کارمندان و مسئولین سایت تبریک می گویم .آقای توکلی حالا که همه چیز حتی برای برای کودک 2 ساله من هم مشخص است این حرفها فایده ای ندارد . چرا ان موقع به کار های خلاف دولت دهم که باعث از بینزفتن موقعیت جهانی و بیکاری و خشکسالی و اختلاس با نفت 150 دلار شد انتقاد نکردید . تنها مرد منتقد منصف مجلس علی مطهری است . او فقط موقع انتخابات یاد مردم نمی افتد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
2
20
این اظهار نظرها برای رای جمع کردن است که هرکدام از نمایندها انجام می دهند بعد از رای گیری هست
اقا
|
United Arab Emirates
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
2
37
اقاي توكلي شما جزوه تيم اقتصادي احمدي نژاد بوديد صداتان درنيامد دراين هشت سال
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
1
11
حرفتون صحیح ولی یادمون نمیری باید عذرخواهی کنین
راستی در 8سال قبل ساکت بودین
حمید رضا ال اقا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
1
3
خیلی متاسفم که پس از 35سال که از عمر این انقلاب گذشته به عمل حرام و فسق بین لقب غیر اخلاقی می دهیم اقای توکلی این تذهبون
lمحمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
1
3
اقای توکلی حرف خوبی گفتی . ولی توجه داشته باشید بعضی وقتها مسایل را طوری مطرح نکنید که باعث برداشت غیر واقعی شود از جمله ماجرای برداشت 4.1 ملیلرد دلار .
علی
|
United States of America
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
7
1
کلمه عکس در مصاحبه آقای توکلی نیست کسانی هم که مناظره را دیدند می دانند که آن کاغذ کپی مدرک تحصیلی بود ، اگر مصاحبه کسی را نقل می کنید باید امانت دار باشید .
نظرات بینندگان