پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عضو ستاد احیای دریاچه ارومیه دیروز در گفت و گو با یکی از رسانه ها اعلام کرد که هوای آغشته به نمک بر اثر خشکی این دریاچه موجب افزایش فشار خون ساکنان اطراف دریاچه می شود. این در حالی است که وزارت بهداشت این ادعا را رد می کند.
در این ارتباط دکتر طاهره سماوات ، رییس اداره بیماری های قلب و عروق وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، گفت: ریزگردها و هوای آغشته به نمک در ابتلا به بیماری فشار خون دخالتی ندارد بلکه این عوامل ، روی تنفس تاثیرگذار هستند.
سماوات افزود: بهتر است برای اظهار نظر در زمینه مسایل پزشکی ابتدا با متخصصان امر گفت و گو شود و راجع به آن مطالعه ای صورت گیرد، آنگاه اظهار نظر شود.
وی خاطرنشان کرد: مصرف نمک باید به میزان قابل توجهی باشد تا فرد مبتلا به فشارخون شود؛ به عنوان مثال ایرانی ها روزانه چند برابر حد استاندارد جهانی -استاندارد 3 / 2 تا 2.5 گرم در روز - نمک مصرف می کنند.
وی ادامه داد: باید بررسی شود که مصرف نمک به چه میزان و طی چه مدت موجب فشارخون می شود؛ تاکنون در هیچ جای دنیا نشنیده ام که مردم از راه استنشاق به فشارخون مبتلا شوند.
وی تاکید کرد: این مساله را با دانشگاه علوم پزشکی منطقه (تبریز) مطرح می کنم تا پیگیری شود، اما از نظر عقلی این موضوع منطقی نیست.
به گفته سماوات در زمان حاضر، 20 درصد افراد بالای 15 سال کشور مبتلا به فشار خون هستند.
بنا به اعلام وزارت بهداشت ، 10 میلیون تن از جمعیت 15 تا 64 سال کشور مبتلا به فشار خون هستند و برآورد می شود 86 هزار و 500 مورد مرگ در سال مربوط به فشار خون است و علاوه بر آن، 50 درصد مبتلایان به فشار خون از بیماری خود بی خبر هستند.