arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۱۸۰
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۴ - ۱۵ اسفند ۱۳۸۹

رييس پدافند غيرعامل : ويروس استاكس‌نت وارد ایران شده است

رييس سازمان پدافند غيرعامل گفت: ويروس استاكس‌نت مشكلاتي براي كشورمان ايجاد كرد، ولي خير وبركاتي نيز داشته است و ما در بخش‌هاي عمده‌اي توانسته‌ايم آن را مديريت و خنثي كنيم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رييس سازمان پدافند غيرعامل گفت: ويروس استاكس‌نت مشكلاتي براي كشورمان ايجاد كرد، ولي خير وبركاتي نيز داشته است و ما در بخش‌هاي عمده‌اي توانسته‌ايم آن را مديريت و خنثي كنيم.

به گزارش خبرگزاری انتخاب، سردار غلامرضا جلالي پيش از ظهر امروز(يك شنبه) در يك نشست خبري اظهار كرد: بركت ويروس استاكس‌نت اين بوده كه انسجامي در حوزه سايبري دركشور ما ايجاد كرده است.

وي با بيان اين‌كه سياست‌هاي كلي دفاع سايبري حدود يك هفته قبل توسط مقام معظم رهبري و پس از ارسال از سوي مجمع تشخيص مصلحت نظام براي ايشان، تصويب و ابلاغ شد، افزود: آمريكايي‌ها حدود نه ماه پيش قرارگاه دفاع سايبري خود را ايجاد كردند و آلمان نيز يك ماه پيش نسبت به ايجاد چنين قرارگاهي اقدام كرد و در كشور ما نيز بايد اين كار انجام شود.

رييس سازمان پدافند غيرعامل با اشاره به اين‌كه ويروس استاكس‌نت وارد كشور ما شده است و فعاليت‌هايي داشته است، يادآور شد: ظرف حدود چهار يا پنج ماه گذشته با هماهنگي وزارت اطلاعات، مخابرات و سازمان پدافند غيرعامل كشور دوره‌هاي آموزشي براي مواجهه با ويروس استاكس‌نت را در دستگاه‌هاي مختلف كشور برپا كرديم.

جلالي اضافه كرد: خاصيت تهديد ويروس استاكس‌نت اين بود كه ما را در اين زمينه جدي كرد. اين ويروس صنعت كشور ما را تحت تاثير قرار داده است و قابليت برنامه‌ريزي نرم‌افزارها و فرآيند‌هاي صنعتي ، آن هم خارج از اراده ما را دارد و اين ممكن است عوارض صنعتي زيادي را ايجاد كند و البته تا كنون توانسته‌ايم در بخش‌هاي عمده‌اي آن را كنترل و خنثي كنيم.

وي درباره اقدامات صورت گرفته در بحث امنيت تاسيسات هسته‌يي نيز گفت: اقدامات ما در حوزه هسته‌يي بسيار جامع و كامل بوده است و تقريبا در بسياري از بخش‌ها توانسته‌ايم بازدارندگي ايجاد كنيم كه نمونه مشخص آن، فردو است. ما توانسته‌ايم تحقيقات غني‌سازي را موازي‌سازي كرده و يك نمونه كاملا امن را در فردو ايجاد كنيم كه اين مساله بلوغ فني و تخصصي ما را نشان مي دهد. احساس دشمنان ما اين بوده است كه نمي‌توانند اين چرخه را از بين ببرند و اين همان مفهوم بازدارندگي است.

رييس سازمان پدافند غيرعامل با بيان اين‌كه در حوزه‌ نيروگاه‌ها معمولا پروتكل‌هاي جهاني حكمفرما هستند، تصريح كرد: نيروگاه‌ها معمولا در جايي قرار گرفته‌اند كه حوزه خطر آنها بيش از حوزه امنيت آنها اهميت دارد؛ چرا كه اگر كسي به آنها لطمه‌اي بزند ، خطر آن بين همه كشورهاي ساحل خليج فارس تقسيم مي‌شود.

جلالي با اشاره به برخي ديگر از اقدامات بازدارنده در حوزه پدافند غيرعامل اظهار كرد: بمب‌هاي گرافيكي سلاح‌هايي هستند كه عليه نيروگاه‌هاي برق به كار مي‌رود . اين بمب‌ها از جنس كربن تقويت شده و شبيه به موي انسان هستند كه عليه نيروگاه‌هاي برق استفاده مي‌شوند. ما توانسته‌ايم آزمايش‌هاي لازم را در اين زمينه انجام دهيم و راه‌هاي مقابله با آن را توليد كرده‌ايم و قصد داريم كه در يك يا دو نيروگاه آن را آزمايش كنيم.

وي همچنين به مساله كنترل داده‌هاي ارسالي توسط ماهواره‌هاي بومي و نيز مقابله با ماهواره‌هاي كشورهاي ديگر اشاره كرد و گفت: در دوران پس از انتخابات كه دشمنان ما سعي كردند به نوعي يك جنگ ماهواره‌اي عليه ما به راه بيندازند، ما توانستيم تا حدود زيادي مساله را كنترل كنيم تا اين كشورها بدانند در فضاي ماهواره يكه‌تاز نيستند و ماهواره‌هاي آنها نيز آسيب‌پذير است.

