پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 44.89 درصد بینندگان «انتخاب» معتقدند که سازمان هواشناسی مقصر اصلی خسارات جانی و مالی سیل اخیر است.
در این نظرسنجی که 2 روز برقرار بود و نزدیک به 30 هزار نفر در آن شرکت کردند، از مخاطبان سئوال شده که « با توجه به خسارات جانی و مالی سیل اخیر، کدامیک از این سازمان ها و نهادها را در این فاجعه مقصر می دانید؟»
شرکت کنندگان در نظرسنجی «انتخاب»، پس از سازمان هواشناسی، سازمان مدیریت بحران را مقصر تلفات جانی و مالی سیل اخیر دانسته اند.
گزینه های دیگر در این نظرسنجی، آتش نشانی و اورژانس بود که رای کمتر از یک درصدی بینندگان نشان از عملکرد خوب آنان دارد.
در این میان، 16.71 درصد معتقد بودند که هیچ یک از این سازمان ها در خسارات جانی و مالی سیل اخیر نقشی نداشته اند.
نتایج دقیق تر در تصویر زیر آمده است:
لازم به ذکر است که در پی وقوع سیل در اطراف تهران ده ها تن از هموطنان جان خود را از دست دادند.
حالا هواشناسی یه طرف
مسئولی که اجازه ساخت و ساز در حریم رودخانه رو داده چی
مسئولی که اجازه برداشت شن و ماسه کف رودخانه رو داده چی
یه طرفه به قاضی نروید
56 درصد مردم
هواشناسی را مقصر نمیشناسند
مشكل ساخت و ساز هاي غير اصولي در خريم رودخانه هاست!!
این گونه نظرسنجی غیرکارشناسی و عوامفریبانه است.
درسته که سازمان هواشناسی در اطلاع رسانی کوتاهی کرده ولی کاش مسئولین این سازمان هم در خصوص مشکلاتشان در تامین و تجهیز ایستگاههای هواشناسی توضیح بدهند حتما مفید و جالبه
به نظر اینجانب به عنوان یک کارشناس مطلع و آشنا به کلیه مناطق سیل زده در جاده سولقان ، مهمترین دلایل وقوع این سیل موارد زیر می باشد:
1- ساخت وسازغیرمجاز در بستر و حریم رودخانه کن و سرشاخه های این رود در مناطق سنگان و کشار
2- احداث رستوران و چیدن تخت در بستر رودخانه کن
3- احداث پل های غیرمجاز بر روی رودخانه
4- عملیات راهسازی غیراصولی پیمانکار چینی آزادراه تهران شمال
5- تغییر غیرکارشناسی عرض و دهانه رودخانه کن در مقاطع مختلف
6- ریختن نخاله ساختمانی و زباله در بستر رودخانه کن
و بسیاری از موارد دیگر که نیاز به بررسی دقیق کارشناسی دارد نه نظرسنجی
ونیز این که وقتی اتفاقی در کشور می افته همه دنبال یه مقصر میگردند تا خود شون رو خلاص کنند در صورتی که ضعف و اشکال در کل سیستم مشاهده میشه،مطمئن باشید که اون کسانی هم که شما میخواهید مقصر نشون بدید توجیه ودلایلی خواهند داشت. اگر مشابه همین اتفاق در جاهای دیگه به شکل های دیگه بیفتد نتایج وحشتناکی رخ میده،مثلا در عرصه اقتصادی اختلاس ها، در سیاست رقابت های ناسالم، در فرهنگ ولنگاری ها و... پی باید طرحی نو درانداخت که خانه از پای بست ویران است.
اون گزینه شهداری ها و اجازه ساخت و سازهای غیرقانونی و بی صاحب بودن این بخش است.
برای اینکه درس عبرتی برای مدیران بی مسولیت باشد
وهمچنین مدیران دیگر سازمانها فعالیت بیشتری درامورات خود داشته باشند از رئیس جمهور محترم بخواهید مدیران این دوسازمان را برکنارکند واین موضوع را رسانه ای کنید
1- آیا امکانات اداره هواشناسی برای پیش بینی های دقیق کفایت می کند؟
2- سال گذشته چنین شرایطی پیش آمد چه کسی به جوابیه های سازمان هواشناسی جواب داد؟
3- آیا تراکم ایستگاه های هواشناسی برای پیش بینی کفایت می کند؟ و از همه مهمتر آیا این سازمان از نیروهای ماهر در پیش بینی برخوردار است؟
4- ورود بسیاری از تجهیزات لازم برای پیش بینی های دقیق به دلیل تحریم ها به کشور ممنوع است. زیرا این تجهیزات اغلب کابرد دوگانه دارند.
5- با فرض پذیرش عدم دقت در پیش بینی ها ی سازمان هواشناسی -که این فرض پذیرفتنی است- مسئولیت خسارات با این سازمان نیست و یا کل این مسئو لیت به این سازمان بر نمی گردد زیرا اقدامات آبخیز داری و حفاظت خاک در حوضه اختیارات و شرح وظایف این سازمان نیست.
6- مسئو لیت برخی از خسارات اساسا به خود اشخاص بر می گردد و باید این افراد بپذیرند که وقتی از حریم رودخانه نام برده می شود نباید با روش های غیر قانونی و رابطه بازی در این حریم ها دست اندازی نمود زیرا این حریم ها بر اساس میل و اراده ما بنا نشده اند که رام رابطه بازی های ما باشند. الین حریم ها براساس قوانین حاکم بر طبیعت و برای جلوگیری از چنین خسارت هایی تعریف می شوند. همان گونه که ما انسانها برای خود چه بصورت شخصی و چه بصورت اجتماعی خطوط قرمزی را تعریف می کنیم به همین منوال باید بپذیریم که در طبیعت نیز خطوط قرمزی وجود دارد که ما انسانها باید آنها را رعایت بکنیم.
مدیریت بحران با توجه به دیدگاه و نحوه نگرش ایشان به فاجعه که در مصاحبه تلوزینوی ایشان بیان شد بسیار آدم بی کفایتی است و ایشان بدرد این سمت نمی خورد در این سمت باید شخص فعال و مسئولیت پذیر گذاشته شود باشد نه شخصیتهای بی خیال و زیر کار در رو