پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آقای روحانی در ادامه سخنانش در همایش روز ملی مهندسی افزود: این خط و جناح فرقی نمی کند؛ مهندس راست و چپ در کنار هم سانتریفیوژها را راه انداختند پس اینها را دخالت ندهیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر، وی با اشاره به نقش ملت ایران، فرهیختگان این سرزمین، مهندسان عزیز و دیگر قشرهای جامعه اعم از دانشگاهیان و استادان در پیشرفتهای کشور اضافه کرد: البته در مسیر هستهای هنوز زود است قضاوت کنیم اما دیپلماتهای ما در میدان رقابت هستند میدان بزرگی که بزرگترین کشورهای جهان حضور دارند و ما درباره مسائل فنی، حقوقی و سیاسی با آنان صحبت می کنیم.
رئیس جمهور گفت: تاریخ در آینده شهادت خواهد داد که ما دستکمی از دنیا نداریم ما هماوردی خوبی داریم، ما در میدان رقابت موفقیم، موفقیتهایی که تاکنون دیپلماتهای ما به دست آوردهاند و اکنون هم با همه توان و تلاش در مسیر حرکت میکنند.
آقای روحانی افزود: ما چه موفق به توافق نهایی بشویم و چه نشویم دیپلماتهایمان افتخار تاریخ، کشور و ملت هستند همچنان که مهندسان و اندیشمندان ما در اصفهان، نطنز، فردو و دیگر عرصهها مانند هوافضا، نانو، آیتی و آیسیتی تلاش میکنند افتخار ما هستند آنان جهادگران خط مقدم امروز کشور در عرصه علم و فناوری هستند.
رئیس جمهور گفت: رتبه ما هم در بسیاری از زمینه ها قابل قبول است البته نمیخواهم بگویم اکتفا کنیم اما باید ادامه دهیم و با دنیا رقابت کنیم. ما فناوری را برای چه می خواهیم؟ به عنوان نمونه سوخت تولیدی برای نیروگاهها باید قابل رقابت باشد.
وی افزود: درست است در برخی چیزها خیلی بحث رقابت مطرح نیست چون کسی اصلاً به ما نمی دهد اما فرض کنیم شرایط آزاد شود باید در صحنه رقابت پیروز باشیم بنابراین باید در راه، قدمهای جدی و جدید برداریم.
آقای روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: دولت یازدهم تاکنون هر جا موفق بوده به علت حمایت، حضور و تلاش مردم و فرهیختگان و حمایت مقام معظم رهبری بوده است که دست در دست یکدیگر دادند تا موفق شدیم.
رئیس جمهور با اشاره به جدیدترین نرخ اعلامی مرکز آمار از تورم افزود: همه کسانی که در زمینه اقتصاد کار کردند می دانند ماههای بهمن و اسفند ماههایی است که بیشترین تورم را در طول سال به علت شرایط خاص کشورمان داراست و معمولاً تورم بیشتر است.
وی گفت: ما پارسال نرخ تورم بهمن و اسفند را خیلی پایین آوردیم به نحوی که نرخ تورم در بهمن 1391 به 5 و نیم درصد رسید؛ در جلسات اقتصادیای که حداقل هر هفته دو بار با مدیریت بنده با اقتصاددانان برگزار می شود هیچ کس پیشبینی نمیکرد که تورم در بهمن به صفر برسد اگر 2 میشد تا حدی قابل پیش بینی بود اما نخستین بار است که دیروز مرکز آمار اعلام کرد تورم بهمن صفر است.
آقای روحانی افزود: این رقم در برخی موارد منهای 5 دهم و در برخی موارد مثبت 2 و مثبت 3 است که در مجموع صفر شده این کار عظیمی است. مگر دولت می تواند این کارها را بکند و بدون حضور، حمایت و تلاش شما به رشد و توسعه برسد؟ امروز همه تلاش می کنند و ما از همه قدردانی میکنیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: بنده به مهندسان کشور اعلام می کنم دولت به فکر، کار، تلاش و خدمات شما به ملت نیازمند و متقاضی آن است و میخواهد هر کاری که از دولت قابل واگذاری به انجمنهای مختلف بهویژه تشکلهای مهندسی است واگذار شود. تردید نداریم که مردم در بسیاری از زمینهها از دولت بهتر کار میکنند.
