arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۱۰۲۹
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۲۱ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۴

رد پاي انتخابات مجلس در تصميم گيري هاي فوتبالي/ پاي متهمان مالي باز هم به فوتبال باز شد!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فردا: کليد دولت اعتدال گويا در ورزش چندان پاسخگوي مشکلات نيست و در شرايطي که در طول يکسال گذشته بارها و بارها مسئولان ورزش کشور از رفع مشکلات دو تيم استقلال و پرسپوليس خبر داده بودند، اما گويا اهالي دولت يازدهم نيز مانند ساير دولت هاي قبلي در واگذاري اين 2 باشگاه پرطرفدار و تامين هزينه هاي مالي آنها با مشکل روبرو هستند.

يکي از شعارهاي اصلي مسئولان ورزش در دولت تدبير و اميد خصوصي سازي 2 باشگاه زيان ده استقلال و پرسپوليس بود و وعده و وعيدهاي بسياري در اين خصوص نيز از سوي مسئولان مطرح شد. ابتدا قرار بود تا پيش از آغاز ليگ برتر اين 2 باشگاه خصوصي شوند، اما اين مسئله پس از تلاش 4 باره منتفي شد.اين در حالي است که استقلال و پرسپوليس با تصميم گيري هاي شتاب زده مسئولان ورزش، اين روزها در بعد مديريتي با مشکلات فراواني دست و پنجه نرم مي کنند و هر روز خبر تازه اي از اختلافات و مشکلات مالي آنها به بيرون درز مي کند.

ماجرا از کجا آغاز شد؟
بي شک فوتبال ايران تابلوي اصلي سنجش مديران ورزش در کشور است و به تبع آن وضعيتي که سرخابي هاي پايتخت در پي تصميم گيري مديران پيدا مي کنند، عيار جايگاه مديريتي مسئولان ورزش کشور را در اختيار اهالي ورزش قرار مي دهد.

بعد از روي کار آمدن دولت يازدهم و انتخاب وزير ورزش از ميان استاتيد دانشگاهي، اين اميد ايجاد شد که با روي کار آمدن يک مدير تحصيل کرده ورزشي، ورزش کشور ضمن دور شدن از دخالت اهالي سياست، به سمت شکوفايي و پيشرفت حرکت کند. مسئولان جديد ورزش نيز همچون مديران دولت هاي گذشته، فعاليت هاي خود را با مديريت بر سرخابي ها آغاز کردند و تصميم گرفتند تا سر و ساماني به اوضاع نه چندان جالب استقلال و پرسپوليس بدهند.

در اين مسير وزارت ورزش ابتدا تصميم داشت مبحث خصوصي سازي که از سال هاي دور قرار است در فوتبال ايران عملياتي شود را اجرايي کند اما بعد از کش و قوس هاي فراوان اين مسئله نيز به سال هاي آينده موکول شد تا مسئولان ورزش خودشان دست به کار شده و بار ديگر مديريت سرخابي ها را بر عهده بگيرند. از همين رو رسيدگي به وضعيت اين 2 باشگاه و تصميم گيري در خصوص وضعيت هيئت مديره و اسپانسرهاي آن به امير رضا خادمي واگذار شد که هر چه افتخار در ورزش ايران به دست آورده در کشتي بوده و اين براي اولين بار بود که پاي به فوتبال مي گذاشت.

تصميم گيري هاي اهالي وزارت ورزش براي سرخابي ها با تصميمات اشتباه و عجيب و غريب خادم آغاز شد و ابتدا مدير عاملان سابق 2 باشگاه از کار برکنار و اعضاي هيئت مديره نيز کنار گذاشته شدند. در ادامه کار مسئولان ورزش تصميم گرفتند که ابتدا به وضعيت سرخپوشان تهراني سر و سامان دهند. وزارت ورزش اسامي اعضاي هيئت مديره پرسپوليس را اعلام کرد و غير از يکي دو نفر، نام ساير نفرات براي هيچ کس آشنا نبود. اما بالاخره اعضاي هيئت مديره کار خود را آغاز کردند و در اولين گام اسپانسرهاي پرحاشيه باشگاه معرفي شدند.

