arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۶۰۵۶
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۷ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۴

وزیر خارجه عراق : مدعیان دخالت ایران سند ارائه دهند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر خارجه عراق ضمن تشریح سیاست خارجه این کشور در قبال دیگر کشورها بر لزوم مبارزه با تروریسم تاکید کرد و از مدعیان دخالت ایران خواست تا برای اثبات ادعای خود سند و مدرک ارائه کنند.

به گزارش تسنیم، ابراهیم جعفری در گفتگویی با روزنامه الشرق الاوسط به موضوعات مهم عراق پرداخت.وی درباره نشست اخیر ائتلاف همپیمانی ملی گفت: نشست ائتلاف همپیمانی ملی به اعتبار اینکه بزرگترین فراکسیون در داخل پارلمان عراق محسوب می شود، تشکیل شد.این نشست پس از اصلاحات نخست وزیر تشکیل شد و آخرین تحولات امنیتی، نظامی، سیاسی، اقتصادی و خدمات رسانی را مورد رایزنی قرار دادیم و نخست وزیر نیز در این نشست حضور داشت و پرونده های مهمی مورد رایزنی قرار گرفت.

وزیر خارجه عراق درباره روند اصلاحات در عراق گفت: پست‌های برخی از رهبران حذف شده است و برخی از شغل‌های رده پایین کاهش یافته است و درباره حقوق و مزایا و کاهش آن اقداماتی انجام شده است.این اصلاحات از نظر من خوب است اما کافی نیست.

دولت عراق در اجرای اصلاحات جدی است

ابراهیم جعفری درباره اینکه آیا حذف معاونان رئیس جمهوری عملی شده یا هنوز در پرده ای از ابهام قرار دارد بیان کرد: به محض اجرای تصمیم همه چیز تمام شد و احدی از معاونان اعتراضی نکردند فقط ملاحظاتی داشتند زیرا این اقدامات برای آنها غافلگیر کننده بود.سقف نهایی درباره انجام اصلاحات وجود ندارد و زمانی که یک پرونده فساد تمام می شود پرونده ای دیگر شروع می شود و باید روند اصلاحات را ادامه دهیم.همه کشورها از این مشکلات رنج می برند و نمی توانیم دنیای بدون فساد را تصور کنیم.عراق بر عملیات اصلاحات و مقابله با چالش ها عزم جدی دارد و برای بهتر شدن هر کاری می کند.دولت عراق در اجرای اصلاحات جدی است. اصلاحاتی که برای مردم خدمات به دنبال دارد و بر فساد غلبه می کند و پایه های دموکراسی را تقویت می کند.



وی افزود: ما از حدود پنج سال قبل گفته ایم که سیستم طایفه ای بد است و باید در آن تجدید نظر صورت گیرد زیرا عراق را در وضع درستی قرار نمی دهد خواه این سهمیه بندی دینی باشد یا مذهبی یا سیاسی.موسسات باید افراد خبره و شایسته سیاسی و مالی را مورد توجه قرار دهند.متخصصان در همه زمینه های اعم از بهداشت تا کشاورزی و دیگر زمینه ها باید به کار گرفته شود.سیستم طایفه ای باید از بین برود و این به نظر من مهم است.موسسات باید معیارهایی برای جذب کارکنان داشته باشند تا بهترین ها را جذب کنند.ما از بحران کفایت رنج می بریم باید معیارهایی به کار گرفته شود که ضامن عدالت و حضور افراد شایسته و لایق در موسسات شود.

وی درباره تعامل عراق با دیگر کشورهای عربی گفت: یمن، تونس، مصر و لیبی همه براداران ما هستند و ما از جایگاه مسئولیت پذیری با آنها تعامل می کنیم و نه عاطفی.ما درباره هر کشور عربی از موضع صداقت سخن می گوییم و تصمیمی که به نفع آن کشور باشد.ما قرارداد دائمی با حاکم نداریم بلکه منشور انسانی دائم با ملت آن کشور برای ما مهم است.دولت ها تغییر می کند.دولت مصر چندی قبل تغییر کرد اما ملت، جغرافیا، الاهرام و نیل پابرجاست.