آقای روحانی گفت: ما در شرایطی هستیم که این دولت هم برنامههای بسیار مهمی پیش رو دارد و هم مشکلات بسیاری پی روی آن است و در هر دو مهندسان باید وارد عمل شوند.
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات مربوط به حوزه آب افزود: باید استفاده از آب را به روش جدید و با بهرهوری قابل قبول آغاز و اجرا کنیم و به آن ادامه دهیم.
وی اضافه کرد: مسیری در این زمینه آغاز شده همچنان که دولت کار بزرگی را در خوزستان و دیگر استانهای غربی و نیز در سیستان و بلوچستان آغاز کرده است و صدها هزار هکتار از زمینهای کشاورزی را زیر شبکه آبیاری نوین می برد؛ در یکی دو سال آینده خواهید دید خوزستان کاملاً متحول خواهد شد.
آقای روحانی گفت: امروز هزاران مهندس ما با هزاران دستگاه، ماشین آلات مختلف در خوزستان، سیستان و بلوچستان و دیگر استانهای غربی تلاش می کنند.
مخفیسازی فناوری هستهای، دروغ بزرگ
رئیس جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ادعای مخفیسازی فناوری هستهای ایران، دروغی بزرگ است.
آقای روحانی در همایش روز ملی مهندسین با اشاره به تلاشهای کشورمان برای دستیابی به فناوری غنیسازی گفت: اینکه میگویند ایران در زمینه هستهای مخفیکاری کرده دروغ بزرگی است چراکه ابتدا سراغ همانها و یکی از کشورهای اروپایی رفتیم که البته وقتمان تلف شد و در آخر به نتیجه نرسید.
وی خاطرنشان کرد: اگر ایران مخفیکاری کرده است چرا ابتدا به سراغ همانها رفت و موضوع غنیسازی را مطرح کرد؛ غنیسازی برای اهداف صلحآمیز هستهای.
بخش بزرگی از افتخار تولید فناوری های نوین مرهون مهندسان داخلی است
رئیس جمهور با اشاره به فناوری غنی سازی و سانتریفیوژ اورانیوم گفت : ما بهانه ای برای مخفی کاری نداریم .
آقای روحانی با اشاره به صحبت ها و مذاکرات با روسها و چینی ها در زمینه فناوری غنی سازی افزود : هر کدام از طرف های ما به بهانه ای از ارائه فناوری های غنی سازی به ما سرباز زدند و این باعث شد که در نهایت با مهندسان و متخصصان داخلی خودمان وارد مذاکره و صحبت شویم.
وی اضافه کرد : پس از سه ماه ، اولین غنی سازی توسط یک سانتریفیوژ انجام شد و در پی آن تعداد سانتریفیوژها به 10 هم رسید که این یکی از افتخارات ملی ما در زمینه فناوری غنی سازی بود .
رئیس جمهور افزود : ما بخش بزرگی از افتخارات ملی در فناوری های نوین را مرهون تلاش های مهندسین مان هستیم.
وی با اشاره به دستاوردهای فنی و مهندسی در زمینه هوافضا گفت : فرستادن ماهواره به فضا از دیگر دستاوردهای عظیم جامعه مهندسی کشورمان است که بخشی از تلاش ها در این زمینه از دوره دولت قبل کلید خورده بود.
روحانی با یادآوری نقش مهندسی در زمان دفاع مقدس و پس از آن گفت: مهندسان ما در دفاع مقدس پلی 14 کیلومتری برای اتصال جزایر مجنون ساختند که نقش بسیار تعیینکنندهای در عملیات خیبر داشت.
وی خاطرنشان کرد: در سال 1364 و عملیات والفجر 8 پل دیگری در منطقه اروند ساختند که بمباران نیز تأثیری در کاهش کارآیی آن نداشت.
