arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۸۱۷۲
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۰۸ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۴

نشستی به نام امام، به‌كام احمدی‌نژادی‌ها

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«آن مرد آمد... » این پیامكی بود كه عصر پنجشنبه از سوی یكی از نزدیكان احمدی‌نژاد ارسال شد. مشخص بود كه مشاور رسانه‌ای احمدی‌نژاد اشاره به مراسمی دارد كه صبح آن روز با عنوان نشست سراسری تبیین مبانی انقلاب اسلامی و اندیشه‌های امام خمینی (ره) برگزار شده بود و احمدی‌نژاد به عنوان سخنران اصلی در آن حضور داشت.

به گزارش آرمان، اگر چه نشست سراسری بود اما اشاره‌ای به ویژه بودن آن نشده بود و بر خلاف تصور یك كد شناسایی برای ورود به این نشست كه مزین به عنوان سراسری شده بود نیاز بود. بنابراین نمی‌توان تایید كرد كه نشست روز پنجشنبه احمدی‌نژاد و یارانش در موضوع تبیین مبانی انقلاب اسلامی و اندیشه‌های امام (ره) خلاصه شده باشد كه اگر چنین بود از حضور خبرنگاران ممانعتی به عمل نمی‌آمد.
 
بیشتر آنچه در رسانه‌های طیف دولت دهم منتشر شد پاسخگویی وزرای این دولت به موضوعاتی بود كه نسبت به عملكرد آنها مطرح است و جالب اینكه وزرایی به پشت تریبون رفتند كه حوزه آنها اقتصاد و عمران است و در حوزه‌های سیاسی و فرهنگی خبری از وزرای مربوطه نبود! البته سخنرانان از انتقادات به دولت یازدهم هم كوتاهی نكردند. نشست روز پنجشنبه را باید بزرگ‌ترین نشست یاران احمدی‌نژاد پس از پایان ریاست‌جمهوری او دانست. البته بر خلاف پیش‌بینی‌ها تمام یاران او در این نشست حضور نداشتند و سخنرانان به غیر از احمدی‌نژاد به سیدمحمد حسینی، غضنفری، نیكزاد و نامجو كه از وزرای دولت دهم بودند به علاوه خسرو معتضد تاریخ نگار ختم شد. شیخ الاسلام هم ظاهرا مجری برنامه بوده است كه در ابتدا به ‌میهمانان خوشامد گفت. ثمره هاشمی، تمدن و جوانفكر از دولت احمدی‌نژاد از حاضرانی بودند كه سخنرانی نكردند.

