arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۳۸۶۷
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۰۹ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴
نزاع به دادگاه بین المللی کشانده شد

درگیری نفتی کویت و عربستان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دولت کویت که دارای میادین نفتی مشترک متعددی با عربستان است ،اعلام کرد: به دنبال اختلاف با ریاض بر سر حاکمیت دو منطقه نفت خیز، دادخواستی را به دادگاه بین المللی جهت حل و فصل این موضوع ارائه کرده است.

به گزارش ایرنا، وزارت نفت کویت با اشاره به اینکه مذاکرات مشترک با عربستان سعودی با هدف حل و فصل مشکلات در این زمینه به بن بست رسیده است، تاکید کرد که طرفین در گفت وگوها به تفاهم مشترک دست نیافتند و کویت در اقدامی بی سابقه و بنا بر آنچه در قرارداد میان دو طرف نسبت به بروز هرگونه مشکل ذکر شده، شکواییه ای را علیه ریاض تنظیم کرده است.

به گزارش منابع خبری، مساحت این دو میدان نفتی که دو طرف بر سر مالکیت آن اختلاف نظر دارند، 5 هزار کیلومتر می باشد و دو کشور بر اساس معاهده 50 ساله ای که به امضا رسانده اند در این دو منطقه نفتی سرمایه گذاری می کنند.

کویت و عربستان در حال حاضر تولید نفت از این دو میدان که خفجی (با ظرفیت تولید روزانه 300 هزاربشکه) و وفره (با ظرفیت تولید روزانه 200 هزاربشکه) نام دارند را متوقف کرده اند و از سرگیری استخراج نفت تا پس از حل مشکلات فی ما بین متوقف خواهد بود.

وزارت نفت کویت روزانه نیمی از تولید این دو میدان نفتی را بهره برداری می کند و توقف ناگهانی استخراج در این دو منطقه موجب بروز نگرانی مسئولان کویتی شده است.

وزارت نفت عربستان در سال 2009 قرارداد همکاری خود با شرکت شورون که متعلق به این کشور می باشد را برای 30 سال و به منظور ادامه استخراج نفت از این دو منطقه به صورت یکجانبه تمدید کرد که این اقدام بدون هماهنگی ریاض خشم مسئولان کویتی را برانگیخت.

این یکی از معدودترین و شدیدترین تنش ها در روابط کویت و ریاض طی چند سال گذشته می باشد چراکه به طور معمول دولت کویت از بروز هرگونه مشکل در روابط خود با عربستان خودداری کرده و در موضوعات منطقه ای مواضع میانه رویی را اتخاذ کرده است.
نظرات بینندگان