arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۴۴۰۲۲
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۰۸ - ۰۱ دی ۱۳۹۴

حسین پاکدل:کار نکردن در صدا و سیما افتخار است / ظریف زحمت کش است و جهان را کیش و مات کرد/در صدا سیما ممنوع الحیاتم!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حسین پاکدل در ویژه برنامه دید در شب که از تارنمای آپارات به مناسبت شب یلدا پخش می شد مهمان رضا رشید پور بود و در این برنامه به سوالات سخت و حاشیه ای این مجری پاسخ داد.

رضا رشید پور در معرفی این مهمان گفت حسین پاکدل هم یک مدیر درجه یک تلویزیونی بودند و هم مجری این حوزه و حتی دلیل اصلی ورودش به حوزه اجرا را حسین پاکدل دانست.

مصاحبه جنجالی رشیدپور با حسین پاکدل به شرح زیر است:

حسین پاکدل مدیر پخش شبکه یک سیما با حال چه فرقی کرده است؟

به هر حال انسان در حال تغییر است و ما اگر تغییر نکنیم به فسیل تبدیل خواهیم شد ، شرایط قابل قیاس نیست.شتاب توسعه موجب می شود که من الان حسین پاکدل قدیم را نشناسم. همه چیز را در شرایط فعلی رسانه ها تعیین می کنند افسار رسانه ها در اختیار کمپانی هایی است که ارزش انسان را به میزان مصرفش می داند.

آیا جریانی وجود دارد که مردم ایران را در فضای مجازی به سمت فحاشی و پرخاشگری می برد؟

این موارد لاجرم رسانه است ، فرهنگ ما به عنوان یک پدیده ای که اندیشمندان در حال نظاره بر آن هستند در حال شکل گرفتن است ، دوران این گونه برخورد ها با گذر زمان تمام خواهد شد، شکل پدیده ها عوض می شود ، یک زمان مادر بزرگ زیر کرسی باید قصه بگوید و یک زمانی هم شهرزاد در قالب یک سریال !

چه عاملی مورد علاقه مندی شما به سریال شهرزاد شد؟

اولین باری بود که در یک سریال ما چهره خودمان را می دیدیم ، این سریال مصنوعی نیست، روابط بر اساس موارد از پیش تعیین شده پیش نمی رود، به شعور من مخاطب احترام می گذارد، به داشته های من احترام می گذارد و قهرمان پروری بیهوده در آن دیده نمی شود.

کسی که در سیمای جمهوری اسلامی ایران برای فوت حضرت امام خمینی عاشقانه اشک می ریزد و برای جمهوری اسلامی احترام قائل است به کجا می رسد که تصمیم می گیرد دیگر در این تلویزیون کار نکند و اعلام استعفا می کند؟

من در زندگی ام هرگز از سیری که طی کرده ام و گذشته خود پشیمان نیستم، هرگز به این فکر نمی کردم که اگر برگردم کار دیگری می کردم، این تعریفی که الان توانسته ام از خود ارائه بدهم با توجه به شرایطی که در آن زندگی می کردم برای خودم قابل قبول است. هشت سال مدیر شبک یک و چهارده سال مسئول پخش بودم.

پایه گذاری شبکه سه در قسمت حسین پاکدل است ، چگونه می شود که استعفا می دهد؟

هر موجودی یک کارکردی دارد ممکن است جایگاهش عوض شود زمانی شرایط برای فعالیت فراهم بود اما به طور کلی من آدمی هستم که قاعده بازی را خودم تعیین می کنم و شرایط ساز هستم نه شرایط پذیر! من آدمی نیستم که قاعده بازی را دیگران تعیین کنم و در زمین آنها بازی کنم ، نمی گویم اشتباه نمی کنم اما هزینه اشتباهم را نیز خودم می پردازم و مسئولیت آن را می پذیرم.

خیلی صریح و با وقاحت می گفتند که می خواهند انسان را به نوچه تبدیل کنند. اگر سرمایه های ملی ما به باد می رود به خاطر همین ملاحظه کاری هاست شان و منزلت و آگاهی که انسان ها زیر سوال می رود ، دلیلی ندارد با توجه به این قدمت مدیران ما درگیر مسائل ابتدایی باشند.

