arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۰۳۷۷
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۰ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۳

در دانشگاه الزهرا چه خبر است؟ / اینجا همه از درز اخبار می‌ترسند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 فرهیختگان آنلاین(FDN.ir) نوشت: بی‌خبری و ترس از عاقبت آنچه گفته می‌شود. دانشجوهای دانشگاه الزهرا(س) اغلب از آنچه در دانشگاه‌شان می‌گذرد، بی‌‌اطلاعند؛ کافی است سوال یکسانی را به‌طور تصادفی از چند نفر بپرسی. عجیب‌تر آنکه حتی عده‌ای از فعالان دانشجویی هم نسبت به بسیاری از مسائلی که در دانشگاه‌شان می‌گذرد ابراز بی‌خبری می‌کنند. بعضی در جواب این سوال که آیا در دانشگاه‌تان شورای صنفی دارید یا نه، می‌گویند اصلا نمی‌دانند شورای صنفی چیست و چه کار می‌کند. عده معدودی باخبر هم ترجیح می‌دهند چیزی نگویند و اینکه احیانا مسئولان متوجه شوند که آنها خبری را به بیرون دانشگاه اطلاع داده‌اند نگران‌شان می‌کند. یکی از دانشجویان این دانشگاه می‌گوید: «فضای دانشگاه بسته است و حتی پارسال، تعداد دوربین‌های نصب شده در دانشگاه را به بهانه جلوگیری از دزدی، بیشتر کرده‌اند. دانشجویان الزهرا(س) حتی از شرکت کردن در انتخاباتی مثل انتخابات انجمن اسلامی امتناع می‌کنند.»  «خیلی غیرمعمول است که از این دانشگاه خبری به بیرون درز کند.» این را یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه دخترانه تهران می‌گوید. ظاهرا دانشجوها از برخورد احتمالی مسئولان می‌ترسند. با این وجود می‌شود وارد دانشگاه شد و کم و بیش از جریانات آن مطلع شد. سال 43، برای نخستین‌بار مدرسه عالی دختران تاسیس شد. مدرسه‌ای که در سال 54 تبدیل به دانشگاهی دخترانه شد و سال 62، به دانشگاه الزهرا(س) تغییر نام داد.

عده‌ای از دانشجویان معتقدند تک‌جنسیتی‌بودن این دانشگاه، آن را شبیه دبیرستان کرده است و این باعث شده فضای آن رخوت‌آلود و کم‌تحرک باشد.

 

خسته  از بی‌نتیجگی
خستگی چیزی است که فعالان دانشجویی آن را یکی دیگر از علت‌های کم‌تحرکی دخترهای این دانشگاه می‌دانند. می‌گویند روند مجوز دادن به فعالیت‌ها کند است و مسئولان در انتخاب افراد آنقدر گزینشی عمل می‌کنند که عده بسیاری از ادامه کاری که شروع کرده بودند و برنامه‌ای که قصد اجرایش را داشته‌اند، خسته می‌شوند. یکی از فعالان دانشجویی می‌گوید کانون‌ها و انجمن‌ها دست عده خاصی هستند که موردنظر مسئولان دانشگاهند و این باعث شده همه فضاها یک‌شکل باشند و خبری از وجود نظرات گوناگون در فعالیت‌ها نیست. این دانشجوی الزهرا می‌گوید: «گاهی هم پیش می‌آید که عده‌ای در یک کانون فعالیت می‌کنند، بعد انتخاباتی بی‌سر و صدا انجام می‌شود و فردا می‌بینی گروه دیگری به‌عنوان اعضای جدید در اتاق نشسته‌اند.»

 

انتخابات نامتعارف
انجمن اسلامی دانشگاه الزهرا(س) به گفته دانشجویان، کانونی است با فعالیت‌هایی مشابه بسیج دانشجویی. پارسال در نیمه اول مهرماه، به گفته دانشجویان، انتخاباتی برای انجمن اسلامی برگزار می‌شود که هر چند درباره صحت شمارش آرا اعتراضی به آن نکرده‌اند، اما ماجراهای قبل از برگزاری انتخابات نشان‌دهنده وجود جهت‌گیری خاصی است. دانشجوها می‌گویند قبل از انتخابات یکی از دختران فعال در نهادی دیگر، اس‌ام‌اسی برای دختران دیگر می‌فرستد که در آن نام افرادی به‌عنوان اشخاصی ضددین ذکر شده بوده که نباید به هیچ‌وجه به آنها رای داده شود. این افراد هم کسانی بودند که پیش از این در انجمن اسلامی فعالیت می‌کردند. بعد از انتخابات هم عده‌ای به انتظامات دانشگاه احضار و به آنها گفته می‌شود حق ندارند نسبت به نتیجه انتخابات اعتراضی کنند.

