arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۷۴۲۹
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۹ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۴
مونیز:

بیانیه لوزان فقط یک مشت قول و تدوین اصول نیستند / بسیار شگفت انگیر است که با ایران به این مرحله رسیده ایم / مطمئنم که توافق با ایران موفقیت آمیز خواهد بود

ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در گفتگوی اختصاصی با سی ان ان، با رد نگرانی های موجود در خصوص اجرایی بودن توافق با ایران تاکید کرد کاملا اطمینان دارد که توافق بین ایران و پنج بعلاوه یک موفقیت آمیز خواهد بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بیانیه لوزان فقط یک مشت قول و تدوین اصول نیستند / بسیار سگفت انگیر است که با ایران به این مرحله رسیده ایم / مطمئنم که توافق با ایران موفقیت آمیز خواهد بودارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در گفتگوی اختصاصی با سی ان ان، با رد نگرانی های موجود در خصوص اجرایی بودن توافق با ایران تاکید کرد کاملا اطمینان دارد که توافق بین ایران و پنج بعلاوه یک موفقیت آمیز خواهد بود.

به گزارش «انتخاب» ؛ مونیز درباره اینکه برای آمریکایی ها و جهانیان چه تضمینی می تواند درباره این توافق بدهد گفت: ما با بستن هر چهار مسیر احتمالی منتهی به ساخت سلاح اتمی که در خصوص ایران نگرانی داشتیم، به این توافق رسیدیم. آنان گفته بودند که به دنبال برنامه ای صلح آمیز هستند ولی ما می خواستیم در این خصوص اطمینان حاصل کنیم. مساله اساسی این است که ما توان تولید (اورانیوم غنی شده) آنان را کم کنیم. از دیگر سو میزان ذخایر آنان را محدود کنیم. ما پلوتونیوم تولیدی آنان را به خارج از کشورشان منتقل می کنیم و مهم این که اقداماتی بی سابقه برای دسترسی ها بیشتر، شفافیت و نظارت برای همه فعالیت های اتمی در همه جای ایران صورت داده ایم.

مونیز درباره برخی انتقادها مبنی بر اینکه زیرساخت های اتمی ایران دست نخورده مانده است و این کشور همچنان کشوری اتمی به شمار می آید گفت : اول اینکه باید بگویم امید می رود در آینده جوانان ایرانی به دنبال راهی برای پیوستن موثر تر به جامعه جهانی و غرب باشند. در خصوص توافق، در پایان مهلت توافق، ایران می بایست اعتماد جهانی را در خصوص برنامه خود به عنوان برنامه ای صلح آمیز به دست آورد، بتواند به عنوان کشوری که عضو ان پی تی است، با برنامه انرژی اتمی بازگردد. کاری که ما کرده ایم این است که در شروع کار، مهارهایی بسیار عمده قرار داده ایم تا اطمینان حاصل کنیم اگر ایران بخواهد به سوی سلاح اتمی گریز کند، بتوانیم خیلی زود آن را شناسایی کنیم و زمان کافی که دست کم یک سال است، داشته باشیم تا به صورت دیپلماتیک یا احتمالا دیگر اقدامات واکنش نشان بدهیم. از این رو، مساله اینجاست که ما این مهارها را داشته باشیم و در این خصوص نیز بسیار اطمینان داریم. سپس برنامه ای را مدون کنیم که ما را از این دوره به دوره ای طولانی مدت تر، یعنی پانزده سال یا بیشتر، منتقل کند که آنان برنامه انرژی هسته ای را با اطمینان جامعه جهانی درباره صلح آمیز بودنش، داشته باشند.

وزیر انرژی آمریکا درباره انتقادهای صورت گرفته از این توافق، بخصوص انتقادهایی که از سوی اسرائیل صورت می گیرد و اینکه بر چه اساس اطمینان دارند که ایران تا پایان، بر سر این توافق می ماند گفت اول اینکه شایان ذکر است که بگویم این درجه از خاص بودن مرحله ای که ما به آن رسیده ایم، بسیار شگفت انگیز است. اینها فقط یک مشت قول و تدوین اصول نیستند. ما در هر قسمت، آمار و اعداد مشخص داریم و به خوبی می دانیم برنامه (اتمی ایران) در زمانی که این توافق اجرایی شود، به چه شکل خواهد بود و ما در این خصوص کاملا اطمینان داریم. دوم اینکه همانطور که گفته شد، ترکیبی از کاهش و محدودیت در زیرساخت ها و مهم تر از آن میزان اورانیومی که آنان (ایرانی ها) در اختیار خواهند داشت، در کنار بازرسی هایی که صورت می گیرد، به ما اطمینان می دهد که هر گونه فرار هسته ای می تواند خیلی زود شناسایی شود و ما زمان واکنش نشان دادن را خواهیم داشت که اصولا این واکنش به صورت ایده آل، در ابتدا به صورت دیپلماتیک برای حل و فصل مسائل خواهد بود ولی در بلند مدت، در صورتی فرار هسته ای، هر ابزاری که برای به کار بردن لازم باشد از جمله بازگرداندن تحریم های سختی که اکنون در خصوص ایران اعمال شده است،به کار گرفته می شود.

