arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۵۴۷۶
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۲۰ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۴

نگرانی از ورود پساب‌هاي ارمنستان به رود ارس

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ورود پساب‌هاي صنعتي از کشور ارمنستان به رودخانه ارس موجب ايجاد مشکلات عديده زيست محيطي شده که براي بخش‌هاي مختلف کشاورزي و بهداشتي منطقه بسيار نگران کننده است.

به گزارش تابناک، کاظم سجادي در نشست بررسي راهکارهاي توسعه همکاري‌هاي آذربايجان شرقي با ارمنستان، بر رفع و حل و فصل مشکلات زيست محيطي رودخانه مرزي ارس بين ايران و ارمنستان تاکيد کرد.

وي با بيان اينکه ادامه روند موجود در رودخانه ارس شرايط زيست محيطي سال‌هاي آينده را بسيار وخيم مي‌کند، اظهار کرد: اگر براي جلوگيري از ورود پساب‌هاي صنعتي به اين رودخانه کوتاهي شود به مردم منطقه و نسل‌هاي آينده خيانت کرده‌ايم.

سجادي اضافه کرد: بايد با برگزاري جلسات مختلف با طرف‌هاي ارمني و همچنين پيگيري‌هاي مستمر مسوولان آذربايجان شرقي اين موضوع مهم در سريع‌ترين زمان ممکن حل و فصل شود.

وي با اشاره به اهميت توسعه همکاري‌هاي ايران با کشورهاي همسايه؛ به ويژه ارمنستان که با سه استان آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي و اردبيل و از طريق مرز آستاراخان در گيلان مرز مشترک و فاصله بسيار نزديکي دارد، گفت: در حوزه‌هاي مختلف اقتصادي، تجاري و گردشگري و سلامت مي‌توان از ظرفيت‌هاي اين استان‌ها براي توسعه روابط با ارمنستان بهره برد.

سجادي، لازمه توسعه و گسترش همکاري‌هاي تهران-ايروان را حمايت دولت‌هاي متبوع از بخش خصوصي در حوزه‌هاي اقتصادي و تجاري عنوان کرد و افزود: در اين زمينه بايد رايزني‌ها با طرف‌هاي ارمني بيشتر شود.

وي با اشاره به درآمد سرانه حدود سه هزار و 400 دلاري در اين کشور گفت: هرچند به لحاظ پايه‌هاي اقتصادي ارمنستان از موقعيت مناسبي برخوردار نيست اما مي‌توان در بخش‌هايي همچون گردشگري و توريسم سلامت و تجارت همکاري‌هاي مناسبي را ايجاد کرد.

سجادي با تاکيد بر اينکه سفارت جمهوري اسلامي در ايروان به طور کامل در خدمت مسوولان استان‌هاي همجوار و فعالان تجاري ايراني است، يادآور شد: تلاش خواهم کرد در ملاقات‌هاي خود با مسوولان اين کشور شرايط کنوني را تغيير دهيم؛ زيرا که بايد روابط تهران - ايروان روند رو به جلويي در پيش بگيرد و در اين مسير کوچک‌ترين مسائل و موضوعات بايد به طور جدي دنبال شود.

بر اساس اين گزارش، در اين نشست رئيس دانشگاه تبريز، رئيس دانشگاه علوم پزشکي، مديران کل حفاظت از محيط زيست، آب منطقه اي و ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي در خصوص توسعه و زمينه‌هاي همکاري‌هاي استان با ارمنستان گزارشاتي ارائه کردند.
نظرات بینندگان