 

شورای صنفی را دانشجوهای دکتری می‌چرخانند
شورای صنفی دانشگاه الزهرا(س) را دانشجویان ارشد و دکتری می‌گردانند؛ شورایی که عده‌ای از دانشجویان از آن بی‌خبرند و می‌گویند خودشان مستقیما مشکلات‌شان را با افراد مسئول مطرح می‌کنند. این دانشجویان می‌گویند اگر به وضع غذا اعتراضی داشته باشند آن را با آشپزها مطرح و اگر در دانشکده مشکلی پیش بیاید مدیرگروه را مطلع می‌کنند. اما شورای صنفی الزهرا وجود دارد و هرچند به گفته فعالان دانشجویی، انتخاباتش در سکوت و بی‌خبری انجام می‌شود اما مشکلات صنفی را پیگیری می‌کند. هر چند شاید از همان بی‌خبری است که عده‌ای از دانشجوهای خوابگاهی تعهد‌نامه‌ای را امضا می‌کنند که در آن قید شده نسبت به وضع اتاق و امکاناتی که اداره خوابگاه‌ها در اختیارشان می‌گذارد، اعتراضی ندارند و هر زمانی که دانشگاه بخواهد باید وسایل‌شان را جمع کنند و از خوابگاه بروند.

 

اخراج از  خوابگاه
دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) مدت‌هاست با مشکل خوابگاه مواجه هستند. اما جوابی که مسئولان در مقابل اعتراضات پراکنده و گاه جمعی آنها می‌دهند این است: «وزارت علوم ظرفیتی بیش از حد توان خوابگاه‌ به دانشگاه تحمیل کرده است.» بخشی از مشکلات خوابگاه مربوط به دانشجویانی است که سنوات مجاز تحصیلی‌شان را گذرانده‌اند اما هنوز فارغ‌التحصیل نشده‌اند. اواخر ترم گذشته دانشگاه به دانشجویان خوابگاه اعلام می‌کند که دانشجویان سنواتی تا 25 بهمن فرصت دارند وسایل‌شان را جمع کنند و از خوابگاه بروند. گزینه پیشنهادی دانشگاه برای سنواتی‌ها، خوابگاه خودگردانی واقع در میدان بهمن، حوالی ترمینال جنوب بود. اما ظاهرا دانشگاه پیش از به پایان رسیدن این موعد، کارت دانشجویان سنواتی را غیرفعال می‌کند؛ دانشجویانی که بعضی از آنها به گفته خودشان تا پایان اسفندماه فارغ‌التحصیل می‌شدند. مهناز امیرخانی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه الزهرا(س) در گفت‌وگویی با خبرگزاری دانشجو، اعتراضات دانشجویان سنواتی را کذب می‌خواند و می‌گوید: «صندوق رفاه تنها تا 30 دی‌ماه نسبت به اسکان دانشجویان سنواتی متعهد بوده و بعد از آن تعهدی نداشته است. دانشجویانی که بیش از سنوات مجاز در اتاق‌هایی شش نفره و تنگاتنگ اسکان داده شدند هم باید برای اقامت‌شان در خوابگاه، دو برابر هزینه‌ مقرر شده برای دانشجویان ورودی جدید پرداخت کنند. این هزینه برای روزانه‌ها 320 هزار تومان و برای دانشجویان شبانه 640 هزار تومان است.» به گفته دانشجویان اتاق‌ها برای کسانی که مشغول آماده شدن برای دفاع از پایان‌نامه‌ هستند بیش از حد کوچکند و سالن مطالعه و آتلیه‌ای هم نیست که بتوان از آن برای دفاع از پایان‌نامه استفاده کرد. اما داستان خوابگاه الزهرا(س) اینجا تمام نمی‌شود. عده‌ای از دانشجویان ترم هفت مقطع لیسانس به‌طور ناگهانی با باطل شدن کارت خوابگاهشان مواجه شده‌اند و وقتی برای پیگیری این غافلگیری به اداره امور خوابگاه‌ها مراجعه کرده‌اند با دلایلی نظیر چند بار تاخیر پشت‌سر هم یا داشتن پوششی مغایر با نظر خوابگاه مواجه شده‌اند؛ اتفاقی که باعث شده دانشجویان الزهرا به فکر نامه نوشتن و امضا گرفتن از باقی دانشجوها برای اعتراض بیفتند.

