arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۲۱۶۷
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۱۲ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۳
صحبت های کمتر بازتاب یافته معاون قوه قضاییه:

برخی می خواهند در مورد پرونده «م.ه» آنقدر اشتها را بالا ببرند که هر حکمی هم صادر شود مردم راضی نباشند، این خیانت به افکار عمومی است/ صحبت هایی می کنند که اگر ۵ سال حکم دهند ، می‌گویند کم بود، این روش غلطی است/ عده‌ای هم جمع‌آوری طومار راه می‌اندازند

قاضی باید بدون فشار و بدون اینکه تحت تاثیراین جریانات غیرحقوقی قرار بگیرد بتواند قضاوت کند. لذا فضای سیاسی ضربه به فضای حقوقی می‌زند؛ هرچند که دردستگاه قضایی تلاش ما این است که در برابر فشار‌ها سد ایجاد کنیم. مسئولان عالی قضایی از رییس محترم قوه قضاییه تا دیگرمسئولان که مرتبط با این پرونده هستند تلاش می‌کنند که جلوی تمام فشار‌ها بایستند و با اقتدار و عاقلانه دراین مورد داوری کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حجت‌الاسلام و المسلمین هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه هفته ی گذشته سخنان مهمی ایراد کرد که بازتاب بسیاری در رسانه ها پیدا کرد ، اما بخشی از این مصاحبه در رسانه های مرجع "حذف" شو و باعث شد مهمترین بخش از سخنان حجت الاسلام صادقی دیده نشود.

به گزارش انتخاب ؛ اهم اظهارات وی به نقل از خبرگزاری میزان در ادامه می آید:

(با اشاره به پرونده م . ه و انتشار برخی سخنان در مورد حبس های طویل المدت)  این سبب آفت‌های زیادی می‌شود و همواره ذهنیت عمومی را خدشه دار و اشتهای کاذب درتوده مردم ایجاد می‌کند که موجب می‌شود انتظارات از دستگاه قضایی در این پرونده آنچنان بالا رود که به افراد به هیچ حکمی قانع نشوند. وقتی انتظار را در افکار عمومی به سقف ۱۵۰ سال رساندید نتیجه‌اش آن می‌شود که اگر به این فرد ۵ سال حکم دهند می‌گویند کم بود. این روش غلطی در برخورد با پرونده‌های قضایی است. کسانی دیگر هم به شیوه‌های دیگر مقایسه می‌کنند بدون اینکه اسناد و پرونده را دیده باشند. 

وی افزود: در روزهای گذشته مشاهده کرده‌ایم که بسیاری از این گروه‌ها به جای قاضی حکم صادر می‌کنند و عده‌ای هم جمع‌آوری طومار راه می‌اندازند و عده‌ای هم فشار می‌آورند که فشار گروه‌های مختلف باعث می‌شود فشار عوامانه و خواصانه نیز به وجود آید. فشار عوامانه همان هیجانات است و فشار خواص آن است که عده‌ای می‌خواهند از رانت استفاده کنند که هر دو غلط است و قاضی باید بدون این فشار‌ها حکم مربوطه را صادر کند، البته مسئولان عالی قضایی از جمله رئیس قوه قضاییه و دیگر مسئولان مقابل این فشار‌ها می‌ایستند. 

وی گفت: قاضی باید بدون فشار و بدون اینکه تحت تاثیراین جریانات غیرحقوقی قرار بگیرد بتواند قضاوت کند. لذا فضای سیاسی ضربه به فضای حقوقی می‌زند؛ هرچند که دردستگاه قضایی تلاش ما این است که در برابر فشار‌ها سد ایجاد کنیم. مسئولان عالی قضایی از رییس محترم قوه قضاییه تا دیگرمسئولان که مرتبط با این پرونده هستند تلاش می‌کنند که جلوی تمام فشار‌ها بایستند و با اقتدار و عاقلانه دراین مورد داوری کنند. 

وی ادامه داد: جو و فضایی که در رسانه‌ها وجود دارد فضای سالمی برای کارهای حقوقی نیست. از یک طرف عده‌ای این پرونده را سیاسی می‌کنند و می گویند اصل محاکمه سیاسی است و آن فرد بی‌گناه است که حرفی غلط است و از سوی دیگر عده‌ای می‌خواهند آنقدر اشتها را بالا ببرند که هر حکمی هم صادر شود مردم راضی نباشند. هرجوری قاضی حکم دهد گروه زیادی ناراضی می‌شوند و این گروه فقط طرفین دعوا نیستند. مردم را هم ناراضی می‌کنند و این خیانتی است که به افکار عمومی می‌شود. 

صادقی گفت: بعد فرهنگی کار برای تلطیف و آرام کردن فضا از مسئولیت رسانه‌ها محسوب می‌شود که با این کار فشار را از دوش قاضی بردارند تا حکم عادلانه صادر شوند. 

معاون فرهنگی قوه قضاییه بیان کرد: البته بعضا ادعاهای دیگری نیز مطرح می‌شود که مثلا این پرونده محک و آزمونی برای دستگاه قضایی است، اما چه کسی می‌تواند بگوید که این آزمون درست بوده است یا خیر؟ آیا افرادی که از محتویات پرونده خبر ندارند می‌توانند در رابطه با این موضوع قضاوت عادلانه داشته باشند؟ در واقع کسی می‌تواند آزمون بگیرد که در مسند بالا‌تر مانند قضات دیوان عالی کشور باشد. تنها آنان هستند که می‌توانند بگویند رای قاضی درست بوده است یا خیر. 

وی تصریح کرد: اینکه مقایسه صورت می‌گیرد و عده‌ای پیشاپیش حکم صادر می‌کنند مضر به حال جامعه و انقلاب است و اگر آن‌ها دلسوز انقلاب باشند، این کار را انجام نمی‌دهند. 

صادقی در رابطه با برخورد قوه قضاییه با مفاسد اقتصادی گفت: قوه قضاییه در رابطه با این موضوع با قوت وارد شده است. در بحث اقتصاد مقاومتی نیز هر دستگاهی باید وضعیت خود را مشخص کند. دستگاه‌های دولتی سنگین‌ترین بار را بر دوش دارند و دستگاه قضایی نیز مسئولیت‌هایی دارد. 


نظرات بینندگان