پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
المانیتور در تحلیلی به بررسی بخت بازگشت سعید جلیلی مذاکره کننده ارشد هسته ای سابق ایران به عرصه سیاست پرداخت.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» ، این پایگاه اینترنتی آمریکایی در تحلیلی به قلم میثم بی زر نوشت : علی لاریجانی اکتبر 2007 از سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به دلیل آنچه او اختلاف نظر جدی مدیریتی با محمود احمدی نژاد رئیس جمهور قبلی ایران خواند استعفا کرد.
سعید جلیلی معاون وزیر امور خارجه در امور اروپا و آمریکا جایگزین لاریجانی شد. در حال حاضر، هشت سال بعد، رسانه های ایران گزارش داده اند که جلیلی در حال آماده شدن برای شرکت در انتخابات مجلس است تا دوباره جانشین لاریجانی این بار در سمت رئیس مجلس ایران شود.
آریا ماه مه گزارش داد :« به نظر می رسد سعید جلیلی که به شکلی تعجب آور نامزد یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری شد و معادلات سیاسی اصولگرایان و خود انتخابات را تغییر داد اکنون ظاهرا تصمیم گرفته است شانس خود را برای تبدیل شدن به یک نماینده مجلس امتحان کند.»
در حالی که انتخابات مجلس برای فوریه سال 2016 برنامه ریزی شده است ، گزارشهایی نیز وجود دارد که آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رئیس موسسه امام خمینی (ره) و یکی از طرفداران شرکت جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2013، یک بار دیگر از جلیلی حمایت کرده است.
ماه آوریل گزارش شد جلیلی جلسه ای محرمانه با مصباح یزدی در قم داشته است. این دیدار پس از آن برگزار شد که گفته می شود جناح « جبهه پایداری » متشکل از اصولگرایان و همکاران سابق احمدی نژاد از مصباح یزدی، رهبر معنوی خود خواسته بودند جلیلی را برای شرکت در انتخابات مجلس متقاعد کند. برخی از تحلیلگران گفته اند این جلسه ، آنها را به یاد یکی از نشست های جلیلی با آیت الله مصباح یزدی چند روز قبل از نامزدی جلیلی برای ریاست جمهوری در سال 2013 می اندازد. تحلیلگران همچنین این دیدار را اولین گام مصباح یزدی در جهت ایفای نقش فعال در دهمین انتخابات مجلس تلقی می کنند.
اگر چه سازماندهی و برنامه ریزی برای انتخابات آینده پشت درهای بسته انجام می شود،
یک خبرگزاری داخلی گزارش داد که رهبران سه گروه اصلی اصولگرا در قم ملاقات کرده بودند . بر خلاف جلسات قبلی این سه گروه ، تازه ترین دور این دیدارها با شرکت آیت الله محمد یزدی (دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم )، آیت الله موحدی کرمانی (دبیر کل جامعه روحانیت مبارز) و آیت الله مصباح یزدی ، با پوشش رسانه ای زیادی از طرف رسانه های نزدیک به تشکیلات محافظه کاران همراه نبود. فقط اعلام شد که این جلسه « با هدف رسیدن به وحدت و همگرایی میان اصولگرایان » برگزار شد.
اصولگرایان که اکثریت کرسی های مجلس را در اختیار دارند ، با امکان واقعی از دست دادن کنترل خود بر قوه مقننه در صورتی که موفق به رسیدن به اجماع در میان خود نشوند روبرو هستند.»
سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی نماینده اصولگرای مجلس و عضو جبهه پایداری به المانیتور گفت :«پس از شکست اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری سال 2013 ( که حسن روحانی میانه رو در آن پیروز شد ) همه گروه های اصولگرا مصمم به رسیدن به وحدت برای جلوگیری از شکست دیگری در انتخابات سال 2016 هستند.»
وی افزود :« بحث ما در حال حاضر در مورد چگونگی آوردن تمام فراکسیون های اصولگرا در کنار یکدیگر متمرکز شده است. ما در مورد هیچ نامزد خاصی صحبت نکرده ایم اما اگر آقای جلیلی علاقمند به شرکت در انتخابات مجلس باشد، جبهه پایداری قطعا از او حمایت خواهد کرد.»
افراد بسیاری از جمله قاضی زاده هاشمی بر این باورند که دولت روحانی و حامیان رئیس جمهور نیز در تلاش برای رسیدن به اجماع نظر برای مجلس آینده و تکمیل «کار ناتمام » خود هستند.
