پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : واحد مرکزی خبر نوشت:
خبرگزاری ایتارتاس در گزارشی از مسکو به قلم تامارا زامایتینا تحت عنوان « فروش سامانه موشکی اس - 300 به ایران با هدف بهبود ضریب امنیتی خاورمیانه صورت می گیرد« نوشت :
ژنرال پاول زولوتاریف معاون انستیتو مطالعات آمریکا و کانادا به این خبرگزاری گفت : « موضوع فروش سامانه های دفاع موشکی اس - 300 به ایران ، مسئله ای تجاری است که از مدتها قبل در خصوص آن تصمیم گیری شده بود و بنابراین نباید فروش این موشکها به ایران ، واشنگتن را نگران سازد زیرا اهداف این قرارداد کاملا دفاعی است.
اظهارات این کارشناس در واکنش به سخنان جان کربی سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا مطرح شد که اخیرا گفته بود آمریکا همچنان با فروش سامانه موشکی اس - 300 به ایران مخالف است.
قرارداد نهصد میلیون دلاری تحویل سامانه های موشکی اس - 300 به ایران در سال 2007 امضا شد. در ژوئن سال 2010 شورای امنیت سازمان ملل متحد بر فروش تجهیزات نظامی متعارف به جمهوری اسلامی ایران محدودیت هایی اعمال کرد و پس از آن بود که روسیه اجرای این توافق را به تعلیق در آورد. در آوریل امسال پس از موفقیت مذاکرات میان ایران و شش قدرت جهانی درباره برنامه هسته ای ایران ، روسیه این تعلیق را برچید.
توافق فروش این سامانه های موشکی به ایران ممکن است هفته آینده بار دیگر منعقد شود و تهران ممکن است تا پایان سال 2015 میلادی چهار فروند از موشک های اس- 300 را در اختیار بگیرد.
این کارشناس در عین حال تصریح کرد: « واشنگتن مسکو را متقاعد ساخته است که سامانه دفاع موشکی که هم اکنون آمریکا در حال استقرار آن در شرق اروپاست ، بر ضد روسیه نیست و با هدف مقابله با تهدید ایران طراحی شده است . ما نیز با همین استدلال به نگرانی های طرف آمریکایی پاسخ می دهیم : هدف روسیه از فروش سامانه های موشکی اس - 300 به ایران بر ضد هیچ کشوری در منطقه خاورمیانه حتی اسرائیل به عنوان متحد آمریکا نیست . »
زولوتاریف در عین حال خاطر نشان کرد:« بلکه بر عکس این تسلیحاتی که روسیه در اختیار ایران قرار می دهد ، موجب تقویت و بهبود ضریب امنیتی منطقه خاورمیانه خواهد شد زیرا عاملی برای مهار آن کسانی خواهد بود که قصد دارند مشکلاتی را مانند برنامه هسته ای ایران یا تسلیحات شیمیایی در سوریه با شیوه نظامی حل و فصل کنند. »
این کارشناس روس تاکید کرد : « اگر معمر قذافی نیز به سامانه های دفاع هوایی مجهز بود ، از انجام حملات هوایی آمریکا و ناتو به خاک لیبی در سال 2011 ممانعت می شد و کشور لیبی در نتیجه این حملات به چنین هرج و مرج عظیمی دچار نمی شد و از زمان آن حملات دهها هزار آواره به مرزهای اروپا اینچنین هجوم نمی آوردند. »
زولوتاریف افزود : « باید توجه داشت که اشتیاق و استدلال های تهران برای در اختیار داشتن این سامانه های موشکی دفاعی کاملا موجه و توجیه پذیر هستند. چرا که مجهز بودن به سامانه های اس - 300 ، تلاش آنهایی را که می خواهند برای تسریع اجرای توافقنامه جامع درباره ایران که با ایفای نقش مثبت روسیه در وین به دست آمد ، به زور متوسل شوند به خوبی نقش بر آب خواهد کرد. »
این کارشناس خاطر نشان کرد : « اگرچه روسیه همواره به آمریکا در میانه راه کمک کرده است : پس از حملات تروریستی سال 2001 در آمریکا ، روسیه اطلاعات امنیتی گران قیمتی را درباره افغانستان در اختیار واشنگتن قرار داد و در زمینه نابودی تسلیحات شیمیایی در سوریه ، به آمریکا کمک کرد تا از فرو افتادن به ورطه جنگی جدید در منطقه نجات پیدا کند،با این همه آمریکا همه چیز را فراموش کرده است. »
زولوتاریف افزود : « آمریکا هیچگاه قصد ندارد علایق و منافع روسیه را چه در زمینه وقایع اوکراین یا اوضاع خاورمیانه لحاظ کند و مد نظر قرار دهد ، بلکه سعی آمریکا همواره در جهت تضعیف روسیه با توسل به همه ابزار و شیوه ها متمرکز بوده است. همانگونه که هنری کیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا اذعان کرده است ، همواره هدف آمریکا به جای دخالت دادن روسیه در تحولات جوامع غربی ، نابودی روسیه بوده است و به همین دلیل است که هر آنچه مسکو در جهت سیاست خارجی گام بر می دارد، با مقاومت آمریکا روبرو می شود. »
این کارشناس تصریح کرد : « در قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل درباره تحریمهای ایران ، فروش سامانه های موشکی اس - 300 به ایران منع نشده است و خود وزارت امور خارجه آمریکا بر این موضوع اذعان دارد . این تصمیم یکجانبه ای است که واشنگتن اتخاذ کرده و روسیه در برابر اعمال تحریم های یکجانبه مقاومت خواهد کرد. «
زولوتاریف تصریح کرد : « مسکو قصد ندارد تا همانند فرانسه از محل لغو قراردادهای معتبر متحمل هزینه های سنگین و پرداخت غرامت شود ، بلکه روسیه باید به عنوان یک شریک تجاری معتبر و قابل اطمینان ، به تعهدات خود به طور کامل عمل کند.