پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی لغو قطعنامه های گذشته را « پیروزی بسیار بزرگ » دانست که « نمی توان به راحتی از آن گذشت» و خطاب به جلیلی گفت: تفاوت ویژه ای بین دو مقطع مذاکرات می بینم، اگر در دوره خودتان اجازه مباحثه می دادید احتمالا قطعنامه 1929 تصویب نمی شد.
به گزارش «انتخاب»، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد حسن ابوترابی فرد، در نشست روز گذشته(یکشنبه) این کمیسیون با سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی افزود: در این تردیدی نیست که در اجرای برجام و چه در مسایل دیگر پیشرفت کردیم و این پیشرفت به قدرت جمهوری اسلامی ایران بازمی گردد.
وی اضافه کرد: قدرت ما تعیین کننده است، اگر در سال های پیش رو قدرتمان کاهش پیدا کند ممکن است بازیمان به هم بخورد اما اگر قدرتمان افزایش پیدا کند با شرایط بهتری از وضعیتمان عبور خواهیم کرد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ابزار گفت وگو با نظام حاکم بر جهان قدرت است، بنده تفاوت ویژه ای بین دو مقطع مذاکرات می بینم مقطعی که شما مدیریت تیم را برعهده داشتید که کمترین نقد و مباحثه ای در آن زمان صورت نمی گرفت و مقطعی که امروز ما دارای فضای نقد شده ایم که شخصا این فضا را می پسندم.
به نوشته خانه ملت، ابوترابی فرد عنوان کرد: اعتقاد بنده این است که اگر در آن زمان که سه قطعنامه به تصویب رسید نقد و بررسی هایی صورت می گرفت، می توانستیم به نقش دولت که نقش بازدارنده داشت، کمک کنیم. ما بارها از شما برای حضور در کمیسیون امنیت دعوت کردیم اما تنها شما یک بار در جلسات حضور پیدا کردید. اگر اجازه می دادید بحث و مباحثه ای صورت می گرفت احتمال داشت تصویب قطعنامه 1929 به تاخیر بیفتد و یا حتی تصویب نمی شد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به قطعنامه 2231 گفت: ما از دو منظر می توانیم به این قطعنامه نگاه کنیم، می توانیم نقدهایی که بر آن هست را ببینیم اما به نظر می رسد که اگر مفاد قطعنامه را ببینیم نظرها نسبت به نقدها تغییر می کند. اولا فرمودید لغو نیست و از واژه تعلیق در قطعنامه استفاده شده است در صورتی که در قطعنامه صریحا تحت عنوان لغوها مفادی آمده است که در این قطعنامه لغو تمام قطعنامه های گذشته نام برده است.
ابوترابی فرد با بیان این که قطعنامه ها یعنی اجماع قدرت های جهانی علیه ایران ادامه داد: در سایه تلاشی که دیروز گروه های هسته ای ما داشتند و مدیریت شخص مقام معظم رهبری توانسته ایم که در برابر این قطعنامه ها بایستیم و شورای امنیت را مجبور کنیم به این که قطعنامه ای صادر کند که در آن لغو تمامی قطعنامه های گذشته را عنوان کند؛ این پیروزی بسیار بزرگی است و نمی توان به راحتی از آن عبور کرد.
وی اضافه کرد: در بند 8 قطعنامه آمده است وفق ماده 41 منشور ملل متحد تصمیم گرفته می شود که در 10 سال پس از روز توافق برجام به نحو تعیین شده تمام مفاد این قطعنامه باید لغو شود. هیچ کدام از قطعنامه های مذکور در بند فصل 7 منشور ملل متحد نباید ادامه پیدا کند. به نظر من این دستاوردها، پیروزی یک نظام بر همه قدرت های مسلط در جهان است.
ابوترابی فرد ادامه داد: در قطعنامه 1929 به صراحت آمده است که این قطعنامه ذیل بند 41 فصل هفت از منشور سازمان ملل است، آن ها به روشنی ما را ذیل فصل 7 آورده اند اما شما می فرمایید که بدون احراز تهدید امنیت و صلح بین الملل نمی توانم ذیل این فصل ایران را بیاورند اما آن ها دقیقا این کار را کرده اند، وقتی در متن قطعنامه هست قابل انکار نیست.
وی در واکنش به لبخندهای یکی از اعضای تیم سابق مذاکرات به این اظهارات، تاکید کرد: با لبخند هم این موضوع حل نمی شود. در قطعنامه 2231 فصل 7 عنوان نشده است و تنها به بند 41 اشاره می شود چرا که می خواهند مفاد این بند را نقض کنند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی افزود: در مکانیزم ماشه، نظام فکر کرده است که مباحثات زیادی صورت گرفته است، تیم مذاکره کننده نیز تلاش خود را کرد، تنها راهکاری که به آن رسیدند، همین مکانیزم ماشه بود البته کاش این مکانیزم وجود نداشت.
ابوترابی فرد یادآور شد: اگر قدرت ایران ضعیف شود، مکانیزم ماشه هم نباشد غرب می تواند نظر خود را از طریق شورای امنیت سازمان ملل اعمال کند.
هزار بار احسنت.............
گویا وقتی که آقای جلیلی صحبت میکنند و همه چیز را رد میکنند حتی مخالفین هم اعتراضی نمیکنند ؟
ولی بلاخره آقای ابوترابی چیزی گفتند و نشان دادند که در مقابل این همه توهین به تیم دکتر ظریف نمیتوانند ساکت باشند ...
حالا هم نه براي پاسخگوئي بلكه براي تخطئه زحمات تيم مجاهد مذاكره كننده و مطرح كردن خود آمده چرا كه رايحه ي انتخابات آينده مجلس را استشمام فرموده اند .
حرف ما رو زدی
عالى بود