پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مذاکرات ایران و 1+5 به سرپرستی سیدعباس عراقچی و هلگا اشمید رییس تیم مذاکرهکننده ایران و معاون نماینده گروه 1+5 در وین آغاز شد.
دور جدید مذاکرات هستهای ایران و 1+5 در سطح معاونان از روز چهارشنبه به مدت سه روز در وین برگزار میشود.
به گفته مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه روزهای چهارشنبه و پنج شنبه مذاکرات در سطح معاونان وزیر خارجه ایران و معاون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار میشود و در روز جمعه دیگر هیاتهای گروه 1+5 در نشستی عمومی به مذاکرات ملحق میشوند.
سید عباس عراقچی که در این دور از مذاکرات ریاست تیم مذاکرهکننده ایران را بر عهده دارد در بدو ورود به وین گفت: از امروز کار نگارش این راهحلها با همه جزییاتش شروع خواهد شد که البته کار سختی است.
وی تاکید کرد: از نظر ما اولویت در جلسات فعلی بحث تحریمهاست و باید در این خصوص بتوانیم راهحلهایی را که به دست آمده، دقیقتر و ابهامات و پرسشها را کمتر کنیم.
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که آمریکاییها مدعی هستند تحریمها باید بعد از راستیآزمایی و به صورت مرحلهای برداشته شود و در اینباره تفاسیر مخصوص به خود مطرح کردهاند، گفت: آنچه که توافق شده و از نظر ما مسلم است اینکه تمامی تحریمهای اقتصادی و مالی در روز اجرایی شدن توافق باید برداشته شود.
عراقچی تصریح کرد: اینکه این کار با توجه به انواع تحریمهایی که در اتحادیه اروپا، آمریکا و شورای امنیت وجود دارد، دقیقا چگونه صورت بگیرد، کاری است که الان باید انجام دهیم. از نظر ما کاملا مشخص و مسلم است آن روز که توافق میکنیم، توافقات ما اجرایی خواهد شد و در آن روز همه تحریمهای اقتصادی و مالی قطعا باید لغو شود.
قرار است در این دور از مذاکرات نگارش متن توافق نهایی در کلیات و جزئیات آغاز شود.
نگارش متن توافق جامع هستهای در حالی بعد از دو هفته از زمان اعلام دست یافتن دو طرف در لوزان به راهحلها در وین آغاز میشود که مواضع و اظهارات مقامات آمریکایی بعد از مذاکرات لوزان ابهامات و سوالات جدی را برای افکار عمومی و نیز هیات مذاکرهکننده ایران ایجاد کرده است.
انتشار فکت شیت آمریکایی، مصوبه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا برای نظارت بر توافق هستهای نهایی و عقب نشینی مقامات دولت آمریکا از لغو تحریمهای اقتصادی، بانکی، نفتی و تجاری به طور یکجا بعد از اعلام توافق نهایی موضوعاتی است که طی دو هفته گذشته نارضایتی و نگرانی جدی مقامات ایرانی در سطوح مختلف را نسبت به حسن نیت و اعتماد به طرف مقابل به ویژه آمریکا برای اجرای تعهداتش در چارچوب توافق را موجب شده است.
همچنین از هفته آینده مذاکرات در سطوح مختلف در نیویورک و در حاشیه نشست کمیته برگزاری کنفرانس بازنگری در انپی تی 2015 ادامه مییابد.