arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۸۲۰۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۰۸ - ۰۲ آذر ۱۳۹۴

پس‌لرزه‌های پنجشنبه قرچک/نقوی‌حسینی: پشیزی ارزش ندارند/پاسخ معاون سیاسی استاندار به سخنان نقوی‌حسینی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حسین نقوی‌حسینی، نماینده ورامین در مجلس، این روزها دوباره کانون اخبار حاشیه‌ای شده است. او که در دوران دولت قبل، همسو با میانه‌روهای مجلس حرکت می‌کرد و حتی در کمیته حقیقت‌یاب مجلس درباره حوادث ٢٢ بهمن قم هم حضور فعال و جدی داشت، در ایام انتخابات سال ٩٢، به ‌عنوان مسئول ستادهای انتخاباتی سعید جلیلی در شهرستان‌های استان تهران منصوب شد تا اولین نشانه جدی جدایی او از مشی میانه‌روهای مجلس آشکار شود. او البته در آغاز کار دولت روحانی، همچنان چهره‌ای معتدل بود و حتی هنگام بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، از اقدام چهره‌هایی نظیر زاهدی و زاکانی در توزیع فایل‌های تخریبی علیه نجفی انتقاد کرد و با آنها مشاجره لفظی داشت. اما رفته‌رفته فاصله او با میانه‌روهای اصولگرا بیشتر شد. مهم‌ترین محور این فاصله هم مذاکرات هسته‌ای بود و او در مواضع هسته‌ای هر روز به طیف مخالفان مذاکرات نزدیک‌تر می‌شد و کار به جایی رسید که به یکی از عناصر فعال در سازماندهی تجمع مخالفان برجام مقابل مجلس تبدیل شد.

 در این بین او البته یک‌ بار دیگر نیز به‌عنوان سوپراستار تیم مخالفان دولت در مجلس نقش‌آفرینی کرد و آن هم روز استیضاح فرجی‌دانا بود، روزی که باز هم نقوی‌حسینی برخلاف مشی میانه‌روهای اصولگرا، نطقی آتشین در دفاع از استیضاح ایراد کرد و نهایتا اصرار او بر پیروی از مشی تندروها باعث شد تا ضمن کنار گذاشته‌شدنش از کرسی سخنگویی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در خردادماه امسال، زمزمه اخراجش از فراکسیون رهروان ولایت هم به‌طور جدی مطرح شود. زمزمه‌ای که دیروز بالاخره رنگ واقعیت به خود گرفت و خبر کنارگذاشتن نقوی‌حسینی از فراکسیون اکثریت مجلس، رسما اعلام شد. بهروز نعمتی از اعضای هیأت‌رئیسه این فراکسیون، دیروز و پس از جلسه علنی مجلس در گفت‌وگو با «شرق»، اعلام کرد که صبح روز یکشنبه در جلسه هیأت‌رئیسه فراکسیون، با توجه به اینکه در موضوع برجام ایشان خرد جمعی فراکسیون را زیر پا گذاشتند، تصمیم گرفته شد از ادامه حضور ایشان در فراکسیون جلوگیری شود.  

نقوی‌حسینی: پشیزی ارزش ندارند
شاید این اعلام رسمی کنارگذاشتن نقوی‌حسینی از فراکسیون اکثریت مجلس، در کنار اخبار و تصاویر منتشرشده از نقش او در تجمع غیرقانونی قرچک باعث شده بود که نقوی‌حسینی دیروز با حالتی عصبی در راهروی مجلس به خبرنگاران پاسخ دهد. او در پاسخ به اینکه دلیل مخالفت با جلسه مجوز‌دار و قانونی اصلاح‌طلبان چه بوده، از بی‌مجوزبودن تشکل برگزار‌کننده این همایش سخن گفت و وقتی خبرنگار از او پرسید «مردم از کجا فهمیده بودند که تشکل برگزار‌کننده مجوز ندارد؟» گفت: «به تو چه ربطی دارد که از کجا فهمیده‌اند؟!

