arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۸۶۸۷
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۱۲ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۴

سال 94، سال تولید کیفی بانگرش توسعه بازارهای صادراتی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سال 94، سال تولید کیفی بانگرش توسعه بازارهای صادراتی

همزمان با آغاز فصل بهار و شروع سال نو، دکتر سبحاني مدیر عامل فولاد مباركه به همراه معاونين، مديران و جمعي از کارکنان شركت در محل سالن اجتماعات گرد هم آمدند و ضمن ديدار و گفتگو، راهکارهاي دست‌يابي به اهداف و برنامه‌هاي استراتژيک فولاد مبارکه در سال 94را مورد بحث و بررسي قرار دادند.

به گزارش خبرنگار فولادمبارکه در اين گردهمايي دکتر سبحاني فرا رسيدن سال نو را به همه همکاران تبريک گفت و سالي سرشار از موفقيت و سلامتي را براي همه کارکنان و خانواده هاي شرکت آرزو نمود.

وي اظهار اميدواري کرد: در سالي که به نام دولت و ملت، همدلي و همزباني از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده انشاءا... بتوانیم با همت و تلاش همه کارکنان با نگاه اقتصادي، توليد اقتصادي داشته باشیم و به اهداف ترسيم شده دست يابيم.

مدیر عامل فولاد مبارکه پيش از هرچيز مباحث مربوط به ايمني را مورد تأکيد قرار داد و گفت: درست است که گزارشات ايمني در سال گذشته مؤيد قرارداشتن شرکت در وضعيت مناسب از اين حيث بوده است و پيشرفت خوبی را دراين خصوص گزارش مي‌ دهند ولی باز هم بايد با یک نظارت دقیق، جدی و به موقع از وقوع حتی یک حادثه نیز جلوگیری به عمل آید تا انشاالله سال بي حادثه‌اي را پشت سر بگذاریم.

رویکرد دوم توجه به مسائل اقتصادي است به هر حال به دليل وضعيت فولاد در بازار جهاني و عدم امکان افزايش قيمت به واسطه اینکه سنگ آهن از قيمت 130 يا 140 دلار تقريباً به زير 50 دلار رسیده و همچنین حامل‌های انرژی نيز به همراه نفت قيمتش در جهان پايين آمده اما هنوز براي ايران اين اتفاق نيفتاده و با در نظر گرفتن اینکه بازار داخلي هم بايد با بازارهاي خارجي يک هماهنگي داشته باشد و اميدي به افزايش قيمت نيست و هزينه‌ها نيز رو به افزايش است وما بايد به بازار سرمايه پاسخگو باشيم تنها راه ما اين است که با يک توليد اقتصادي، افزايش هزينه‌ها را به نحو احسن مديريت کنيم و اين هم باشعار امکان پذير نمي‌باشد.

دکتر سبحانی در ادامه یکی دیگر از رویکردهای شرکت در سال 94 را توجه به کاهش هزینه‌های مالی نام برد و گفت: در این خصوص با توجه به شرایط بوجود آمده، با تأمين منابع مالی خارج از کشور و بهره گیری از بهره بانکي کمتر و همینطور توجه به رشد بازار بورس و ایجاد فضاي کسب و کار بهتر و واگذاری سهام هرمزگان، بخشی از منابع مالي را تأمين خواهيم کرد.

ایشان توليد محصولات کيفي باارزش افزوده را يکي ديگر از راهکار مناسب به منظور موفقيت بيشتر با توجه به پتانسيل و امکانات فني موجود درشرکت برای تولید محصولات با قیمت بالاتر را برشمرد و اهميت تولید این محصولات را برای کارکنان تشريح کرد.

بايد با افزایش بهره وری در تأمین مواد اولیه، نیروی انسانی، انرژی و همچنین مدیریت بر کاهش ضايعات گام ديگري در راه موفقيت شرکت برداريم که اين کار با بهره گیری از بخش تحقیقات شرکت و ارائه راهکار در زمينه کاهش ضايعات و بازيافت ميسر خواهد شد.

مدیر عامل فولاد مبارکه در اهميت کاهش هزينه های خريد گفت: ما باید توجه داشته باشیم چگونه باید خريدهايمان را انجام دهیم و این کار را جدي دنبال کنيم و به دنبال پيدا کردن رقبا و خريدهاي رقابتي باشیم و بحث‌هاي انحصاري را به حداقل برسانيم .