رييس سازمان پدافند غيرعامل در ادامه خاطرنشان كرد: تهديد سايبري در حوادث پس از انتخابات به خوبي خود را نشان داد و مسوولان كشور متوجه اين مساله شدند. ما از حدود چهار سال قبل مركز پدافند غيرعامل فناوري اطلاعات را با همكاري وزارت دفاع راه‌اندازي كرديم و تاكنون توانسته‌ايم حدود 70 شركت بخش خصوصي داخلي را در حوزه امنيت و دفاع سازماندهي كنيم.

جلالي بر لزوم بومي بودن دانش مقابله با جنگ سايبري تاكيد كرد و گفت: ويروس استاكس‌نت بر بستر نرم‌افزار زيمنس كه يك نرم‌افزار آلماني است، استفاده شده است و ما نمي‌توانيم از دانش غيربومي در اين زمينه استفاده كنيم. تجربه استاكس‌نت به ما نشان داد كه به هيچ پروتكلي در حوزه امنيت و دفاع نمي‌توانيم متكي باشيم. ورود اين تهديد به حوزه‌هاي صنعتي بسيار خطرناك است و بخش‌هاي حقوقي كشور بايد عليه آمريكا و اسراييل كه به صراحت توليد و انتشار اين ويروس را برعهده گرفته‌اند، اقامه دعوي كنند. آنها قبح جنگ سايبري را با انتشار استاكس‌نت شكستند و اين مساله به ما نشان داد كه بايد در اين حوزه‌ها به خود و دانش بومي خود متكي باشيم.

وي همچنين در پاسخ به پرسش يكي از خبرنگاران درباره تفاوت نحوه برخورد با هكرها و استفاده از دانش‌ آنها در ايران با برخي از كشورهاي ديگر نظير آمريكا اظهار كرد: بايد توجه داشته باشيد كه هكرها چند دسته هستند، يعني برخي از آنها به صورت فردي كار مي‌كنند و برخي ديگر در قالب گروه‌هايي عليه نظام فعاليت دارند. بايد با مجرمان در اين زمينه برخورد شود، ولي‌ مي‌توانيم از ظرفيت هكرهايي كه حسن نيت دارند و از سلامت روح برخوردارند استفاده كنيم.

به گزارش ايسنا، رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور همچنين در اين نشست خبري از برگزاري دومين جشنواره پايداري ملي و پدافند غيرعامل با رويكرد فني و مهندسي در 22 اسفندماه امسال خبر داد و افزود: اين جشنوراه در سالن همايش‌هاي صدا و سيما در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار مي‌شود.

جلالي با بيان اين‌كه نوع تهديدات از حالت نظامي به حالت‌ فناورانه و تكنولوژيك تبديل شده است، خاطرنشان كرد: با توجه به اين‌كه موضوع پدافند غيرعامل در كشور ما يك دانش جوان و نوپا است و اصل موضوع از سال 82 با فرمان مقام معظم رهبري شروع شده بود، در ابتدا مشكلات بسيار اساسي داشتيم و در طول اين سال‌ها تلاش كرديم كه به يك دانش بومي در اين زمينه در حوزه‌هاي مختلف دست پيدا كنيم و اين جشنواره مي‌تواند دستاوردهاي مختلف اين حوزه را نشان دهد.

وي با اشاره به اهميت برپايي اين جشنواره اظهار كرد: پدافندغيرعامل در سه سطح راهبردي ، فني و مهندسي و بهره‌برداري قابل ارزيابي است كه دومين جشنواره پايداري ملي و پدافند غيرعامل بيشتر به سطح دوم يعني رويكرد فني و مهندسي توجه دارد، بايد توجه كرد كه مديران ما بايد بلد باشند كه در مواقع بحران و وقوع حوادث مختلف چگونه مجموعه خود را اداره كنند.

رييس سازمان پدافند غيرعامل ادامه داد: تمركز ما در اين جشنواره، رويكرد فني و مهندسي در بحث پدافند غيرعامل يعني توجه به چگونه ساختن، چگونه ايمن ساختن و در واقع انديشه‌هاي نظامي و دفاعي را به زبان فني و مهندسي بيان كردن است. يكي از اهداف ما براي برپايي اين جشنواره ، نمايش دستاوردها و قدرت مهندسي پدافند غيرعامل است كه براي اين منظور در حاشيه اين جشنواره نمايشگاهي از اين توانمندي‌ها برپا خواهد شد.