رئیس جمهور گفت: جهاد سازندگی و سپاه پاسداران نقش بسیار بزرگی در زمینه مهندسی در دفاع مقدس داشتند و بهویژه سپاه کارهای بسیار بزرگی در زمینه موشکی به ثمر رساند.
وی افزود: بخش بزرگی از افتخارات علمی و فناوری کشور همچون نانو، آیتی، آیسیتی، پزشکی و هستهای مربوط به مهندسان است.
نقش ارزنده مهندسان در تحولات انقلاب
رئیس جمهور گفت: در دوران جدید اگر ما بخواهیم از خدمات مهندسان یاد کنیم بی تردید مهندسان کشور ما در پیروزی انقلاب اسلامی نقش ارزشمندی داشتند.
آقای روحانی افزود: از 16 آذر که بگذریم که سرآغاز حرکت و جنبش دانشجویی است، من خود در دورانی که در دانشگاه تهران دانشجو بودم هر وقت حرکت انقلابی و تظاهرات در دانشگاه تهران می خواست شروع شود از دانشکده فنی شروع می شد.
وی گفت: من در آن دورانی که دانشجو بودم یاد ندارم در دانشگاه تهران این حرکت ها از دانشکده دیگری شروع شود، ابتدا از فنی شروع می شد بعد به حقوق و بعد به علوم و همین طور ادامه پیدا می کرد و کل دانشگاه را تحت تأثیر قرار می داد.
دکتر روحانی افزود: کار بسیار مهمی است و ما می بینیم این جمع فرهیخته نه در علم و دانش حتی در تحولات سیاسی جامعه ما پیشتاز هستند.
وی گفت: بعد از انقلاب نیز همین طور بوده است و از دوران دفاع مقدس یاد شد، در این دوران کار مهندسان بسیار ارزشمند بود.
رئیس جمهور افزود: ما واقعاً اول انقلاب تردید داشتیم چون همه چیز نیروی هوایی و دریایی ما، در اختیار مستشاران نظامی آمریکا بود آنچنان که من در سال 58 برای بازدید از یک پایگاه نظامی رفتم در آنجا مرکزی بود و فردی که فرمانده آنجا بود می ترسید در آن را باز کند و به من گفت هیچ ایرانی به اینجا پا نگذاشته و این نخستین بار است که شما می خواهید پا به اینجا بگذارید.
دکتر روحانی گفت: همه چیز دست آنها بود، آنها اداره می کردند و بسیار تردید بود که ما بتوانیم این ابزار را حفظ ، نگهداری و تعمیر کنیم، کار بزرگی انجام گرفت.
وی افزود: سال 58 عده ای می گفتند حداقل ما هواپیماهای اف 14 را پس بدهیم و نمی توانیم آنها را اداره کنیم، ممکن است اف 4 و اف 5 را بتوانیم اداره کنیم اما این هواپیما پیچیده است و نمی توانیم اداره کنیم و آن را پس بدهیم، پولش را بگیریم و اینجا (اصفهان و شیراز) می ماند و زنگ می زند.
روحانی گفت: اما فرزندان این مرز و بوم از همان سال اول انقلاب در نیروی هوایی، مهندسان که البته آن وقت همافران هم بودند و افسران و درجه داران نهادی را به نام جهاد خودکفایی نیروی هوایی تأسیس کردند و توانستند کاری بکنند که البته ما قصد جنگ با کشوری را نداشتیم و پیش بینی جنگ نیز نمی شد؛ اما وقتی عفلقیان در آخر شهریور 59 به ما حمله کردند تقریباً ساعت 2 بعدازظهر حمله هوایی و همزمان حمله زمینی، دریایی نیز شروع شد، فردا صبح درست روز اول مهر ساعت پنج صبح، 140 فروند هواپیمای ما وارد آسمان عراق شد و عراق را در هم شکست.
آقای روحانی گفت: کسی فکر آن را نمی کرد نه کشورهای منطقه، نه آمریکایی ها و نه در آن زمان شوروی سابق و نه فرانسوی ها هیچکدام فکر نمی کردند ما در یک حمله هوایی 140 هواپیما را به آسمان عراق ببریم و همه سالم برگردند و همه عملیات خود را انجام دادند و سالم برگشتند.