 با شمشیر و نیزه می‌زنند

محمود احمدی‌نژاد با بیان اینكه در اینجا قرار نیست پاسخ هجمه‌های گسترده به دولت‌های نهم و دهم را بدهیم، گفت: امروز هركس در وجودش انگیزه نادرستی دارد، بهانه‌ای پیدا می‌كند برای هجمه و توهین به دولت‌های نهم و دهم، هر كس هرچه در دست دارد می‌زند، یك نفر سنگ و دیگری لگد می‌زند، یكی با شمشیر و دیگری با نیزه می‌زند، در واقع از ۶ جهت هجوم آورده‌اند. رئیس دولت‌های نهم و دهم علت اصلی هجمه‌ها و فشار‌های وارده به دولت‌های نهم و دهم را ایستادگی بر مبانی انقلاب و كوتاه نیامدن از آرمان‌ها ذكر كرد و گفت: رهبر معظم انقلاب دو علت را برای حمله به دولت‌های نهم و دهم ذكر كرده‌اند كه در آخرین دیدارشان با هیات دولت دهم نیز این دو مورد را متذكر شدند؛ یكی زنده كردن ارزش‌های انقلاب و سردست گرفتن آنها و دیگری خدمت به مردم. ما معتقد نیستیم كامل بودیم و صد در صد توانستیم آرمان‌ها را حفظ كنیم اما برگ سبزی بود تحفه درویش و با همه توانمان روی آرمان‌ها ایستادیم. رئیس‌جمهور سابق كشورمان با بیان اینكه ما موجودیتی نداریم الا به همان میزانی كه در مسیر امام عصر (عج) قدم بر می‌داریم، تاكید كرد: در دنیا خیلی‌ها از عدالت و آزادی سخن گفتند اما در عمل پوست مردم را كندند، امروز می‌بینیم چه خفقانی در جهان وجود دارد. با این وجود، آینده بسیار روشن است و پیروزی انتظار ما را می‌كشد. هر روز كه در مسیر ارزش‌ها و آرمان‌های امام (ره) حركت می‌كنیم، پیروز هستیم و پیروزی چیزی جز این نیست، باید دست به دست هم بدهیم و كمی حوصله كنیم، خواهیم دید اگر به خط امام (ره) مقداری دل بدهیم چه ثمراتی خواهد داشت. وی با تاكید بر ایستادگی بر باورهای امام، گفت: ما اهل دعوا و فحاشی نیستیم، این اعمال متعلق به عقب افتاده‌های تاریخ است، ما به كسی جز آمریكا هجمه نمی‌كنیم. امام و رهبری فرمودند حواستان باشد كه با چه كسی طرفیم، معلوم است كه خیلی‌ها را دشمن جلو می‌اندازد و برخی‌ها هم به انگیزه‌ها و بهانه‌های مختلف وارد می‌شوند اما نباید فراموش كرد كه دشمن ما آمریكاست. دكتر محمود احمدی‌نژاد با اشاره به تشدید دامنه دشمنی و كینه ورزی نظام سلطه و صهیونیسم بین‌الملل علیه انقلاب اسلامی افزود: هر بار كه شبكه‌های استكباری را باز می‌كنیم و می‌بینیم مشغول فحاشی به ما هستند، خدا را شكر می‌كنیم، آنها تصور می‌كنند كه ما از این مساله ناراحتیم در حالی كه خدا را به سبب دشمنی آنان سپاسگزاریم. رئیس‌جمهور سابق كشورمان با تاكید بر آینده روشن انقلاب اسلامی تصریح كرد: درست است كه مسیر پر پیچ و خم و سرشار از موانع و توطئه‌ها را می‌گذرانیم اما مهم آن است كه در مسیر درست و به سمت هدف روشن حركت كنیم.

 دفاع غضنفری از عملكرد خود

وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت هم به دفاع از عملكرد خود پرداخت و گفت: آوردن موضوع معدن زیرنظر مستقیم رئیس‌جمهور كه  موضوعی بسیار پیچیده است در دولت قبل اتفاق افتاد. از آقای رئیس‌جمهور كمك خواستیم و كارهای بسیار خوبی انجام شد كه ظرفیت در این هشت سال 5/1 برابر و اكتشاف 5/2 برابر شد. غضنفری گفت: سوالی كه مطرح بود اینكه آیا دولت به برنامه پنج ساله پایبند بوده و در پاسخ باید گفت دولت در برنامه چهارم 5/1 برابر هدف برنامه، موفق عمل كرده است در حالی كه در دولت‌های قبل به هدف برنامه نمی‌رسیدند. وی افزود: حجم تجارت با دنیا 2/3 برابر شد. مدام می‌گفتند ارتباط قطع بود، دولت با خارج كار نمی‌كند. ارتباط تجارت ما با دنیا در همین شرایط تحریم 2/3 برابر شده است.