در بخش صادرات ما بايد پايگاه و جايگاه خودمان را در بازار بدست آوريم و به 1.5 میلیون تن صادرات در سال 93 راضي نباشیم و با تلاش و جستجوی بازارهای مناسب، در جهت عرضه محصولات فولاد مبارکه تلاش نماییم ضمن اینکه توجه به طرح‌های توسعه را جدی گرفته و سعی کنیم با مدیریت در طرح‌های توسعه، پروژه‌های این بخش با در نظر گرفتن زمان مناسب و توجیه اقتصادی مدیریت شود. و در اين زمينه از بروکراسي به سبب تسهیل در امور پرهیز شود و در عین کنترل مراحل اجرای پروژه‌ها در تسهیل مشکلات پيمانكاران کوشش نماییم، چون یک روز عقب ماندن در هر پروژه ضررهای زیادی به تولید و سودآوری شرکت بوجود خواهد آورد.

دکتر سبحانی در ادامه به حمل و نقل ریلی محصولات در شرکت اشاره نمود و گفت: حمل و نقل ریلی به جای جاده‌ای علاوه بر توجه ویژه به محیط زیست، کاهش هزینه و کاهش تصادفات را به دنبال خواهد داشت و در بازار رقابتی کنونی می‌تواند در سود دهی شرکت مؤثر باشد.

مدیر عامل فولاد مبارکه با اشاره به کارکنانی که در طول دوران شرکت اثر بخشی زیادی در شرکت داشته و آموزشهای زیادی هر کدام در پوزیشن‌های خودشان دیده و تا چند سال آینده از شرکت جدا شده و بازنشسته خواهند شد اضافه کرد: باید از هم اکنون از تجربه این کارکنان بهره برد و با جانشین پروری تجربیات آنان را به سایر کارکنان منتقل نمود. با این برنامه ریزی و استفاده از اين مدل است که سازمان می‌تواند سربلند باشد. اساساً سازمانی سرآمد است که در فرآيند آن نيروي انساني بیاید و منشأ اثر گردد و تجارب خود را به نسل بعد منتقل کند و سازمان همچنان به مسير تعالي خود ادامه دهد.

دکتر سبحاني در بخش پاياني سخنان خود اظهار اميدواري کرد: انشاء ا... در سايه الطاف الهي و با همت و تلاش بيش از پيش همه کارکنان اهداف فولاد مبارکه در سال 94 به خوبي محقق گردد و در پايان سال جاري شاهد آن باشيم که فولاد مبارکه گام بلندي ديگري در راه توسعه صنعت فولاد کشور برداشته است.

بنابر این گزارش در اين گردهمايي معاونين فولاد مبارکه نيز به تبيين اهداف و برنامه‌های هريک از بخشها و زير مجموعه‌هاي خود در سال 94 پرداختند که در بخش اول اين گزارشها مهندس بخشیان مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه در جمع حاضرین به معرفی اهداف استراتژیک و اقدامات حوزه تولید شرکت پرداخت و گفت : سازمانی موفق خواهد بود که بتواند برای خودش هدف و برنامه مشخص را تعریف و کلیه اجزاء سازمان همسو و هم جهت با این اهداف حرکت کنند.

ایشان اهداف نواحی تولید در سال جاری را در واحد گندله سازی 7 میلیون و 200 هزار تن، احیاء مستقیم مبارکه و سبا، 7 میلیون و 500 هزار تن، ریخته گری 5 میلیون و 450 هزار تن، نورد گرم 5 میلیون و 150 هزار تن، نورد سرد 1 میلیون و 510 هزار تن، محصولا ویژه 1 میلیون و 300 هزار تن و در ریخته‌گری فولاد سبا 660 هزار تن و در هرمزگان 1 میلیون و 350 هزار تن فولاد مذاب بیان کرد.
ایشان موفقیت هر بنگاه اقتصادی را در بخش تولید در چهار بخش تولید اقتصادی و بهره‌ور از طریق افزایش بهره‌وری فرآیند تولید، تولید کیفی با افزایش تولید محصولات ویژه، صادراتی و مطابق با سفارش، تولید ایمن با ارتقای ایمنی و سلامت کارکنان و نهایتاً تولید سبز با بهبود عملکرد زیست محیطی تبیین نمود.