رئیس جمهور تصریح کرد: چه کسی توانست این هواپیماها را سرپا و آماده نگه دارد ؟ بله مهندسان کشور ما بودند.
اصفهان، الگویی برای شهرسازی و معماری
رئیس جمهور گفت: اینکه روز تولد خواجه نصیرالدین طوسی به عنوان روز مهندسی نامگذاری شده بسیار بجاست زیرا خواجه نصیرالدین طوسی جزو افتخارات بزرگ ما در فلسفه و ریاضیات، و اندیشمندی بنام در ایران عزیز ما بود.
روحانی افزود: اگر به تاریخ کهن ایران نگاه کنیم آثار فراوانی از آن دوران به یادگار مانده اما آنچه چشمگیر و تأثیرگذار است کار مهندسی دوران گذشته است.
رئیس جمهور اضافه کرد: در تخت جمشید یا در اصفهان آثار بسیار شگرفی را میبینید که هنوز پس از قرنها اصفهان میتواند الگویی برای شهرسازی و معماری باشد و همان طور که می دانید مالزی در پایتخت جدیدش بسیار از معماری اصفهان بهره جسته است و می بینید که چگونه الگوی میدان امام اصفهان در میدانی که درست کردهاند به چشم می خورد.
آقای روحانی گفت: در گذشته تاریخ ایران تنها ساختمان نیست بلکه قناتها در گذشته تاریخ ایران یکی از شاهکارهای مهندسی ایران است، در برخی از شهرهای کویری ایران، بادگیرها و ساختمانهایی که امروز بحث انرژی میکنیم بهخوبی میتواند تابستانش سرد و زمستانش گرم باشد.
رئیس جمهور افزود: از مهندسی چند قرن پیش، ایران عزیز ما و ایران اسلامی در دوران بعد از ورود اسلام، مهندسان چه افتخارات بزرگی را به وجود آوردند که حتی کبوترخانهها در اصفهان نیز نوعی شاهکار در نوع و دوران خود از نظر مهندسی و کشاورزی است.
نیاز به کمک مهندسان در مبارزه با خشکسالی
رئیس جمهور گفت: ما کمبود آب و خشکسالی در کشور داریم و پیش بینی ها نیز این است که این خشکسالی ادامه دارد.
آقای روحانی افزود: در این شرایط چه باید کرد؟ نخستین قدم این است که از آب موجود درست استفاده کنیم.
وی گفت: همان اسراف و تبذیری که در لسان دینی گفته می شود، غرقابی واقعاً در شرایط فعلی ما اسراف است و اگر یک مجتهدی هم بیاید و به خاطر شرایط کشور در یک جایی فتوا دهد و بگوید این غرقابی در اینجا جایز نیست و باید به آبیاری مدرن تبدیل شود، حق است اگر مجتهدی فتوا دهد.
آقای روحانی افزود: ما در این شرایط به کار و طراحی شما (مهندسان) نیاز داریم، همین طرح هایی که ما اجرا می کنیم، شما می توانید طرح و راهکار بهتری به ما بدهید؛ ما که نمی خواهیم بگوییم این طرح بهترین و آخرین است.
وی گفت: ما در زمینه محیط زیست مشکل داریم و شما از هوای تهران تا هوای اهواز این را می بینید و روزهایی هوای ما ناسالم است و مردم زندگی راحت و سالم می خواهند، مگر نمی شود مبارزه کنیم؟ اگر ابولا هم باشد باید با آن مبارزه کنیم و هوا هم ناسالم باشد باید با آن مبارزه کرد و نمی شود بایستیم و نگاه کنیم ولو اینکه برخی طرح ها، طرح های بلندمدت است.
رئیس جمهور افزود: باید روی سوخت و خودرو و وسایل گرمازا در خانه ها و کارخانه ها کار کنیم.