اگر منظورتان این است که من به مردم گفته‌ام، این را بدانید که من اگر یک سوت بزنم دو هزار نفر آدم جمع می‌شود. ولی آنجا فقط چهارصد نفر آمده بودند!» این سخن نقوی‌حسینی در حالی بود که به گواهی تصاویر متعدد منتشرشده از این تجمع غیرقانونی، تعداد افرادی که برای اعتراض به همایش اصلاح‌طلبان جمع شده بودند، بیش از ٥٠ نفر به نظر نمی‌رسید. اما نقوی‌حسینی در ادامه سخنان خود و برای بیان اعتراضش نسبت به فرمانداری که مجوز همایش اصلاح‌طلبان را صادر کرده بود، از الفاظ تندتری استفاده کرد و گفت: «غلط کرده است مجوز داده است». او درباره حاضران در همایش اصلاح‌طلبان هم گفت: «٥٠ نفر جمع شده بودند. کسی نیستند، پشیزی ارزش ندارند، چون فتنه‌گران و محکومان فتنه و بازداشتی‌های زندانی دعوت شده بودند و این همایش برای احیای آنها بود. این خیانت به انقلاب است و مردم برای جلوگیری از عبور از خط قرمز آمده بودند و تا زمانی که فتنه‌گران هستند این رفتارها ادامه می‌یابد».

پاسخ معاون سیاسی استاندار به سخنان نقوی‌حسینی

پاسخ این مواضع نقوی‌حسینی، البته از سوی معاون سیاسی استانداری تهران داده شد و «سیدشهاب‌الدین چاوشی» معاون سیاسی استاندار تهران، در گفت‌وگو با «شرق» با اشاره به سفر هیأت استانداری به «قرچک» برای پیگیری اتفاقات عصر پنجشنبه گفت: «چند مدیر کل که به این شهر سفر کرده‌اند با تعدادی از شهود و همچنین اعضای شورای تأمین شهرستان دیدارهایی داشتند که مطالب در حال جمع‌بندی هستند». او با اشاره به دستور استاندار تهران برای ارائه گزارش اتفاقات تا پایان وقت روز دوشنبه، گفت: «در طول این دو، سه روز دسترسی به برخی از شهود امکان نداشت و به همین دلیل درخواستی خدمت استاندار ارائه کردیم تا فرصت ارائه گزارش اتفاقات قرچک تا آخر هفته تمدید شود». چاوشی درباره موافقت یا عدم موافقت استاندار با این درخواست نیز گفت که ان‌شالله موردموافقت قرار بگیرد. او درمورد اخلالگران هم گفت که «٧٠ درصد آنها از یک شهرستان دیگر یعنی ورامین به قرچک رفته بودند».

 چاوشی افزود: «گروهی برای یک همایش مجوز گرفته‌اند و گروه دیگری از یک شهرستان دیگر با هدایت و سازماندهی برخی افراد آمدند و قصد اخلال در یک همایش قانونی داشته‌اند». او ادامه داد: «آنها مقابل همایش قانونی ازدحام کردند و برخی شعارهایی دادند ولی با همکاری خوب نیروهای انتظامی و اطلاعاتی و همچنین تدبیر فرماندار این همایش برگزار شد». معاون سیاسی استاندار تهران در ادامه افزود: «قطعا گزارش این اتفاقات خدمت استاندار و به‌طبع آن خدمت وزیر کشور ارسال خواهد شد». چاوشی همچنین در واکنش به این سخن «نقوی‌حسینی» که گفته بود «فرماندار غلط کرده که مجوز داده»، گفت: «تشخیص ارائه مجوز در صلاحیت و اختیار وزارت کشور است که مسئولیت مسائل داخلی و تأمین امنیت را برعهده دارد. جایگاه نماینده مردم هم به همان میزانی است که قانون مشخص کرده است». اما این تنها واکنش وزارت کشوری‌ها نبود و به جز وزیر کشور که او هم دیروز از برهم‌زدن جلسات قانونی انتقاد کرد، محمدحسین مقیمی، معاون سیاسی وزارت کشور، نیز روز گذشته در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در سمنان، با انتقاد از برهم‌زدن جلسات و نشست‌های سیاسی مجوزدار، گفت: «وزارت کشور با برهم‌زنندگان این جلسات از راه قانونی برخورد می‌کند. وزارت کشور از تمامی نشست‌های سیاسی با مجوز، کرسی‌های آزاداندیشی، جلسات سیاسی و سخنرانی فعالان سیاسی و اجتماعی در دانشگاه‌ها و... استقبال و امنیت آنها را تأمین می‌کند. اگر فرد یا گروهی با برگزاری این جلسات و ماهیت آنها مشکل دارند می‌توانند از طریق قانونی، درخواست‌های خود را مطرح کنند تا وزارت کشور هم از طریق قانونی مطالبات آنها را پیگیری کند».