بخشیان در خصوص کاهش ضایعات یادآور شد: اگر 10 درصد در ضایعات ایجاد شده در شرکت کاهش داشته باشیم، در کل سیکل در حدود 60 هزار تن ضایعات کمتری خواهیم داشت و این باعث حداقل 40 میلیارد تومان در سال صرفه جویی در کل چرخه تولید شرکت خواهد شد.

مدیر ارشد تولید در ادامه با معرفی اهداف و اقدامات حوزه تولید گفت: یکی از اهداف استراتژیک تولید، کاهش مصرف آب، انرژی، مواد و قطعات از طریق اقدامات بهینه‌سازی شبکه توزیع آب در شرکت و کنترل مؤثر مصرف انرژی و آب در فرآیندهای تولید می‌باشد، همچنین هدف افزایش تولید محصولات ویژه، صادراتی و مطابق با سفارش نیز یکی دیگر از اهداف استراتژیک این حوزه بوده که اقدماتی همچون بهره‌وری مؤثر از واحدهایRH-TOP و واحد سولفورزدایی و کاهش عیوب محصولات نامنطبق با تمرکز بر5 عیب اصلی در نظر گرفته شده است که با راه‌اندازی واحدRH-TOP در سال گذشته و واحد سولفورزدایی در سال جدید، فولاد مبارکه به یکی از شرکتهای تولید کننده ورقهای کیفی در سطح منطقه تبدیل خواهد شد.

ایشان افزود: ارتقای ایمنی و سلامت کارکنان با برنامه جامع ارتقاء ایمنی و همچنین ارتقاي عملکرد زیست محیطی با توسعه و بهبود عملکرد غبارگیرها و بهبود و بازیابی ضایعات از دیگر اهداف و اقدامات این بخش است که در 3 سال گذشته تاکنون ما 200 میلیارد تومان در بحث محیط زیست هزینه نموده و نزدیک به همین مبلغ، پروژه در دست اقدام داریم و سالانه حدود 20 میلیارد تومان جهت نگهداری سیستمهای مختلف کنترل زیست محیطی هزینه می شود.

ایشان در پایان از همه کارکنان درخواست کرد تا اهداف تدوین شده را به خوبی اطلاع رسانی نمايند و هم جهت ، هم سو و با انرژی بالا در سال جدید در تحقق اهداف شرکت گام بردارند.
بنا بر اين گزارش در ادامه اين جلسه مهندس تولائیان مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی نيز در خصوص برنامه‌ها و اهداف این حوزه گفت: این مدیریت باید تمام اهداف تولید را از لحاظ نظامهای تعمیراتی و تأمین سیالاتی که مورد نیاز نواحی مختلف است، پشتیبانی نماید.

ایشان یکی ديگر از اهداف خدمات فنی و پشتیبانی را افزایش بهره وری فرآیندهای نت با اقدامات ارائه خدمات نگهداری و تعمیرات با کیفیت مطلوب، ارتقاء تحویل به موقع و کیفی محصولات، تجهیزات و قطعات، توسعه بومی سازی مواد و قطعات و حمل به موقع مواد و محصولات برشمرد.
تولائیان در خصوص هدف استراتژیک افزایش بهره‌وری فرآیندهای نت گفت : ما در سال گذشته اقدامات خوبی را صورت دادیم و امسال نيز اقداماتی در جهت کاهش زمان توقفات برنامه ریزی شده خطوط، استقرار سیستم RCM و بهبود کیفیت فعالیتهای تعمیراتی در نظر گرفته شده است.
ارائه خدمات نگهداری و تعمیرات با کیفیت مطلوب یکی دیگر از هدفهای استراتژیک این مدیریت بود که مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی به آن اشاره نمود و گفت: در این راستا اقداماتی از طریق بازنگری و تدوین استانداردهای کاری، بازنگری و تدوین روش‌های کاری و ارتقای دانش و مهارت پرسنل تعمیراتی در نظر گرفته شده است.در هدف استراتژیک ارتقاء تحویل به موقع و کیفی تجهیزات و قطعات از طریق اقدامات اجرایی پروژه‌های مرتبط با تحویل به موقع درخواست کارهای ارسالی از نواحی تولید، تحت پوشش قراردادن تجهیزات جدید در سیستم تأیید کیفیت و تأمین و تولید به موقع آب، برق و انرژی خطوط تولید صورت می گیرد.

