پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون رییسجمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت: دولت تدبیر و امید هنوز با برخی مسائل بهجا مانده از دولت قبل مواجه است و به نوعی گروگان تصمیمات اشتباه گذشته است.
به گزارش «انتخاب»، محمدباقر نوبخت در مراسم سالروز انتخاب حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری با حضور گسترده مدیران و اقشار مختلف مردم استان کرمانشاه در تالار انتظار برگزار شد، با انتقاد از چگونگی اجرای قانون هدفمندی یارانهها در گذشته، گفت: مجموع درآمد دولت از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی از سال 1389 که قانون هدفمندی یارانهها اجرا شد تا امروز حدود 140 هزار میلیارد تومان بوده و طبق این قانون باید 50 درصد آن یعنی 70 هزار میلیارد تومان بین مردم توزیع میشد، درحالیکه 52 هزار میلیارد تومان نیز از خزانه برداشت و روی آن 140 هزار میلیارد تومان گذاشته شده و بهعنوان یارانه نقدی بین مردم توزیع شده است.
وی نحوه نادرست اجرای هدفمندی یارانهها را میراثی بهجا مانده از دولت قبل برای دولت تدبیر و امید دانست و افزود: در دو ماه نخست امسال دولت هفت هزار میلیارد تومان یارانه نقدی پرداخت کرده و ساعت 24 فردا (26 خرداد) نیز 3400 میلیارد تومان دیگر یارانه بین 76 میلیون یارانهبگیر توزیع میشود و این در حالی است که هنوز نتوانستهایم یک ریال تخصیص اعتبارات عمرانی داشته باشیم.
نوبخت با بیان اینکه با وجود تلاشهای انجام شده برای حذف افرادی که درآمد کافی دارند، در این مرحله نیز 76 میلیون یارانهبگیر داریم، گفت: امسال با درآمد 3100 میلیارد تومانی ناشی از تکنرخی کردن بنزین در مجموع 35 هزار و 700 میلیارد تومان منابع برای هدفمندی داریم، در حالیکه با این تعداد یارانهبگیران پولی که باید امسال بین خانوارها توزیع شود 42 هزار میلیارد تومان است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، این روند را نتیجه تصمیمات غلط دولت گذشته دانست و اظهار کرد: این شیوه غلط توزیع منابع در حالی است که چند میلیون بیکار در کشور منتظر سرمایهگذاری دولت در طرحها و پروژهها هستند تا از محل اجرای آنها اشتغال در کشور ایجاد شود.
نوبخت در ادامه به موضوع مذاکرات هستهای کشورمان اشاره کرد و با بیان اینکه "دکتر روحانی قبل از پیروزی در انتخابات تاکید داشتند که هم باید سانتریفیوژها بچرخد و هم چرخ زندگی مردم"، گفت: ایشان هنوز هم روی این موضوع پافشاری دارند و تیم هستهای کشورمان نیز پیگیرند در عین حفظ عزت کشور، این تحریمهای ظالمانه برداشته شوند.
وی به تاثیر تحریمها بر اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: در شرایطی که ظرفیت تولید چهار میلیون بشکه نفت در کشور داریم، در شرایط تحریم اجازه فروش بیش از یک میلیون بشکه را نداریم و همین باعث کاهش چشمگیر درآمدهای دولت شده است.
نوبخت با اشاره به کاهش قیمت نفت، اظهار کرد: در این شرایط باید کشور را با 24 میلیارد دلار اداره کنیم، در حالیکه هزاران طرح نیمهتمام و مشکلات بسیار دیگر داریم. این 24 میلیارد دلار را نیز نمیتوانیم وارد کشور کنیم؛ بنابراین باید مانعی را که ورود این پول به کشور را منع میکند، برداریم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه تلاش میکنیم حلقه تنگ تحریمهای ظالمانه را بشکنیم، تاکید کرد: اجازه نمیدهیم عدهای در این مسیر اشکالتراشی کرده و مذاکرات را بر هم بزنند.
وی با بیان اینکه اسرائیل از روند مذاکرات نگران است، افزود: ممکن است یک مقام آمریکایی در جمع آنها یک حرف پوچی بزند، این نباید بارها در یک رسانه ملی تکرار شود. چرا باید بارها حرف پوچ برخیها را تکرار کنیم. ما استقبال میکنیم کسانی که دغدغهای دارند مسائلشان را بیان کنند، اما گاهی احساس میشود برخی رسانهها فقط نامیدی و یأس را به جامعه پمپاژ میکنند، در حالیکه ملت ما امیدوار است.
نوبخت با بیان اینکه باید تلاش کنیم این تحریمها را بشکنیم، گفت: هم برای شرایطی که احیاناً مذاکرات شکست بخورد برنامه داریم و هم برای شرایطی که مذاکرات به نتیجه برسد و دهها میلیارد دلار وارد اقتصاد کشور شود. نیازمند برنامهریزی برای استفاده درست از منابع هستیم، چون دیدیم در دولت قبل درآمدهای 800 میلیارد دلاری به دلیل نبود برنامهریزی موجب رشد اقتصادی منفی 5.7 درصد، افزایش بیکاران و طرحهای نیمهتمام بسیار شد.