 روایت گم شدن یك میلیارد و 50 میلیون

وزیر اقتصاد دولت احمدی‌نژاد هم ابتدا آماری ارائه و سپس به انتقاد از آنچه به عنوان آمار دولت دهم ارائه می‌شود پرداخت: گفتند ۸۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی، من به همین بهانه مجدد حساب و كتاب كردم. به استناد سایت بانك مركزی كل درآمدهای نفتی كشور در فاصله سال‌های ۱۳۸۴ تا ۹۱، ۶۱۴ میلیارد دلار است. چطور به همین راحتی ۶۱۴ میلیارد دلار را ۸۰۰ میلیارد دلار عنوان می‌كنند؟ درآمدهای نفتی به حكم قانون به حساب شركت نفت واریز می‌شود. در كشور ما رئیس‌جمهور و دولت فعال مایشاء كه نیستند، تمام منابع كشور در قالب برنامه توسعه و برنامه بودجه سنواتی باید هزینه بشود. غیر از این است؟ در بدو ورودم به وزارت اقتصاد، گزارش آمد كه یك میلیارد و پنجاه میلیون دلار گم شده است، بررسی شد و سه كارشناس جداگانه بررسی كردند و گفتند حسابرس دیوان محاسبات اشتباه كرده وآن گزارش حسابرس در صحن علنی مجلس قرائت شد ولی گزارش كارشناسان كه حسابرس دیوان اشتباه كرده در مجلس قرائت نشد. وی گفت: چرا ما باید عددها را اشتباه و غلط بگوییم و در كشور شبهه ایجاد كنیم و بعد توقع دارید خارجی‌ها بیایند گزارش‌های خوبی از كشور ما مخابره كنند؟ از ماست كه برماست. بر اساس آمار گمرك جمهوری اسلامی كل واردات كشور در هشت سال دولت نهم و دهم ۴۲۰ میلیارد دلار بوده است اما گفتند ۷۲۰ میلیارد دلار. من تاسف می‌خورم یك نهاد رسمی كشور برای اینكه آمار دولت قبل را مخدوش كند، اعتبار خود را زیر سوال می‌برد. یعنی فرق ۴۲۰ و ۷۲۰ را نمی‌دانید؟ ۳۷۰ میلیارد دلار از ۴۲۰ میلیارد، ظرفیت تولید را افزایش داده و كالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای بوده است.

 دل پر وزیر مسكن احمدی‌نژاد

وزیر مسكن دولت دهم اما ظاهرا دل پرتری از وزرای سابق دیگر داشت و گفت: شما می‌گویید به خاطر مسكن مهر، به شكل بی‌سابقه‌ای زمین وارد محدوده كردید، در حالی كه این دقیقا براساس قانون انجام شد و در همین پردیس زمینها را با قیمتهای بالاتر به بنیاد مسكن فروختند. الان شما رئیس دولتید، چرا در راستای فرمایشات حضرت امام هیچ كاری نمی‌كنید؟ رهبری فرمودند مسكن خیلی مهم است اگر توانستید این‌بار را از دوش مردم ‌بردارید خیلی كار مهمی كرده‌اید. نیكزاد گفت: شما چه می‌كنید؟ با حلوا حلوا كردن كه كار درست نمی‌شود. یا شما باید پول با سود كم بدهید یا زمین ارزان در اختیار بگذارید؛ راه دیگری نیست. امروز چند میلیون نفر چشم انتظار این مسكن هستند و باید این كار تا آخر با قدرت تكمیل شود. خب شما چند جلسه تشكیل دادید؟ در عمل به این دستور رهبری چه كردید؟ تورم مگر پایین نیامده، چرا قیمت مسكن مهر را افزایش دادید؟ وی افزود: دولت در سال ۱۳۸۴ با دیدگاه امام و رهبری یك قانون متعالی به مجلس ارائه و تصویب كرد. هیچ كار ما خلاف قانون نبود. حذف بهای زمین از قیمت تمام شده مسكن عین قانون است، آقای قانونگذار خودت گفتی حذف كن. منابع را خودشان مصوب كردند و دادند. برای ما پنج هزار میلیارد دادند، به ما می‌گویند شما در بیابان خانه ساختید. اشكالی ندارد، ما در بیابان خانه ساختیم، شما لطف كنید شیر آبش را وصل كنید. وی گفت: چرا منابع مالی مسكن متوقف است؟ چرا وام روستایی را نمی‌دهید؟ وام ارزان قیمت را نمی‌دهید؟ هفت كاندیدای ریاست‌جمهوری همه گفتند بافت فرسوده، یك واحد ساخته شد؟ چرا نمی‌سازید؟ وی افزود: دولت‌های نهم و دهم به راه امام و مقام معظم رهبری اعتقاد داشت، این قانون را داد و مجلس تصویب كرد و براین اساس تحول بزرگی در این بخش صورت گرفت كه به خرابكاری تعبیر شد. آمار می‌گوید در طول شصت سال برای نخستین‌بار تعداد واحد مسكونی بیش از تعداد خانوار شده است. دولتی آمده كه سی درصد كل این مسكن‌ها را در عرض پنج سال ساخته است. پنج میلیون واحد ساخته شده است. باید بگویید دستت درد نكند یا باید بگویید دستت بشكند؟