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی تصریح نمود: در مورد هدف توسعه بومی سازی مواد و قطعات، کارهای بسیار زیادی انجام شده که با همدلی که با امور قراردادها و کميسیون معاملات با این مدیریت برقرار است امید است قراردادهایی منعقد شود که با کیفیت مطلوب برخوردار باشد که این موارد از طریق اقدامات استراتژیکی همچون ایجاد سایت ارتباط با سازندگان و نواحی و همچنین شناسایی و اولویت بندی اقلام خرید صورت خواهد گرفت.حمل به موقع مواد و محصولات یکی دیگر از اهداف استراتژیک این مدیریت است که از طریق اقداماتي همچون استفاده از توان واگن‌های لبه بلند چهار محوره، استفاده از واگن‌های سدل ثابت جهت حمل محصولات و شناسایی و جذب شرکتهای جدید حمل ریلی در سال 94 پیگیری خواهد شد.

در ادامه اين برنامه مهندس ارباب زاده معاون بهره برداري و سرپرست معاونت خرید فولاد مبارکه نيز به تشريح اهم اقدامات و اهداف این حوزه پرداخت و گفت: مهمترین هدف شرکت بحث تولید است که اگر این امر محقق شود بقیه اهداف از جمله سودآوری و رضایت کارکنان و.... را بدنبال خواهد داشت بنابراین تمام سازمان باید بسیج شوند تا اهداف تولید با همکاری مضاعف همکاران محقق شود تا فراتر از سال گذشته حرکت کنیم.

ایشان افزود : در واحد خرید و یا تأمین یکی از اصلی‌ترین نیازهای تولید، تدارکات و پشتیبانی و تأمین نیازهای تولید است، این هم یک زنجیره است که از متقاضی شروع و به خود متقاضی ختم می‌شود یعنی باید درخواست متقاضی را واحد خرید بگیرد و این درخواست را در بازار به بهترین قیمت و بهترین کیفیت و در کوتاهترین زمان ممکن و با قیمت رقابتی برای درخواست کننده مطابق نیازش تامین و تحویل متقاضی نماید.

ارباب زاده تصریح نمود: در همین راستا عمده‌ترین اهدافی که از طریق مدیران خرید و یا تأمین هدفگذاری شده عبارتند از : تأمین کالاها و خدمات در زمان و با کیفیت مناسب، تأمین کالاها و خدمات در فضای رقابتی، بهینه سازی سطح موجودی اقلام استراتژیک و اهرمی که از خواب سرمایه و هزینه‌های انبارداری جلوگیری می‌نماید و حمایت از تولیدات کیفی داخلی با تمرکز بر اقلام گلوگاهی در راستای بومی سازی که یکی از سیاستهای فولاد مبارکه است و سالها است دنبال می نماید و در این خصوص از توان حداکثری داخل و سازندگان با کیفیت استفاده نموده است که امید است در این راستا واحد خرید شرکت بتواند هر چه بیشتر نیازهایش را از داخل تأمین نماید.

ایشان در ادامه به معرفی اهداف استراتژیک تعریف شده در بخش تأمین اشاره نمود و گفت: در هدف تأمین کالا و خدمات در زمان و با کیفیت مناسب اقداماتی نظیر بهبود فرآیندهای خرید خدمات و قطعات یدکی با رویکرد کاهش زمان تأمین، برنامه ارزیابی ظرفیت تأمین کنندگان و صدور سفارش مطابق آن، بهبود روشهای بازرسی و نظارت حین ساخت قطعات یدکی و طراحی و اجرای گردشکار بازرسی و آزمون مواد نسوز پیش بینی شده است ضمن اینکه در تأمین کالا و خدمات در فضای رقابتی با اقدام به شناسایی و توسعه منابع تأمین جدید با تمرکز بر زمینه‌های کمبود از دیگر اهداف و اقدامات معاونت تأمین بود که ايشان به آن اشاره نمود.

