بخش مهمی از جاده ابریشم از کشور چین عبور می کند که از منظر سایت های باستان شناسی و تاریخی بسیار ارزشمند بوده و هر ساله میزبان تعداد چشمگیری از گردشگران است.
جاده ابریشم نامی بسیار کهن است که بارهابرنامه های مرتبط با آن را مشاهده کرده ایم. این شبکه از راه های متصل با هدف توسعه بازرگانی در قاره آسیا ایجاد شد و در ایجاد ارتباط میان شرق، غرب و جنوب آسیا به یکدیگر و همچنین به عنوان راه ارتباطی با شمال آفریقا و شرق اروپا اهمیت بسیار زیادی داشت. این مسیر استراتژیک تا سده پانزدهم میلادی و به مدت 1700 سال بزرگترین شبکه بازرگانی جهان محسوب می شد. علت انتخاب نام ابریشم برای این مسیر، حمل بار ابریشم چین از راه مذکور به سمت دریای مدیترانه و مناطق دیگر بوده است.
پژوهش های باستان شناسی در مسیر جاده ابریشم به شکل جدی از اوایل سده نوزدهم آغاز شد و اشیا باارزشی نیز از آن بدست آمده است که در موزه های مشهور جهان نگهداری می شوند. بخش مهمی از جاده ابریشم از کشور چین عبور می کند که از منظر سایت های باستان شناسی و تاریخی بسیار ارزشمند بوده و هر ساله میزبان تعداد چشمگیری از گردشگران است.
تا کنون 22 سایت تاریخی در مسیر عبور جاده ابریشم از کشور چین کشف شده که به ترتیب در تقسیمات استانی 4 منطقه چین شامل شاآنشی، هنان، گانسو و سین کیانگ قرار دارند. در ادامه این مسیر و در نزدیکی مرزهای چین 8 سایت تاریخی دیگر در کشور قزاقستان و 3 سایت در قرقیزستان قرار گرفته اند. نقشه راه ابریشم در بخش های مورد اشاره کشور چین، قزاقستان و قرقیزستان بر اساس اطلاعات منتشره توسط موسسه طراحی و پژوهش های معماری چین