پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بهای نفت در بازارهای جهانی امروز دوشنبه به پایین ترین سطح شش سال اخیر نزدیک شد.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، بهای نفت در بازارهای جهانی امروز به دلیل انقباض اقتصاد ژاپن و افزایش دکلهای حفاری از سوی تولید کنندگان آمریکایی برای چهارمین هفته متوالی به رغم کاهش اخیر قیمتها، به پایین ترین سطح شش سال گذشته نزدیک شد.
اقتصاد ژاپن به عنوان دومین اقتصاد بزرگ آسیا و سومین اقتصاد بزرگ جهان در سه ماهه دوم امسال نسبت به سال گذشته کوچک شده است.
بهای نفت سبک آمریکا در معاملات امروز با 57 سنت کاهش به 41 دلار و 93 سنت(نزدیک به پایین ترین قیمت شش سال گذشته) در هر بشکه رسید و هر بشکه نفت برنت با 65 سنت کاهش 48 دلار و 54 سنت داد و ستد شد که البته با پایین ترین قیمت امسال(45 دلار و 19 سنت) قدری فاصله دارد.
آمار شرکت خدمات نفتی بیکرهیوز نشان میدهد: شرکتهای انرژی آمریکایی برای چهارمین هفته متوالی تعداد دکلهای حفاری نفت در این کشور را افزایش دادند و به بالاترین سطح از ماه می رساندند.
این افزایش احتمالا بیانگر این است که چطور ثبات در قیمتها در اوایل تابستان و زمانیکه قیمت نفت آمریکا به بالای 60 دلار رسید برخی از شرکتهای آمریکایی را به افزایش سرمایه گذاری در تولید نفت شیل ترغیب کرده است.
تحلیلگران موسسه گلدمن ساش میگویند: افزایش اخیر تعداد دکلهای حفاری نفت آمریکا موید انتظارات مبنی بر افزایش فعالیت تولیدکنندگان آمریکایی با رسیدن قیمت نفت آمریکا به 60 دلار و بهبود بازگشت سرمایه با توجه به کاهش 30 درصدی هزینه ها است.
موسسه سیتی گروپ چشم انداز خود درباره قیمت نفت در بازار را با توجه به شرایط ضعیف بازار از جمله افزایش عرضه از سوی اوپک و رشد تقاضای چالش برانگیز در چین و بازارهای نوظهور افزایش داد.
بانک وال استریت پیش بینی خود را درباره متوسط قیمت نفت برنت در سال 2015 و 2016 را به ترتیب از 58 و 63 دلار به 54 دلار و 53 دلار در هر بشکه تنزل داد.
پس از موافق دولت آمریکا با فروش محدود نفت خام به مکزیک برای اولین بار، تولیدکنندگان نفت آمریکا بازار صادراتی بیشتری پیدا کرده اند.
به رغم مقادیر محدود حدودا 100 هزار بشکه در روز، این اقدام میتواند باعث خوشحالی تولیدکنندگان نفت در آمریکا شود که میگویند محدودیت روی صادرات نفت آنها را مجبور کرده که نفت را زیر قیمت بازار بفروشند زیرا توسعه نفت شیل بازار را اشباع کرده است.
اما تحلیلگران موسسه بارکلی انتظار ندارند که این حکم به لغو ممنوعیت یک دهه ای صادرات نفت آمریکا منجر شود زیرا آنها انتظار دارند دولت تاکید کند که موضعش درباره لغو گسترده این ممنوعیت تغییر نکرده است.
آنها افزودند: ما معتقدیم این حکم به معنای این است که دولت همچنان برای تغییر این قانون احتیاط خواهد کرد.