پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دبیر کل سازمان ملل در پیام خود به مناسبت روز جهانی صلح اظهار کرد: باید همه شرکایی که آرمان صلح را به اشتراک میگذارند را به شکلی همزمان بسیج کنیم.
در همایش علمی فرهنگی بزرگداشت روز جهانی صلح که صبح امروز در مرکز مطالعات وزارت خارجه برگزار شد خانم ماریا دوتسنکو، مدیر مسئول دفتر اطلاعات همگانی سازمان ملل متحد پیام بانکیمون دبیر کل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی صلح را قرائت کرد.
متن این پیام به شرح زیر است:
امسال روز جهانی صلح با بحبوحه خشونت مرگبار و درگیریهای بی ثبات کننده در سراسر جهان مصادف است. به جای تسلیم در برابر ناامیدی، مسئولیت مشترک بر عهده داریم مبنی بر درخواست خاتمه وحشیگری و گریز از مجازات که متداول شده است.
اینجانب همه جناحهای درگیر را فرا میخوانم تا سلاحهای خود را زمین گذاشته و آتش بس جهانی را رعایت کنند. به آنها میگویم کشتار و تخریب را متوقف و فضایی برای صلح پایدار فراهم کنیم. اگر چه ممکن است این رویا دور از واقعیت به نظر برسد اما رویای صلح در زندگی مردم در همه جا تداوم دارد.
برای تحقق این رویا هیچ گروهی مصمم تر از جوانان امروز نیستند. آنان بخشی از پرجمعیتترین نسل جوانان تاریخ بوده که آگاههتر و بیش از هر زمان با هم در ارتباط هستند.
این جانب همه دولتها را ترغیب میکنم به منظور تحقق کمکهای بالقوه وسیع جوانان صلح در جهان سرمایه گذاری بیشتری انجام دهند.
باید همه شرکایی که آرمان صلح را به اشتراک می گذارند به شکلی همزمان بسیج کنیم. سازمانهای غیر دولتی ، گروههای اعتقادی و شرکتها ، همه در پرورش پیشرفته اجتماعی ، حفاظت از محیط زیست و ایجاد جهانی منصفانهتر و صلح آمیز تر نقش دارند. ارزش این همکاری موضوع این روز است" همکاری برای صلح، کرامت برای همه".
ما در زمانی مخاطرهآمیز زندگی میکنیم اما این دوران اصل وعده بزرگ نیز است. طی چند روز آتی رهبران سراسر جهان در سازمان ملل متحد گرد هم خواهند آمد تا دستور کار 2030 که برنامه 15 ساله ما برای دسترسی یا توسعه پایدار است را مورد پذیرش قرار دهند.
این برای نوید یک زندگی شرافتمندانه برای همه ضروری است. در جایی که فقر به تاریخ میپیوندد و صلح در اولویت قرار میگیرد.
اجازه دهید در این روز جهانی ، در عین این که ما 70 سالگی سازمان ملل متحد را جشن میگیریم ، فرصت را برای دستیابی به هدف بنیادین این سازمان غنیمت شمریم. نسلهای آتی را از بلای جنگ نجات دهیم.