ماجرا اما وقتي جالب تر شد که خبر رسيد در راه انتخاب اعضاي هيئت مديره پرسپوليس بده بستان هايي نيز در کار بوده و تحصيلات آکادميک وزير ورزش و انتظاري که اهالي ورزش از مديريت دانشگاهي وزير داشتند، در اين راه تاثيرگذار نبوده است. اما اختلافات از همان ابتداي فصل گذشته مشخص بود کار باشگاه پرسپوليس به جايي رسيد که حميد رضا سياسي، به يکباره از عضويت هيئت مديره به رياست هيئت مديره و از اين جايگاه با اخراج مدير عامل قبلي و حتي سرمربي، به پست مدير عاملي پرسپوليس دست يافت. اما ديري نپاييد که سياسي نيز به واسطه زنداني شدن، مديرعاملي سرخپوشان را از دست داد اما ردپاي وي همچنان حتي از داخل زندان نيز در فوتبال ديده مي شد.

در اين بين اما نمي توان از نقش وزارت ورزش و نصرالله سجادي به عنوان مسئول جديد رسيدگي به امور 2 باشگاه استقلال و پرسپوليس در تغييرات به وجود آمده غافل ماند. اين روزها معلوم نيست اهالي وزارت ورزش که تا همين چند ماه پيش به صورت مستقيم در روند تغيير و تحولات پرسپوليس دخالت داشتند، حالا چرا روزه سکوت گرفته و در بحران ايجاد شده خود را مبرا از هرنوع خطا و اشتباهي مي دانند. مسئولان امروز ورزش در شرايطي با شعار مديريت دانشگاهي، مديريت ورزش کشور را به دست گرفتند که انتظار مي رفت حاصل اين مديريت دانشگاهي منجر به تصميم گيري هاي آگاهانه و جلوگيري از برخوردهاي شتاب زده شود. اما عملکرد مسئولان ورزش کشور در يکسال گذشته نه تنها باري از دوش ورزش برنداشت، بلکه اين روزها با حوادثي که براي سرخابي ها در حال به وجود آمدن است، به نظر مي رسد که حاشيه و سروصداهاي ورزش ورزش بيشتر و بيشتر نيز شده است.

رد پاي ياران بابک زنجاني
چند سالي بود که ورزش کشور به خصوص فوتبال ايران دروازه اي براي حضور و شهرت يافتن افراد سياسي و برخي از نمايندگان مجلس شده بود و اين افراد با لابي هاي گسترده سعي داشتند با حضور در جمع اعضاي هيئت مديره باشگاه هاي ورزشي، از فرصت محبوبيتي که فوتبال داشت به خوبي استفاده کرده و بر شهرت خود بيفزايند.

اين شکل و شمايل ورزش به خصوص در دوران رياست جمهوري 8 ساله محمود احمدي نژاد نمود ويژه اي يافت و تعداد زيادي از مديران ورزش از شخص اول ورزش کشور تا مسئولان پايين دستي اغلب مديراني غيرورزشي بودند که با حضور در ورزش به شهرتي که مي خواستند دست يافتند. اما پايان دوران رياست جمهوري محمود احمدي نژاد اين اميد را در ميان اهالي ورزش زنده کرد که ورزش بار ديگر به ورزشي ها سپرده خواهد شد. دولت جديد و وزارت ورزش نيز در انتخابات خود بر اين نکته تاکيد داشت اما افرادي براي جايگاه هاي مختلف ورزشي انتخاب شدند که يا جلوس در اين جايگاه بر قاموس اين افراد نمي گنجيد و يا اينکه تخصص لازم را نداشتند.

اما دولت تدبير و اميد نيز چندان بر خلاف مسير دولت قبل در موضوع ورزش رفتار نکرد. اگر در دوران محمود احمدي نژاد سياسيون بودند که با ورود به ورزش بر شهرت خود مي افزودند، اين بار در دولت حسن روحاني نوبت به فعالان اقتصادي و سرمايه داران رسيده تا براي رسيدن به شهرت، تمام تلاش خود را براي حضور در ورزش معطوف کنند. البته حضور سرمايه داران و فعالان اقتصادي در ورزش امر نامناسبي نبوده و بعضا اين افراد کمک هاي قابل توجهي نيز به ورزش داشته اند اما نحوه انتخاب اين سرمايه داران و عدم نظارت و توجه دستگاه هاي نظارتي دولت سبب شد تا خبر از حضور افرادي در ورزش شنيده شود که پرونده چندان روشني ندارند.

