arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۵۶۵۰
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۴ - ۲۶ تير ۱۳۹۴

چرا گفت و گوهای هسته یی برای مردم ایران «مساله» شد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایرنا-گفت و گوهای هسته یی ایران و گروه 1+5 یکی از معدود رخدادهای سیاست خارجی بود که حتی غیرسیاسی ترین مردم ایران را نیز به خود جلب کرد. طی این مدت این سوال را خیلی ها از هم می شنیدند : «از مذاکرات چه خبر؟»؛ این مساله گویای چیست؟

رصد و پیگیری لحظه به لحظه ی خبرهای مذاکرات و واکنش مردم به آن که بویژه در شبکه های اجتماعی بازتاب گسترده یی داشت و با هشتگ هایی نظیر «مذاکرات ایران»، «مذاکرات صلح» و ... منتشر می شد، حاکی از اهمیت بالای نتیجه ی مذاکرات برای مردم بود؛ مردمی که در خرداد ماه سال 92، پیام تغییر را در گوش جهان نجوا کردند و با انتخاب خود، پایه های از نو ساختن ایران را بنا نهادند.

پس از توافق هم مردم با حضور در خیابان و جشن و پایکوبی، حمایت خود را از تلاش تیم دیپلماسی ایران و آنچه بدست آمده نشان دادند.

حمایت همه جانبه ی آن ها از تیم مذاکره کننده در این دوران، پاسخی به تلاش مردان هسته یی برای موفقیت در مسیری بود که مردم خود با رای به دولت اعتدال در 2 سال گذشته آن را هموار ساختند. آن ها با درکی درست از موقعیت بحرانی کشور که سهم قابل توجهی از آن را می توان مولود سیاست های نادرست دولت گذشته در عرصه ی بین الملل دانست، رفع این بحران را کلید حل بسیاری از مشکل های کشور تشخیص دادند و موفقیت در این راه را به شعار اصلی دولت یازدهم تبدیل کردند. سیاست خارجی دولت یازدهم نیز بدون شک به پشتوانه ی حمایت های مردم بود که به موفقیت دست پیدا کرد.

نقش مردم در جریان مذاکرات را می توان به نیروهایی تشبیه کرد که با حمایت های خود در پشت جبهه ها، توان و انگیزه ی لازم را برای حرکت به سوی پیروزی میسر ساختند. خواست عمومی برای رفع تحریم هایی که بصورت مستقیم زندگی قشرهای مختلف را متاثر کرده بود، دولت را به توجه و اهتمام هرچه بیشتر به این اولویت سوق داد و به انگیزه یی مضاعف برای دستیابی به نتیجه در این خصوص مبدل شد. انگیزه یی که به پشتوانه ی حمایت های مردمی ایجاد شد.

از این رو بود که جهان درک کرد ایران، آماده ی تعامل و گفت و گو است و از کشوری که دولت حاکم بر آن تمایلی به شنیدن سایر صداها و ابایی از تهدید قدرت های جهانی ندارد، فاصله گرفته است.

از این رو می توان توافق اخیر را پیروزی و دستیابی مردم به هدفی بزرگ تر نیز دانست. آن ها که سال ها زیر تاثیر سیاست های غلط از سوی کشورهای مختلف جهان مورد هجمه قرار داشتند و علاوه بر تحریم، موقعیت و پرستیژ خود به عنوان ملتی بزرگ، پرافتخار و صلح طلب را در خطر می دیدند، اکنون و به واسطه ی آشتی دوباره با جهان و همچنین حس امیدی که با پیروزی دولت یازدهم در انتخابات، بار دیگر به رگ های مرده ی کشور بازگشته، به آینده یی بهتر امیدوار هستند.

نکته یی که اکنون و با گذر از مسیر دشوار مذاکرات و نتیجه بخش بودن تلاش های دولت در عرصه ی سیاست خارجی باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد، تلاش دولت برای برداشتن گام هایی محکم تر در عرصه ی داخلی است.

مردم همواره و بویژه در تجربه ی پرونده ی هسته یی نشان داده اند که در راه حمایت از دولتمردانی که برای احقاق حق و مطالبات آن ها گام برمیدارند، از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد و این حمایت بزرگ ترین پشتوانه ی دولت خواهد بود. مردم باوجود ناملایمتی ها و کارشکنی های صورت گرفته طی ماه های اخیر از سوی عده یی که در تلاش بودند آن ها را به آینده دلسرد و اقدام های دولت را بی ثمر کنند و با درک صحیح از لزوم حفظ ثبات در کشور برای دستیابی به هدفی که همه ی نیروی دولت روی آن متمرکز بود، حمایت خود را از روحانی و مردان او دریغ نکردند. اکنون و در شرایطی که امید می رود در سایه ی رفع تحریم ها، شرایط اقتصادی کشور بهبود پیدا کند، زمان آن رسیده است تا دولت اهتمام بیشتری در رسیدگی به مطالبات داخلی مردم داشته باشد.

نظرات بینندگان