معاون رییسجمهور همچنین گفت: خود را برای شرایط سخت آماده کردهایم، اما بسیار امیدواریم مذاکرات به نتیجه برسد. البته اصراری نداریم تا نهم تیر نتیجه مشخص شود، اما تلاش میکنیم این ظلم را که به ملت ایران وارد شده برداریم.
نوبخت در پایان به مصوبه شورای عالی اداری مبنی بر بکارگیری چهار هزار نیروی جوان در سطوح مختلف مدیریتی در کشور اشاره کرد و گفت: بدنبال کادرسازی و انتقال تجربیات مدیران به جوانان هستیم.
الکی مثلا اقتصاددانی و حساب و کتاب مملکت رو میفهمی
ضمن آنکه دریافت کنندگان نیازمند یارانه ها هم به آن اعتیاد یافته اند و حذف آن از زندگی این گروه با مشکلات جاری اقتصادی و گرانی سرسام آور کالا و خدمات بسیار دردناک خواهد بود.
دیشب جایی بودم، بعد از به اصطلاح خبر ساعت 9 شب شبکه یک مستندی در ارتباط با قذافی و لاکربی که بعدش به امریکا اعتماد کرد و غرامت داد و تا جایی پیش رفت تاسیسات هسته ای لیبی رو پلمپ کردند و اینکه پروتوکل الحاقی رو اجرایی کرد و ....
یه بنده خدای دلواپس هم پیشم بود که گفت دارن همون بلایی که سر اون ها اووردن سر ما میارن
این اولین مستند نیست شب های قبل هم مستند خطوط اصلی رو پخش کردند و مستندات دیگر در این ارتباط...
متاسفانه صداو سیما در ارتباط با موضوع مذاکرات اول دو کلمه حمایت میکنه بعدش شروع می کنه ماهیت اصلی حرفش رو گفتن
من انتظارم اینه که حداقل سایت های خبری منصف در این ارتباط موضع بگیرند
انصافا نه غیر مستقیم بلکه دارن مستقیم می گن که حتی توافقی هم بشه ما داره کارمون مثل لیبی می شه
پدرم تو عملیات کربلای چهار که همین غواصان عزیزتر از جانمون بودند به شهادت رسید
الان که شهدا رو اووردند و برخی هم که بخواهند تنور هم داغ، نونشون رو با تحریک احساسات تا قبل از 10 تیر بچسبونند
من فقط منتظر بودم صبح بشه تا کامنتی در این ارتباط بنویسم که خداروشکر تیتر خبری تون هم در ارتباط با صداو سیما بود
من از انتخاب و سایت های خبری امثال شما (چون صدا و سیمای ملی که نداریم) حداقل انتظار دارم وقتی جریانی به اصطلاح رگ غیرتی های مدافع شهید و شهادت... دارن بیشتر از این امریکا و دوستانشون به این مردم ملت خودمون جفا می کنن کاری بکنید
حداقل خنجری که این دوستان می زنند دردش بیشتر از آمریکا و دوستانش هست
بخدا 29 سال پدر نداشتم اما لطف و احترامی که این مردم عزیز به شخص بنده داشتند، به روح پدر شهیدم قسم برخی از این دوستان اینطور با من برخورد نکردند، انتظاری هم نیست چون درد یه خانواده شهید رو خانواده شهید میدونه، حرف زیاده...
قطعا هستند خانواده های شهیدی که مخالف مطلب من بفرمایند به احترام به همه عزیزان، اما این واقعیتی بود که لمس کردم
با علی مطهری ها تعارف ندارن من که پدرم مثل پدر بزرگوارشون شناخته شده نیست
نمی دونم کامنت من رو میذارید یا نه انتخاب، اما این درد رو که می دونم حس می کنید در ارتباط با صداو سیما چند سایت خبری مطلبی بنویسید
نه اینکه اون ها عوض شن بلکه حداقل ما مطلبی به واقع بنویسیم تا با شعور یه ملت و با احساسات یه ملت حالا هر جناحی که می خواد باشه بازی نکنن
ما همه مسئولیم به بیداری همدیگر، عزیزان صدا وسیما و دوستانشون تفسیر های بیدارگرانه خود رو از منظر خود از خیلی وقت پیش و جدی و حالا جدیدی تر شروع کردند و اکتفا فقط به گزارش خبر نکردند،
ما و شما چکار کردیم؟؟
یا علی
اقای روحانی در صحبتهای انتخاباتی وعده دادند 6 ماهه مشکل تحریم ها را برمیدارند حالا پس از گذشت دو سال میگویند برداشت تحریم ها مشخص نیست .
بیاییم عادلانه قضاوت کنیم. خدا وکیلی طی این دو سال کدام مشکل کشور رفع شده؟؟؟؟؟
همین که تورم 45 درصد رو کرده 15 درصد و رشد اقتصادی منفی 5 درصد رو مثبت کرده و جلوی تحریم کامل ایران رو گرفته خودش شاهکاره اگر سواد داشته باشی
پس شاید بشه گفت :شما هم از جیب مردم(اقتصاد مملکت)خبر نداری که اصراری نداری
تازه میگن برای نتیجه مذاکرات چه توافق و چه شکستش برنامه داریم ، آره از این دوسال مذاکرات معلومه
مقاله جالبی بود خداوند از روشنگریهایی که میکنید اجرتان بدهد. متآسفانه آقای سرافراز راه ضرغامی را ادامه می دهد و این موجب از دست دادن اندک مخاطبین باقی مانده است.
موفق باشید.