نیروی انتظامی، سازمان ها و وزارتخانه ها خیلی بسیار کار می کنند اما بیشترین وقت صرف مواردی می شود که اصل نیست، ما مسائل شوخی بیشتر برایمان اهمیت دارد تا موارداصلی و اصولمان! برای همین است که هزینه و انرژی زیادی صرف می کنیم و کمترین نتیجه را می گیریم من نمی توانم در این سیستم کارایی داشته باشم .

هم نسلان شما و مدیران آن دهه تلویزیون با یک شیب خیلی تند به انسان های روشن فکر تبدیل شدند دلیل این موضوع چیست؟

همان موقع هم نگرش ما همین بود، الان هم مدافع همان ارزش ها هستیم، بنده جزو رزمندگان عملیات بیت المقدس بودم، و الان هم بر سر کسی منتی ندارم یک زمانی وظیفه ای بر دوش ما این بود من دنبال پایان خدمت نرفتم، هجده ماه داوطلبان در جبهه بودم و بعد ها آن را محاسبه کردند و کارت پایان خدمت مرا دادند و برای زمانی است که وزارت سپاه بود.


شما در شرایط فعلی صاحب نام هستید و جایگاه خوبی از لحاظ هنری و فرهنگی دارید اما آن جانباز اعصاب و روانی که در آسایشگاه هستند چه بگویند ؟

معنی حرف من این نیست که من از وضع موجود راضی هستم، به من در دولت جدید پیشنهاد همکاری دادند من اگر از وضعیت راضی بودم می رفتم و سهیم می شدم ! اما به دلیل این که نمی توانستم اعتماد کنم که روی حرفشان می ایستند قبول نکردم، به خصوص وزارت ارشاد که اصلا تعیین کنندگی ندارد، فقط ناظر است و تبدیل شده به طنابی که فقط دست و پا و تفکرات هنرمند را بسته تا راحتتر سر او بریده شودو متاسفم از این که وضع ارشاد به اینجا رسیده است. من در مقاله ای نوشتم در دولت نهم و دهم تکلیف ما با دولت مشخص بود و گروه های فشار حاکم بودند هر عملی انجام می دادند با اسم و هزینه خودشان انجام می دادند.

زمانی که فیلم کنسرت یا تئاتر باوجود داشتن مجوز با اعمال نظر های مختلف لغو می شود و مدیر ارشاد هم می گوید من با این کار مخالف بودم می توان گفت این به نوعی بی عدالتی است این یعنی آدمی آنجا نشسته که لیاقت آنجا را ندارد ، من زمانی مسئول تئاتر شهر بودم همین گروه فشار آمدند تا دندان طلا را تعطیل کنند ، من در دفتر نشستم و گفتم بروید تعطیل کنید ! گفتند یعنی به نام ما تمام شود؟ من هم گفتم مگر من آدم شما هستم ، من مدیر هستم که تئاتر بگذارم نه اینکه تئاتر بردارم یا حذف کنم این یک واقعیت است.

تکلیف رستاخیز چه می شود؟

حل می شود، وزارت ارشاد تعیین کنندگی ندارد و فقط بازدارندگی دارد آن فیلم مجوز کامل از نظر شرعی و حقوقی دارد و ارشاد تخلف بزرگی در مورد این فیلم انجام داده است و باید خسارت آن را بپردازد ، خسارت آن فیلم هم بسیار سنگین است چون فیلم دولت نیست.

دولت تدبیر و امید بخش قابل توجهی از آرای خود را با حمایت جامعه هنر بدست آورده است ، آیا در حال حاضر یک افتراق بین بدنه جامعه هنر و دولت به وجود آمده است؟

واقعیت این است که همه اختیارات در دست دولت نیست، اما این دلیل نمی شود دولت وظیفه اش را انجام ندهد، جاهایی که باید پنج متر عقب نشینی می کردند به یکبار پنج کیلومتر عقب رفتند شما به من بگویید که دولت در عرصه فرهنگ کجا می تواند موج سازی کند و اثر بخش باشد .ارشاد آیینه و جلوه بیرونی است همه آنچه از هنر تولید می شود از ارشاد بیرون می آید.