ادامه این مسیر تولید گروه «فرقان» است

اما واکنش اصولگرایان مجلس به این رفتار چهره‌ای که حالا از فراکسیون اکثریت کنار گذاشته شده هم جالب بود. بهروز نعمتی، دراین‌باره به «شرق» گفت: «در جلسه صبح یکشنبه فراکسیون رهروان هم مطالب و گزارش‌هایی مطرح شد و من فکر می‌کنم وقتی وزارت کشور مجوز صادر کرده، ما باید تابع قانون باشیم». او در ادامه اشاره‌ای معنا‌دار به تجمع مخالفان برجام مقابل مجلس کرد و گفت: «ما اخیرا موارد دیگری هم نظیر تجمع ورامین داشته‌ایم؛ مخصوصا تجمع غیرقانونی که دوستان مقابل مجلس برگزار کردند و هیچ‌گونه مجوزی هم نداشتند اما کسی به آنها تعرض نکرد». نعمتی درباره حضور برخی از افراد در تجمع غیرقانونی مقابل مجلس و تکرار حضور همین افراد در تجمع غیرقانونی قرچک هم گفت: «بالاخره در کشور گروهی هستند که این کارها را انجام می‌دهند و ما از قوه قضائیه خواهش کرده‌ایم که با رفتارهای هنجارشکنانه از طرف هرشخصی که باشد، برخورد کند».

اما اظهارنظر جالب دیگر از سوی منصور حقیقت‌پور، نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، بیان شد. نکته جالب‌توجه درباره حقیقت‌پور این است که او به همراه نقوی‌حسینی، جهانگیرزاده و بروجردی، اعضای کمیته حقیقت‌یاب مجلس در واقعه ٢٢ بهمن قم را تشکیل می‌دادند. کمیته‌ای که در آن ماجرا با علمای قم نیز دیدار کرده بود و نقوی‌حسینی درباره آن دیدار گفته بود: «تمامی علما و آیات عظام بر لزوم برخورد جدی با ریشه‌های این نوع حرکات تأکید کردند و معتقد بودند که نباید تنها برخورد به عاملان محدود شود بلکه باید با آمران این نوع حوادث که افرادی را برای ایجاد این صحنه‌ها تحریک کردند، نیز برخورد شود».

 او که آن روزها در مقابل چهره‌هایی همچون حمید رسایی و کریمی‌قدوسی در صحن مجلس می‌ایستاد و می‌گفت: «چرا باید عده‌ای خودسر، خودشان تفسیر کنند و خودشان اقدام کنند»، حالا در متن حرکتی قرار گرفته که با همین ادبیات از سوی منصور حقیقت‌پور نقد می‌شود؛ حقیقت‌پور درباره حادثه ورامین به «شرق» گفت: «جنس این کارها در کشور معلوم است و ما یک ‌بار اینها را در واقعه ٢٢ بهمن قم، شفاف‌سازی کرده‌ایم. ما آنجا به مسئولیت خود عمل کردیم، موضوع را پیگیری کردیم، گزارش دادیم و گفتیم، اما اگر برخوردی نشده، مقصر دستگاه‌های دیگری هستند که مسئول برخورد با عوامل این حرکات بوده‌اند». نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه جنس این نوع حرکات از جنس اتفاقات حرم امام، اتفاقات ٢٢ بهمن قم و اتفاقات حرم امام رضا(ع) علیه آقای ناطق است، تأکید کرد: «همه می‌دانند که این کار چه کسانی است. اما ما فقط می‌توانیم موضوع را مطرح و پیگیری آن را مطالبه کنیم. ما قوه‌مجریه یا قوه قضائیه نیستیم که امکان برخورد داشته باشیم».

 حقیقت‌پور با تأکید بر اینکه مصونیت نمایندگی شامل حال نمایندگانی که با این جنس حرکات همراهی می‌کنند، نمی‌شود، گفت: «وقتی بالاترین مقام این کشور قانونمند و قانون‌گراست و می‌گوید مسئله برجام از طریق مجلس و با سازوکار قانونی انجام شود، دیگر من نماینده یا دیگران چه کسی هستیم که فوق قانون رفتار کنیم؟ به نظر من همه باید به قانون احترام بگذاریم و یک‌ بار برای همیشه، بساط خوداجتهادی را از کف خیابان‌ها جمع کنیم. چون قرار نیست که ما هفتاد و چند ‌میلیون مجتهد داشته باشیم که در امور سیاسی خودشان اجتهاد کنند و خودشان عمل کنند، چون ادامه این مسیر به تولید «فرقان» منتهی خواهد شد». 

شرق

برچسب ها: موسوی لاری ، قرچک
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۲
1
18
نمایندگی مردم درایت و درک و استقلال رای می خواهد
نظرات بینندگان