وي گفت: ارزیابی مجدد و دوره‌ای تأمین کنندگان در فضای رقابتی ضروری است، ضمن اینکه می‌بایست تعداد شرکت کنندگان بيشتري در مناقصات حضور يابند و خریدهای انحصاری را به سمت خریدهایی با تعداد شرکت کنندگان بیشتر سوق دهيم.

سرپرست معاونت خرید در ادامه گفت: بهینه‌سازی سطح موجودی اقلام استراتژیک و اهرمی با اقدام به بازنگری سطح مطلوب حداقل و حداکثر موجودی اقلام استراتژیک و اهرمی و همچنین حمایت از تولیدات کیفی داخلی با تمرکز بر اقلام گلوگاهی در راستای بومی‌سازی با اقدام به توانمند سازی تأمین کنندگان داخلی از طریق توسعه مشارکت‌های ارزش افزا در سال جدید یکی دیگر از اهداف و اقدامات استراتژیک این معاونت می باشد.

در ادامه اين گردهمايي مهندس سعید بخش معاون اجرای پروژه‌ها در جمع حاضرین اهداف و اقدامات استراتژیک این حوزه را تبیین نمود و گفت: پیشبرد اجرای پروژه‌ها طبق برنامه، مدیریت اثر بخش اجرای پروژ‌ها، رفع اشکالات از پروژه‌های بهره برداری شده، ایجاد نظام ارزیابی عملکرد دستگاه نظارت و جاری‌سازی کامل نظام اطلاعات مدیریت پروژه از مهمترین این اهداف بشمار می رود.

ایشان در خصوص اقدامات استراتژیک پیش بینی شده برای هر کدام از هدفها گفت: هدف پیشبرد اجرای پروژه‌ها طبق برنامه با اقدام استراتژیک اجرای پروژه‌ها مطابق با زمان‌بندی و بودجه پیش‌بینی شده و همچنین کاهش انحرافات از برنامه صورت خواهد گرفت ضمن اینکه در هدف دوم یعنی مدیریت اثر بخش اجرای پروژه‌ها، تعامل با کلیه همکاران این پروژه‌ها باید مدنظر قرار گیرد و در این هدف با اقدامات اجرای پروژه عارضه‌یابی دلایل افزایش زمان و هزینه پروژه‌ها و تعریف و اجرای اقدامات اصلاحی مناسب و همچنین پیاده سازی نظام مدیریت ریسک در جهت رسیدن به این هدف اقدام خواهد شد.

سعید بخش در خصوص اقداماتی که در هدف تعریف شده ارتقاء نظام ارزیابی عملکرد دستگاه نظارت می‌باید انجام شود گفت: ایجاد یک نظام ارزیابی عملکرد دستگاه نظارت و همچنین ارزیابی عملکرد دستگاه نظارت دو اقدامی هستند که برای رسیدن به آن تعریف نموده‌ایم.

معاون اجرای پروژه‌ها هدف بعدی را جاری سازی کامل نظام اطلاعات مدیریت پروژه‌ها نام برد و در این خصوص گفت : این نظام توسط اجرای سیستم PMIS محقق خواهد شد و کلیه اطلاعات جامع یک پروژه را در این سیستم پیاده خواهیم کرد ضمن اینکه همکاران را آموزش خواهیم داد.

مهندس ارزانی معاون تکنولوژی شرکت از دیگر معاونین بود که در این گردهمایی اهداف معاونت تحت پوشش خود را تبیین نمود و گفت: در این معاونت مهمترین اهداف سال 94 توسعه سیستم‌های اطلاعاتی و مدیریت کسب و کار و زیرساختهایICT ، توسعه تحقیقات کاربردی با رویکرد طراحی محصولات ویژه، توسعه، تعمیق و یکپارچه سازی نظام‌های مدیریت و مشارکتی، توسعه مدیریت تکنولوژی، مدیریت اثربخش ارزیابی، طراحی، مهندسی و تهیه اسناد مناقصه پروژه و همچنین مدیریت اعتبارات سرمایه گذاری و پاسخگویی مناسب و به موقع ادعاهای مشتریان در جهت رضایت مشتریان تعریف شده است.