روحانی گفت: در جایی که ریزگرد هست باید چکار کنیم؟ باید دست روی دست بگذاریم ؟ شاید مهندسان ما در این رشته بیایند چیزهایی بدست بیاورند و ماسک هایی بتوانند به وجود بیاورند، حالا نمی گویم اختراع چون در دنیا در این زمینه ها خیلی کار شده است تا بتوانیم مشکلات زندگی مردم را کمتر کنیم.
وی افزود: به هر حال این خاک از یک جایی بلند می شود، از کشوری یا کشور ما فرقی نمی کند، ابتدا باید این خاک را مهار کنیم که بلند نشود و این کار یک مقدار زمان می برد.
روحانی گفت: یکی از بحث های ما با عراق همین مسئله ریزگردهاست که با آن چکار کنیم؛ حالا مهندسان یک کشور دیگر برای ایران و عراق مشکل درست کردند و آن بالا آنقدر سد زدند که این پایین برای کشور مشکل درست شده است.
وی افزود: البته معتقدیم به مهندسی و کار مهندسی که همه جا با منافع ملت ها گره بخورد و همه جا به مسئله محیط زیست و فرهنگ ملی و دینی- ایرانی توجه کند.
روحانی گفت: تنها معماری نیست، همه جا می گوییم اخلاق؛ بمب اتمی که آمریکایی ها درست کردند و جنایت بزرگی در تاریخ آفریدند در آن زمان یک کار علمی بود که برای نخستین بار بشر به این رسید که شکافت هسته ای چه کاری می تواند بکند.
وی افزود: کار بزرگی بود اما پیوست اخلاقی - فرهنگی زمینه اش نبود و نتیجه آن هیروشیما، ناکازاکی و این همه کشتار و جنایت بزرگ شد.
رئیس جمهور گفت: در واقع نخستین پایه مهندسی؛ علم و بعد فناوری است و در بسیاری از زمینه ها هنر و ذوق است همه با هم ترکیب می شود چون در معماری ساختمان خیلی از اینها باهم ترکیب شده است و در زیبایی های معماری اصفهان شما می بینید چه کار بزرگ و عظیمی انجام گرفته است.
روحانی افزود: ما به کمک شما در محیط زیست و آب نیازمندیم که دو معضل بزرگ است و برای توسعه کشور در زمینه راه و راه آهن نیز همین طور چون توسعه راه آهن یکی از اهداف این دولت است.
دست همکاری دولت به سمت مهندسان
رئیس جمهور گفت: در توسعه بندرها و راهآهن، مهندسان باید وارد شوند و مشکلات را حل کنند.
آقای روحانی افزود: نخستین بار است که قطار سریعالسیر را اجرایی و عملیاتی میکنیم که منابع مالی آن روز گذشته نهایی شد.
رئیس جمهور اضافه کرد: پروژه قطار سریعالسیر کارش را بهسرعت آغاز می کند و به نتیجه می رساند.
آقای روحانی خطاب به مهندسان با بیان اینکه دولت دست کمک به سوی شما برای همکاری و پیشرفت کشور دراز میکند، گفت: البته بعضی جاها باید از منافع زودگذر برای منافع ملی نظام و تاریخمان بگذریم.
رئیس جمهور افزود: اگر قرار بود در ساخت مسجد شیخ لطفالله در اصفهان مهندسان آن روز با این نگاه که صرفاً یک ساختمان تجاری بسازیم (کار کنند) فایده نداشت و آنان این کار را نکردند.
وی گفت: امروز موضوعی در جامعه درباره ساخت و ساز مطرح است که آن را شخصیساز میگویند یعنی اینکه اگر شخصیساز است درست کار شده، اما بسازبفروش است یعنی کار درستی صورت نگرفته است؛ بنابراین اینجاست باید اخلاق حرفهای پا به میدان بگذارد و مشکلات را حل کند.
رئیس جمهور افزود: به عنوان نمونه برای کاهش مصرف سوخت، مهندسان باید در طراحی و معماری ساختمان به گونه ای عمل کنند که گرما و سرمای آن حفظ شود و در مناطق آلوده نیز فیلترهایی درست شود تا مردم آسیب نبینند چرا که تعطیلی دو روز مشکلی را حل نمی کند.