 به خاطر مسائل فنی استیضاح شدم

وزیر نیروی دولت دهم هم از قافله پاسخگویی عقب نماند و با اشاره به انتقاداتی كه درباره ساخت سد گتوند به دولت قبل وارد می‌كنند گفت: وزارت نیرو یك وزارتخانه تخصصی و پایبند مطالعات تخصصی است. ما در وزارت نیرو روی مسائل فنی ایستادیم و حتی من به خاطر این استیضاح شدم. روال طراحی سدها فنی و منطقی و قابل دفاع است. مهندس نامجو افزود: درباره سد گتوند، مطالعات اولیه در دولت سازندگی و در سال ۱۳۷۵ توسط مشاور خارجی انجام شد. در دولت دهم گنبدهای نمك شناسایی و نحوه برخورد با آن طراحی شده است. ما برای حل این مشكل از دكتر احمدی‌نژاد خواهش كردیم و بودجه خواستیم كه این گنبدهای نمكی را مهار كنیم. پانصد میلیون تومان گرفتیم، این سد، سد بزرگی است و باید مدیریت شود.

 تمجیداز سخت‌گیری در سیاست خارجی!

خسرو معتضد كه در سال 91 سخت‌ترین انتقادات را به دولت احمدی‌نژاد داشت اما به یك‌باره از نزدیكان این دولت شد هم در این همایش گفت: آقای دكتر احمدی‌نژاد آمد و رفت و انصافاً زحمت كشید كه در تاریخ ماندگار شد. همین مسكن مهر، كه مردم با درآمد بسیار كم در سراسر كشور صاحب خانه شدند. این كار در تاریخ ماندگار شد. وی گفت: روحیه سخت‌گیری درباره سیاست خارجی دكتر احمدی‌نژاد ستودنی بود. همین چند روز پیش یك خانم خبرنگار ایتالیایی منزل من بود، می‌گفت سخت‌گیری دكتر احمدی‌نژاد باعث شد اینها الان بیایند، بنشینند و مذاكره كنند. اگر آن سخت‌گیری نبود اینها نمی‌آمدند و مذاكره به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رسید. در تاریخ ایران این مسائل بوده، یعنی آدم‌هایی كه اثرگذار بودند، زحمت كشیده و ایجاد اثر كردند، پس از مدتی مورد حمله قرار گرفتند. وی افزود: نقش امام خمینی(ره) بسیار مهم است. شما باور می‌كنید هرجا ایران به كشورهای غربی ا عتماد كرد، به ایران خیانت كردند. همین فرانسه، اعتماد كردیم و خیانت كرد؛ در عهدنامه گلستان و تركمنچای فرانسه به ایران خیانت كرد. در جنگ به نفع روس‌ها، پشت ما را خالی كردند و ما شكست خوردیم.