معاون تکنولوژی در خصوص هدف استراتژیک سیستم‌های اطلاعاتی و مدیریتی کسب و کار و زیر ساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT گفت: در این هدف اقدام استراتژیک اجرای طرح ارتقاء سیستم‌های اطلاعاتی و مدیریت IS-SUIT تعریف شده و در این راستا 70 پروژه تعریف شده که از این 70 پروژه بخشی در سال 93 محقق شده و عمده در سال 94 استقرار پیدا خواهد کرد. با استقرار این سیستم توانایی شرکت در استفاده از سیستمهای اطلاعاتی مدیریت ا فزایش پیدا خواهد کرد همچنین در خصوص این هدف اقدامات دیگری شامل اجرای طرح توسعه زیر ساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات (توسعه مرکز داده، توسعه شبکه جامع و توسعه زیر ساختهای IS_SUIT ) نیز پیش بینی شده است.

ایشان افزود: در هدف توسعه تحقیقات کاربردی با رویکرد طراحی محصولات ویژه با اقدامات استراتژیک تجهیز آزمایشگاه به امکانات آزمون‌های مورد نیاز و تحقیق و مطالعه محصولات جدید منطبق با نیازهای بازار توجه شده است. ضمن اینکه در خصوص هدف توسعه، تعمیق و یکپارچه سازی نظام‌های مدیریتی و مشارکتی، اقدامات استراتژیک پیاده سازی مدیریت ریسک در حوزه های مالی، نیروی انسانی و تکنولوژی و همچنین استقرار نظام یکپارچه جامع تحول و برنامه جامع توسعه مدیریت دانش بر اساس مدل MAKE تعریف شده است.

معاون تکنولوژی تصریح نمود: در هدف توسعه مدیریت تکنولوژی نیز اقدام استراتژیک طراحی نظام جامع مدیریت تکنولوژی در نظر گرفته شده همچنین در هدف مدیریت اثر بخش ارزیابی، طراحی، مهندسی و تهیه اسناد مناقصه پروژه، اقدام استراتژیک استقرار نظام مدیریت پروژهPMBOK تعریف شده است. ضمن اینکه در هدف مدیریت اعتبارات سرمایه گذاری که در آن اقدام استراتژيك بازنگری گردشگار مجوزات کمیته سرمایه‌گذاریEIG و اقدام تهیه و تدوین گردشکار کمیته برنامه‌ریزی جهت تصویب طرح های توسعه و سرمایه‌گذاریهای کلان شرکت را به اجرا خواهیم گذاشت. درهدف پاسخگویی مناسب و به موقع به ادعاهای مشتریان اقدام استراتژیک کاهش زمان بررسی ادعاهای مشتریان را در نظر گرفته‌ایم.

در ادامه اين گردهمايي مهندس نیکفر معاون نیروی انسانی و سازماندهی نیز با معرفی اهداف حوزه خود افزود: در این حوزه 6 هدف مهم تعریف شده که عبارتند از: بهینه‌سازی ساختار های سازمانی که در آن متوازن سازی ساختار سازمانی و توزیع متناسب نیروها با فعالیتها تعریف شده است بطوریکه از چند سال پیش این هدف اجرایی شده و در این هدف رشد 7 درصدی را در بهره وری نیروی انسانی شاهد هستیم و بنا داریم تا 5 سال آینده این بهره وری را به 65 درصد ارتقاء دهیم. در حال حاضر بهره‌وری 400 تن بر نفر ساعت است و برنامه‌ریزی ما 650 تن بر نفر ساعت است که تا رقم 850 تن بر نفر ساعت با افزایش ظرفیت تولید محقق خواهد شد.

ایشان افزود: هدف بهینه سازی ساختار سازمانی که در حال اجرا است بدین مفهوم است که آنجایی که فعالیت بیشتر است و احتیاج به نیروی بیشتری است نیروی بیشتری تزریق خواهدشد و ساختارهاي موازي تعدیل میشود. از آنجاییکه ساختار استاندارد نیاز به افراد استاندارد دارد نیاز است که توسعه و توانمندسازی کارکنان متناسب با اصلاح ساختارها انجام گیرد به هر حال وقتی مشاغل استاندارد می‌شوند نیاز به افراد چند مهارتی داریم، نیاز به سیستم‌های انگیزشی قوی داریم، نیاز به آموزشهای خوب داریم که این موارد در اهداف و اقدامات استراتژیک پیش بینی شده است.

