میرچی افزود: پیمانکار برای نشانهگذاری مسیرهای کاخ فعالیت میکند و ۳۰۰ میلیون نیز هزینه مرمت آن شده است. منتها کاخ مروارید عظیم و دارای ارزش های هنری و معماری زیادی است که ۵ هزار و ۷۰۰ متر مربع بنای مفید دارد. از سوی دیگر مرمت و بازسازی این کاخ از ساخت دوبارهاش پرهزینه تر است. به همین علت پیش بینی شده که آماده سازی آن حدود ۱۵ میلیارد تومان هزینه داشته باشد.
وی به صحبتهای دادستان کرج درباره کمک شهرداری برای نگهداری از فضای سبز کاخ هم اشاره کرده و ادامه داد: از آنجا که فضای سبز کاخ در محدوده شهری است باید شهرداری نیز به کمک ما بیاید. چون از ۸۰ هکتار زمین حدود ۳۰ هکتار به ما رسید.
میرچی گفت: زمانی که یک مجموعه در اختیار ادارهای قرار میگیرد آن اداره به طور حتم حضور خود را در آن مجموعه تثبیت میکند اکنون سند مالکیت کاخ مروارید هنوز به نام اداره میراث فرهنگی البرز نشده است. با این حال در آنجا مستقر شدیم.
مدیرکل میراث فرهنگی البرز گفت: حتی اگر سند به نام میراث فرهنگی نشود، بازهم موظف به نگهداری از آن هستیم تا کنون جمعه بازار صنایع دستی را در آن راهاندازی کردهایم. به این ترتیب هر جمعه صنعتگران هنرهای خود را در این کاخ به نمایش می گذارند.
میرچی از مقامات استان، سپاه و استانداری خواست تا همانگونه که همکاری کرده و این کاخ را در اختیار اداره میراث فرهنگی قرار دادند، نسبت به انتقال سند کاخ نیز اقدام کنند.
وی افزود: از سوی دیگر این کاخ ثبت ملی شده و فک ثبت به هیچ وجه امکانپذیر نیست. بنابراین انتظار داریم تا سپاه سند مالکیت این کاخ را نیز به ما بدهد به محض انجام این کار در مدت یک ماه تکلیف کاخ را روشن کرده و با همکاری سازمان میراث فرهنگی و یا پیمانکار این فضا را به شکل آبرومندی قابل بازدید میکنیم.
میرچی در پایان تصریح کرد: استان البرز در مسیر عبور گردشگران چند استان قرار دارد و این کاخ بسیار بزرگ میتواند یکی از مراکز گردشگری به حساب آید.