arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۰۷۲۵
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۱ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴

افت طلا برای سومین هفته پیاپی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 فلز زرد که در میانه‌های هفته گذشته نوسان‌های به نسبت شدیدی را تجربه کرده بود، روز جمعه تحت فشار رشد شاخص‌های بین‌المللی سهام قرار گرفت تا برای سومین هفته متوالی با کاهش ارزش روبه‌رو شود. هر اونس طلا که روزهای دوشنبه و سه‌شنبه روی قیمت‌های 1195 و 1201 دلار ایستاده بود، روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه به ترتیب بهای 1186 و 1193 را برای خود رقم زد. روز جمعه تا ساعت 30.7 عدازظهر به وقت تهران قیمت 1178 دلار برای اونس ثبت شد، گرچه هم‌اکنون که شما این خبر را می‌خوانید ممکن است قیمت متفاوتی به‌عنوان قیمت نهایی هفته رقم خورده باشد.

 رکورد سه هفته‌ای
اونس روز چهارشنبه با افت شدیدی روبه‌رو شد که عمدتا ناشی از انتشار داده‌های خوب از بخش مسکن آمریکا و فروش فنی بود. صبح چهارشنبه نبود داده‌های بنیادین افزایشی باعث شد که هواداران فروش فنی دست بالا را پیدا کنند. با این همه اونس پیش از رسیدن خبر رشد 1/ 6 درصدی فروش خانه‌های موجود در آمریکا با افت شدید مواجه شد. این افت اونس را به بهای 1186 دلار رساند که کمترین قیمت در 3 هفته گذشته بود. افت طلا در بازارهای جهانی در حالی رخ داد که این بازارها به شدت نگران اوضاع یونان بودند. در واقع اونس روز چهارشنبه را با افزایش قیمت‌ها آغاز کرد، اما بعد به حرکات سینوسی رو آورد تا اینکه با رسیدن اخبار بخش مسکن آمریکا رو به سقوط گذاشت.

صبح روز چهارشنبه اخبار یونان به افت شاخص‌های سهام اروپایی کمک کرد، اما روند بازارهای سهام در ادامه روز منفی شد. دولت یونان وعده داده است تا پایان ماه آوریل با درخواست‌های وام‌دهندگان بین‌المللی برای اجرای اصلاحات اقتصادی و مالی موافقت کند تا بتواند بخش دیگری از کمک‌های مالی را دریافت کند؛ در غیر این صورت ورشکستگی یونان قطعی خواهد بود و این کشور مجبور به ترک منطقه یورو خواهد شد. بسیاری از کارشناسان اقتصادی به شدت نگران این هستند که در صورت خروج یونان از منطقه یورو این مساله به سایر کشورهای بحران‌زده نیز سرایت پیدا کند.

 کمک خارجی
اما روز پنج‌شنبه روز بازگشت اونس به محدوده 1190 دلار بود. مهم‌ترین عوامل رشد این روز، عوامل خارجی بودند. اونس در این روز شاهد «پوشش کوتاه‌مدت» و «شناسایی سود» توسط معامله‌گران هم بود اما عوامل خارجی؛ یعنی شاخص دلار و بهای نفت خام نیز اثری کاملا افزایشی داشتند. روز پنج‌شنبه شاخص دلار به شدت افت کرد و بهای نفت خام نیز به شدت بالا رفت. پایگاه اینترنتی کیتکو در گزارش جمع‌بندی روز پنج‌شنبه خود نوشته که روند بازار طلا نشان می‌دهد فلز زرد همچنان به نوسان‌های روزانه شاخص دلار چشم دارد. شاخص دلار چندی است که با اوج 12 ساله خود فاصله گرفته و این امر به نفع نسبی طلا تمام شده است. از سوی دیگر نفت خام نیز به بالاترین قیمت خود در حدود 5 ماه گذشته رسیده است.

دیگر خبر روز پنج‌شنبه این بود که منطقه یورو اعلام کرد شاخص مرکب مدیران خرید Markit در ماه آوریل به 5.53 واحد افت کرده است. این شاخص برای ماه مارس0.54 واحد اعلام شده بود. کارشناسان انتظار رشد این شاخص به رقم 4.54 واحد را در ماه آوریل داشتند. این اخبار بد از اقتصاد اروپا به نفع طلا تمام شد. روز پنج‌شنبه بازارهای سهام اروپا با افت شاخص‌ها مواجه شدند و این نیز به فلز زرد کمک کرد.

خبری که در این روز از اقتصاد چین رسید هم کمتر از انتظارها بود. داده‌های اولیه از شاخص خرید مدیران چین که توسط موسسه HSBC منتشر شده رقم 2.49 واحد را برای ماه آوریل نشان می‌دهد. رقم نهایی این شاخص برای ماه مارس 6.49اعلام شده بود. رقم ماه آوریل کمترین میزان در یک سال گذشته بود. چین در ماه‌های گذشته مجموعه‌ای از داده‌های بد را منتشر کرده است.

اخبار بد از اقتصاد اروپا و چین به نفع هواداران تعویق افزایش نرخ‌های بهره در آمریکا است. کمیته بازار آزاد فدرال رزرو ممکن است به دلیل نگرانی از پیامدهای وضعیت اقتصادی در قاره سبز و در اژدهای زرد افزایش نرخ‌های بهره برای نخستین بار در هشت سال گذشته را به آینده‌ای دورتر موکول کند. این امر به نفع طلا تمام خواهد شد. در صورتی که بانک مرکزی آمریکا نگران چالش‌های اقتصادی در ایالات‌متحده نباشد، ممکن است نرخ بهره را در نشست همین هفته تصویب کند. افزایش نرخ‌های بهره در ماه ژوئن می‌تواند قیمت‌های طلا را به دلیل رشد دادن دلار با سرکوب مواجه کند.

 فشار سهام
اما فشار بر فلز زرد روز جمعه دوباره تشدید شد. رکوردزنی بازارهای سهام جهان در این روز دوباره باعث شد که طلا رو به کاهش بگذارد. کمترین قیمتی که تا لحظه نوشته شدن این گزارش ثبت شد، 1176 دلار بود. اونس روز گذشته تا زمان نوشته شدن این گزارش در حال ثبت روند نزولی برای سومین هفته پیاپی بود. کاهش روز جمعه به‌رغم افت شاخص دلار اتفاق افتاد.

پیش‌از ریزش قیمت جهانی طلا به زیر 1180دلار برای هر اونس تحلیلگران اقتصادی بر این باور بودند که سطح حمایتی قیمت طلا در شرایط کنونی 1183 دلار خواهد بود و اگر این سطح شکسته شود احتمال افت بیشتر قیمت طلا وجود خواهد داشت.اتفاقی که در بعدازظهر جمعه با افزایش فشارهای کاهشی رخ داد.البته اونس روزچهارشنبه یک‌بار ریزش قیمتی را تجربه کرد، اما روزپنج‌شنبه بخشی‌ازاین کاهش را جبران کرده بود. به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی اف ایکس امپایر، تحلیل تکنیکال حاکی است که اگر سطح حمایتی 1183 دلاری برای هر اونس طلا شکسته شود احتمال کاهش بیشتر قیمت این فلز زرد تا 1172 دلار نیز وجود خواهد داشت. به هر روی حالا همه چشم به نشست قریب‌الوقوع کمیته بازار آزاد فدرال رزرو دارند. مرور کامل روند طلا در هفته گذشته را در گزارش فردای «دنیای اقتصاد» و پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت درباره این بازار را در گزارش بعدی بخوانید.


منبع: دنیای اقتصاد
نظرات بینندگان