دومین هدف ما توانمند سازی کارکنان و توسعه جانشین پروری است که نظامهایی برای آن تعریف شده است. هدف استراتژیک بعدی ارتقای ایمنی و سلامت کارکنان است که خوشبختانه در این هدف سال گذشته در اثر رعایت رفتارهای ایمن این شاخص را بهبود دادیم ولی بايد در نظرداشت در بحث ایمنی یک حادثه هم زیاد است و همیشه باید موارد ایمنی را رعایت نماییم.

در هدف بهبود ارتباطات و تعاملات دو سویه با کارکنان و افزایش درک مشترک که در این هدف سعی کرده‌ایم حضورمان را در سایت بیشتر نموده و ارتباطات خود را با کف کارگاه ها برقرار نماییم و در هدف پنجم طراحی ساختار مدیریت هلدینگ که در این هدف با همکاری کلیه معاونتهای سازمان این کار باید انجام پذیرد. در هدف ششم توسعه نظام‌های کار راهه و گردش شغلی کارکنان که از مهمترین مواردی است که همکاران ما به آن استناد می‌کنند، استهلاک کارکنان در مشاغل سخت و زیان آور در نظر گرفته شده که با این هدف می‌توان این فشار کاری را کم کرد و مهارت افراد را افزایش داد .

شایان ذکر است آقاي اكبري معاون فروش و بازاریابی در ادامه این گردهمایی با برشمردن فضیلتهای سال جاری که مزین به نام حضرت فاطمه زهرا (س) است به تبیین اهداف این معاونت پرداخت و گفت: در این معاونت 6 هدف مهم در نظر گرفته شده که شامل: افزایش درآمد فروش با تمرکز ویژه بر صادرات و محصولات با ارزش افزوده بالاتر، ارتقاء رضایت مشتریان، تامین پایدار و تحویل به موقع نیاز مشتری ، توسعه بازار محصولات ویژه ، افزایش سهم فروش در بازارهای هدف صادراتی و توسعه حمل ریلی محصولات می باشد.

ایشان در تشریح اقدامات پیش بینی شده برای هدف اول یعنی افزایش درآمد فروش با تمرکز ویژه بر صادرات و محصولات با ارزش افزوده بالاتر گفت : با این هدف می توان با فروش محصول با قیمتهای بالاتر سود آوری شرکت را ارتقاء داد که در این هدف با اقدامات استراتژیک بازنگری سالانه ای را در هزینه اضافی قیمت محصولات به ویژه محصولات با ارزش افزوده بالاتر داشته باشیم ضمن اینکه در این خصوص با جذب مشتریان جدید و افزایش سهم صادراتی در بازارهای هدف این هدف را دنبال خواهیم کرد.

ایشان در ادامه در خصوص برخی از اقدامات استراتژیک هدف دوم که ارتقاء رضایت مشتریان است گفت: 14سال است واحد فروش شرکت مبادرت به نظر سنجی از مشتریان نموده که روند نظرات مشتریان در تمام پارامترهای کیفی، تجاری و فنی و نوع محصول و حتی سطح ارتباط با مشتریان هرساله مورد بررسی قرارمی‌گیرد ضمن اینکه در این هدف اقدام استراتژیک عارضه یابی فرآیند پذیرش مشتری و بهبود پاسخ گویی نیز در نظر گرفته شده است.

سومین هدف معاونت فروش تأمین پایدار و تحویل به موقع نیاز مشتری بود که آقاي اکبری به آن اشاره نمود و گفت: درصد خوش قولی تحویل محصول به مشتری 75 درصد است و 25 درصد کالای مشتری را در یک دوره زمانی یک ماهه تحویل می‌دهیم که در این زمینه با معاونت تکنولوژی، یک تیم تحقیقاتی را تشکیل دادیم تا در این زمینه شناسایی و تحلیل عوامل مؤثر بر تأخیر در تحویل محصولات را مورد بررسی قرار دهیم.