مونز درباره کاهش بهای نفت با احتمال ورود دوباره نفت ایران به بازار جهانی، درباره بهای مطلوب نفت گفت البته من نمی خواهم درباره قیمت دقیق گمانه زنی کنم. چیزی که ما در بهای نفت نیاز داریم، چیزی است که بازتاب دهنده واقعیت بازار باشد که برای مصرف کننده مناسب باشد. البته کاهش بهای نفت از صد دلار، به سود مصرف کننده و اقتصاد ما و دیگران شده است. همه ما می دانیم که در حال حاضر، عرضه بیش از اندازه داریم، ذخایر زیادی وجود دارند. زمانی که ایران به بازار نفت بازگردد، باعث اضافه شدن میزان عرضه می شود ولی باید دید در طرف دیگر یعنی تقاضا، چه روی می دهد، امید می رود شاهد بهبود در اقتصاد جهانی باشیم.

وی درباره سرمایه گذاری های عمده صورت گرفته در بخش امنیت انرژی در آمریکا گفت در حال حاضر، بهای نفت روی چهل دلار است ولی می بینیم که تولید کاهش نیافته است بلکه سازمان بین المللی انرژی، افزایش تولید نفت را برای سال بعد پیش بینی کرده است. شکی نیست که اگر بهای نفت بیش از این کاهش یابد، در بلند مدت شاهد تولید کمتری خواهیم بود. این روند عادی عرضه و تقاضاست.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
5
193
جالبه که وزیر انرژی امریکا و رییس انرژی اتمی ایران که هر دو دانشمند هستند بسیار به توافق خوشبین هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
5
138
افرادی که کمتر سعی می‌کنند سیاسی نگاه کنند، خوشبینی بیشتری دارند.
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
10
98
خیلی دوست داشتنیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
6
87
آفرین به هر دو

مونیز
صالحی

دانشمندانی نخبه از یک دانشگاه و از یک دوره
MIT بهترین دانشگاه مهندسی جهان

اینها به خوبی حرفهای همدیگه را می فهمند
و این به سود مذاکرات است
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
20
14
سیاست شامل 1. رفتار سیاسی 2. رفتار دینی ( انسانی ) هست هرگاه درصد رفتار سیاسی از درصد رفتار انسانی یا دینی زیادتر برود خطرناک میشود
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
139
18
سلام همه از همه چی در این باره گفتن الا از ایستادگی و مقاومت دولت احمدی نژاد در مقابل این یاغیان ستمگر
کسی اصلن نگفت این پیشرفت که در زمان کمی اتفاق افتاده مرهون اون ایستادگی هشت ساله است. ایستادگی ای که به پشتوانه حمایت مردم عزیز و رهبر گرانقدرمون بوده
امیدوارم حاصل این های و هوی به نفعمون باشه و در معیشت روزمره ی ما خودش رو نشون بده
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
خرج که از کیسه مهمان بود/ حاتم طایی شدن آسان بود! دوست عزیز میدانید دولت احمدی نژاد به چه بهایی ایستادگی کرد؟! از کیسه مهمانی که بعد از او آمد! برای همین هم هست که آقای روحانی انقدر مشکل مالی وحشتناک در تامین معیشت روزمره دارد که همین را هم جنابانی مثل شما چماق کرده اید! کمی انصاف بدهید.
حسين
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
ايستادگي ملت و رهبري نه دولت احمدي نژاد.اگر دست دولت احمدي نژاد بود و مسئله ملي نبود كه الان معلوم نبود چي به سر نيروگاه بوشهر و نطنز و ...بقيه چيز ها مي آورد دادا محمود.
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
خجالت
امید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
کاغذپاره ها هم مال اون زمانه نه؟؟؟!!!
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
رضا ..رضا .. بیدار شو
رویا
| Finland |
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
چقدددددددددددددددددددددر تو پر روییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی
بیدختی_ بسیجی زمان جنگ
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
شهیدعلی محمدی،رضایی نژاد، احمدی روشن و... این ها خاصل دولت احمدی نژاد است غنی سازی در دوره او ایجاد شد نطنزو اصفهان و فردو کار اوست! هیچ یک از اینها توسط احمدی نژاد بوجود نیامده است فقط اینها بهانه های بود برای یک آدم ماجراجو که خود را مطرح کند.
علی تبریزی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
3
16
به این مخالفان توافق هسته ای زیاد گیر ندید چون متوجه چیزی نیستند
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
4
1
کی شما ها رو مهار می کنه؟
امریکا جنایت کارترین کشور دنیا علیه ما ایرانی ها بوده
هواپیمای مسافربری ما رو تو هوا میزنه پدران و مادران ما رو می کشه بعد میگه ایران رو مهار می کنیم. بمب شیمیایی می ده به دشمن ما پدران و مادران ما به روز سیاه می کشه بخدا از اینها بی حیا تر خودشونن.
خودتون افسار وحشگریتون نمی تونید مهار کنید. بخدا قسم از این همه توهین ناراحتم
نظرات بینندگان