يکسال پيش بود که ماجراي حضور 2 تن از شرکاي بابک زنجاني، ميلياردر معروف که چند ماه قبل از آن به دليل بدهي هاي نفتي اش به وزارت نفت بازداشت شده بود، مطرح شد و شنيده شد اين 2 نفر در تلاش هستند تا بتوانند خود را به يکي از باشگاه هاي پرطرفدار نزديک کنند و در اين زمينه موفقيت هايي نيز به دست آوردند. اين در حالي است که اين 2 شريک آقاي ميلياردر نيز خود از جمله افرادي هستند که بدهي هاي بسياري برگردن آنها وجود داشت و تکليف اين بدهي ها به دولت نيز مشخص نشده بود.

البته اين اولين بار نيست که بابک زنجاني و يارانش پاي در فوتبال مي گذاشتند. زنجاني پيش از اين نيز قبل از آغاز ليگ برتر سيزدهم، راه آهن شهر ري را خريداري کرد و نام سورينت را به ابتداي نام باشگاه راه آهن افزود تا مشخص شود هلدينگ سورينت که متعلق به بابک زنجاني نيز هست قرار است اسپانسر تيم فوتبال راه آهن باشد. بعد از اين ماجرا نيز رد پاهايي از حضور بابک زنجاني و شرکايش در باشگاه پرسپوليس ديده شد که از جمله آنها مي توان به ماجراي رنگ آميزي يکي از هواپيماهاي هلدينگ سورينت به رنگ قرمز و ثبت نام پرسپوليس بر روي آن اشاره کرد.

بازگشت مجدد سياسي به فوتبال!
هفته گذشته و در جريان اعتراض کادر فني و بازيکنان استقلال به عدم پرداخت‌هاي مالي جلسه‌اي در وزارت ورزش و در محل کار بهرام افشارزاده تشکيل شد اما زماني که استقلالي‌ها وارد محل جلسه شدند حضور يک چهره آشنا باعث تعجب آنها شد.

حميدرضا سياسي مديرعامل پيشين باشگاه پرسپوليس که به خاطر نشست با يکي از عوامل موساد در زمان حضورش در پرسپوليس مشکلاتي برايش ايجاد شده بود، در جمع آبي‌پوشان حضور يافته بود و تمامي توضيحات در مورد اسپانسر و حمايت‌هاي مالي را ارائه کرد.

اين اتفاق علاوه بر ايجاد مجدد شائبه در وزارت ورزش براي استفاده از حميدرضا سياسي که در خوشبينانه‌ترين حالت متهم پرونده‌اي جنجالي در سال گذشته بوده، اين بحث را دوباره باز مي‌کند که سياسي باز هم هر دو باشگاه استقلال و پرسپوليس را توامان از نظر مالي مديريت مي‌کند؟

حميدرضا سياسي در شرايطي توضيحاتي پيرامون اسپانسر را به استقلالي‌ها ارائه کرد که گفته مي‌شود او در پشت پرده با اسپانسر پرسپوليس هم در ارتباط است. اين درحالي است که فصل گذشته به خاطر همسان بودن سرمنشاء اسپانسر استقلال و پرسپوليس حرف و حديث زيادي به وجود آمد.

تبليغات براي انتخابات مجلس در فوتبال
اين روز‌ها شنيده مي‌شود هدف از انجام تمام اين کار‌ها چيده شدن يک ترکيب مديريتي، با هدف استفاده در تبليغات انتخابات مجلس شوراي اسلامي است. اتفاقي که از تغييرو تحولات سال گذشته سرخابي ها آغاز شد و فقط براي اينکه از محبوبيت و اهرم فوتبال براي سرنوشت انتخابات مجلس در تهران استفاده شود.

البته اين اولين و آخرين بار نيست که اهالي سياست براي کسب شهرت روي به فوتبال مي‌آورند و اين مسئله در دولت‌هاي گذشته به ويژه در دولت‌هاي نهم و دهم به شکل محسوسي وجود داشت. اما گويا حضور سياسيون در ورزش براي کسب شهرت به دولت يازدهم نيز سرايت کرده و نه تنها اهالي سياست بلکه برخي از اهالي اقتصاد و سرمايه داران را نيز وادار کرده تا براي کسب شهرت روي به فوتبال آورند. اما گويا اين بار برنامه‌ها براي انتخابات مجلس بسته شده و فوتبال نيز راه حل مناسبي براي کسب شهرت برخي شده است.
نظرات بینندگان