ایشان افزود: هدف توسعه حمل ریلی از دیگر اهداف معاونت فروش است که در بازار رقابت می‌بایستی هزینه‌های تولید را مدیریت نموده و تقلیل دهیم که با حمل ریلی محصول می‌توان اقدام مؤثری در کاهش هزینه‌ها داشت و در نهایت هزینه تمام شده خرید را برای مشتریان کاهش داده تا حداکثر سود آوری را همزمان برای شرکت داشته باشیم.

معاونت فروش و بازاریابی در تشریح هدف افزایش سهم فروش در بازارهای هدف صادراتی گفت: در این خصوص اقدامات استراتژیک شناسایی و توسعه روشهای فروش صادراتی ، ایجاد مراکز توزیع برون مرزی در بازارهای هدف و همچنین ایجاد یا تملک اسکله اختصاصی در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه در هدف توسعه بازار محصولات ویژه در این هدف با مشارکت چند جانبه با تولیدکنندگان محصولات خاص داخلی یا خارجی (اکسین ، ورق خودرو) این هدف اجرایی شده و در سال جاری اجرایی‌تر خواهد شد ضمن اینکه انواع محصولات با ارزش افزوده بالاتری را تولید و به فروش رسانده‌ایم و امروز پکیج تولیدات مبارکه قابلیت صادراتی دارد بنابراین اقدام استراتژیک بازاریابی و فروش محصولات قلع‌اندود DR ,T5 در بازارهای داخلی و صادرات و همچنین شناسایی نیازهای بازار جهت محصولات با ارزش افزوده بالاتر نیز در نظر گرفته شده است.

این گزارش حاکی است در ادامه آقاي نادري معاون اقتصادی و مالی شرکت اهداف این معاونت و اقدامات استراتژیک این اهداف را تشریح نمود و گفت: سال گذشته يکي از سخت‌ترین سنوات فولاد مبارکه بود. محدودیتها و تحریم که براي کشور و شرکت بوجود آمده بود، رکود بازارهای تجاری شرايط سختي را رقم زده بود، ولي تلاش تک‌تک کارکنان فولاد مبارکه باعث شد اين موفقیت‌ها در شرکت حاصل شود.

زمانی که شرکت با رکود اقتصادی مواجه شد مدیریت ارشد شرکت تصمیم به صادرات محصولات خود گرفت.حرکت کردن شرکت به سوی صادرات باعث شد 700 میلیون دلار صادرات را به همراه داشته باشد ضمن اینکه بالاترین جابجایی مواد و متریال و محصول در طول دوره فولاد مبارکه در سال 93 اتفاق افتاد .

ایشان با یادآوری سخنان مدیرعامل که تصريح کردند، موفقیتهای شرکت فولاد مبارکه موفقیت نظام است گفت: باعث افتخار است که در شرکت فولاد مبارکه، ما متولی و عهده‌دار توسعه بخشهای مختلف فولاد در کشور شده‌ایم بنابر‌این با پشتیبانی از طرح‌های نیمه تمام شرکت و راه‌اندازی آنها به سود آوری شرکت خواهیم رسيد.

ایشان در ادامه به عمده ترین اهداف معاونت اقتصادی و مالی شرکت اشاره نمود و گفت : تأمین و توازن منابع ارزی و ریالی جهت طرح‌های توسعه و نیازهای جاری، افزایش درآمد با بهینه سازی سبد سرمایه‌گذاری‌ها، کاهش انحرافات بودجه‌ای در کلیه مراکز هزینه، طراحی و استقرار نظام مدیریت هلدینگ، بهبود سیستم بهای تمام شده و بودجه ریزی و مدیریت اثر بخش ریسک منابع مالی و سرمایه گذاری از مهمترین اهداف تعیین شده این معاونت می‌باشد که اقدامات مؤثری برای هر کدام پیش بینی شده است.

آقاي نادری در خصوص پیش بینی درآمد و مقدار فروش طبق بودجه سال 1394 یادآور شد: پیش‌بینی تحقق نزدیک به 11 هزار میلیارد تومان فروش داخلی را خواهیم داشت، ضمن اینکه درآمد فروش صادرات ما نیز به مرز 1 میلیارد دلار باید برسد و هر واحد سهم خود را نسبت به کاهش هزینه‌ها باید اعمال نماید تا پیش‌بینی درآمد و سود شرکت محقق شود و انشاء ا... EPS شرکت نسبت به سال قبل بیشتر شود.
نظرات بینندگان