به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران ، محمد رضا شجریان و اصغر فرهادی در ابتدای ورود به مجموعه فرهنگسرای نیاوران از سوی سید عباس سجادی مدیرعامل بنیاد آفرینش های هنری نیاوران مورد استقبال قرار گرفتند و با حضور در گالری اصلی نیاوران از نمایشگاه "ماهی و مرجان" بازدید کردند.
شجریان پس از دیدن 40 تابلوی نقاشی در این نمایشگاه در گفت و گو با روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران گفت:خلیج فارس برای همه مردم ایران همیشه خلیج فارس بوده ،هست و خواهد بود. من فکر می کنم ما برای صیانت از خلیج فارس نباید به اسم بسنده کنیم.باید ببینیم در درون این خلیج چه موجوداتی زندگی می کنند و قطعا همه این مسائل جانبی در خصوص خلیج فارس مهم و ارزشمند است. با دیدن این نقش ها شاهد تصاویر موجوداتی هستیم که در خلیج فارس زندگی می کنند و این تصاویر هنری نشان دهنده جلوه زیبایی از محیط زیست سرزمین ماست که باید نسبت به آن احساس مسئولیت کنیم. باید قدر این ها را بیشتر بدانیم و محیطی که در آن زندگی می کنیم را دوست بداریم چرا که مادر اولیه ما همین جغرافیا و محیط است و بایستی آن را سالم نگاه داریم و برایش حرمت قائل شویم تا زندگیمان سرشار از سلامتی باشد.
این هنرمند برجسته و صاحب نام در ادامه گفت:هر کسی می تواند پیام خود را با اثرش به گوش مخاطبان برساند و من فکر می کنم این هنرمندان نیز به خوبی پیام خود را منتقل کرده اند.کار این هنرمندان با عشق و ایده گره خورده و نتیجه نابی از این پیوند بوجود آمده است.
استاد شجریان همچنین فرهنگسرای نیاوران را مکانی مناسب برای انجام فعالیت های هنری عنوان کرد و گفت:من با این فضا همواره از گذشته آشنایی کامل داشته ام. معماری این فرهنگسرا بسیار زیباست ولی می بایست این معماری را بکر نگاه داریم و به آن دست نزنیم و از انجام کارهایی که به شکل آن لطمه می زند خودداری کنیم. به نظر من معمار این بنا نابغه بوده و کارش را به درستی انجام داده است. ما نباید به اثر او لطمه وارد کنیم و مهمترین موضوع حفظ این زیبایی ها است.
در ادامه اصغر فرهادی کارگردان آثار موفقی همچون "جدایی نادر از سیمین" و "درباره الی" در گفت و گو با روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران پیرامون نمایشگاه ماهی و مرجان گفت:اولین نکته ای که آثار این هنرمندان در ذهن من متبادر می کند این بود که مشخص می کند این افراد رفته اند و از نزدیک با ماهی و مرجان های خلیج فارس روبه رو شده اند و نهایتا احساس صادقانه خودشان را به روی بوم پیاده کرده اند. من از دیدن چند کار خصوصا اثر خانم " گیزلا سینایی " لذت بردم.
فرهادی در خصوص توجه به محیط زیست نیز اظهار داشت:در شرایطی که به محیط زیست ما بی توجهی می شود و فرهنگ نگهداری از محیط زیست و احساس مسئولیت نسبت به محیط زیست را از دست داده ایم، حرکت های اینگونه بسیار موثر است.به نظر من حرکت های هنری و فرهنگی نسبت ابلاغیه و دستوالعمل ها کارکرد بهتری دارد.
کارگردان فیلم " جدایی نادر از سیمین " در پاسخ به این سوال که آیا موضوع محیط زیست دغدغه ای در کارهایش بوده و آن پرداخته است، گفت:من ایده هایی در ارتباط با محیط زیست داشته ام ولی هیچ وقت نخواستم این مسئله را به صورت مستقیم به مخاطب گوشزد کنم. همیشه دوست داشتم چیزی بگویم که مخاطب را به فکر بیاندازد و در نهایت به موضوع پی ببرند. در واقع نیاز نیست حتما یک اثر هنری به شما پیامی را بدهد بلکه می بایست حال شما را بهتر کند و شما را به تفکر وادارد.
فرهادی در پایان این بازدید پیرامون معماری فرهنگسرای نیاوران گفت: معماری این مجموعه بی نظیر و خاص است و در واقع در چنین فضایی دیدن این آثار لذت بخش می شود. متاسفانه معماری هایی که امروزه در شهر می بینیم شلخته و بی هویت است اما هویت معماری فرهنگسرای نیاوران را می توان به وضوح دید. امیدوارم از این فضا به خوبی نگهداری شود و به اصالت معماری این بنا آسیبی وارد نگردد.
گفتنی است دومین نمایشگاه سالانه تصویرگری – نقاشی به همت مینا محیطیان و هما رستمی با به نمایش گذاشتن آثاری از بزرگان نقاشی و تصویرگری همچون پرویز کلانتری،حسین محجوبی، گیزلا سینایی، ، قباد شیوا ، بهرام دبیری، حسین ماهر، مریم مظفری،مینا غازیانی ، علی ندایی ، علی ذاکری، مهنوش مشیری ، فاطمه رادپور ،فرشید شیوا، طاهره صمدی طاری و ... برگزار شده و تا 25 اردیبهشت ماه ادامه دارد. علاقمندان جهت بازدید از این نمایشگاه می توانند همه روزه از ساعت 10 الی 19 و روزهای تعطیل 14 الی 19 به گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران مراجعه کنند.