arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۱۰۵۸
تعداد نظرات: ۴۸ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۸ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۴

پدر زلزله‌شناسي ايران: كار تهران با 5/6 ريشتر تمام است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حداكثر تا 15 سال ديگر يك زلزله مهيب در تهران رخ مي‌دهد. ما با اتكا به ماورا، از خودمان سلب مسئوليت مي‌كنيم. 90 درصد كشور روي گسل است. من مي‌توانم اثبات كنم كه اگر آن زلزله 4 ريشتري جوادآباد در يك روستا رخ مي‌داد، مي‌توانست حتي كشنده باشد. ما در خيابان 15،10 متري خانه‌هاي بالاي 15 طبقه مي‌سازيم كه فاجعه است. زلزله خيزي شمال تهران بسيار زياد است. اگر زلزله بيايد، جنوب تهران بيشتر تخريب مي‌شود. زلزله در تهران، كشته‌ها و زخمي‌هاي ميليوني خواهد داشت.

زلزله پنجشنبه شب گذشته، يادمان انداخت كه تهران در معرض چه خطر بزرگي است. اين سال‌ها وقتي از زلزله تهران صحبت مي‌كنيم، تن و بدن‌مان مي‌لرزد. امكان ندارد با كسي كه در تهران ساكن است، از زلزله مرگباري كه گفته مي‌شود در تهران رخ خواهد داد، صحبت كنيد و مو به تنش سيخ نشود. اينكه مي‌گويند زلزله‌اي كه در تهران رخ مي‌دهد بيشتر از 8  ريشتر خواهد بود و تهران بعد از اين زلزله نابود و با خاك يكسان مي‌شود. آن وقت است كه ايران به كل در خاموشي فرو خواهد رفت. خاموشي‌اي كه بوي مرگ دارد! با بهرام عكاشه 79 ساله گفت‌وگو كرديم. كسي كه پدر علم ژئوفيزيك و زلزله‌شناسي در ايران است. او اولين كسي است كه براي تحصيل علم زلزله‌شناسي به خارج از كشور رفته و رگه‌هاي مرگبار جهنده ايران را مثل كف دستش مي‌شناسد. حرف‌هاي او كمي از خبر مرگ ندارد!

چند روز پيش زلزله‌اي در جنوب تهران اتفاق افتاد كه باز يادمان انداخت تهران در معرض شديدترين زلزله كشور است. تهراني كه اگر اتفاقي به اين بزرگي در آن رخ دهد، كشور رامختل مي‌كند،  درست است؟

بله، من به اين موضوع ايمان دارم. اگر اتفاقي در تهران بيفتد، كشور از بين مي‌رود.

آيا واقعا احتمالش هست؟ يعني اگر واقعا در تهران زلزله‌اي 8 ريشتري بيايد كل تهران به فنا مي‌رود؟

بله، هيچي از تهران و كشور نمي‌ماند. چون مثل اين مي‌ماند كه قلب انساني از بدنش خارج شود. حداقل 30 تا 40 سال است كه من اين نكته را متذكر مي‌شوم. من هم قبل از انقلاب و هم بعد از انقلاب خيلي درباره اين قضيه گفت‌وگو مي‌كردم. در سال 1376 شوراي امنيت ملي به من نامه نوشت كه دلايلت براي اينكه مي‌گويي تهران نابود مي‌شود، چيست. من هم همه مدارك را فرستادم. دو هفته بعد از رد و بدل كردن مدارك، رئيس‌جمهور  وقت به6 نفر از وزرايش دستور داد كه اين ماجرا را پيگيري كنند. من در نامه‌ها خواسته بودم كه منازل مردم در تهران مقاوم‌سازي شوند، براي تهران فورا ستاد بحران تشكيل شود و تغيير جاي پايتخت در دستور كار قرار گيرد. بالاخره دبيرخانه ستاد بحران در سال 1380 تشكيل شد و با آژانس بين‌المللي حقوقي ژاپن قراردادي منعقد كردند كه وضعيت تهران را از نظر ساختماني و زلزله‌خيزي بررسي كنند. همان زمان‌ها آقاي كرباسچي نتايج تحقيقات ژاپني‌ها را در تلويزيون و راديو منتشر كردند و من شنيدم كه كشته‌ها و زخمي‌ها در تهران ميليوني خواهد بود و چيزي از تهران نمي‌ماند. بعد از آن، رئيس دولت نهم سعي كرد كارمندان را به زور پول از تهران خارج و در استان‌هاي ديگر مشغول به كار كند اما متاسفانه اين سياست عملي نشد. سعي كردند پايتخت را به سمت سمنان منتقل كنند ولي اين راه هم نشد و مسئله رها شد. در دو هزار سال گذشته در تهران، منطقه ري 5،6 بار زلزله هفت ريشتري داشته و آخرين زلزله‌اي كه در شرق تهران و در مارس 1830 ميلادي رخ داده، بزرگي‌اش بيش از 7 ريشتر بوده. در محاسباتي كه من انجام داده‌ام، دوره دويست تا 150 سال براي تكرار زلزله‌ها مشخص شد. از اين زمان، 15 سالش مانده است.

