arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۰۳۳۰
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۳ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴

ورود سرمایه‌گذاران چینی به بازار ایران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نایب‌رئیس اتاق ایران و چین می‌گوید: بر خلاف آنچه برخی تصور می‌کنند که فقط از چین کالا وارد می‌کنیم اما اکنون صادرات خوبی در شیرینی و شکلات، فرش ماشینی و خشکبار داریم. صادرات پوشاک، کفش، صنایع دستی و مواد غذایی به چین دنبال می‌شود.

مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با فارس، از توسعه روابط تجاری ایران و چین خبر داد و به این نکته اشاره کرد که چین علی رغم تمام تحریم‌ها در این سالها شریک تجاری خوبی برای ایران بوده است و حجم تجارت دو کشور 50 میلیارد دلار مبادله کالا با تراز تجاری مثبت به نفع ایران داشته‌ایم که این رقم با افزایش صادرات غیرنفتی تا 100 میلیارد دلار هم قابل افزایش است.

وی با اشاره به اینکه برخی فکر می‌کنند که ما فقط واردکننده کالای چینی هستیم، گفت: در صورتی که به جز نفت و محصولات پتروشیمی که صادرات خوبی به چین داشته‌ایم، سه کارخانه فرش ماشینی ما و همچنین شیرینی و شکلات ایران در کنار فرش دستبافت، خشکبار، زعفران و پسته صادرات خوبی به چین دارند.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: چینی‌ها طی یک سال اخیر نگران این بودند که در صورت توافق ایران با 5+1 تجار و دولتمردان ایران متمایل به بازار اروپا شوند، اما با اطمینان خاطر رئیس جمهور ایران و وزیر نفت این نگرانی تا حد زیادی برطرف شد، چرا که صرف‌نظر از شرایط ما، اقتصاد ایران و چین مکمل یکدیگر است.

برپایی نمایشگاه اختصاصی محصولات غذایی و صنایع دستی ایران در چین
حریری این را هم گفت که به دنبال گشایش بازارهای جدید برای توسعه کالاهای صادراتی ایران به چین هستیم و در همین راستا با سازمان صنایع دستی رایزنی‌هایی داشته‌ایم و 22 خرداد ماه نمایشگاه صنایع دستی ایران در شهر گوانگجو برگزار می‌شود.

همچنین تیر ماه در شهر شین چین که مبدأ جاده ابریشم است پاویون مستقلی برای ارائه محصولات غذایی ایران برپا خواهیم کرد که 6 شرکت معتبر مواد غذایی و انجمن‌های مرتبط با خشکبار، زعفران، خرما و گیاهان دارویی که بازار خوبی در چین دارند نیز شرکت خواهند کرد.

ترس بازرگانان ایرانی برای ورد به بازار چین
وی با انتقاد از ترس بازرگانان ایرانی برای ورود به بازار چین تصریح کرد: برخی فکر می‌کنند ما فقط واردکننده کالا از چین هستیم، در حالی که حتی زمینه صادرات پوشاک و کفش ایرانی چرم، پوست به این کشور وجود دارد و همین الان نیز شیرینی و شکلات ایرانی، پسته، انجیر و فرش ماشینی و دستبافت ما بازار خوبی در چین دارد.

ایجاد شهرک صنعتی مشترک بین ایران و چین در جاسک
نایب رئیس اتاق ایران و چین در پاسخ به اینکه چه کارهایی برای سرمایه‌گذاری مشترک با چینی‌ها انجام شده، گفت: طی یک و نیم سال اخیر بحث ایجاد شهرک صنعتی مشترک بین دو کشور مطرح شد و حتی جانمایی این شهرک صنعتی در بندر جاسک انجام شده است، اما کارها به کندی پیش می‌رود و امیدواریم با به نتیجه رسیدن مذاکرات و در عین حال ‌آماده شدن زیرساخت‌هایی مانند جاده، آب و برق و گاز برای این شهرک صنعتی سرمایه‌گذاران چینی برای ورود راغب‌تر شوند.

معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری ایران به طرف چینی
حریری همچنین به این نکته اشاره کرد که برای آنکه بتوانیم فرصت‌های سرمایه‌گذاری ایران را به سرمایه‌گذاران چینی معرفی کنیم، سمینارهای مختلفی را در سال جاری در چین برگزار خواهیم کرد، چرا که در 5 سال اخیر سیاست‌های تشویقی چین به سمت سرمایه گذاری در کشورهای دیگر است.

تلاش برای جذب سرمایه گذاری زیر یک میلیارد دلار در صنایع کوچک
وی خاطرنشان کرد: نباید این  نکته را فراموش کرد که جذب سرمایه‌های بزرگ کمی سخت‌تر است در حالی که می‌توان سرمایه‌گذاری‌های زیر یک میلیارد دلار را با سرعت بیشتر و بهتر در بخش صنایع کوچک و متوسط و گردشگری ایران جذب کرد که محصول آن با هدف صادرات، رونق در بازار و ایجاد اشتغال باشد.
نظرات بینندگان