او افزود: در گوشه گوشه این سرزمین آثار و نشانههای مختلف تمدن کهن ایرانی دیده میشود و این برای هر گردشگر یک فرصت ویژه است.
معاون رییس جمهور همچنین تصریح کرد: در ایران از سال 1309 که قانون ثبت آثار تاریخی به تصویب رسیده تاکنون 85 سال میگذرد و در این مدت ما توانستهایم تنها 31 هزار و 300 اثر را به ثبت ملی برسانیم.
سلطانیفر با اشاره به تعداد آثار ثبت جهانی شده ایران، اظهار کرد: با وجود اینکه در یک مقطع محدود از تاریخ، کار ثبت جهانی آثار تاریخی ایران خوب پیگیری نشد، اما امروز ایران 19 اثر ثبت جهانی شده دارد.
وی گفت: از سوی دیگر ایران به عنوان یک کشور با بضاعت غنی فرهنگی و تاریخی نزدیک به 60 بنا در فهرست موقت ثبت جهانی دارد و علت تاخیر در ثبت جهانی کردن این آثار این است که یونسکو سالانه فقط یک اثر از هر کشور برای ثبت جهانی شدن می پذیرد.
معاون رییسجمهور در ادامه با اشاره به ضرورت بهرهگیری از آثار و بناهای تاریخی گفت: در یک حساب سرانگشتی اگر بخواهیم برای هر اثر تاریخی کشور بین 5 تا 10 میلیارد تومان هزینه کنیم اعتبار بسیار هنگفتی می طلبد که تامین چنین ارقامی برای سازمان میراث فرهنگی ممکن نیست، بنابراین رویکرد ما استفاده از توان و پتانسیل بخش خصوصی در این زمینه است.
سلطانیفر یادآور شد: به دنبال آنیم که با استفاده از ظرفیت های صندوق احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی کشور و در چارچوب مقررات، بناهایی را که امکان واگذاری به بخش خصوصی دارند به آنها واگذار کنیم تا هم شاهد مرمت و ساماندهی آنها باشیم و هم حفاظت و نگهداری بیشتری از آنها در کنار بهره مندی از مواهبشان صورت گیرد.
وی تاکید کرد: در چنین اقدامی بناهای تاریخی ضمن حفاظت و نگهداری بهینه به یک بنگاه اقتصادی ویژه نیز تبدیل خواهد شد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه سازمان میراث فرهنگی عرصهای است برای مصالحه اقتصاد و فرهنگ، گفت: در این سازمان ابعاد اقتصادی فرهنگ مشخص می شود و این مهم برای توسعه یافتن کشور بسیار حائز اهمیت است.
سلطانیفر اظهار کرد: تا زمانی که ابعاد اقتصادی هنر و فرهنگ را تبیین نکرده و آنها را رشد ندهیم، افراد فرهنگدوست و هنردوست ما اکثرا در مشکلات به سر می برند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ایران یک کشور موزه است گفت: گردشگری ایران به چهار بخش جاذبه های تاریخی فرهنگی، جاذبه های طبیعی، جاذبه های مذهبی زیارتی و جاذبه های گردشگری سلامت تقسیم می شود و بقیه حوزه های گردشگری زیرمجموعه این چهار مورد است.
او افزود: از مجموع پنج میلیون گردشگر ورودی ایران در طول سال 93 حدود 50 درصد آنها مقصد اولیه شان اماکن مذهبی و زیارتی ایران همچون مشهد و قم بوده که اغلب آنها از اعراب و شیعیان کشورهای همسابه بوده اند و این نشان می دهد که پتانسیل گردشگری مذهبی در ایران تاچه حد بالاست.
سلطانیفر خاطرنشان کرد: در حال حاضر به سه دلیل معتقدیم که شرایط ویژه ای در گردشگری کشور به وجود آمده و یا در حال به وجود آمدن است. دلیل اول حمایت همه جانبه مسئولین کشور از مقام معظم رهبری گرفته تا شخص رییس جمهور و سران سه قوه از مباحث گردشگری است.
او ادامه داد: دلیل دوم شرایط مناسب سیاسی اقتصادی پس از تحریم است که این مهم در حال شکلگیری است و دلیل سوم شرایط نامطلوبی است که کشورهای همسایه ما دارند، به گونه ای که اغلب آنها درگیر جنگ، کشتار و ترور هستند و گردشگران واهمه دارند که به آن کشورها سفر کنند، لذا مقصد خود را از سوریه، مصر، عراق، تونس و لیبی به ایران تغییر خواهند داد.
معاون رییس جمهور تاکید کرد: گردشگری حتما می تواند موتور محرکه خروج اقتصاد ایران از رکود باشد.
سلطانی فر با اشاره به اینکه تامین اماکن اقامتی مناسب برای گردشگران هنور هم یکی از مشکلات حوزه گردشگری کشور است، گفت: در کل کشور 1100 هتل وجود دارد که تنها 130 مورد از این هتل ها پنج ستاره و چهار ستاره هستند و این درحالی است که این هتل های پنج و چهار ستاره هم با استانداردهای جهانی فاصله دارند.
او در پایان با اشاره به راهاندازی هتل بینالمللی لاله در کاروانسرای شاه عباسی بیستون اظهار کرد: انجام چنین اقداماتی به توسعه گردشگری منطقه و کشور کمک ویژهای خواهد کرد و ما از سرمایهگذاران در این حوزه حمایت ویژه به عمل خواهیم آورد.