 يعني تا 15 سال ديگر يك زلزله مهيب در تهران مي‌آيد؟!

بله حداكثر تا 15 سال ديگر! البته اينها محاسبات كاغذ و قلمي است. زمين اين چيزها سرش نمي‌شود. رفتار زمين را نمي‌شود به دقيقا حدس زد چون زمين همگن و يكنواخت نيست، هر اظهارنظري با علامت سوال همراه است. نكته مهم اين است كه ما حداقل 14،13ميليون دانش‌آموز در كشور داريم كه در مدارسي كاملا آسيب‌پذير درس مي‌خوانند. من 650 شهر ايران را انتخاب كردم و زلزله‌خيزي‌شان را بررسي كردم. 85درصد شهرهاي كشور ما از جمله قم، تهران و فاصله قم و تهران، تبريز، شيراز و مشهد در معرض خطر زلزله هستند. يادمان نرود كه ما در منطقه البرز، گلستان، گيلان و شهرهاي شمالي با 8 ميليون جمعيت در معرض خطر، روبه‌رو هستيم. در جنوب البرز هم نزديك به 25 ميليون نفر جمعيت زندگي مي‌كنند. در كل با حساب‌هايي كه ما كرديم متوجه شديم كه 50 ميليون نفر از جمعيت كشورمان در معرض خطر زلزله قرار دارند.

اينكه مي‌گويند خانه‌هايي كه در تهران ساخته مي‌شود تحمل 11 ريشتر زلزله را دارد، چقدر صحت دارد؟

اينها همه‌اش چرند است! چون اصلا امداد و نجات در تهران غيرممكن مي‌شود. مخصوصا كه در كوچه‌هاي 15،10 متري، ساختماني 15 طبقه ساخته مي‌شود. روز به روز جمعيت تهران زياد مي‌شود. حتي مي‌توان گفت هر دقيقه اين جمعيت در حال افزايش است. حتي حاشيه‌نشيني و بافت فرسوده در تهران بسيار زياد است. من اثبات مي‌كنم كه اگر زلزله چهار ريشتري در بافت فرسوده تهران بيايد، مسئله‌ساز مي‌شود.

  درباره زلزله چند روز پيش مي‌گفتند اگر در شهر و منطقه مسكوني هم رخ مي‌داد، خسارتي نداشت،  درست است؟

من مي‌توانم اثبات كنم كه اگر آن زلزله چهار ريشتري جوادآباد در يك روستا رخ مي‌داد مي‌توانست حتي كشنده باشد.

 چند درصد از كشور روي گسل قرار دارد؟

90 درصد از كشور روي گسل است. چرابايد زلزله 7/6 ريشتري در بم هزاران هزار كشته بدهد و اين‌همه آدم سرگردان شوند. چرا بايد زلزله 2/7 ريشتر در منجيل اين‌همه كشته بدهد؟ چرا در ژاپن اين‌گونه نيست؟ چرا آسيب‌پذيري در كاليفرنيا و زلاندنو اين‌طور نيست؟ مسلم است كه كشورهاي حوزه مديترانه مثل يونان، تركيه و ايتاليا هم زلزله خيز هستند. استانبول كه وضعيتش از ما بدتر است. اما آنها مسئله را جدي گرفتند، ولي ما بيشتر به چيزهاي ديگر توكل مي‌كنيم!

