پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نشنال ریویو نشریه تندرو و حامی لابی صهیونیسم در آمریکا در تحلیلی قابل تامل، اوج عصبانیت خو از تدبیر ایران در مذاکرات خیر را نشان داده است.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، پایگاه اینترنتی نشنال ریویو نوشت، مخالفان توافق هسته ای با ایران، بی دلیل توانایی خود را برای مقاومت در برابر توافق نهایی تضعیف کردند.
امتیازاتی که آمریکا تا کنون داده است نه روند مماشات دولت اوباما را به پایان رسانده و نه میل امتیاز گیری ایران را ارضا کرده است. بنابراین مذاکرات به سمت توافق فاجعه آمیزی سوق یافته است که تحریم ها را علیه(.....) پایان می دهد و زمینه را برای دست یابی آن به سلاح اتمی هموار می کند!
در این راستا همانطور که سناتور پاتریک برنن روز جمعه اشاره کرد سناتور بن ساسه در نامه ای به رئیس جمهور از ویژگی های توافق ایران انتقاد کرده است.
به ویژه درباره موضوع حیاتی تعیین مواردی که در صورت تخطی ایران از آنها به طور خودکار تحریم ها به حالت اول بازخواهد گشت، سناتور ساسه معتقد است آمریکا باید بیشتر بر اثبات مواردی که ایران نقض خواهد کرد تاکید داشته باشد تا این که به ایران فشار آورد پایبندی خود را به تعهداتش اثبات کند.
با توجه به مفاد نامه ساسه این سوال مطرح می شود که چرا وی از طرح سناتور کورکر حمایت کرده است؟ این قانون که تحت عنوان قانون بازبینی توافق هسته ای 2015 تصویب شد، وظیفه سنگین اثبات خوب بودن توافق را از عهده باراک اوباما رئیس جمهور برداشته و بر دوش مخالفان این توافق قرار داده است و به این ترتیب امکان توقف یا اجرایی نشدن آن را غیرممکن کرده است.
البته باید در نظر داشت که ایران یک متهم نیست بلکه مجرمی است که جرم خود را تکرار خواهد کرد!
نشنال ریویو می افزاید: در تحقیری آشکار برای ملت و رئیس جمهور ما، تهران به طور آشکارا مفاد طرح اقدام مشترک را که با دولت توافق کرده بود نقض کرده است. ایران شاهد است با وجود نقض سیستماتیک توافق مشترک، اوباما در بیراهه ها به دنبال راه حل دیگری است. بنابراین می توان با اطمینان گفت که ایرانی ها توافق نهایی را نیز نقض خواهند کرد.
بنابراین حق با ساسه است، در توافق نهایی موضوع اقناع( اثبات حسن نیت و پایبندی به توافق) اهمیت بسیاری دارد. اگر ایران باید پایبندی خود را برای به دست آوردن امتیازات اثبات کند، این یک موضوع است، اما این که آمریکا باید موارد نقض توافق را اثبات کند- نه برای هیئت منصفه بی طرف بلکه برای نقش آفرینان متخاصم از جمله چین و روسیه و به اروپایی ها - نیز موضوع دیگری است که می تواند مسئله لغو تحریم ها رامنتفی کند.
بر اساس قانون اساسی آمریکا، رئیس جمهور برای تصویب توافقنامه ای با یک قدرت خارجی باید دو سوم اکثریت سناتورها را درباره آن توافق قانع کند. البته درباره مذاکرات با ایران، قانون اساسی آمریکا درباره توافقات الزام آور بین المللی است.
البته رئیس جمهور می تواند با یک قدرت خارجی به توافقی که از نظر قانونی الزام آور نباشد، دست یابد و بر اساس اختیارات قانونی خود در مسائل خارجی عمل کند. اما این اختیارات نباید باعث شود که قوانین ارزشمند از جمله تحریم های بین المللی را نادیده بگیرد.
میگم چطوره دل.وا.پسان داخلی و خارجی بشینن مردونه دو کلمه با هم حرف بزنن بگن چرا واقعا؟!!!!