داعشی‌ها از بیش از ۸۰ کشور وارد عراق شده‌اند

ابراهیم جعفری درباره ضعف مالی عراق با وجود اینکه کشور ثروتمند و غنی است تاکید کرد: عراق کشوری سرشار از ثروت است اما در نتیجه جنگ علیه تروریست های داعش و پایین بودن قیمت نفت با شرایط ویژه ای روبرو است.عراق به کمک های انسان دوستانه برای خانواده های آواره از مناطق دیالی، الانبار، صلاح الدین و موصل نیاز دارد و نیز به کمک برای بازسازی مناطق آزاد شده نیاز دارد.عراق به حاکمیت، قانون اساسی و هویت ملی خود پایبند است و به تنوع دینی، مذهبی و قومی تعلق خاطر دارد.ساکنان عراق امروز در همزیستی با یکدیگر به سر می برند و در دولت سازی مشارکت دارند. اما آیا کسی باور می کند که داعشی ها از بیش از ۸۰ کشور بیایند.در حال حاضر عراق و امنیت آن در معرض تهدید است و امنیت کشورهای همسایه و منطقه و جهان نیز در معرض تهدید قرار دارد.این حمایت واقعی را طلب می کند و اینکه همه تلاش ها در برابر این خطر جهانی و حفظ وحدت و سلامت ملت ها به کار گرفته شود.

تروریسم مانند خانه عقرب است

وی در پاسخ به این سؤال که آیا کشور مشخصی علیه عراق تحرک انجام می دهد افزود: هنگامی که سکوت کردند و اجازه دادند که تروریست ها به سمت ما بیایند خودشان این را می دانند.تروریسم مانند خانه عقرب است.بچه های عقرب علیه مادر خود اقدام می کنند و آن را می خورند.

۴۰درصد الانبار و ۷۰درصد صلاح الدین آزاد شدند

درباره نتایج تحولات میدانی و هنگامی که این رسانه سعودی تلاش کرد که تلاش های نیروهای مردمی و امنیتی عراق را زیر سئوال ببرد گفت: نتایج معقول بوده است.به طور مثال در الانبار حدود ۴۰ درصد به دست نیروهای عراقی آزاد شده است.در مناطق دیگر از جمله صلاح الدین ۷۰ درصد مناطق آزاد شده است و در جنوب بغداد و کربلا صد در صد آزاد شده است.

ابراهیم جعفری درباره منشاء انفجارهای تروریستی در عراق بیان کرد: همانطور که گفتم چهل درصد از الانبار آزاد شده است و این یعنی تروریست ها هنوز در این منطقه فعال هستند و همچنین در صلاح الدین.اما رسانه ها حرفی از مناطق آزاد شده نمی زنند و فقط تحرکات داعش را مورد توجه قرار می دهند.این ها رسانه های تروریسم هستند به ویژه که اگر از روی عمد باشد و مواضع واقعی را بیان نکنند و به نقش نیروهای عراقی که در سخت ترین شرایط چگونه فعالیت کردند اشاره نکنند.

بحران تروریسم عراقی نیست

وزیر خارجه عراق در بخش دیگری از این مصاحبه درباره تلاش های بین المللی در حمایت از عراق گفت: حمایت باید متناسب با حجم چالش ها باشد نه صرفا تصمیم.باید نوعی توازن میان حجم چالش و میزان تلفات و خسارات باشد. عراق امروز وارد جنگی شدید با تروریسم است و باید مورد حمایت قرار گیرد.بحران تروریسم عراقی نیست زیرا اگر این گونه بود این همه رنج و جنگ طولانی علیه آن نمی شد.ما مشاهده می کنیم که جنگ با تروریسم در سه مرحله کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت است.اگر به هر کشوری بنگریم می توانیم سقف نهایی در نظر بگیریم اما این به مفهوم ریشه کنی تروریسم از همه کشورها نیست.زیرا تروریسم از کشوری که با آن مبارزه می کند به کشور دیگر می رود.تروریسم ابتدا از آمریکا شروع به اروپا و استرالیا و سپس خاورمیانه رسید و اخیرا از افغانستان شروع به شام و عراق رسید و از عراق به کشورهای دیگر و از همین رو نمی توانیم سقف زمانی مشخص کنیم.

نقش ایران در عراق

وزیر خارجه درباره نقش ایران در عراق نیز گفت: ایران به خوبی می داند که بی ثباتی عراق بر اوضاع آن تاثیر می گذارد و به فرض که متغییرات انسانی، اسلامی و حسن همجواری را مورد توجه قرار ندهد حداقل منافع ایران در ثبات عراق است.