 مثلا چه چيزهايي؟

ما بيشتر اعتقاد داريم اگر خدا بخواهد زلزله مي‌آيد. درست است كه اگر خدا بخواهد، زلزله مي‌آيد اما با اين كار، ما مسائل را به بالا مي‌سپاريم و از خودمان سلب مسئوليت مي‌كنيم.

 يعني به نيروهاي ماورا بيشتر اتكا داريم؟

بله. در صورتي كه ژاپني‌ها اين‌طور فكر نمي‌كنند و مي‌گويند بايد كار كنند و ايمن‌سازي را انجام دهند و بعد در معبدشان به راز و نياز مشغول مي‌شوند. ما فقط دعا و آرزو مي‌كنيم اتفاقي نيفتد. در واقع داريم سلب مسئوليت مي‌كنيم از وظايفي كه به عهده بشر است. ما شعور داريم، خانه مي‌سازيم ولي شير با تمام زورش تنها كاري كه مي‌تواند بكند اين است كه به غار برود.

 اگر زلزله در تهران بيايد، كدام بخش بيشتر آسيب مي‌بيند؟

شمال تهران زلزله خيزي‌اش بسيار شديد است، يعني اگر زلزله بيايد شدتش در حدود 5/7 ريشتر هم خواهد بود. اگر شمال شرق تهران بيايد تا مرز هشت ريشتر مي‌رود. زلزله خيزي شمال تهران قوي‌تر خواهد بود. اما نكته‌اي را بايد در نظر گرفت و آن اين كه در شمال تهران گِل زمين سفت است، منازل محكم‌تر هستند. اما در جنوب تهران زمين بسيار سست است. تمام آب‌هاي تهران از كوه‌هاي البرز به سمت ورامين مي‌رود. رسوبات سنگينش در شمال نشست مي‌كند و رسوبات سبكش مثل شن در زمين‌هاي كشاورزي مي‌رود. ضمن اينكه فاضلاب‌هاي تهران هم به سمت جنوب تهران مي‌روند.

 پس جنوب تهران آسيب‌پذيرتر است...

بله. به خاطر جمعيت و بافت فرسوده، ساختمان‌هاي غيرمتعارف با سازه‌هاي بد، به شدت آسيب‌پذير است و زلزله زير هفت ريشتر خرابش مي‌كند. تمام جنوب تهران، چه جوادآباد و چه ورامين، همه زمين‌ها نامناسب هستند و خانه‌ها در اين مناطق مقاوم نيستند.

  اينكه در طي سي سال گذشته به غير از چند زلزله بسيار خفيف، زلزله بزرگي در تهران رخ نداده، به اين معنا است كه اگر زلزله‌اي بخواهد در تهران بيايد خيلي بزرگ خواهد بود؟

من در مسجد سليمان بزرگ شدم كه در آن زمان، مدرن‌ترين شهر ايران بود. چون خيلي زلزله مي‌آمد، شركت نفت خيلي به مقاوم بودن خانه‌ها اهميت مي‌داد. هفته‌اي يك بار زمين مي‌لرزيد. زلزله كوچك در كشور فراوان است ولي زلزله بزرگ را مي‌شود حساب كرد كه ريتمش چطور است و چقدر خسارت وارد مي‌كند ولي يادمان نرود كه زلزله به دستور كسي عمل نمي‌كند. زلزله پديده‌اي است كه در طبيعت فوق‌العاده ناهمگن اتفاق مي‌افتد. از دوهزار سال پيش تا به امروز، زلزله‌هاي 7  ريشتر بسيار زياد در كشور رخ داده. طبق محاسبات و آماري كه من دارم به طور كلي هر سال در كشور ما يك زلزله 6  ريشتري انتظار مي‌رود. هر 10 سال هم يك زلزله هفت ريشتري در كشور ما اتفاق مي‌افتد. حالا اگر اين زلزله هفت ريشتري در بيايان باشد كسي كشته نمي‌شود اما اگر در شهرها باشد تعداد كشته‌ها زياد مي‌شود. اگر در تهران و جنوب تهران رخ دهد، تعداد كشته‌ها و زخمي‌ها ميليوني خواهد شد و شهر تهران رو به تعطيلي مي‌گذارد.