جلالي با بيان اين‌كه در اين جشنواره از پژوهشگران و اساتيد برجسته تجليل خواهد شد افزود: تقدير از برگزيدگان حوزه فني و مهندسي پدافند غيرعامل ، معرفي طرح‌هاي برتر و تقدير از 30 طرح برگزيده، توسعه فرهنگ پدافند غيرعامل در حوزه فني و مهندسي و تعميق ارتباط سازمان پدافند غيرعامل با بخش‌هاي علمي و فني كشور از جمله برنامه‌ها و اهداف دومين جشنواره پايداري ملي و پدافند غيرعامل است.

وي با اشاره به برخي از دستاوردها و توانمندي‌هاي به دست آمده از سوي سازمان پدافند غيرعامل اظهار كرد: براي اولين بار در كشور توانسته‌ايم تهديدات را آناليز و تبديل به فرمول‌هاي مهندسي كنيم و همچنين توان مهندسي معكوس تهديدات را كسب كرده‌ايم. همچنين ما نسبت به ايجاد ادبيات فني پدافند غيرعامل در قالب كتاب ، ايين‌نامه و دستورالعمل‌هاي مختلف اقدام كرده‌ايم. بالا بردن ظرفيت‌هاي پدافند غيرعامل در حوزه سايبر و دستيابي به دانش مدل‌سازي تهديدات نيز از ديگر دستاوردها و توانمندي‌هاي ما محسوب مي‌شود.

رييس سازمان پدافند غيرعامل درباره اقدامات اين سازمان براي نشر و گسترش فرهنگ پدافند غيرعامل در كشور اظهار كرد: ما در اين حوزه نيز تلاش‌هايي داشته‌ايم براي مثال شش رشته مهندسي در زمينه علوم راهبردي و مديريت بحران در مقطع كارشناسي ارشد ايجاد كرده‌ايم و در حال حاضر 500 دانشجو در اين رشته‌ها يا فارغ‌التحصيل شده‌اند و يا در حال تحصيل هستند.

جلالي ادامه داد: براي گسترش هرچه بيشتر اين مساله ، براي دستگاه‌هاي مختلف كلاس‌هاي گوناگوني در سطح كشور برگزار كرده‌ايم و تقريبا براي همه دستگاه‌هاي سهميه كارشناسي ارشد اختصاص داده‌ايم به طوري كه از 500 دانشجويي كه عرض كردم،بيش از 300 نفر از اين طريق وارد دانشگاه شدند.

وي با بيان اين‌كه براي دومين جشنواره پايداري ملي، 300 مقاله تخصصي دريافت كرده‌ايم و در سه پنل تخصصي بخشي از دستاوردهاي خود را ارائه مي دهيم افزود: ظرف شش سال اخير توانسته‌ايم 75 آيين‌نامه در حوزه‌هاي مختلف فني و مهندسي نظير انرژي ، مهندسي تهديدات ، مديريت بحران و انرژي هسته‌يي توليد كنيم . همچنين تا كنون نسبت به انتشار و چاپ بيش از 50 جلد كتاب در حوزه پدافند غيرعامل اقدام كرده‌ايم و حدود 15 پايان نامه با اين موضوع در مقطع كارشناسي ارشد و 10 پايان نامه نيز در مقطع دكتري تهيه و دفاع شده است.

رييس سازمان پدافند غيرعامل در ادامه اظهار كرد: اين جشنواره بنا دارد كه تلاش‌ها ، زحمات و جهاد علمي در حوزه فني و مهندسي پدافند غيرعامل را ارايه دهد، چرا كه هنوز بسياري از مردم و حتي برخي مسوولان به درستي نمي‌دانند كه به چه توانمندي‌ها و دستاوردهايي در اين زمينه دست پيدا كرديم.

جلالي افزود: براي گسترش آموزش‌ها در اين زمينه توافقي با بسيج داشته‌ايم كه سال گذشته دو ميليون نفر از مردم را آموزش دهند كه تا كنون يك ميليون و 600 هزار نفر را آموزش داده‌اند و ما اميدواريم طي سه ماهه اول سال آينده به رقم مطلوب برسيم. در همين زمينه همچنين كتابهاي درسي پدافند غيرعامل با هماهنگي وزارت آموزش و پرورش براي مقاطع مختلف تحصيلي در مدارس تهيه شده است و 400 هزار معلم نيز براي اين منظور آموزش داده شده اند.

وي در پايان با تاكيد بر اين‌كه مي‌توانيم در برابر تهديدات مدرن ، سازه‌هاي مقاوم و پيشرفته ايجاد كنيم به طوري كه پايداري لازم را داشته باشند اظهار كرد: مساله پدافند غيرعامل در برابر حوادث غيرمترقبه نظير سيل و زلزله بيشتر بر عهده سازمان مديريت بحران كشور است كه اين سازمان كارهاي خوبي در اين زمينه انجام داده است . در همين رابطه توافقي بين سازمان پدافند غيرعامل ، سازمان مديريت بحران و نيروهاي مسلح كشور صورت گرفته است چرا كه مجموعه نيروهاي مسلح بهترين امكانات را در كشور براي مقابله با اين حوادث غيرمترقبه در اختيار دارند.

نظرات بینندگان