یاران مشایی جایگزین یاران احمدی‌نژاد

 اولین حاشیه همایش غیبت مشایی در ساختمان متعلق به خودش بود این غیبت و عدم حضور محل سوال و پرس و جوی برخی از حاضران بود اما کسی جواب درستی نداشت که بدهد. گویا این فرد پرحاشیه دولت سابق برای جلوگیری از حاشیه‌سازی‌ها، خود را از شرکت در مراسم محروم ساخت.
 البته دست‌های پنهان او در همه جای مراسم در شکل و محتوا و اداره کارگروها کاملا مشهود بود چرا که  اداره کار گروه استانها توسط مجید امیدی شهرکی، کارگروه فرهنگ و اندیشه توسط علی اکبر جوانفکر و کارگروه پشتیبانی توسط ابوالحسن فقیه اداره می شد که همگی از نیروها و یاران نزدیک مشایی به شمار می روند.

 شنیدن زمزمه‌هایی مبنی بر «یاران مشایی به جای یاران احمدی نژاد» حاشیه دیگر این همایش ۴۵۰نفره بود. گویا از برخی یاران مشایی به اسم یاران احمدی نژاد برای حضور در این مراسم دعوت به‌عمل آمد و در همین راستا غیبت برخی یاران و مدیران اصلی احمدی نژادی دراستانها کاملا مشهود بود.

 مسئولان و مدیران استان هایی چون مازندران، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کهکلویه و بویراحمد، آذربایجان غربی، کردستان، گیلان، گلستان و قزوین از جمله دعوت نشده ها و یا معترضان به دعوت یاران مشایی بجای یاران احمدی نژاد در این همایش بودند.

 سخنرانی خسرو معتضد نیز یکی دیگر از حاشیه های این مراسم بود. وی در سخنرانی خود تلاش داشت تا با بیان نکاتی از تاریخ امیرکبیر و مقایسه آن احمدی‌نژاد، اینگونه القا کند که هشت سال ریاست جمهوری احمدی نژاد همچون دوران حکومت امیرکبیر بوده و وی امیر کبیر ایران است.
 گرچه در این مراسم از هیچ خبرنگاری برای پوشش خبری و تصویری دعوت به‌عمل نیامد، اما تیم رسانه ای مشایی مستقر در روزنامه ایران در دولت دهم کارهای پذیرش مدعوین و عملیات رسانه‌ای آن‌را برعهده داشتند و بعضا مشاهد می شد که برخی افراد اخباری را به منابع خود در بیرون مخابره می‌کنند.

 به رغم اعلام قبلی برای حضور رستم قاسمی وزیر نفت دولت احمدی نژاد وی در این مراسم حاضر نشد.

 زمزمه ها و درگوشی های بازداشت بقایی که در افطاری احمدی نژاد در ماه مبارک رمضان امسال حاشیه آن مراسم بود، در این همایش هم بخشی از حاشیه ها را به خود اختصاص داد که برخی از حاضران پیگیر آخرین وضعیت وی بودند.

 احمدزاده کرمانی که معاون سازمان میراث احمدی نژاد در اوخر دولت دهم بود و از منتقدان جدی احمدی نژاد در انتخابات سال ۹۲ شده بود، در این همایش حضور داشت.

 سیدمجتبی ثمره‌هاشمی، غلامحسین الهام، علی نیکزاد وزیر سابق راه و شهرسازی، عبدالرضا شیخ‌الاسلامی وزیر اسبق تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مجید نامجو وزیر سابق نیرو، سیدشمس‌الدین حسینی وزیر سابق اقتصاد، مهدی غضنفری وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت، خسرو معتضد، مرتضی تمدن استاندار سابق تهران، علی‌اکبر جوانفکرمدیرعامل سابق ایرنا و مشاور رئیس جمهور، امیرخانی یکی از مسئولان دولت سابق که حضور وی در یک وزارتخانه حاشیه هایی ایجاد کرده بود و بهروز مرادی از جمله چهره های حاضر در این همایش بودند.
نظرات بینندگان