   اين تعطيلي در پي چند ريشتر زلزله در كشور رخ خواهد داد؟

اگر بالاي 5/6 ريشتر باشد، تهران تعطيل خواهد شد. نقشه‌هاي تخليه شهر تهران پيش من است. نقشه‌هايي كه مي‌گويد مثلا ساكنان ميدان هروي چطور منطقه را تخليه كنند،  يا منطقه يوسف آباد چطور. چند ماه پيش از من سوال شد كه بعد از زلزله، زنده‌ها بايد كجا اسكان داده شوند؟ پيشنهاد من، بهشت زهرا بود. تمام قسمت‌هاي تهران بايد ستاد بحران داشته باشند و استان‌هاي همسايه بايد در زمان زلزله به آسيب‌ديده‌هاي تهران كمك كنند.

   الان اين آمادگي در استان‌ها وجود دارد؟

ما بيشترين آمادگي را روي كاغذ داريم! اما متاسفانه در عمل هيچي آماده نيست.  ما هميشه بايد آمادگي داشته باشيم چون تهران با توكيو و ديگر شهرهاي دنيا فرق دارد.

 اين به خاطر شرايط ساختمان‌سازي است يا موقعيت جغرافيايي؟

هردو! ساختمان‌هاي ما فقط به ظاهر مهندسي‌ساز هستند. ما در تهران حريم گسل را رعايت نكرده‌ايم، در مناطق اطراف گسل نبايد ساختماني ساخته شود. اما ما روي گسل هم خانه ساخته‌ايم. شمال تهران شيب زيادي دارد ولي زمين جنوب تهران بسيار ضعيف است و خيابان‌هاي ما بدون برنامه، ساختمان‌سازي شده. من مي‌توانم خيلي ساده خانه‌ام را در پياده‌رو جلو ببرم. ما مي‌توانيم به راحتي قوانين را بخريم. در كشور آلمان، ژاپن و سوئيس كه روي كوه‌هاي آلپ ساخته شده، كسي در اثر زلزله كشته نمي‌شود. در جنوب آلمان كسي در اثر زلزله كشته نمي‌شود. اما ما در تهران شاهد هستيم كه وقتي مي‌خواهند در فلان منطقه، خانه‌اي بسازند، ساختمان كناري‌اش فرو مي‌ريزد. كسي كه در آنجا به عنوان مهندس ناظر است، به راحتي خريداري مي‌شود.

 يعني تقصيرها برمي‌گردد به شهرداري؟

بله. الان 220 سال است كه تهران پايتخت شده، پيشنهاد من اين بود كه بخشي از پايتخت را منتقل كنيم. مالزي اين كار را انجام داده. در جنوب كوالالامپور پايتخت ديگري ساخته شد و چند ميليون از جمعيت را به آنجا منتقل كردند. الان كه با شما صحبت مي‌كنم، يك سوم كارهاي پايتخت روسيه در سن‌پطرزبورگ انجام مي‌شود و بقيه‌اش در مسكو است.

 خود شما در تهران زندگي مي‌كنيد؟

بله. استاد دانشگاه تهران هستم و هنوز در تهرانم. متاسفانه جماعت ما خرافي هستند. بيشتر به جن و پري اعتقاد دارند تا توانايي‌هايشان.

