arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۷۹۴۱
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۲ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۴

هشدار پلیس درباره اینترنت‌های رایگان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به برخی از شگردهای کلاهبرداری افراد سود جو از مسافران، از شهروندان خواست تا در صورت مواجه با هر گونه موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریتهای سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی برای تسریع در رسیدگی در میان بگذارند.

به گزارش ایسنا، سرگرد حمید کیانی با اشاره به آغاز مسافرتهای تابستانی، گفت: یکی از مواردی که متاسفانه افراد سودجو جهت انجام فعالیتهای مجرمانه خود از آن سود می‌برند، دستگاه‌های خودپرداز است.

وی ادامه داد: در این روش این افراد با استفاده از شیوه‌های مختلف روانی، مسافران را فریب داده و به بهانه واریز پول به کارت، کارت به کارت و غیره از مسافران کلاهبرداری می‌کنند.

وی گفت: اگر افراد ناشناس تقاضای استفاده از خدمات بانکی به وسیله کارت بانکی شما را داشتند، به هیچ وجه آن را نپذیرید و هنگام استفاده از خدمات بانکی دقت کنید مشخصات و جزئیات کارت شما برای دیگران قابل مشاهده نباشد.

وی با بیان احتمال سرقتی بودن کارت بانکی که در دست افراد ناشناس و مشکوک قرار دارد افزود: این کلاهبرداران با بیان اینکه سقف مجاز برداشت بیش از تقاضای آنها است و آنها به کارت شما واریز نمایند و شما برداشت کرده و وجه نقد را به آنها بدهید یا به حساب شما واریز کرده (کارت به کارت) و شما به کارت دیگری واریز کنید، از شما کلاهبرداری می کنند.

این مقام مسئول افزود: با توجه به مسروقه بودن کارت بانکی آن افراد شما دچار مشکل شده و شما باید در برابر قانون و شاکی خصوصی پاسخگو باشید.

سرگرد کیانی در ادامه با بیان اینکه نباید برای انجام کارهای غیر ضروری و مهم از اینترنتهای "هانی‌پات"، باز و رایگان استفاده کرد، گفت: بسیاری از مسافران که لپ تاپ، تبلت و موبایل‌های هوشمند دارند از اینترنتهای"هانی‌پات"، باز و رایگان استقبال می کنند و در هر مکانی با سیستم های خود به اینترنت متصل می‌شوند تا از اخبار و اطلاعات دنیای سایبر بهره ببرند.

سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با بیان اینکه در اتصال به اینترنت‌های"هانی‌پات"، باز و رایگان کاربران مسافر در اماکن توریستی و اقامتی و بین راهی باید مراقب باشند تا در دام هکرها و مجرمان سایبری نیفتند، گفت: اتصال به اینترنت باز و رایگان بدون رمز عبور در امکان عمومی، به راحتی اطلاعات شما را در معرض رویت کسانی قرار می‌دهد که به همان منبع اینترنت متصل هستند. چون در این زمان چندین نفر همزمان از طریق وای فای به اینترنت متصل می شوند، بنابراین مشاهده سایتهای بازدید شده و هک کردن دستگاه شما بسیار آسان تر از حالت معمولی است.

وی افزود: در حالیکه در بسیاری از سیستم های شخصی این مسافران، انبوهی از اطلاعات مهم و شخصی وجود دارد، که خطر سرقت آنها از سوی مجرمان سایبری و هکرها که این هانی پات ها را به اشتراک می گذارند وجود دارد.

سرگرد کیانی در توصیه به مسافران تاکید کرد: قبل از مسافرت اطلاعات مهم و شخصی را از حافظه دستگاه های همراه به حافظه های جانبی مثل فلش مموری، هارد اکسرنال، سی دی و دی وی دی منتقل نموده و در مکان امنی نگهداری کنند.

این مقام آگاه افزود: برای سیستم های همراه خود(لب تاپ، تبلت و موبایل های هوشمند) رمز گذاری نموده و از رمزهای پیچیده و ترکیبی از اعداد، حروف، و علائم استفاده کنند.

وی با بیان اینکه برخی مسافران برای انجام عملیات بانکی به کافی نت ها مراجعه می کنند، گفت: مسافرانی که از کافی نت ها برای کارهای اینترنتی خود بهره می برند مراقب باشند تا در دام کی لاگرهای سخت افزاری گرفتار نشوند.

سرگرد کیانی برای جلوگیری از گرفتاری در دام فیشرها نیز گفت: مسافران حتما در خریدهای خود از فروشگاههای دارای نماد الکترونیک خرید نمایند و هنگام پرداخت وجه خرید نیز دقت نمایند که درگاه بانکی HTTPS باشد و حتما از صفحه کلید مجازی برای وارد کردن رمزهای بانکی خود استفاده کنند.

براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در انتها از مسافران تابستانی خواست در صورت مواجه با هر گونه مورد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت‌های سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی با ما در میان بگذارند.
نظرات بینندگان