پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مجید تختروانچی گفت: در مذاکرات لوزان نیز متذکر شدهایم که توافق دومرحلهای را نمیپذیریم و توافق را در قالب یک سند خواهیم داشت که در این سند جزئیات و کلیات ذکر خواهد شد.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای ایران و معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه در گفتگو با پارس اظهار داشت: به مرحلهای از مذاکرات رسیدهایم که اگر واقعاً کشورهای 1+5 بهدنبال تفاهم و توافق هستند بایستی یک تصمیم قاطع سیاسی اتخاذ کنند.
وی افزود: در صورت رسیدن به توافق، ما یک سند متنی و مکتوب خواهیم داشت که شامل جزئیات و کلیات خواهد بود که کاملاً روشن است و زمان آن تا دهم تیر ماه سال جاری خواهد بود.
معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه درخصوص وضعیت تحریمها در جریان مذاکرات لوزان گفت: تحریمها برای تیم مذاکره کننده ایرانی اهمیت بسیار بالا و مهمی دارد و به طرف مقابل هم رسماً اعلام کردهایم: اگر این موضوع حل نشود، ما هیچ توافقی با شما نخواهیم داشت.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای ایران در مورد حضور دکتر صالحی در مذاکرات اظهار داشت: تیم مذاکره کننده کشورمان تقاضا داشت تا مذاکرات از جنبه فنی تقویت شود و لذا دکتر صالحی و تیم فنی طرف مقابل نیز در مذاکرات حضور داشته باشند که البته هر دو طرف از این موضوع استقبال کردند.
تختروانچی افزود: البته یک نکته مهم این است که تیم کارشناسی هستهای ما از ابتدا یک تیم قوی بود، یعنی از روز نخست مذاکره یک یا دو نفر و حتی سه الی چهار نفر، تیم کارشناسی سازمان انرژی اتمی، همراه ما بود.
معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه در مورد دلیل این موضوع مهم گفت: در مذاکرات، یکی از موضوعات مهم و محوری، موضوعات فنی بود و ما بهعنوان دیپلمات از آنها سر در نمیآوریم. البته ممکن است کلّیتی بدانیم یا مطالعهای در این رابطه انجام دهیم، اما وقتی به مسائل جزیی در حوزه فنی و سانتریفیوژها میرسیم، موضوع کاملاً فنی است که از عهده آنها برمیآییم.
تختروانچی افزود: به مقطعی رسیدیم که شاید تصمیمگیری باید در صحنه انجام میشد و نیاز داشتیم که فردی از جنس صالحی که متخصص این کار است و پیش از این وزیر خارجه بوده، از جنبههای مختلف به بحث مسلط است و در کار حرفهای خود و کار سیاسی فردی بسیار توانمند است، در صحنه مذاکرات حضور یابد و تصمیمات لحظهای گرفته شود.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای ایران خاطرنشان ساخت: اگر این کار انجام نمیشد، ما مجبور بودیم به تهران بیاییم، گزارش بدهیم، نظرات را بشنویم و دوباره به مذاکرات برگردیم، یعنی به مقطعی رسیدیم که احساس کردیم خوب است فردی که به امور مسلط باشد، قدرت تصمیمگیری داشته باشد، بتواند در محل تصمیم بگیرد، کار را پیش ببرد. واقعاً حضور ایشان را بسیار مغتنم شمردیم و واقعاً دیدیم که این حضور گرهگشا بود.
تختروانچی افزود: واقعاً در جاهایی که فقط خود ما بودیم یا تیم کارشناسان سابق سازمان انرژی اتمی حضور داشتند، مجبور میشدیم با تهران تماس بگیریم و موضوع را چک کنیم و هماهنگی لازم را داشته باشیم، اما با حضور آقای دکتر صالحی، توانستیم در محل مذاکره تصمیم بگیریم و این حضور بسیار راهگشا بود.