*قانون
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴۸
در انتظار بررسی: ۳
غیر قابل انتشار: ۳۲
ناشناس
|
Russian Federation
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
219
30
ابشان فقط کلی گویی کردند که ما هم بلد هستیم
برنامه هیچ
خود شما در مدت استادی در دانشگاه چقدر در مهار این بحران موثر بودید ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
مشخص است شما کلی گویی بلدید. ایشان استاد هستند عالمند پیشنهاد می دهند عملی کردن پیشنهادات ایشان کار اشخاص دیگری است. پیشنهادات ایشان هم در متن کاملا روشن و واضح آمده است.
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
ایشون کلی گویی نکرده خیلی جاها حرف زده خیلی نوشته هم دارن مثلا اینجا هم گفتن که "در سال 1376 شوراي امنيت ملي به من نامه نوشت كه دلايلت براي اينكه مي‌گويي تهران نابود مي‌شود، چيست. من هم همه مدارك را فرستادم"
امیر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
دوست ناشناس ..بفرمائید آیا ایشان قدرت اجرائی دارند؟تذکرات ایشان به عنوان یک پژوهشگر در اختیار مسئولین اجرائی قرار می گیرد تصمیم و اجرا به عهده دولتها و مسئولین است.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
یعنی شما انتظار دارید ایشان یک تنه تمام مسایل رو حل کنه؟! ایشان وظیفه اش رو انجام داده و اقدامات عملی به عهده ........
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
چرا خود ايشان سالهاست تهران زندگي مي كنند ؟
ali
| United States |
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
اخه شما نمیدونی استاد دانشگاه اختیار اجریی ندارد که از وقوع بحران زلزله جلوگیری کند .
سعید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
خود شما چقدر از علم زمین شناسی بهره مند هستید؟ چقدربا تاریخچه اقدامات آقای دکتر عکاشه آشنایی دارید؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
7
53
جهت اطلاع واجد ریشتر یک واجد کیفی است که به صورت لگاریتمی میباشد و حداکثر مقدار مجاسباتی آن 10 می باشد و در واحد 10 مجاسبه شده است که انرژی یک زلزله 10 ریشتری (که تثریبا غیر ممکن است) به اندازه نابودی زمین می تواند باشد. پس اصلا زلزله 11 ریشتری وجود خارجی ندارد. بزرگترین زلزله جهان هم 9.5 ریشتر بوده که منجر به جابجایی چند درجه ای مدار زمین شده است.
عباس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
15
40
یادش بخیر، آقای دکتر عکاشه داور پایان نامه بنده بودند
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
خوشبحالت که همه فهمیدن فوق لیسانس و دکترا داری!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
125
18
ایشون متاسفانه صرفا به خاطر این که اولین تحصیل کرده زلزله هستن فکر میکنن هر چه در مورد زلزله میگن درسته در حالی که یکی از ابتدایی ترین مباحث زلزله اینه که نمیشه زمان و قدرت اون رو پیش بینی کرد
در ثانی این که کار تهران با یک زلزله ۵/۶ ریشتری تمومه کاملا حرف غیر منطقی هست چون قدرت تخریبی زلزله ها علاوه بر بزرگا به عمق اونها نیز بستگی داره البته که عمق زلزله در ایران معمولا کم هست و زلزله ها سطحی هستن
جناب آقای عکاشه ترساندن مردم کار درستی نیست اگر حرفی منطقی و علمی دارید جای اون در جلسات ستاد بحران هست نه در مصاحبه ها .
پاسخ ها
صادق
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
حرف شما درست، ولی وقتی این حرفها خریدار نداره باید با ترساندن مردم و ایجاد یک جو در افکار عمومی این انتظار را از مسئولین بالا برد
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
از نظر علم آمار ایشان پیش بینی کرده اند نه زلزله شناسی. بررسی های انجام شده توسط چند ارگان مختلف از جمله بررسی های هیات ژاپنی مصدق صحبت های استاد است. شاید از نظر شما منطقی نباشد. ضمنا مردم بایستی واقعیت را بدانند اینکه بترسند یا نه به خودشان مربوط است. جای حرف منطقی و علمی از نظر شما در رسانه ها نیست؟ البته که شما طنز می نویسید ما می خندیم