نمره شما به ارشاد چند است؟

سخنگوی ارشاد از عملکرد هر چند ضعیف این سازمان بسیار ضعیف دفاع می کند، گویی نگرش و خرد تعطیل شده است.دولت نهم و دهم تکلیف هنرمند را برای همیشه روشن کرد و خدمت بزرگی بود، و نشان داد هنر و هنرمند مطلقا سهمی از در آمد نفت ندارد، دولت آقای روحانی به دیگی رسید که چیزی در آن نیست بدهی های قبلی و تعهدهای موجود کار را سخت تر کرد!هنرمند بیکار نمی ماند سینما تولیدات خود را دارد ، تولیدات تئاتر بیشتر از قبل و پویاتر شده دولت نه تنها کمک نمی کند بلکه پول هم می گیرد!

در یکی از مصاحبه هایتان در مورد صدا و سیما گفته بودید که من دیگر با این رسانه کاری ندارم؟

من دیگر کارکردی برای این رسانه ندارم یک وقتی هست، تاثیر لازم را داشتم و گذاشتم می توانستم تغییر ایجاد کنم فرهنگ ما خود رو است و فضای مجازی برای تولید محتوا به تلویزیون کمک می کند.

در صدا و سیماممنوع التصویر هستید؟

من ممنوع الحیاتم! مدیران تلویزیون مسافرینی هستند که می آیند و می روند و این رسانه سکویی پرتاب آن ها هست، آنها زحمت می کشند و صادقانه هم این کار را می کنند اما همیشه تعیین کنندگی در خود سازمان نیست!

چیزی که شما جایگزین تلویزیون کردید چیست؟

تئاتر را جایگزین کردم.

سریال دکتر حسابی به کجا رسید؟

سریال دکتر حسابی به دلیل اینکه مسئولین گفتند ایشان فراماسون هست از دستور کار تلویزیون خارج شد، به این شکل انسان های سرنوشت ساز در تاریخ کشور را باید کنار گذاشت.ما در مورد آدم ها قضاوت نمی کنیم.

شما زمانی که مدیر پخش شبکه یک بودید بسیاری از کارها را می توانستید انجام دهید که نکردید، در مورد این اتفاق هم توضیح دهید؟

به راحتی می توانم این ادعا را کنم که اگر حسین پاکدل نبود موسیقی در رسانه صدا و سیما نبود، به راحتی که ساز پخش نمی شود زنان در ورزشگاه ها حضور نمی یابند این هم یک قانون می شد! به همین صراحت می گویم دوستانی در دهه شصت مصوب کردند که موسیقی از صدا و سیما پخش نشود و فقط آوا پخش شود،ما در برابر این موارد مقاومت کردیم، ما اگر خیلی از کارها را نمی کردیم اوضاع الان به شکل دیگر برد، سعی می کردیم پیش برنده باشیم تا بازدارنده! ما در زمان حیات حضرت امام ساز را در تلویزیون نشان می دادیم!مدیران افراطی آمدند و کار به اینجا رسید.

نسبت به تلویزیون حالت بغض و نفرت دارم، مدیران تلویزیون به من توهین کردند و سعی کردند زندگی مرا خراب کردند. کار نکردن در این رسانه افتخار است! با وجود هزینه زیاد سریال بی ارزش ساخته می شود و دوست دارند اندیشه و تفکر ایجاد کنند.الان کاسبی شده طرح تصویب می شود بعد به دنبال نوشتن طرح می رود!عین بی عدالتی است… ما این ها را می گوییم و به آقایان برمی خورد…کاش به روزی برسیم که بتوانیم با داشته هایمان زندگی کنیم.

نظر شما درباره نفرات زیر چیست؟

حسن روحانی: آخرین امید مردم

مهران مدیری: یک نابغه

فرزاد حسنی: کاش بتواند قدر خودش را بداند

علی جنتی: به درد جایگاهی که اشغال کرده نمی خورد

رامبد جوان: پر از نشاط

ضرغامی: مدیر صادقی بود که به امنیت کشور لطمه زد

ظریف: زحمت کش، جهان را کیش و مات کرد

احمد رضا درویش: صادق ترین فرد با خودش

منبع: شفاف
نظرات بینندگان