arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۰۵۳۰
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۶ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۴

حسین قندی درگذشت

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

حسين قندي استاد روزنامه نگاري که او را به سلطان تيتر مي شناختند، دقايقي پيش به ديار باقي شتافت.

به گزارش «انتخاب»؛ قندي پيشکسوت روزنامه نگاري، متولد اسفند ۱۳۳۰ در سبزوار و بزرگ شده تهران بود. به گفته خودش 15 يا 16 سال داشت که براي بيان احساس خود شروع کرد به سرودن يک شعر درباره زلزله اي که در يکي از روستاهاي خراسان خرابي زيادي به بار آورده بود و عده زيادي هم کشته شده بودند.

سال 1349 ديپلم گرفت و در کنکور دانشگاه در دو رشته زبان و ادبيات انگليسي و روزنامه نگاري دانشکده علوم ارتباطات اجتماعي قبول شد و روزنامه نگاري را انتخاب کرد.

قبل از دانشگاه در يک گروه تحقيقاتي که همان زمان تشکيل شد و قرار بود مطالب روزنامه کيهان را از سال شروع اين روزنامه (1321) تا سال (1349) به صورت کوتاه و خلاصه چاپ و منتشر کند، مشغول به کار و خلاصه کردن سرمقاله ها برعهده او گذاشته شده بود که به گفته خودش اين دوره خيلي به وي کمک کرد؛ چرا که در باز شدن ذهنيت روزنامه نگارانه و راه افتادن قلمش بسيار موثر بود .

درست بعد از اتمام آن دوره (1351) موسسه کيهان تصميم به چاپ نشريه اي براي دو قاره (آمريکا و اروپا) گرفت و قرار شد کيهان هوايي را همان گروه تحقيقاتي دربياورد. همان سال اولين شماره آن به سردبيري حسين عدل با همکاري ساير اعضا درآمد و قندي معاون سردبير شد و علاوه بر آن، مسووليت بخش سياسي نشريه نيز به عهده او گذاشته شد .

اولين نوشته هاي حرفه يي اش مثل خبر، گزارش و مقاله براي نشريه کيهان هوايي بود. کار و مسووليتش در کيهان هوايي ادامه داشت تا اين که به وي گفته شد مي تواند در خود کيهان هم کمک کند .

پس از اين جريان او بعدازظهرها به تحريريه روزنامه کيهان مي رفت و مدتي در قسمت شهرستانها، زماني در بخش فرهنگي، بعد اقتصادي و... اين رويه ادامه داشت تا زمان خدمتش فرا رسيد (1354) پس از آن دوباره به کيهان برگشت .

سال 56 بعد از اتمام دوره خدمت به آمريکا رفت و در رشته مديريت بين الملل، کارشناسي ارشد گرفت و سال 58 به ايران برگشت .

بعد از بازگشت به ايران در روزنامه هاي کيهان، ابرار، اخبار، انتخاب،... و بالاخره جام جم در سمت هاي مختلفي مشغول به کار نويسندگي و ايفاي مسووليت شد .

از جمله آثار قندي به کتاب روزنامه نگاري نوين، مقاله نويسي در مطبوعات مي توان اشاره کرد، کتاب روزنامه نگاري تخصصي هم حاصل چندين سال تدريس و تجربه حرفه يي اوست که گام مؤثري در درک پايه اي و مقدماتي از مطبوعات تخصصي، نحوه انتشار و فعاليت ثمربخش براي دانش پژوهان ارتباطات و بخصوص روزنامه نگاران است .

اين کتاب دربرگيرنده تاريخچه اي از مطبوعات تخصصي در جهان و ايران، گستره معنايي اينگونه مطبوعات، شکل، قالب ها و محتواي موجود در زمينه روزنامه نگاري و انتشار نشريه است .

قندي به دنبال برآورده شدن دو هدف اين کتاب را تأليف کرده است، نخست ارتقاء دانش تخصصي روزنامه نگاران و دوم توجه بيش از پيش به مقوله اقتصاد نشريات به عنوان يکي از عوامل ماندگاري مطبوعات .

شش گزارش و يک سفرنامه هم حاصل تجربيات حسين قندي است که درباره نقش تخيل، ذهنيت داستان پردازانه و خلاقيت ذهني در روزنامه نگاري سخن گفته و بر آن است تا فنون پرورش خلاقيت ذهني و تخيل را آموزش دهد. هم چنين نمونه هايي عيني از روزنامه نگاري متخيل از مطبوعات جهان و گزارش هاي نويسنده در اين کتاب درج شده است .

مقالات ادبيات مطبوعات، عامل وحدت ملي،آموزش روزنامه نگاري، علم و تجربه؛ واژه و تصوير را بايد شناخت، فراسوي مرزها و ثانيه ها، کاريکاتورهاي خبري هم از جمله آثار قندي عنوان شده است .

ويژه ترين مهارت حسين قندي را در انتخاب تيترهاي مناسب براي مطالب مطبوعاتي مي دانند . برخي از پيشکسوتان روزنامه نگاري وي را پايه گذار تيترهاي ترکيبي در روزنامه نگاري ايران مي دانند.

«انتخاب» درگذشت این استاد برجسته و همکار گرانقدر را به خانواده ایشان و همچنین جامعه روزنامه نگاری کشور تسلیت می گوید.
نظرات بینندگان