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
تو ستاد بحرانی که شما میگویید چند نفر زلزله شناس درسطح ایشان داریم. اصلا" داریم یا نه؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
43
41
آقاي عكاشه شما با اين اطلاعاتي كه از زلزله شهر تهران داريد چرا آنجا را ترك نميكنيد.
پاسخ ها
سجاد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
یکی باید باشه بعد زلزله بگه چکار بکنین چکار نکنین یا نه؟؟ ایشون شاید خونشون رو مقاوم ساختن در برابر زلزله 8 ریشتر هم مقاوم هست... مگه هر کی پایتخته مثلا ژاپنه و میدونه زلزله زیاد میاد اونجا رو ترک میکنه؟
ناشناس
| United States |
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
آی کیو جان ایشون استاد داشنگاههای تهران هستند و باید علمشون رو به دیگران منتقل کنند یا نه ؟ و در تهران موثرتر و بهتر می تونن مردم رو آگاه کنند . شما بهتر بود به حرفهاشون توجه می کردی نه به محل سکونت ایشون .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
4
41
خوب تابلوئه با کمتر از این هم کارمون تمومه!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
3
67
خلاصه کلام استاد
" استانبول كه وضعيتش از ما بدتر است. اما آنها مسئله را جدي گرفتند،
ما بيشتر اعتقاد داريم اگر خدا بخواهد زلزله مي‌آيد. درست است كه اگر خدا بخواهد، زلزله مي‌آيد اما با اين كار، ما مسائل را به بالا مي‌سپاريم و از خودمان سلب مسئوليت مي‌كنيم. "
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
4
59
سلام
خواهشمندیم مطالب ارایه شده توسط پدر زلزله شناسی ایران مورد عنایت جدی مسئولان محترم قرار گیرد.
خان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
2
45
خود من چند سال راجع به امکان وقوع زلزله تهران مطالعه و تحقیق کردم. باید بگم تمام صحبت های استاد حقیقت دارد و متاسفانه فقط با یک زلزله نسبتا شدید ، خیلی از افراد بخاط بوی بد فاضلاب کشته خواهند شد. واقعا فاجعه است
استاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
70
6
استاد؟؟!؟!؟!
همه چيز در يد ايزد متعال است!
.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
همه چیز در ید قدرت خداوند است و خداوند تعقل و توان داده تا از پس مشکلات بربیایی.
ناشناس
|
United States
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
3
17
خوب همتون بیائین کرمان اینجا امن امنه
کارشناس ارشد زلزله
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
4
18
با سلام
متاسفانه تو این مملکت کارشناس ها هم کار کارشناسی نمی کنند. اساسا گفتن مقاومت یا عدم مقاومت یک سازه در برابر میزان مشخصی از شدت زلزله در واحد ریشتر کاملا اشتباه و بسیار عامیانه می‌ باشد
بانو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
18
2
به نظر زیاد منطقی نمیاد. زلزله سال 92 نیشابور و مشهد و اطراف، 5/5 ریشتر بود. حالا تو مشهد که 60 کیلومتر با کانون فاصله داشت هیچ، تو نیشابور هم خسارت خاصی نداشت. اونوقت یعنی تهران از نیشابور هم وضعش بدتره؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
1
22
استاد عكاشه تازه خيلى هم مسائل رو بازگو نكردن. قسمت زيادى از تهران و مردمش به خاطر آتش سوزى و انفجار ناشى از علمك هاى گاز شهرى كه درست مثل بمب عمل مى كنند، نابود ميشن. و چون معابر باريك و ساختمانها بلند مرتبه هستند، تبعاً بعد از زلزله راهى براى امداد رسانى وجود نداره. ما داريم روى يك بمب ساعتى زندگى مى كنيم.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
1
14
البته بدلیل بزرگی و و سعت تهران احتمال اینکه همه گسل ها همزمان باعث ایجاد یک زلزله بزرگ شوند بسیار کم است لذا مثلا اگر در شمال تهران زلزله بیاید کل تهران از بین نمی رود
ناشناس زلزله شناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
11
6
این خیلی مهمه که جهت آشنایی مردم با حطر زلزله آنها را نترسانیم!

