پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : باتوجه به كمبود زمين در شهرهاي بزرگ و احتمال نفوذ شيرابه به آبهاي زيرزميني و انتشار گازهاي مخرب به جو زمين اين روش از محدوديتهاي بسياري برخوردار است. به همين منظور بسياري از كشورهاي پيشرفته منجمله كشورهاي اروپايي و ژاپن رويكردي جديد در زباله سوزها داشتهاند. لذا اين روش به عنوان يك گزينه مناسب براي امحاء نهايي زبالهها بكار گرفته ميشود.
كلان شهرها نيز با هدف كاهش حمل و نقل پسماند و اطمينان از عدم انتشار آلودگي در مسير انتقال پسماند از مبداء تا مقصد تصميم دارند تا با بهرهگيري از تكنولوژي زباله سوزي در دنيا عمده پسماند خود را امحاء نموده و از آن انرژي الكتريسيته توليد نمايد.
در كلانشهر تهران روزانه 7000 تن پسماند شهري و حدود 100 تن پسماند بيمارستاني و درماني جمعآوري ميشود كه البته پسماندهاي خطرناك صنعتي را نيز بايد به آنها افزود. به همين جهت سوزاندن ايمن و كنترل شده نيز بايد مدنظر قرار گيرد.
احداث نيروگاههاي زبالهسوز تهران افق جديدي را پيش روي مديريت نوين شهري قرار ميدهد.
شركتهاي معتبر زيادي پيشنهادهاي فني و مالي خود را براي اجراي اين پروژهها ارائه مينمايند و حاضر به سرمايهگذاري در اين حوزه نيز ميباشند. باتوجه به تعداد نسبتاً زياد پيشنهادها، گستردگي كار، تكنولوژي پيشرفته و حجم بالاي سرمايه بايد از طريق فراخوان عمومي مشاور جامع بينالمللي با تخصص مالي و فني به خدمت گرفته شود.
نكته پاياني اينكه نسل جديد زباله سوزها از تجهيزات بسيار پيشرفته كنترل آلودگي هوا و تصفيه خاكستر خروجي بهره ميگيرند و مهمترين قسمت نيز راهبري دقيق همين مجموعه ميباشد.
از اين رو با مديريت صحيح و راهبري اصولي كه تحت نظارت شركتهاي معتبر و همچنين با پايش برخط (آنلاين) سازمان حفاظت محيط زيست، انشاءا... گامي مهم در حفظ سلامت و محيط زيست شهر تهران و ساير شهرهاي كشورمان برداشته شود.
رسول کشت پور