پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : « حادثه قرچک و وظايف قوا در آستانه انتخابات » عنوان يادداشت روز روزنامه قانون به قلم سيد علي ميرباقري است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
همايش اصلاح طلبان شهر ورامين که پيشتر مجوزهاي قانوني آن صادر شده بود، با تجمع غيرقانوني مخالفان به خشونت کشيده شد. هر چند وزير محترم کشور دستور پيگيري اين ماجرا را داده است، اما فعالان سياسي نگران اين مسئلهاند که پيگيري برخورد با عوامل اين تحرکات غيرقانوني به مانند گذشته در ميان اخبار و رويدادها رنگ روزمرگي و خداي ناکرده رنگ فراموشي به خود بگيرد. بيترديد علاوه بر دغدغه درست وزير محترم کشور در پيگيري و برخورد با علل و عواملي که برخورد با حضرت حجت الاسلام و المسلمين موسوي لاري را در حاشيه يک تجمع قانوني رقم زد، نيازمند برخورد قاطع قوه قضاييه با کساني است که بدون مجوز تجمعاتي را سامان ميدهند و در آن به افراد هتک حرمت ميکنند.
اقدام غيرقانونى در هرشرايطى، غلط و براى جامعه مدرن و قانونمند زيان آور است، اگر وزرات کشور، امروز قاطعيت بهخرج ندهد و با پديده غيرقانونى ورامين برخورد جدى نکند، اطمينان داشته باشد در آستانه انتخابات اسفند ماه مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبرى شاهد تکرار رويدادهاي تلخ و زيانبارترى در دفاع از حقوق عمومى خواهد بود.
سياست اعلام شده دولت آقاي روحاني و وزارت کشور او جاي ترديدي باقي نميگذارد که رفتارهاي تندي که بهتازگي در ورامين صورت گرفت، مورد تأييد دولت نيست، بلکه حرکتي انحرافي است، اما مهار اين حرکتهاي انحرافي نيازمند هشياري فعالان تشکلهاي مدني و افراد تصميم گير در درون وزارت کشور است. زيرا وزارت کشور بهعنوان مسئول امور داخلى و سکان دار امنيت و انتظام داخلى، ترديد نبايد داشته باشد که مخالفان سياست اعتدال و آرامش دولت همچنان مترصد فرصتي هستند تا از اين فضاي اجتماعي براي اجراي نقشهها و سوداهاي سياسي خود از جمله امنيتي کردن فضاي جامعه بهره بگيرند و آرامش ناشى ازتدبير و اميد را به نااميدى و يأس بدل کنند.
متاسفانه در ميان تجمع کنندگان نامي از يک نماينده مجلس برده ميشود که با توجه بهشأن و جايگاه قوه مقننه و شناختى که از او دارم شايسته بود اين نماينده مجلس در جهت ايجاد آرامش در شهرستان خود حرکت ميکرد و به جاي همراهي با قانونشکنان و سخنراني در جمع آنها از آنان ميخواست به شکل قانوني خواستههاي خود را پيگيري کنند و قبل از هرقوه اى، خود موضوع را حل و فصل ميکرد.
اگر ما دوران ۸ ساله آقاي احمدينژاد را نکوهش ميکنيم و اگرميگوييم تا سالها طول ميکشد تا خسارتهاي مالي گذشته جبران شود، اگر جايگاه بين المللي در طول اين سالها سقوط پيدا کرده بود، اگر کشور در لبه جنگ قرار گرفته بود و... مقصرش احمدينژاد نبود؛ بلکه مقصر واقعى عدم اعتقاد و باور قلبى به اداره کشور بر اساس و معيار قانونى و ساز و کارهاى سيستمى و ساختارى است. مقصر اصلى در دولت گذشته نه احمدىنژاد بلکه ناظران و افرادى بودند که در مقابل قانونشکنى به خاطر وابستگى سياسى سکوت کردند و منافع جامعه را فداى منافع شخصى و باندى کردند، در صورتيکه تاريخ و تجربه نشان داده است، اجراى قانون ولو غلط، منشأ آرامش و رفاه و امنيت و توسعه است و قانون بد بسيار ارزشمندتر و اثربخشتر از بى قانونى و بى سامانى جامعه است.
اتفاق تکرارى ورامين در کشور، با هر انگيزه و توجيهى، غيرقانونى است و صلاح مملکت و مردم در حاکميت قانون با هر هزينه و امکانى است. هم وزارت کشور، هم مجلس شوراى اسلامى و هم قوه قضاييه و هم تک تک نمايندگان مجلس و از جمله جناب آقاى نقوى حسينى، بايد عزم جزم کنند تا مرز بين حق و باطل قانون شود و همه اجزاي جامعه و همه دستگاهها و متصديان در مسير قانون حرکت کنند و جز عمل و قول قانون هر عمل و بيانى را ناصواب تلقى کنند. سکوت در مقابل عدم رعايت قانون و بى تفاوتى در شکستن حريم قانون از جانب هر مقام و مسئولى باشد، خطا و هزينه آفرين براى جامعه و از جمله خود قانون شکنان است.
بنابرين انتظار اين است که همه دلسوزان نظام يکبار براى هميشه، بهصورت يکصدا و هماهنگ، بهخاطر حفظ حرمت و منافع خودشان هم که شده، بساط اينگونه اقدامات هنجار شکنانه و غيرقانونى را جمع کنند و اطمينان پيدا کنند که حاکميت فرهنگ ضابطه و قانون ارزشمندترين ارزش هاى دينى و اعتقادى است. لذا از قوه قضاييه انتظار ميرود همراه با قوه مجريه و بهخصوص وزارت کشور، با کساني که تجمع غيرقانوني را مديريت و حمايت کردند برخورد جدى و قانونى کند که کشور نيازمند حاکميت بى کم وکاست قانون است.