ترس زیاد باعث می شود عامل تقدیر در زلزله مطرح گردد و عملا مردم برای آن کاری نکنند.
یکی از اشتباهات بسیار متواتر که توسط پدر علم زلزله شناسی در ایران مطرح شده ترساندن بیجای مردم است و در پی آن مطرح کردن راه‌های بسیار غیرعملی به مانند انتقال پایتخت به سمنان. سئوال این است که آیا سمنان خطر زلزله ندارد. مطالعات خطر زلزله خطر تقریبا یکسانی را برای شهر تهران و سمنان مطرح می‌کند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
2
7
ایشان در نظراتشان نگفته اند که این زلزله های ریزی که درسال اتفاق میافتد و تعدادشان هم کم نیست و بعضا تا 3.2 یا حتی 3.7 ریشتر شدت دارد ، تاثیری بر کم شدن انرژی گسلها دارد یا خیر.

گفته های ایشان به این معنی است که منطقه مث بادکنکی است که فقط در حال باد شدن است و هر لحظه ممکن است منفجر شود .

در حالی که این بادکنک سوراخهای ریزی هم دارد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
دقیقا همین طوره. هر چقدر تعداد زلزله های کوچک بیشتر باشد از قدرت زلزله بزرگتر کاسته میشود. پس بهتر است دعا کنیم زلزله های کوچک بیشتر بیاید تا لزله با ریشتر بالا روی ندهد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
11
4
خدا وکیلی یک کم تخفیف بدین
این همه ساخت و ساز شده تو تهران . این همه بافت فرسوده نوسازی شده .
قدیم ها می گفتند شش و نیم ریشتر الان هم همان .
بابا بگویید 7 یا 8 یک کم دلمان خوش بشود .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
0
12
زلزله 1 امر طبیعیست و باید برای آن چاره اندیشید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
1
19
یه ذره بارون بیاد خیابونا بند میاد حالا فکر کن آوار ریخته باشه توی خیابون و مردم وحشت زده میخوان فرار کنن. آیا فرصتی برای امداد رسانی پیش میاد؟!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
16
3
من فکری دارم:

به نظر من باید از «انرژی زلزله» مثل انرژی باد و آب و نور خورشید استفاده کرد.

باید سنسورهای جاذبی در نقاط مختلف داخل عمق زمین و داخل گسل ها گذاشت تا انرژی زلزله را جذب کنند و آنرا به مبدلی انتقال داده و به جریان برق تبدیل کنند.

به این ترتیب هم خطر زلزله منتفی میشود و هم یک منبع انرژی جدید و بسیار سرشار عایدمان میشود.

و این یعنی تبدیل تهدید به فرصت.
پاسخ ها
ناشناس
| United States |
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
انشای دوم دبستانت بود؟؟؟!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
آخی، شما بپا ژاپنیها ندزدنت
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
والا الان یکی از رفقا توی گسله، خواستی بگو تا بگم برات ردیف کنه!!
رضا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
شاید روزی بشر بتواند انرژی گسل های زمین را کنترل کند و این دور از دسترس نیست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
3
2
انشالله که خدا رحم کنه.
پاسخ ها
سعید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
خداوند رحم میکند. همیشه رحم میکند. این ماییم که نمی فهمیم.
خودش میفرماید: همانا خدا سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمیدهد مگر آنکه خودشان آنرا تغییر دهند.
حسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
1
5
در صورت وقوع زلزله در تهران تعداد کشته ها بالای یک میلیون نفره
بدبختانه خودم هم در جنوب تهران زندگی می کنم. خیلی سخته که ادم بدونه مرگ در انتظارشه و به دلیل محدودیت مالی نتونه جابجا بشه
علي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
1
4
يكي از مسائلي كه دكتر بهش اشاره نكرد عدم امداد رساني و ناتواني در جمع اوري اجساد و در نتيجه شيوع بيماري هاي واگير دار هست كه كل كشورو تهديد ميكنه نه فقط تهران .
بی نام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
1
7
دکترعکاشه هیچوقت قصد ترساندن مردم را نداشته اند تهرانی ها اگرترسیده بودند که فرار می کردند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
8
4
اینم که مثل گلامب گالیور چهل ساله هی میگه : من می دونم تهران با زلزله نابود میشه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
با بگم بگم هیچ مشکلی حل نمیشه اگه واقعا میدونید وپیش بینی هاتون درسته فکری بیاندیشید.در غیر این صورت فقط استرس ب جون مردم میندازید..
حداقل اگه ندونن این چند روز که زنده هستن ی زندگی ارومی و میگذرونن..البته شکی نیست که خدا الرحم الراحمین است.
تاما
|
Spain
|
۰۴:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۶
1
1
بايد واقعيت رو پذيرفت...
نظرات بینندگان