پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر امور خارجه از احتمال گفتگو با نمایندگان کشورهای 5+1 درحاشیه برگزاری کنفرانس بازنگری معاهده «ان پی تی» سخن گفت و تاکیدکرد: ازنظر ایران دولت آمریکا مسئول اجرای توافقنامه هسته ای خواهدبود و اختلافات داخلی این کشور آن را از اجرای تعهدات بین المللی خود معاف نخواهد کرد.
به گزارش ایرنا، دکتر محمدجواد ظریف حدود ساعت 3 بعدازظهر روزیکشنبه به وقت محلی وارد اقامتگاه خود در نیویورک شد و در بدو ورود توضیحاتی درباره اهداف این سفر دراختیار خبرنگاران قرار داد.
وی هدف اصلی خود از این سفر را شرکت در کنفرانس بازنگری معاهده ان پی تی ذکر کرد که طبق مقررات معاهده منع گسترش هرپنج سال یک بار به منظور بحث وگفتگو پیرامون ارکان سه گانه اصلی این معاهده و رسیدن به یک سند لازم الاجرای نهایی در مقر اصلی سازمان ملل متحد برگزار می شود.
ظریف بااشاره به اینکه بسیاری از مسائل مربوط به سندنهایی این کنفرانس ها باوجود نشست های متعدد هنوز همچنان بی نتیجه و لاینحل باقی مانده اند گفت:ایران در مقام ریاست جنبش عدم تعهد دراین نشست ها تلاش خواهدکرد تا مواضع جنبش عدم تعهد را که در بسیاری ازموارد با اهداف و مواضع جمهوری اسلامی انطباق دارد مطرح و پیگیری کند.
وزیر امورخارجه یادآورشد سند نهایی موردنظر دراین نشست ها درواقع باتوجه به سه ستون اصلی این معاهده که عبارتند از خلع سلاح هسته ای، دستیابی به فنآوری های هسته ای ودرنهایت جلوگیری از گسترش سلاح های هسته ای مورد بحث وبررسی قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد :کشورهای عضو معاهده وبه طورکلی همه کشورهای غیر هسته ای جهان یک هدف را دنبال می کنند و آن هم رسیدن به توازنی میان هر سه رکن اصلی این معاهده است به خصوص درموردخلع سلاح هسته ای که کشورهای دارای سلاح هسته ای بیشترین تخلفات را در رابطه با موازین این معاهده مرتکب می شوند.
وزیرامور خارجه کشورمان درباره تعهدات کشورهای هسته ای جهان درقبال این معاهده گفت:همانطورکه میدانیم این کشورها براساس رای مشورتی دیوان بین المللی دادگستری موظف به خلع سلاح کامل هسته ای شده اند که تا کنون به این تعهد و خود عمل نکرده اند.
وی درباره پی آمدهای توافقنامه هسته ای گفت:ما از ابتدا هم گفته ایم که توافق وتحریم با یکدیگر سازگاری ندارند و به این نکته هم بارها اشاره کرده ایم که طبق چارچوبی که درگفتگو های لوزان به آن دست پیدا کردیم همزمان با اجرای توافقنامه تحریم ها برداشته خواهند شد و قطعنامه های شورای امنیت هم ازطریق قطعنامه تازه ای لغو خواهند شد.
ظریف تاکید کرد آنچه در گفتگوهای لوزان برسر آن توافق شده باید دراین مرحله نهایی به صورت سند لازم الاجرایی دربیاید تا مرحله اجرایی آن ها پس از امضای این سند شروع بشود.
وی درباره برخی از جنجال های کنگره آمریکا و مناقشات میان دوحزب این کشور درخصوص توافقنامه هسته ای گفت:همانطورکه ما از ابتدا گفته ایم ما دولت ایالت متحده آمریکا را مسئول اجرای توافقنامه می دانیم و مشکلات و مناقشات داخلی آمریکا به ما و اجرای این توافقنامه ربطی پیدا نمی کند و طبق مقررات بین المللی مشکلات داخلی کشورها آنها را از اجرای تعهدات خود معاف نمی کند و این چهارچوب اساسی است که ما به آن اهمیت می دهیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور گفت:ما انتظار داریم مسئولین دولت آمریکا دراین خصوص توضیحاتی به ما بدهند و قصد ما این خواهد بود که توضیحات دولت آمریکا درمورداختلافات داخلی خود و نقش احتمالی این اختلافات در اجرای توافقنامه را هم به صراحت بشنویم.