پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رييس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نتايج پژوهش «ادامه تحصيلات عالي جوانان در کشورهاي خارجي؛فرصتها و تهديدها» گفت: ضعيف بودن استانداردهاي علمي و تحقيقاتي در دانشگاههاي مبداء (ايران)، امکانات رشد و توسعه هرچه بيشتر شغلي و تحصيلي در کشور مقصد، شکاف تکنولوژيک بين دانشگاه مبداء و کشور مقصد از جمله نتايج اين پژوهش بوده است.
محمدتقي حسنزاده افزود: طبق اين پژوهش نبود تعادل و تناسب در تربيت نيروهاي تحصيلکرده و متخصص و مورد نياز کشور از عواملي بودند که موجب گرايش جوانان به ادامه تحصيل در خارج از کشور شدهاند.
وي در ادامه گفت: اين پژوهش از سال 92 تا 94 انجام شده است و جامعه آماري آن از 140 صاحبنظران، کارشناسان و دانشجوياني است که علاقه به تحصيلات خارج از کشور دارند يا در کشورهاي ديگر تحصيل کردهاند.
رييس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان با اشاره به هدف اين پژوهش اظهار کرد: با انجام اين پژوهش قصد بررسي عوامل موثر در گرايش يا عدم گرايش جوانان به ادامه تحصيل در خارج از کشور را داشتيم.
حسنزاده در زمينه «موانع» ادامه تحصيل در خارج از کشور اظهارکرد: مسائل خانوادگي و دلبستگيهاي عاطفي،قرار گرفتن در فضاها و محيطهايي که تبعات شخصيتي و اخلاقي دارند، احساس تعلق به ارزشهاي فرهنگي و بومي کشور و باور به خدشهدار شدن اعتقادات با حضور در کشورهاي خارجي مهمترين اين موانع بودهاند.
وي درباره «فرصت»هاي تحصيل در خارج از کشور و نتايج به دست آمده در اين مورد گفت: وجود و ايجاد فرصتهاي آموزشي و پرورشي متناسبتر،بهرهمندي از دانش نوين و کسب تجربه، مهارت و فراهم بودن امکانات بهروز و خلاقيت و شکوفايي استعدادها، تقويت روحيه خودباوري نسبت به داراييهاي فردي و ملي از جمله اين فرصتها بوده است.
حسنزاده در پايان اظهار کرد: از جمله «تهديد»هاي تحصيل جوانان ايراني در خارج از کشور براساس نتايج به دست آمده ميتوان به امکان بروز آسيبهاي اجتماعي و اخلاقي، افزايش امکان از دست دادن نيروهاي علمي، زمينهسازي و بسترسازي براي مهاجرت مغزها، عدم بازگشت به کشور و امکان از خودبيگانگي و هويتي اشاره کرد.