arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۸۳۹۱
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۰۹ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

تراز گردشگری ایران در 5 سال آینده مثبت می شود

با توسعه حمل ونقل، امکانات اقامتی و رفاهی، ایجاد شرایط مناسب و حفاظت از آثار تاریخی و طبیعی کشور در راستای جذب گردشگر خارجی می توان آمار گردشگر ورودی به کشور را در 3 تا 5 سال آینده مثبت کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مصاحبه با روزنامه عصر اقتصاد در زمینه تلاش در راستای توسعه صنایع دستی گفت: من باور دارم که در صنایع دستی می توان جایگاه مهمی در تامین معیشت مردم و صادرات محصولات صنایع دستی پیدا کرد و به اوج رسید همان جایگاهی که در شان صنایع دستی کشورمان است.

وی افزود: با توجه به خشکسالی های که در کشور ایجاد شده با مشکلاتی در زمینه کشاورزی و تولید مواجه هستیم که مهاجرت های بی رویه روستاییان را باعث و منجر به حاشیه نشینی شهرها و بروز مشکلات بسیاری می شود، در همین راستا با توسعه صنایع دستی در روستاها بیش از گذشته  می توان با ایجاد اشتغال فعال از این امر جلوگیری و به اقتصاد روستایی کمک کرد.

وی در ادامه سخنانش با اشاره بر اینکه ایران کشوری با سابقه تمدنی حدود11-10هزار ساله است که همیشه بخش های مهم تاریخ از ایران می گذرد گفت: به همین  دلیل آثار تاریخی ایران همواره سهم مهمی در دنیا دارد؛طبق نظر کارشناسان یک میلیون بنا و سایت و محوطه تاریخی داریم که در یک قرن گذشته تنها 10 تا 15 درصد آنرا شناسایی کردیم و از سال 1309 تا کنون که نخستین قانون حفظ و حراست از عتیقه جات و آثار تاریخی تصویب شد از 150 هزار اثر شناسایی شده تا امروز 32 هزار اثر ثبت ملی داشته ایم. خوشبختانه از سال 75 و البته در20 سال گذشته خیز مثبتی در راستای ثبت آثار تاریخی و مستند نگاری آثار برداشته شده است که امیدواریم به نتایج خوبی در این زمینه دستی یابیم.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درادامه با اشاره به تعدد آثار ملی ثبت شده تصریح کرد: از 32 هزار اثر ثبت شده در کشور 18 هزار بنای تاریخی و 14 هزار مورد نیز سایت های تاریخی هستند که در فهرست آثار ثبت شده بطور جزئی تر 1263 مسجد، 859 کاروانسرای قدیمی، 868 آب انبار، 172 کلیسا، 161 آتشکده، 314بازار قدیمی، 3260 آرامگاه قدیمی، 307 کاخ قدیمی، 1516 قلعه قدیمی و در مجموع 3783خانه قدیمی در کشور داریم.

وی تاکید کرد: هر بنایی که دارای هویت تاریخی باشد پس از بررسی های انجام شده و با رضایت مالک ثبت می کنیم. بناهایی که ثبت می شوند پس از ثبت برای بازسازی و حفظ اصالت بنا کمک هایی دریافت می کنند و آن بنا به بهره برداری می رسد برای مثال می تواند به مراکز اقامتی و مهمانسرای قدیمی، موزه های شخصی، کلاس و نمایشگاه فعالیت های فرهنگی و ... تبدیل شوند که البته این امر بدون تغییر در اصالت بنا صورت می گیرد.

سلطانی فر ادامه داد: رویکردی که ما در حال حاضرداریم این است که از بناهای قدیمی با کمک بخش خصوصی بهره برداری شود برای مثال تبدیل یک بنا به اقامتگاه بین راهی یا هتل سنتی که از سوی گردشگران خارجی بسیار مورد استقبال قرار می گیرد. با ارائه تسهیلات به بخش خصوصی و با تبدیل آن به بنگاه اقتصادی و مرمت بنا علاوه بر اینکه دیگر در معرض تهدید نبوده، امکان و ظرفیت جذب سرمایه گذار را نیز دارد.

معاون رییس جمهوری در ادامه خاطر نشان کرد: خوشبختانه در دو سال گذشته آمار گردشگران ورودی بسیار بالا رفته در حال حاضر چندین هتل ساز خارجی برای احداث هتل اقدام کرده اند از جمله چند سرمایه گذار عربی و این امر در حال ازدیاد است.

 وی همچنین تاکید کرد: ما وظیفه داریم موانع سرمایه گذاری در کشور را برطرف کنیم به همین منظور یک بسته سرمایه گذاری برای فضای جدید سیاسی و اقتصادی پساتحریم تهیه شده است که بیش از هزار پروژه در آن تعریف کردیم که هتل 4و 5 ستاره، مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی، بازارچه های صنایع دستی و ... در آن در نظر گرفته شده است که با وجود این پروژه ها آماده ایم که در کشور به سرمایه گذاری کمک کنیم.برای مثال خانه هایی که در استانها  تبدیل به هتل شده اند هر شب میزبان صدها گردشگر خارجی بوده و ارزآوری فراوانی دارند و بسیار مورد توجه گردشگران خارجی قرار دارند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به برنامه های بلند مدت و بررسی شده ای که برای توسعه گردشگری در کشور در نظر است گفت: در حال حاضر 2 تا 3 هدف گردشگری داریم نیمی از گردشگران ما مذهبی- زیارتی هستند و نیم دیگر آن نیز طبیعت گردی و فرهنگی و تاریخی است؛ به همین منظور با توجه به اینکه در گردشگری ایران اصول و مبانی گردشگری حلال را رعایت می کنیم قصد داریم ایران را به قطب گردشگری حلال در دنیا تبدیل کنیم. در تلاش هستیم تا ایران به مهد گردشگران مسلمان دنیا تبدیل شود، اگر در 10 سال آینده 5 درصد مسلمانان و شیعیان دنیا را به ایران بیاوریم به بسیاری از هدف خود رسیده ایم.

وی با اشاره به تلاش سازمان میراث فرهنگی برای مثبت شدن تراز گردشگری ایران در 3 تا 5 سال آینده گفت: باید تلاش شود 5 میلیون گردشگر ورودی را ظرف 10 سال به 20 میلیون برسانیم. در حال حاضر در حال بررسی لغو روادید با برخی کشورها هستیم سعی داریم مدت روادید فرودگاهی را به 30 روز افزایش دهیم؛ پیشنهاد صدور ویزای الکترونیک توسط وزارت امور خارجه در آینده نزدیک در دولت مطرح خواهد شد.

 سلطانی فر در ادامه سخنانش گفت: در راستای توسعه گردشگری کشور و معرفی هرچه بیشتر ایران به جهانیان با برنامه ریزی های صورت گرفته قصد داریم برای علویان ترکیه، سوریه و آلبانی تور برای اردبیل و مشهد فراهم کنیم به دلیل اینکه این گروه در ایران خاستگاه مخصوص خود را دارند و از این نظر برای آنها جالب توجه است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی در پایان سخنانش افزود:.اغلب گردشگران خارجی پس از سفر به ایران بر این مطلب اذعان دارند که تفکر ما نسبت به ایران و توسعه و نیز فرهنگ مردم آن بسیار تغییر کرد و از سفر دوباره به ایران استقبال می کنیم. در همین راستا در فضای جدید کشور یکی از بخش هایی که بیشتر از دیگر بخش ها رشد می کند و به شکوفایی می رسد گردشگری است.
نظرات بینندگان