arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۱۹۸۱
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۹ - ۳۰ مهر ۱۳۹۴

​بازگشایی کتابخانه شخصی گارسیا مارکز به روی محققان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گنجینه شخصی گابریل گارسیا مارکز، نویسنده فقید کلمبیایی قرار است از امروز (29 مهر ماه) در دانشگاه تگزاس به نمایش درآید. این فرصتی است تا بازدیدکنندگان از نزدیک با گوشه‌های ناشناخته‌ای از زندگی و آثار این چهره تاثیرگذار ادبیات آشنا شوند.

 
به گزارش ایبنا، دانشگاه تگزاس از امروز (29 مهر ماه) گنجینه شخصی گابریل گارسیا مارکز، این  پیشتاز سبک «رئالیسم جادویی» شامل نسخه‌هایی از پیش‌نویس تنها اثر منتشر‌نشده  وی با عنوان «ماه اوت یکدیگر را می‌بینیم» و پیش‌نویس‌های رمان‌هایی چون «صد سال تنهایی»، «پاییز پدرسالار» و «عشق سال‌های وبا» را برای نخستین بار در دسترس محققان قرار می‌دهد.  

این مجموعه که 43 آلبوم عکس، پیش‌نویس متن سخنرانی مارکز هنگام دریافت جایزه نوبل ادبیات 1982، بخشی از خاطرات و بیش از دوهزار سند از مکاتبات وی از جمله نامه‌نگاری‌هایی را که با نویسندگانی مانند کارلوس فوئنتس و گراهام گرین داشته نیز دربر می‌گیرد، جنبه‌های مختلف زندگی این برنده جایزه نوبل ادبیات را به گونه‌ای مستندوار بازگو می‌کند.

بنا به اعلام مرکز «هری رنسوم» وابسته به دانشگاه تگزاس، که آرشیو شخصی مارکز را اواخر ماه نوامبر سال گذشته به قیمت دو میلیون و دویست هزار دلار خریداری کرد، نمایش آثاری مانند پیش‌نویس رمان منتشر‌نشده «ماه اوت یکدیگر را می‌بینیم» در کنار تحقیقات مارکز برای نوشتن رمان «ژنرال در هزارتوی خویش» و نیز نسخه تایپی رمان «گزارش یک قتل از پیش اعلام شده»، علاوه برآشکارسازی چگونگی شکل‌گیری و تحول آثار مارکز، کشمکش‌های او با زبان و ساختار را برملا می‌کنند.

ماشین تحریر شخصی مارکز و رایانه‌هایی که به وسیله آنها برخی از محبوب‌ترین آثار ادبی قرن بیستم نوشته شده‌اند از دیگر متعلقات این گنجینه شخصی به حساب می‌آیند که در مرکز «هری رنسوم» دانشگاه تگزاس به همراه آرشیوهای ارزشمندی از دیگر چهره‌های شاخص ادبی همچون خورخه لوییس بورخس، ارنست همینگوی، تی. اس. الیوت، جان اشتاین‌بک، ساموئل بکت، ویلیام فاکنر و جیمز جویس نگه‌داری می‌شود.

گابریل گارسیا مارکز (2014–1927) یکی از برجسته‌ترین چهره‌های ادبیات آمریکای لاتین به شمار می‌آید. وی در سال 1982 جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کرد.  آثار او تا کنون به بسیاری از زبان‌ها ترجمه شده‌اند.
نظرات بینندگان