گشایش سفارت عربستان در بغداد

ابراهیم جعفری درباره گشایش سفارت سعودی ها در عراق پس از عید قربان آن را در راستای ایجاد ارتباط و پل دوستی میان دو کشور دانست و افزود: من در حاشیه نشست وزیران خارجه اتحادیه عرب با عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان دیدار کردم و راه های توسعه روابط را بررسی کردیم و وی به من گفت که کشورش مایل به تقویت روابط و ثبات و وحدت صف و ریشه کنی تفرقه است.سفیر عربستان طی روزهای آینده در راستای تعمیق روابط به عراق می آید.

روابط عراق با جهان عرب

وزیر خارجه عراق درباره روابط کشورش با جهان عرب گفت: ما دیدارهایی از کشورهای عربی داشتیم ما اگر دعوتی بشود، قبول می کنیم و از دیگران نیز برای آمدن به عراق دعوت می کنیم.خصومتی با هیچ کشور عربی نداریم.ما حامی سیاست درهای باز و همکاری کامل هستیم و در پرونده های اقتصادی و سرمایه گذاری و دیگر موارد تعامل می کنیم.

اصلاحات در اتحادیه عرب

وی درباره اصلاحات در اتحادیه عرب اعلام کرد: ما ملاحظاتی داریم و انجام اصلاحات ضروری است.باید اصلاحات صورت گیرد و همه خواستار آن هستند.برخی اشتباهات و ملاحظات وجود دارد و ما منکر وجود اشتباهات بزرگ در اتحادیه عرب نیستیم اما ما باید در این باره توافق کنیم که چگونه این اشتباهات را با سرعت بررسی کنیم ودستاورد مناسب داشته باشیم.

نیروی عربی مشترک

وزیر خارجه عراق درباره نیروی عربی مشترک نیز گفت: امیدواریم که طرح نیروی عربی مشترک در مسیر مبارزه با تروریسم قرار بگیرد ما موضوع ابراز امیدواری و ترسیم نقشه درست و مبتنی بر عدالت درست یک مسئله و عدم تعدی و خدشه به حاکمیت کشورها موضوع و مسئله دیگر است.

ربوده شدن کارگران ترکیه ای

وی درباره کارگران ترکیه ای ربوده شدن نیز بیان کرد: این اقدام محکوم و غیر قابل قبول است.این به کشور همسایه و نظام عراق لطمه می زند.

واکنش به ادعای دخالت ایران

ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق در پاسخ به سؤال جهت دار این رسانه سعودی درباره نقش ایران در کشورهای عربی اعلام کرد: عراق مخالفت دخالت هر کشوری در امور داخلی دیگر کشورهاست اما هنگامی که بحث از دخالت می شود باید سند و مدرک وجود داشته باشد که نشان دهد ایران حاکمیت این کشورها را نقض می کند. به طور مثال در سال ۲۰۰۶ صباح الاحمد نخست وزیر کویت به ما اعلام کرد که دو تبعه این کشور به سوریه رفته اند و به عراق وارد خواهند شد و باید مراقب آنها بود تا مشکل سازی نکنند.آیا باید بگوییم که دولت کویت تروریستی است زیرا دو تبعه آن را بازداشت کردیم و نخست وزیر این کشور ما را مطلع کرده است؟ ما نمی توانیم یک کشور را تروریسم بدانیم صرفا به خاطر اینکه دو نفر از اتباع آن را بازداشت کنیم.امروز تروریست هایی از ۸۰ کشور به عراق آمده اند آیا ما باید با کشورهایی که این افراد از آنجا آمده اند دشمنی بورزیم؟ آیا باید ۸۰ دولت و ۸۰ پارلمان تروریسم بدانیم؟ این در عرف روابط عربی و بین المللی وجود ندارد و ما با این کشورها روابط خوبی در همه زمینه ها داریم.

وی درباره اینکه وزیر خارجه بحرین مدعی کشف مواد منفجره ای که از ایران آمده، شده است، تاکید کرد: من از این موضوع اطلاعی ندارم.تا زمانی که سند و مدرک کافی برای محکومیت کشوری پیدا نکنیم باید اظهارات مسئولانه داشته باشیم.

ویر خارجه عراق درباره طرح موضوع تروریسم در اتحادیه عرب گفت: محکوم کردن کافی نیست و باید از کشورهای جنگ زده حمایت کنیم. ما امروز آواره‌هایی داریم که همه قربانی تروریسم هستند ما به نیازهای واقعی برای مقابله با این اوضاع نیاز داریم.عراقی ها خون دادند و کمکی دریافت نکردند.ما نمی خواهیم که کسی در کنار ما بجنگد بلکه ما خواستار کمک اطلاعاتی و حمایت سازمان های بین المللی هستیم.
نظرات بینندگان