جلیلی از سال گذشته، در سخنرانی ها ، جلسات پرسش و پاسخ در دانشگاه ها و مساجد سراسر کشور در تعدادی از شهرها از جمله بیرجند ، بوشهر، قم و تبریز شرکت کرده است.
هر کسی علاقه مند باشد می تواند اخبار سفر و رویدادها را در وبسایت و حساب اینستاگرم جلیلی دنبال کند.
جلیلی ابتدا از صحبت کردن در مورد مذاکرات هسته ای در دولت روحانی خودداری کرده بود، اما جلیلی در ماههای اخیر لحنی انتقادی در مورد این مذاکرات در پیش گرفته است. برخی افراد این تغییر را نشانه ای از قصد جلیلی برای شرکت در انتخابات مجلس تلقی می کنند. در حالی که مذاکرات بر سر برنامه هسته ای ایران به مهلت سی ژوئن نزدیک می شود ، برخی ناظران معتقدند نتیجه این مذاکرات صف بندی انتخابات مجلس را مشخص می کند انتخاباتی که برای ریاست جمهوری روحانی « بسیار مهم » توصیف می شود.
قاضی زاده هاشمی مانند دیگر اعضای جبهه پایداری یکی از منتقدان اصلی مذاکرات هسته ای بوده است که در دولت روحانی در حال انجام شدن است. او به المانیتور گفت :« روحانی مذاکرات را به صورت قطب بندی شده در آورده و سرنوشت سیاسی کشور را به مذاکرات هسته ای گره زده است. بنابراین طبیعی است که این وضع تاثیر مذاکرات را در انتخابات آینده حداقل در کوتاه مدت افزایش می دهد.»
یک تحلیلگر سیاسی که خواست نامش فاش نشود به المانیتور گفت :«در صورتی که در پایان مذاکرات توافقی وجود داشته باشد ، اکثریت بزرگی از مجلس آینده بدون شک تحت کنترل اصلاح طلبان و میانه روهایی خواهد بود که سال 2013 از روحانی پشتیبانی کردند.»
این تحلیلگر مسائل سیاسی خاطر نشان کرد :« اگر مذاکرات شکست بخورد، نامزدهای اردوگاه اصولگرایان و نامزد های بالقوه مانند سعید جلیلی صرفنظر از اینکه آیت الله مصباح یزدی از آنها حمایت کند یا نکند ، حضور بسیار قوی تری در مجلس خواهند داشت.»
اگر چه جلیلی قصد خود را برای شرکت در انتخابات مجلس در سال 2016 به طور رسمی اعلام نکرده است ، بسیاری می گویند این فرد فراری از رسانه ها و جانباز جنگ که در ابتدا حدس و گمانها و درخواستها برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در سال 2013 را رد کرده بود ، دوباره ممکن است به طور مشابه عمل و نامزدی خود در انتخابات مجلس را در آخرین لحظه اعلام کند.
تفکرش احمدی نژادی است.
چی رو با چی قاطی می کنید؟ مواطب باشید از حول مجلس هر توافقی نکنیم.
من و شما فقط یک رای داریم
احترام به حقوق دیگران از کارهای خوب هر مسلمان است
ملت توفقی میخوان که در پی آن اشتغال بیاد.تورم واقعی که همان قدرت خرید مردمه در پی داشته باشه نه فقط در آمار تورم کم بشه.وگرنه تورم خشک و خالی هیچ سودی برای دولت یازدهم نداره
الهی به امید تو
موقع جنگ جلیلی ها گل بلبل بودند حالا کهنه شدند .
خدا کنه باز جنگ کوچکی بشه ببینم امثال شما سوراخ میشه یک ملیون براتون
روز اسفند بر صالحان و ایرانیان مبارک باد
برای همه شان (ی ه) زندگی اروم و دور از دنیای پر طلاطم سیاست ارزو می کنیم .تا انشاا...کشورمون دیگه از این به بعد به محکومیت شورا و آژانس ها و طمعه ی فرصت طلب بهانه جوی گرگان جهانی نشود
این چند سال که در خدمتشون بودیم آنقدر زحمت کشیدند که همه زحماتشون مارو تو زحمت انداخته
با این عمل قیمتش را افزون فرمودید
پیشنهاد میشود تا فردا از سایت خارج فرمایید
تا کور بشن اصلاح طلبان ...
چه کمکی به حل کدام مشکل است؟
آقایون کدوم کشوری حاضر میشه از مراکز نظامیش بازدید کنن که ما حاضر بشیم؟؟؟؟