پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رییس سازمان نهضت سوادآموزی آخرین آمار "بیسوادی" در کشور را اعلام کرد.
علی باقرزاده (رئیس سازمان نهضت سوادآموزی) با اعلام آخرین آمار ببسوادی در کشور گفت: در سرشماری سال ۹۰ سه میلیون و ۴۵۶ هزار اعلام بیسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال داشتیم که در حال حاضر این عدد به حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در پاسخ به این سوال که آیا بیشترین نرخ بیسوادی در نقاط محروم است، گفت: در دو، سه دهه اخیر بیشترین بیسوادی در نقاط روستایی بود، اما در حال حاضر در مناطق روستایی شاید خود افراد به مدرسه نروند، اما ما در این مناطق مدارسی داریم که با یک، دو و یا سه دانشآموز اداره میشود.
باقرزاده ادامه داد: این نشان میدهد که آموزش و پرورش حداکثر تلاش خود را کرده که کودکان وارد مدرسه شوند، منتهی با پدیده حاشیهنشینی و بیسوادی در نقاط شهری مواجه هستیم که مساله را پیچیدهتر کرده است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه کسب درآمد در مناطق شهری علیرغم اینکه باید یک عامل انگیزشی برای زندگی بهتر باشد، اما در حال حاضر مانعی برای تحصیل شده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی خاطرنشان کرد: در مناطق مرزی به طور مثال قاچاق کالا و قاچاق بنزین و در نقاط حاشیه شهرها افراد با تکدیگری و یا با جمعآوری ضایعات و فروش آن درآمدی به دست میآورند و این مانع از حضور آنها در مدارس میشود. به خصوص اینکه این بچهها بیشتر متعلق به خانوادههایی هستند که به لحاظ روابط اجتماعی دچار مشکلات جدی هستند.
باقرزاده همچنین به تفاهمنامه این سازمان با شرکت پست اشاره کرد و اظهار داشت: از آنجایی که لازم است متون خواندنی و نشریات ما به دست مخاطبانمان برسد تاکنون از طریق شبکه اداری این کار انجام میشد و در اختیار استانها قرار میگرفت و پس از آن از طریق شهرستانها در اختیار آموزشدهندهها قرار میگرفت و این کار معمولا زمانبر بود و یا با تاخیر به دست افراد میرسید و یا اینکه تاثیری که ما انتظار داشتیم؛ نداشت، چرا که کیفیت تحویل متون را به افراد دقیقا نمیدانستیم.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی عنوان کرد: در همین رابطه با شرکت پست صحبت کردیم و آنها استقبال کردند و قرار شد؛ با تخفیف ۴۰ درصدی خدماتشان را در اختیار ما قرار دهند و نشریاتی که به صورت دو هفته نامه چاپ میشوند و همچنین کتابهایی که برای خواندن با خانواده تولید میشود از طریق پست به دست مخاطبانمان برسد.
وی با بیان اینکه شرکت پست میتواند ما را در شناسایی جامعه هدف یاری کند، گفت: چرا که آنها بانک اطلاعاتی به همراه کد پستی افراد را در اختیار دارند و این بانک به ما کمک میکند که ما جامعه هدف را پیدا کنیم و زودتر برای آموزش به سراغ آنها برویم.
باقرزاده همچنین از راهاندازی مراکز یادگیری محلی خبر داد و گفت: البته راهاندازی این مراکز نیازمند گفتوگوی بیشتر با سازمان زندانهاست در این مراکز علاوه بر آموزشهای متداول سوادآموزی به ازای هر نفر ۲۰۰ ساعت فعالیت اضافه پیشبینی شده که ۱۰۰ ساعت برای مهارتهای زندگی، ۶۰ ساعت مهارتهای اجتماعی و ۴۰ ساعت برای حقوق شهروندی در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تصریح کرد: اینها جنبههای مهارتآموزی است و همزمان با سازمان فنی و حرفهای به سمت سوادآموزی مهارتمحور حرکت میکنیم که علاوه بر سوادآموزی بعضی از مهارتهای شغلی آموزش داده میشود.
وی به سیاست برونسپاری سازمان زندانها اشاره کرد و گفت: ما با این سیاست هر سال چیزی نزدیک به ۴۰ هزار فرصت شغلی جدید برای تحصیلکردهها ایجاد میکنیم که قابل توجه است و امیدواریم مورد توجه موسسات کار قرار گیرد و هم کارفرمایان حمایت شوند و هم آموزش دهندهها در زمینه بیمه تامین اجتماعی مورد حمایت قرار گیرند.