آقای روحانی تأکید کرد: شما مهندسان می توانید زندگی مردم را در بخشهای مختلف مثلاً در فناوری اطلاعات دولت الکترونیک و شبکه ملی اطلاعات را بهتر کنید.
رئیس جمهور افزود: در زمینه فضا نیز باید ماهواره ما به مدار 36 هزار کیلومتری برسد که محتاج کمک مهندسان هستیم البته در این زمینهها و در بخش سلامت کارهای بسیار بزرگی بهویژه در بخش تجهیزات و داروسازی صورت گرفته است.
نخستین بخش مهندسی اقتصاد مقاومتی توسعه صادرات غیرنفتی است
رئیس جمهور گفت : نخستین بخش مهندسی در اقتصاد مقاومتی این است که صادرات غیرنفتی را توسعه دهیم.
آقای روحانی افزود : در 10 ماهه نخست امسال صادرات کالاهای غیرنفتی ما در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود 25 درصد افزایش داشت که این بسیار ارزشمند است البته بخشی از صادرات غیرنفتی ما صادرات خدمات فنی ، مهندسی است که واقعاً ارزشمند است .
وی اضافه کرد : واقعاً بسیار احساس غرور کردم که رهبران دو کشور وقتی با من صحبت کردند و گفتند که فلان شرکت، راه و شرکتی دیگر، سد در کشور ما ساخته و هر دو کشور گفتند ایرانی ها از کشورهایی مانند روسیه و ترکیه بهتر کار کردند و طرحشان بیشتر درخشیده است .
رئیس جمهور با اشاره به اینکه چند سال قبل می خواستیم به برخی کشورها از جمله کشوری اروپایی صادرات میوه داشته باشیم که در آن زمان شروع هم شده بود ، گفت : ماه اول و دوم صادرات انجام شد اما ماه سوم جلوی صادرات ما را گرفتند زیرا پرتقال های رو ، وسط و انتهای جعبه با هم فرق داشت .
روحانی افزود : رقابت فقط از نظر فنی نیست بلکه از لحاظ اخلاقی و فرهنگی نیز مهم است ما نباید فقط به فکر امروز شرکت باشیم بلکه باید به فکر ایران امروز و فردا باشیم چرا که در صنعت برق، سد سازی ، ساختمان ، نیروگاه ، راه ، راه آهن و پل سازی توانمندی های زیادی داریم .
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در سایر زمینه ها نیز توانمندی ما بسیار بالاست گفت : اکنون در داروسازی بسیاری از داروهای گران قیمت را تولید و صادر می کنیم در بیوتکنولوژی چند واکسن را در یک سال گذشته تولید کردیم و قرار ما این است که در این دولت در تولید همه واکسن های موردنیاز در بازه زمانی پنج ساله به خودکفایی برسیم البته ممکن است بخشی از زمان بعد از دولت یازدهم باشد که این کار به دست شما مهندسان انجام می شود .
روحانی گفت : در همه طرح هایی که پیش رو داریم یک بار بزرگ بر دوش مهندسان است و در مسئله خدمات فنی و مهندسی که برای ما بسیار مهم است هم در ارتباط با دیگر کشورها و هم برای درامدزایی کشور و هم برای اینکه افتخار برای کشور باشد در مواردی مانند ساختمان و سد سازی ، جاده و نیروگاه برق همه احساس غرور می کنند و امیدوارم با تلاش و همت شما آینده بسیار بهتری پیش رو داشته باشیم .
روحانی افزود : بسیاری از عزیزان ما که دیروز در صحنه دفاع مقدس تلاش و جان خودشان را فدا می کردند امروز در عرصه خدمات فنی و مهندسی به ملت و دولت ما کمک می کنند که ما از همه آنها تشکر می کنیم و امیدواریم که با تلاش و همت یکدیگر به نقطه ای برسیم که شایسته ایران بزرگ و عزیز و پرافتخار باشد.