دختران الزهرا(س) در سکوت درس‌شان را می‌خوانند و کسی هم نیست که بخواهد علت این خاموشی را بداند. یکی از دانشجویان این دانشگاه می‌گوید بچه‌ها اغلب کارشان این است که می‌آیند سر کلاس، جزوه‌شان را می‌نویسند و بعد هم می‌روند خانه یا خوابگاه و این بی‌تحرکی باعث شده اینجا شبیه دانشگاه نباشد. دانشجویان الزهرا(س) می‌گویند حتی وزیر علوم هم فراموش کرده آنها وجود دارند. آنها می‌گویند کمیته‌ای که پارسال وزارت علوم مامور بررسی وضعیت دانشگاه‌ها کرد، پایش هرگز به دانشگاه الزهرا نرسید. می‌گویند انگار نامرئی شده‌اند.
 

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۹۰
غیر قابل انتشار: ۲۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
7
69
من خواهرم الزهرا درس میخوند.واقعا اذیت شد و تمام موارد بخصوص خوابگاه و غذا کاملا درسته
پاسخ ها
مهسا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
متاسفاه دانشگاه های تک جنسیتی دبیرستان های بزرگ هستند. لذا انتظاری هم دراین مورد از آنها نمیرود.
مجتبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
35
72
دانشگاهی که توش دخترا درس بخونن بهتر از این نمیشه!
کلا این کار ها رو پسرا تو دانشگاه ها انجام میدن و دختر ها طبق معمول درس می خونن و نمره میگیرن میرن! هیچ کدومشون هم دنبال کارهای صنفی نیستن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
6
39
ای کاش کمیته وزارت علوم میامد ولی افسوس . ..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
3
52
برای دانشگاه شاهد هم همین طور است و ظلم و از وزیر میخواهیم توجهی به این دانشگاه بکند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
دانشجویان دانشگاه شاهد جز فراموش شدگانند اول سال خبری پخش شد که وزیر میخاد رئیس دانشگاه شاهد رو عوض کنه ولی خبری نشد
از انتخاب میخواهیم آخرین وضعیت در مورد تغییر رئیس دانشگاه شاهد رو پیگیری کند تشکر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
4
43
حتی وزیر علوم هم فراموش کرده آنها وجود دارند!!!!!!1
من معتقدم شما خودتان،خودتان را فراموش كرده ايد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
3
30
یاد گذشته به خیر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
0
19
انتخاب
یه چنین گزارشی رو هم در مورد دانشگاه شاهد تهیه کن به نتایج جالبی خواهی رسید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
43
31
خیلی هم دانشگاه خوبیه
عوض بسیاری مشکلات که دختران در دانشگاه‌های دیگه با اون روبه رو می‌شونددر الزهرا معنی نداره
حمید کرسفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
2
27
همه این مشکلاتی که مربوط به جو کلی دانشگاه گفتین تو مراکز تربیت معلم هم وجود داره با یه کم شدت بیشتر!چرا به اونجاها توجه نمیشه که نه توش اثری از انجمن صنفی هست نه انجمن اسلامی و نه هیچ تشکل فعال دیگه.حتی انتخاب واحد دست خودت نیست.تعداد مراکز و دانشجوش هم چندین برابر دانشگاه الزهرا س هست و اسم دانشگاه رو هم یدک میکشه.تقریبا میتونم بگم اونجافعالیت سیاسی جز در موارد خاص کاملا ممنوعه و با دانشجویانی که قراره معلم این مملکت بشن عین دانش آموز دبیرستانی برخورد میشه. در کل جای خیلی خشک و بی روحیه.
رها
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
0
4
سلام، من امسال ارشد مدیریت الزهرا قبول شدم. راستش خوشحال نیستم چندان. چون دوس داشتم مشهد قبول میشدم. برای همین برای مصاحبه دو دانشگاه مالک اشتر و شاهد تهرانم حتی نرفتم. فک نمی کردم روزانه تهران قبول بشم. دوس داشتم و دارم برای کنکور سال 97 شرکت کنم که میدونم به راحتی میتونم رتبه دو رقمی بیارم. اما ظاهرا متاسفانه قانونی وجود داره مبنی بر اینکه اگه ثبت نام روزانه ای که الان قبول شدم نکنم یا انصراف بدم، تا یکسال کنکور روزانه نمیشه شرکت کرد :-\.. حالا با این تفاصیل که شما ذکر کردین که البته مربوط به سال 92-93 میشه (که نمیدونم برای الانم صحت داره آید؟) و توضیحات خودم، امکان داره اگه تجربه ای دارین بهم مشورت بدین چیکار کنم؟ ممنون میشم.
نظرات بینندگان